anaokulu ogretmeni ceza vermesi

Sizin verdiğiniz örnek değil benim bahsettiğim. Birisi yazmış bulamadım, “kimsenin çocuğu da yalan söylemiyor valla” gibisinden. Onun üzerine konuşuyorum
Anaokulu stajımda bahçe zamanında 4 yaş kız parkta onunla oynamadım diye "Anne parkta yere düştüm sürüklediler beni Nau öğretmen ilgilenmedi" demişti. Geleceğimi yakıyordu velet bazen olabiliyor

Kişilik bozukluğu veya hastalık yoksa ne ilacı kullanıyorlar ? Merak ettim de o yüzden sordum.
Dersleri nasıl üniversite düşünüyor mu ?
Şiddet konusunda ilaç kullanmayı düşündüler, ciddi kavgalara karışıyordu çünkü. Liseyi zor bitirdi, okumayı asla istemiyor. Bir süredir görüşmedim ilaca başlayıp başlamadığını bilemiyorum

Aklını yerim o miniğin dayanamadım yazayım dedim. O kadar akıllılar ki ve çok da haklı, ben de 4 anaokulu değiştirmiş ve sonunda doğru öğretmeni bulmuş bir anne olarak söylemek isterim ki; oğlunuz çok haklı. Maalesef Türkiye’de eğitim böyle, hani bir karikatür var ya bütün hayvanları aynı sınava sokup ağaca tırmanmalarını istiyorlar, maalesef her çocuğun aynı şeyi yapmasını bekliyorla. Müfredat çok yetersiz şimdiki çocuklara sıkıcı geliyor. Her çocuk boyama yapmak istemez, nefret ediyorum şu boyama işinden. 2 yaşından beri anaokuluna giden bir çocuğu düşünün her gün boyama yapıyor 3 sene boyunca, bi de yetmiyor eve ödev veriliyor evde de boyama, bana gına geldi. Mesela kızımın şimdiki öğretmeni sınıfta ilk gün kuralları çocuklarla birlikte kararlaştırıp belirlediler, ilk gün kalbimi fethetti bu ince düşüncesi ile mesela oyun oynuyorlar, eski okulunda yanınca çık diyorlardı oyundan, buna bile üzülüp ağlıyordu kızım ve kaybetmeye tahammülü olmayan bir çocuk olmuştu, evde bir oyun oynayalım kaybetsin saatlerce ağlardı çok zoruna gidiyordu ama şimdiki sınıfında kaybeden tek ayak üstünde beş kez zıplıyormuş, sevinçle anlatıyor bunu, “anne yanlış yapınca ceza yok, çıkmak yok bizim sınıfta. Böyle tek ayak üzerinde zıplıyorsun sadece” diyor. Bu kadın da öğretmen, bu kadına bütün öğrenciler gökten zembille okunmuş olarak inmedi herhalde, bu kadının da çocuğu var daha 1 yaşında, onun da özel hayatı var, onun da 20 öğrencisi var, onun da sınıfında hareketli zor öğrenciler var. Her gün gidip kızım onun kulağına “sen benim aşkımsın” diyormuş bunu benim kızımdan duymak o kadar uç bişey ki. Burda kalkıp yapılan şeyi savunmaya çalışanlar görüyorum. Biri de demiş bize de ceza verildi yok bilmem ne. Zaten şu kafadan çıkmadan bi şey olmaz bizden. Biz de zamanında dayak yedik eee ne olduk? E ne olmasını bekliyorsun? 3 kulağın 3 gözün mü olacaktı? Belki pasif oldun, ezik oldun, itaatkar oldun. Kaçımız psikologluk değiliz? Durup dururken böyle olmadık herhalde, öğretmen bağırdı annemize gittik “sen de yaramazlık yapmasaydın” dedi, döndük okula öğretmene itaat ettik. Vursa da ses çıkaramadık, sövse de. Büyüdük patronumuzdan mobing yedik, normal karşıladık sustuk. Eşimizden psikolojik şiddet gördük sustuk, sonra eeee bize de ceza verdiler bişey olmadı. Çocukları küçük görmeyin efendim onlar daha fıtratları bozulmayan, masumiyetleri bozulmayan 6 yaşına kadar ne verirsen hayatını etkileyecek şekilde yara alabilen canlarımız.

