Arkadaşım çok üzgünüm ama objektif olarak bakınca sorunlu bir çocuğa sahip olduğunuzu düşünüyorum.Çocuğunuzda çeşitli sıkıntılar var sosyal hayata hazır değil henüz yada bilemiyorum hayatınızda başka sıkıntılar var.
Öğretmen bütün çocuklar aayırması gereken vakti evladınıza harcayamaz.o zaman diğerlerine haksızlık olur.
Sorunlu çocuğu okula göndermeyecek miyiz peki hayır elbette ama sorunu çözeceğiz.
Siz hep görmezden gelmişsiniz ,yani okulu,arkadaşsızlığını ne bileyim tıbbi rahatsızları ,öğretmeni vs hep birilerini bahane etmişsiniz.
Çocuktaki sorunu çözmelsiniz bu çocuk 16-17 sene okuyacak,hayat da çok zor.
Özel anaokulana da benzemez devlet okulları.
Anne yüreğiniz dayanamıyor ama biraz sakin kafayla düşünüp bazı sıkıntıları kabullenmek gerekiyor.
Herkesin çocuğu park arkadaşıyla mı gidiyor okula mesela.. hayır..
çocuğunuzu ne kadar çok sevdiğinizi sorunları çözerek gösterin.
belki terapist belki rehber öğrt belki pedagog bilemiyorum ama..
sizinkine benzer bir durumu bende oğlumda yaşadım.ben çalışmıyorum paylaşmayı öğrensin diye tek çocuk diye yarım günlüğüne bir anaokuluna verdik.1-2 gün gitti.ama okula karşı istekli değil.gitmese memnun olacak yani.3.gün oğlum okuldan çok mutlu geldi.hemen sordum.bugün başka bir öğretmen gelmiş ve bunlara hikayeler anlatmış, oyunlar oynatmış.oğlum yarın ne anlatacak ki öğretmenim ne oynatacakki diye ertesi günü iple çekiyor.sonra kendi öğretmenleri geldi ve oğlum yine isteksiz.okula gittim durumu anlattım..meğer hastalanınca başka öğretmen onlarla ilgilenmiş.müdüre gidip oğlumu o öğretmenin sınıfına alması için rica ettim.öğretmende kabul etti.öğretmenini değiştirince oğlum çok zevkle anaokuluna gitti.iyiki değiştirmişinm dedim.öğretmen arkadaşlar alınmasın ama bazı öğretmenler çok ilgisiz oluyor.çocuklara doğru düzgün oyunlar öğretmiyorlar.çocuklarda sıkılıyor ve gitmek istemiyor.ben sizin yerinizde olsam anaokulunu değiştiririm.birde anaokulunun özellikleride önemli.oğlumun okulunun içindede dışındada çocuk parkı vardı.o bile etkiliyor çocukları.boyamadan sıkılınca kayıyorlar, sallanıyorlardı.öğretmenin güleryüzlü olması bile çok önemli yani.çocuklara gösterdiği güleryüz bile onları mutlu ediyor.öğretmenimiz çocukları kapıda güleryüzle karşılardı çocukları ve hepsine de iltifatlar ederdi.kazağın çok güzel,saçın çok güzel olmuş vb. şeyler söyleyerek onları daha kapıda mutlu ederdi.sizin öğretmende kızınıza hiç iyi davranmamış.hep kızmış hep ceza vermiş.bende kızınızın yerinde olsam gittmem açıkcası.çocuklar övgü,ilgi ister.en azından alışana kadar.
