Oğlunuzda normalden hızlı bir gelişim söz konusu daha 4,5 yaşında olmasına rağmen. Bende erken çocukluk eğitimi lisans mezunuyum ve üstün zekalı çocuklar ile ilgili bir çok araştırma yaptım, mutlaka bir uzmanla görüşün özel bir eğitim ve yol izlemeniz gerekebilir. Ayrıca 1. Sınıfa başlamak için yeterli zihinsel gelişimi olsa bile motor ve sosyal gelişimi yeterli olmayabilir, bunundan göz önünde bulundurulması gerekir.
Ayrıca oğlunuz daha 53 aylık çok erken okul yaşı için.
Çocuğunuzun fiziksel v zihinsel gelişimi bir arada ilerledimi bu önemli. Sayıları veya bazı şeyleri bilmesi yeterli demek değil. Anaokulu için erken değil ama sosyal olarak takibinide yapın mutlaka seneye çocuk isterse eğer gidebilir okula, ben kendi çocuğumu yollamazdım ama. Evet erken eğitim ama anaokulu başka ilkokul başka. Eşiniz çokta yanlış davranmamış. Baktınız olmuyor alırsınız çocuğunuz söz konusu. Tekrar kreşe gitmesindense daha etkin olabileceği bir anaokuluna gitmesi iyi olmuş. Yaşı için hiç endişe etmeyin. Eğer sosyal bir çocuksu kas gelişiminde normalse uygun bir yaş.merhaba. Alaninda bilgili olmaniz nedeniyle size sorum.olacakti. benim kizimda 2010 mayis dogumlu. Gecen yil krese verdik baya kendini gelistirdi anasınıfi ogrencilerinin yapabilecegi ve ogrendikleri herseyi biliyo. Sayi, renk, harf, kesme, boyama vs. Bu sene eylül ayinda 52 aylık oldu. Ben tekrar krese vermek istedim fakat esim anasinifi die tutturdu cocugu devlett anaokuluna yazdirdi. Sizce dogru bi davranismi bu? Gelecek yil eylulde 64 aylik olmus olacak. Bu sefer 1.sinifa mi baslayacakerken değilmi yoksa seneye yinemi anasinifina vereyim?cevaplayıp beni rahatlatirsaniz sevinirim
Çocuğunuzun fiziksel v zihinsel gelişimi bir arada ilerledimi bu önemli. Sayıları veya bazı şeyleri bilmesi yeterli demek değil. Anaokulu için erken değil ama sosyal olarak takibinide yapın mutlaka seneye çocuk isterse eğer gidebilir okula, ben kendi çocuğumu yollamazdım ama. Evet erken eğitim ama anaokulu başka ilkokul başka. Eşiniz çokta yanlış davranmamış. Baktınız olmuyor alırsınız çocuğunuz söz konusu. Tekrar kreşe gitmesindense daha etkin olabileceği bir anaokuluna gitmesi iyi olmuş. Yaşı için hiç endişe etmeyin. Eğer sosyal bir çocuksu kas gelişiminde normalse uygun bir yaş.
Alışma süresi 1 aydır. Alışamazsa çocuk hazır değil denilebilir.Benim oğlum 3 aralık 2010 doğumlu ve anaokuluna yarım gün vermeyi düşünüyorum.
2 haftadır Beylikdüzü'nde Aba akademi diye bir okula gitmeye başladı ama ağlamaktan okula alışamadı.
Şimdi acaba bu sene okula gitmese mi çok mu küçük diye düşünmeye başladık.
Veya sömestr tatilinden sonra 2. dönemde yarım gün gidip önümüzde ki yıl tam gün mü göndersek diyoruz.
Benim gibi böyle sorun yaşayan varsa fikirlerini rica ediyorum off okul denen şey ne zormuş ya
Ben yeni kayit oldum acik liseye yuz yuze egtim goruyorum 102 krediye ihtiyacim var ama diplama notum 70 olsun istiyorum wn az zor mu sizce ? Bide disradan birtirdikden sonra liseyi sinavsiz gecis hakki nasil oluyor?:CüvCüv:Okulöncsi ile ile ilgili sorularınız varsa yanıtlayıp yardımcı olmak isterim..:CüvCüv:
canım benimde 6 . sene olcak..bu sene çook zorlanıyorum çocukların seviysi kötüü yaramazlarım çook..valla en sesimi yükseltiyorum yükseltmek zorunda kaıyoruumm..aynen biri tuvalate gitse hepsii gitmek istiyoorr buu her sene olan birşey onların özelliği buna takılma da ..diğer duurmlar gerçekten zor oluyooorr....Mrb arkadaşlar kenar bir mahallede okul öncesi öğretmeniyim. Öğrencilerimi çok seviyorm ama aileleri tarafondan hiç eğitim almadıkları için yaşıtlarına göre çok gerideler elimden geleni yapıyorum ama bazen pes etme derecesine gliyorum. Burunlarını kollarıyla siliyorlar her yolu denedim vazgeçmiyolarbuna benzer birçok sey... özel okullarda bir çok yıl öğretmenlik yaptım çokta başarılı geçti fakat bu sefer sağlam tosladm sanrm. birinin tuvaleti geldiğinde tüm sınıf gitmek istiyor ne yapmalıyım bazen onlara sesimi yükseltmwk zorunda kalıyorm var mı tavsiyesi olan