Son düzenleme:
Çocuğa gücü yetiyor. Bir de çocuk eve anlatınca “hayal gücü çok kuvvetli” gibi açıklama(!) yapabiliyorlar. O hem 20 öğrenciyle hem idareyle baş etmekte zorlanan öğretmenler bir de müdüre bağırıverseler keşke. Ama olmuyor tabii böyle istenmeyen olaylar, müdürle görüşme anında sinirler pamuk gibi oluyor.

Forumdaki öğretmenlerle ilgili kurulan cümlelerin çoğu aşağılayıcı..Sanki öğretmenler derse girmek için senelerce eğitim almamışlar hiç bişey bilmiyorlar da bi sizler doğrusunu biliyorsunuz oturduğunuz yerden.(bazı yorumlara istinaden yazıyorum konu sahibine değil lafım .)Müdüre şikayet et demek hele en cahilce olan yorumdu.Ben bütün bu yorumların alt metninde kedinin ulaşamadığı ciğere mundar demesinin yattığını düşünüyorum.Bazı hanımlar çok üzgünüm öğretmen değilsiniz uzmanı olmadığınız bi konuda ahkam kesemezsiniz.

Detaylarını bilmediğiniz bir konuyla ilgili bi öğretmeni suçlayamaz ve yargılayamazsınız.

Bakın okulu basarım, yıkarım, öğretmenin ağzını yırtarım tarzı yorumlar gerçekten çok çirkin. Rahatsızlık duyduğunuz konu hakkında ertesi günü gidip öğretmene dün kızım eve geldikten sonra bunları anlattı bir problem mi oldu hocam biraz üzülmüş ben de üzüldüm diyerek hesap sorar gibi değil ama ben diliyle ne olduğunu sorarsınız. Öğretmen de anlatır. Hepimiz insanız, öğretmen de canavar değil. Konuşmanın akışına göre terbiyesizleşmeden cevabınızı verirsiniz. Olaylara sakince yaklaşın gerisi hallolur.

Öğretmenliği bu saydığınız mesleklerle bir tutamazsınız.Hangi meslekte mesai bittip eve gittikten sonra çalıştığın patronun veya iş arkadaşlarının ailesi ile muhattap olunuyor?Hiç bir meslekte bu yok.Okulda öğretmenlerin işi biter çoğu zaman eve geldiğinde hem kendi ailesi ile ilgilenen öğretmen hem de sınıfındaki öğrencilerin velileriyle ve öğrencilerle ilgilenmeye devam eder.Ödevde aklına takılanı öğrenci sorar veli sorar.Öğretmenliği diğer meslek gruplarıyla bir tutmak ne kadar doğru?

Çocuğa bağırılmayacağını bilmek için öğretmen olmaya gerek yok. Problemi müdürle paylaşmakta ne gibi bir sakınca var?

Çocuğa bağırılmayacağını bilmek için öğretmen olmaya gerek yok. Problemi müdürle paylaşmakta ne gibi bir sakınca var?
Bir problem olduğunda öğretmenin kendisi ile konuşulur.İyi o zaman öğretmenler de çocukla ilgili problem olduğunda velisiyle değil müdürle görüşsün.

Hayatınızda kaç kere sınıf ortamında bi öğretmen olarak bulunduğunuz o kadar belli ki.Sıfır kere…Çocuklar yapıştırıcılar kapandı mı diye sorun bakın bakalım kaç tanesi
Kapanmış olacak.Hiç birşey bilmeden böyle biliyormuş gibi konuşmalar yok mu

Bir problem olduğunda öğretmenin kendisi ile konuşulur.İyi o zaman öğretmenler de çocukla ilgili problem olduğunda velisiyle değil müdürle görüşsün.
İsteyen öğretmenle konuşsun isteyen müdürle. Ben de eğitim sektöründeyim. Bir öğrenci isterse beni direkt amirime şikayet edebilir, ne yaptıysam arkasındayımdır hiç gocunmam.