minnetti
bazı çocuklar daha nazlı büyüyo okulda zor geliyo
bizim ana sınıfı öğretmenimizde aşağı yukarı seninkine benzer haldeydi
beni kovdu diyip duruyosun çok takılmışsın ama bizler anne olarak çok takıyoruz böyle şeylere
benim oğlum hasataydı 1. sınıfta yeni harf öğrenecekler diye okula götürdüm ama bende koridorda bekliyorum tenefüste koşmasın diye
2-3 tenefüs sonra öğretmeni bana dediki "ya burda bekleme yada çocuğunu al" çocuğumu aldım çıktım
e şimdi ben ne yapıyım buna günlerce kafamımı takıyım
daha neler göreceksin bunlar neki
sıra arkadaşıyla problem yaşıyca , büyük sınıflar itip kakıcak, vb şeyler ileriki sınıflarda seni bekliyo
ve unutma hayat evdeki gibi asla değildir
hayat mücadele etmeyi kendi ayakları üzerinde durabilmeyi şimdiden öğrenmeleri gerekiyo çok fazla korumacı olduğunu belli etme
sana özelden msj atıcam canım
bence ana okulu öğretmeni sabırlı olmalı ve cocukların dıkkatını cekmeyı onları oyalamayı bılmelı.büyüme çağındaki çocukların psıkolojısının bozulmaması gerektığıne inanıyorum.bence öğretmen yanlış davranmış.sözün kısası bence bu tür durumları raporlamanız lazım sessız kalmayın öğretmene bile ne hakla bunu yapar.meb raporlayın derim yada mail olarak gönderin.size geri döneceklerdir.
öncelikle bir veli şikayet etti diye genelin memnun oldugu bır ögretmen hakkında işlem başlatılmaz ..problem yaratan çocuk ondan alınır gerekırse ailesinden alması rica edilir ..herkesin çocugu kıymetli olaya bır de soyle bakın sizin cocugunuz orada oturup sureklı aglıyor morarana kadar pekı dıger cocukların psıkolojısı etkılenmıyor mu belkı orada da annesınden ayrıldıgı için üzgün ama ortamına alışmaya calışan baska bır cocugu tetıkleyebılır öğretmen bunları da düşünmek zorunda ,ayrıca ögretmen bır cocukla ılgılenır davranıslarını tartar ve eger cocuk o sınıfa uyum saglayamıyor hatta uyumu zorlastıryorsa aıleden cocugu almasını gerekırse bır psıkologa goturmesını soyler genelde olan budur ögretmnın hatası sizinle düzgün iletişime gecmemiş olması..
kızınız da su da olabılır tipik şımarık çocuk olayı eger sımdıye kadar aglayarak basarı saglamışşsa isterse catlayana kadar aglasın buna devam edecektır ,sizin bunu dogru bır dılle anlatmanız gerekır ..sonucta hepimiz okula ilk basladıgımızda agladık ama boyle gunlerce sürmedi ..demek ki bir sorun var her iki sınıfa da uyum saglayamadıysa ve eger kendısıyle aynı durumda olan bırkac tane daha cocuk yoksa ki bu belki bi derece ögretmenın yeterlı olmadıgını gösterirr, sorun kızınızda demektır .bence kızına bu yoldan yaklaşın
arkadaşlar ilginiz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
netice şu:
p.tesi okula gittim. müdür yoktu yardımcısıyla konuştum. olayı baştan sona anlattım.
o da bana rehber öğretmenle görüşmemi tavsiye etti.
Rehber öğretmenle uzun uzun konuştuk
rehber öğretmen ertesi gün çocuğu da getirin konuşalım dedi.
dün kızımla birlikte gittik.
rehber öğretmen kızımda hiçbir problem olmadığını,
gayet zeki olduğunu,
okula devam etmemesi için hiçbir manisi olmadığını
hatta hemen sınıfına girmesini,
benimde öğretmeniyle konuşmamı söyledi.
tabi bu arada kızım gene ağlamaya başladı
oram ağrıyor buram ağrıyor filan demeler.
kızımı karşıma aldım birazda sert yaptım
bak dedim okula gitmek zorundasın siliyorsun gözlerini
hemen sınıfına dedim.
önce beni tuvalette sen bekle ondan sonra dedi.
kabul ettim.
sonra sınıfına girdi.
tesadüf dünde veliler vardı, yerli malı kutlaması,
neyse ben kızımı bırakıp çıktım
sonuç : hiç ağlamamış, hatta diğer çocukların velisi varken ben yoktum dün.
kızımı almaya gittiğimde öğretmeniylede konuştuk
ben kendisine darıldığımı söyledim, oda bana kendisini yanlış anladığımı,
bizleri kapıda görevli bayan karşıladığı için ona söylediğini
kesinlikle incitmek istemediğini söyledi.
samimiydi, içtendi.
kızımlada ilgiliydi
inşallah böyle devam ederiz.
çok dua etmiştim.
herşey yoluna girsin diye
Allah hepimize işlerimizde, sorunlarımızda kolaylıklar versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?