Mrb canim benim oglum yazip cizmeyi cok seviyo bazende beni dinlior ikibucuk yasinda tabi bunlarda hosuma gidior benim yazmasi cizmesi yanliz tvden ayiramiorum dikkatini.baska yere ceksem bile yine istio yine istio napmam gerekir sizce:CüvCüv:Okulöncsi ile ile ilgili sorularınız varsa yanıtlayıp yardımcı olmak isterim..:CüvCüv:
ya benim anlamadığım çocuğa gösterilmeden kendi kendine nasıl öğreniyor.vallahi billahi çok merak ediyorum.harfleri ezberliyecek sonra onları birleştirip heceliyerek okuyacak .bunlar gösterilmeden nasıl öğrendi?illaki birine merak edip sormuştur cevabı almıştır.bazı çocuklar meraklı olur anneye harfleri sorar.harflerin birleştirilmiş halini sorar sizdede mutlaka böyle olmuştur gibime geliyor yoksa başka şekilde öğrenmesi imkansız.Merhabalar
Benim 2010 mart dogumlu oglum var birkaç aydır evde kendi kendine okumayı ögrendi 1 den 300 lere kadar sayabiliyor 10 ar 50 ser 100 er saymayı basit topmaya cıkarmayı yapabiliyor kendi ismi ve basit kelimeleri yazabiliyor suan dısarda herhangi bir tabelayı okuyabiliyor okul a baslama konusunda biraz endişeli bana cok düşkün oldugundan ayrılma korkusu var benim metak ettigim pkumayı ögrendigi için 1 sınıfda sıkılırmı ayrıca 1.sınıfa kac yasında baslamalı 66 aylık baslatmak istemiyor kimse suan kendi yasıtları olmadan 66 aylık 1 e mi baslamalı yoksa normal 5,5 yasında anaokulu 6,5 yasında mı baslamalı 1. Sınıfa ben nadıl hareket edecegini bilemiyorum etrafdan okutma sıkılır diyorlar ama yetenekli bir cocugun önünü tıkayıp
köreltnekdeistemiyorum bana yardımcı olursanız cok mutlu olurum tesekkürler şimdiden
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
aklıma bir tek şöyle bir çözüm geliyor,bir aile toplantısı yap,tüm velileri telefonla ara ve çok önemli olduğunu mutlaka katılmalarını rica ettiğini söyle ( genelde gelmiyorlar)..Mrb arkadaşlar kenar bir mahallede okul öncesi öğretmeniyim. Öğrencilerimi çok seviyorm ama aileleri tarafondan hiç eğitim almadıkları için yaşıtlarına göre çok gerideler elimden geleni yapıyorum ama bazen pes etme derecesine gliyorum. Burunlarını kollarıyla siliyorlar her yolu denedim vazgeçmiyolarbuna benzer birçok sey... özel okullarda bir çok yıl öğretmenlik yaptım çokta başarılı geçti fakat bu sefer sağlam tosladm sanrm. birinin tuvaleti geldiğinde tüm sınıf gitmek istiyor ne yapmalıyım bazen onlara sesimi yükseltmwk zorunda kalıyorm var mı tavsiyesi olan
biraz sert olmuş,kenar mahalle dediği yer belki de gerçekten kenar mahalledir,ya da çok kırsal bir bölgedir,çok pis ya da insanları çok cahil dememiş ki ben orada ki kenar mahalleden kırsal bir bölge olduğunu hissettim yadırgamadım doğrusu...arkadaşımız yanlış bir cümle kurmuş bile olsa hemen yerden yere vurmayalımSİZZZ EĞİTİMCİMİSİNİZ ACABA KENAR MAHALLE DİYE ADLANDIRIYORSUNUZ SİZ ÖĞRENCİLİĞİ PARİS DE GEÇİRDİNİZ SANIRIM BİZİM KENAR MAHALLE ÇOCUKLARI SİZ GİBİLERE KALMIŞ SADECE YAZIK !!!UĞRAŞAMIYACAĞINIZ İŞİ YAPMAYIN
4 yaşındaki oğlum burnunu koluna siliyor. Bunu engellemenin tek yolu mendille başında beklemek. Sanırım anne değilsiniz. İlk oğlum asla yapmaz. Ben öğretmedim. Çocuğun içinden geliyor. 4 yaşındakine ne kadar uğraşsam boş. . . .Bence yerinizi değiştirmek için elinizden geleni yapın. Bu kadar önyargı küçücük bünyelere fazla.Mrb arkadaşlar kenar bir mahallede okul öncesi öğretmeniyim. Öğrencilerimi çok seviyorm ama aileleri tarafondan hiç eğitim almadıkları için yaşıtlarına göre çok gerideler elimden geleni yapıyorum ama bazen pes etme derecesine gliyorum. Burunlarını kollarıyla siliyorlar her yolu denedim vazgeçmiyolarbuna benzer birçok sey... özel okullarda bir çok yıl öğretmenlik yaptım çokta başarılı geçti fakat bu sefer sağlam tosladm sanrm. birinin tuvaleti geldiğinde tüm sınıf gitmek istiyor ne yapmalıyım bazen onlara sesimi yükseltmwk zorunda kalıyorm var mı tavsiyesi olan
bence yerini değiştirmesin anne olsun dimi4 yaşındaki oğlum burnunu koluna siliyor. Bunu engellemenin tek yolu mendille başında beklemek. Sanırım anne değilsiniz. İlk oğlum asla yapmaz. Ben öğretmedim. Çocuğun içinden geliyor. 4 yaşındakine ne kadar uğraşsam boş. . . .Bence yerinizi değiştirmek için elinizden geleni yapın. Bu kadar önyargı küçücük bünyelere fazla.