Ağzınızı öpeyim

İsteyen öğretmenle konuşsun isteyen müdürle. Ben de eğitim sektöründeyim. Bir öğrenci isterse beni direkt amirime şikayet edebilir, ne yaptıysam arkasındayımdır hiç gocunmam.
O zaman bilirsiniz amire şikayet edince ne oluyor ne yapabiliyor müdür?İnsanlar şöyle düşünüyor sanki biz fabrikada çalışanız bir patronumuz var şikayet edilince işimize son verilecek ya da davranışlarımız değişecek..Okulda müdür de öğretmen de devlet memurudur.Diğer kademelerdeki gibi ast üst durumu yaşanmaz.Bu da sorununuzu çözmez bu yüzden.Bir velinin öğretmenle konuşmayıp direkt müdüre gitmesi olayın gereksiz uzaması ve çözümün uzaması demektir.

Tabi sizin istediğiniz gibi değilse bir öğretmen işini layıkıyla yapmıyor oluyor çok haklısınız.

Siz eğitim ortamında ne olarak bulundunuz acaba.Müdürle öğretmen arasında da tartışma çıkar ben çok şahit oldum.şu okul öğretmen ve müdür ilişkisi hiç hayal ettiğiniz gibi değil.

Ogretmen bu saygi ve sevgi dolu yaklasimi benim cocuguma gostermeyecek ama ben son derece kibar ve anlayisli bir sekilde onunla konusmaya gidecegim??? Suclamadan soru soracagim??? Bu neyin kafasi?

2 tazmanya annesi olarak bu konuda fikirlerim çoğuna zıt olacaktır.
Geçen sene büyük oğlumun sınıfı 12 erkek 4 kız idi.
Bu dengesizlik ile ne savaşlar boğuşlar yaşandı, sıralar mı uçmadı havada çocuklar mı.
Sanmıyorum sakin bir şekilde seslenildiğinde dursun o çocuk, benimki durmaz durmadı da çünkü ve o gürültüde bir nevi her birinin can güvenliğini korumak adına avaz avaz ben bağırırdım, kaldı ki öğretmenimizin de bağırdığı oldu.
Bir gün bile sormadım ‘neden’ bağırdınız diye çünkü söyledim, 2 azman annesiyim.
Kadının her şeyden önce sapasağlam kalmaları adına tüm gün efor sarfetmesi kıçı başı dağıtması bir yana, yakası iliklenmemiş diye soran velilerle cebelleşmesi ayrı, müfredat bir yandan, kaçan yardımcı öğretmenler için herkese baş kaldırıp ben tek idare ederim çocukları yüzüstü bırakacak kimseyi istemiyorum deyip, evladının hastalığıyla sınandığı dönemde gece hastanede refakate kalıp sabah okula gelip büyük sorumluluk altına girişi…

Çok şükür kazasız belasız bir sene geçti ve gözümde devleşti, canım öğretmenim
Ceza yöntemi de uygulandı ama cezası mahrum bırakmak olmadı, sessiz şekilde 1 dk kalmasıydı.

Lakin, herhangi bir eşya unuttu, ödevini yapmadı, konuştu vb basit kısaca kaos dışı durumlarda asla kabul edilebilir bir şey değil.
Ve park gibi bir yerde mahrum bırakmak oldukça aşırı.
Ben kendi evladımı disipline etmek istesem bile gözünün önünde ceza verilen şeyi yaşanması, yenmesi adil değil hatta çok aşırı iken, bunun toplum içinde yapılması utanç verici.
Bunu hazmedemem sanıyorum ki fikirlerimi belirttim, kurallı da anneyim, öğretmene eti senin gerisi benim dememe rağmen şunu kabul edemem.

Ogretmen bu saygi ve sevgi dolu yaklasimi benim cocuguma gostermeyecek ama ben son derece kibar ve anlayisli bir sekilde onunla konusmaya gidecegim??? Suclamadan soru soracagim??? Bu neyin kafasi?
Askim senin bebeleri uzen olursa benide ara

Bu yaklaşımı çocuğunuza göstermediğinden nasıl bu kadar emin oluyorsunuz? O anlarda onların yanında mıydınız ? Emin olmadığınız detaylarını tam bilmediğiniz konuda bir öğretmeni yargılamak neyin kafası oluyor peki ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…