merhaba.benim sorum biraz farklı olacak.anasınıfına giden bir çocuğum var.ben de sınıf annesiyim.sınıf annesinin görevlerini söyleyebilir misiniz?haftada 1 gün okulda kalıyorum.faaliyet yaptırıyorum,kahvaltılarıyla ilgileniyorum.bol bol para topluyorum velilerden.öğretmen sık sık hediye istiyor çünkü..velilere itici gelmeye başladım.ve bu sınıf anneliğinden çok sıkıldım.özellikle bu hediye işinden..
sınıf annesi öğretmene yardımcı olması için seçilir aslında cnm.1 gün okulda kalmanız gereksiz.faaliyet yaptırma konusunda ise sadece sizden değil diğer tüm velilerden aile katılımı şeklinde yardım almalı öğretmen.aslında sınıf annesi diye birşey yok.böyle birşey yapmaya zorunlu da değilsiniz.. öğretmene rahatsızlığınızı bilidirip bu görevi üstlenmek istemediğinizi açıkça belirtebilirsiniz.birde ne parası topluyorsunuz ki?ne hediyesi istiyor öğretmen?kendine mi birşeyler aldırtıyor?
trakya unı de son sınıf ogrencısıyım. bolumumden memnun degılım şubatta açıktan kız meslege yazılıp acık ogretımden de okul oncesını okumak ıstıyorum. bunun ıcın bu sene oss ye gırmeyı dusunuyorum. merak ettıgım konu ben 4. yıllık unı okudugum ıcın 2.unı okuma sansım zaten var hem acıkogretımden unı okuyup hem de acıktan lıse okuyabılıyor muyum? lutfen yardımcı olun, sımdıden tesekkurler
mrb..bölümnden memnun olmamana üzüldüm fkat sen madem 4 yıllık ünv bitirdin, lisans mezunu kişi hiç tekrar lise okuyabilir mi???daha alt seviyeyi yani?
böyle birşey olamaz bence mantığa aykırı.tut ki oldu diyelim,o zaman da aynı anda hem lise hem ünv okumak yine mantığa aykırı..kesinlikle olmaz..
merhaba. umarım konu başlığını hala okuyor ve cavaplıyorsunuzdur. bizimde kızımla sorunumuz var. 2005 22 aralık doğumlu olduğu için bu yıl okula kaydı çıkmasına rağman egöndermedik. geçen yıl anaokuluna tam gün gitti. orada kafa dengi ve sevdiği arkadaşları vardı. bu yıl okula göndermeyince tekrar anaokuluna gönderdik. ben çalışan anne olduğum için 2 yıldır tam gün anaokuuna gönderiyordum(bu yılki farklı bir okul ama) bu yıl da başlangıçta çok iyi gitti ama 2. dönem daha gelmeden 1 ay kala başladı ben gitmek istemiyorum demeye. sebebini sorunca: yemekleri yemek istemiyorum, arkadaşlarım güzel oyunlar oynamıyor, siz beni karanlık olunca okuldan alıyorsunuz diyor. önceleri haftada 1 gün gitmemelerine göz yumdum ama artık birgün öncesinden ağlıyor ertesi gün okula gidecek diye. çaresizim . ne yapsam? 2. dönem anaokuluna göndermesem. okulu özlese mi diyorum. 1. sınıfa özlemle mi gider böyle yaparsam? zorla ağlaya ağlaya göndermem de vicdanımı sızlatıyor.. yoksa büyük yanlış mı olur okuldan almam. öğretmeniyle konuştum: o okulda mutlu göründüğünü falan söyledi. ama pek de beni tatmin edici konuşmadı. ne öğretmen yönlendirebiliyor beni ne de kızımı çözebildim. yardım edin bana
mrb.bence okula göndermemeniz hata olmuş.1. sınıfa yani..sene sonunda da doğmuş olsa eğer hazırsa çocuk ilköğretime muhakkak gönderilmeli diye düşünüyorum ben .
büyük ihtimalle okuldan artık sıkıldı.hep aynı bildiği şeyler,artık basit geliyırdur herşey.arkadaşları da ona göre ufak kalıyor tabi,iletişim kurmakta zorlanıyordur belki.
ya da okulda onu rahatsız eden başka şeyler var.belki yemek yemesi için zorlanıyor,belki arkadaşları arasına almıyor,belkide olumsuz öğretmen tutumuna maruz kalıyor ya da evde problemi var anne-babayla?
sorunun ne olduğunu anlayabılmek gerekli tabi önce..belki öğretmeni ile konuşup daha iyi gözlemlemesini isteyebilirsin,açıkça anlatabılırsın problemlerinizi öğretmeninize.
çalışıyorum diyorsun,2. dönem göndermezsen ne yapacaksın?evde bakıcı ya da aile buyuklerınızden bırı bakacak heralde..zaten sömestr tatili geliyor belki sorunuzun çözülmesi için bu tatil işe yarar ,evde sıkılıp okulunu özleyebilir.
onun dışında önerebileceğim değişik heyecanlar bulmanız okulla ilgili..belki bir gün işinden 1 saat izin alıp okula aile katılımına gidip sınıflarında oyun oynayabilir ya da hikaye vs okuyabilirsin.ya da evcil bir hayvan alın balık,kuş gibi okula götürmesini sağlayın,hergün okulda arkadaşlarıyla beslesinler ...
evde değişik şeyler yapın okula gidip arkadaşlarıyla öğretmenıyle paylaşabıleceği ilginç şeyler olsun.sonraa okulda giymesi için yeni panduflar alınabilir.ne bileyim aklıma bunlar geldi şimdi..düşünüp,üretilebilir..kolay gelsin..