- 11 Aralık 2018
- 40.435
- 251.208
- 598
Muhasebe/finansman geçmişim var ancak 13-15 sene önce falan. Burda söylediğimi de hatırlamıyorum ama söylemişimdir muhtemelen ordan kalmıştır aklında.Aklımda muhasebeci diye kalmışsın
Muhtemelen bir yerde dedinMuhasebe/finansman geçmişim var ancak 13-15 sene önce falan. Burda söylediğimi de hatırlamıyorum ama söylemişimdir muhtemelen ordan kalmıştır aklında.
Çocuklara inanmama fikrine de katılmıyorum bu arada. Nice çocuk istismar mağduru oldu inanmayan aileler yüzünden. Çocuk bir şey söylüyorsa altında yatan bir durum mutlaka oluyor. “Ailesinde de bağırıyorlar ben de bağırırım” tavrı zaten bambaşka bir kafa. Ben çocuğuma bağırmayacağım, ama sınıf arkadaşının ailesi bağırıyor diye neden benim çocuğum da maruz kalsın buna? Alışmayan çocuk da alışacak bağırılmaya.İnanır mısınız çok nadir karşılaştım. Direkt çocuğa yönelik bağıran öğretmen arkadaşım çok çok az okul öncesinde. Ya da ben çok denk gelmedim bilmiyorum. Ama öğrencinin öğretmenim bana bağırdı dediği velinin okul bastığı olaylar genelde benim anlattığım şekilde gelişiyor.
Evde bağırılmayan çocuğun mağduriyeti ne olacak bu durumda? Bence ne olursa olsun en doğrusunu yapıyorsunuz. Evde doğru iletişim modelini öğrenemeyen çocuk belki sizin sayenizde okulda öğrenir.İlk mesleğe başladığımda veliler bana “hocam çocuklara neden hiç bağırmıyorsunuz?” şikayeti ile geldiler. Hala da bağırmayaya devam ediyorum ama düzen bu.
Çocuklar bağırınca bir şeyleri yapıyorlar gerçektende. Evde bağırılarak yetiştirilen çocuklar, okulda öğretmen bağırmayınca zıvanadan çıkıyor. Yoksa öğretmenler de bağırmaya, boğaz patlamaya meraklı değil..
Kim dedi çocuklara inanmayın diyeÇocuklara inanmama fikrine de katılmıyorum bu arada. Nice çocuk istismar mağduru oldu inanmayan aileler yüzünden. Çocuk bir şey söylüyorsa altında yatan bir durum mutlaka oluyor. “Ailesinde de bağırıyorlar ben de bağırırım” tavrı zaten bambaşka bir kafa. Ben çocuğuma bağırmayacağım, ama sınıf arkadaşının ailesi bağırıyor diye neden benim çocuğum da maruz kalsın buna? Alışmayan çocuk da alışacak bağırılmaya.
Sizin verdiğiniz örnek değil benim bahsettiğim. Birisi yazmış bulamadım, “kimsenin çocuğu da yalan söylemiyor valla” gibisinden. Onun üzerine konuşuyorumKim dedi çocuklara inanmayın diyeyok öyle bir şey. Çocuğu tabi ki dikkatle dinleyip problem var mı yok mu anlamalıyız. Benim söylediğim bambaşka bir şey. Çocuk yalan söyler demiyorum çocuk yanlış algılayabilir diyorum. İçinde bulunduğu gelişim dönemi buna müsait diyorum.
Başkasının yazdığı beni bağlamaz ama. Çocuklar yalan da söyler, yanlış da anlayabilir. Hatta o kadar profesyonel yalan söylerler ki şaşar kalırsınız. Ancak bu demek değil ki her çocuk yalan söyler ya da çocuğun her söylediği yalandır. Melek değiller, küçük birer insan onlar da. İyilik de var içlerinde kötülük de.Sizin verdiğiniz örnek değil benim bahsettiğim. Birisi yazmış bulamadım, “kimsenin çocuğu da yalan söylemiyor valla” gibisinden. Onun üzerine konuşuyorum
Size cevap verme amaçlı söylemedim ki, muhabbet etme amaçlıydı.Başkasının yazdığı beni bağlamaz ama. Çocuklar yalan da söyler, yanlış da anlayabilir. Hatta o kadar profesyonel yalan söylerler ki şaşar kalırsınız. Ancak bu demek değil ki her çocuk yalan söyler ya da çocuğun her söylediği yalandır. Melek değiller, küçük birer insan onlar da. İyilik de var içlerinde kötülük de.
İşte ben onu üzerime alındım, anlamadımSize cevap verme amaçlı söylemedim ki, muhabbet etme amaçlıydı.
Valla çocuğumun söylediği hiçbir şeyi pas geçemem, “ya yalan değilse?” Düşüncesi yer içimi. Geçenlerde bir adam sınıfa kamera koyup çocuğunun yediği hakaret küfürleri ispatladı. O güne kadar inanmamış çocuğuna. Bir de öğretmenler utanmadan adamı şikayet ettiler sonra sjsjsjdkd ben utanırdım
Ben öğretmen değilim yanlış anlamayın ailemde var anasınıfı öğretmeni. Misafir olarak sınıflarında bulundum. Ne kadar zor olduğunu ben gördüm. insanin işin içinde olduğu her meslekte sabır eşiği var. Hiç bağırmadan mesleği tamamlayıp emekli olan var mı sanıyorsunuz. Yetişkin gibi değiller.Peki hocam neden ana okulu öğretmenliği diye bir branş var. Neden bu bölümde eğitim alınıyor, devlet neden kadro açıyor. Neredeyse her mahallede neden kreş, anaokulu var. İhtiyaç duyulduğu için mi yoksa maddi kaygılardan dolayı mı.
Tartışılan konu öğretmen mi haklı veli mi değil. Karşı olduğumuz şey öğretmenlik mesleği değil lütfen kişisel algılamayın. Karşı olunan şey öğretmenliği sırf bir mesleğim olsun diye okuyup mesleğini hakkıyla yapamayanlar. Bir eğitimci olarak sizin bizden daha çok tepki göstermeniz lazım. Maalesef işini düzgün yapmayan meslektaşlarınız var, kötü anne babaların var olduğu gibi.
Sonuç olarak ana okulunun zorunlu olmadığı gibi, bu alanda eğitim almak da zorunlu değil. Bizim işini düzgün yapan öğretmenlere ihtiyacımız var, başımızın üstünde de yerleri var. İşinizin zorluğunu ve karşılığını göremediğinizi biliyoruz. Mesele haklı haksız meselesi değil. Mesele evlatlarımız için birlikte bir şeyler yapabilmek. İyi öğretmenler gibi iyi veliler de var. Burada konuşalım bizim göremediklerimiz sizde, sizin göremedikleriniz bizde.
Ben bir firmada çalışıyorum zaten. Gayet kavga edip 15 yılda tam 10 iş degistirdim. Kimse katlanmakzorunda değil. Kafasına vurulan çocuk da başkasının kıymetlisiSıkıyorsa bir firmada işe girip, saçma sapan davranan bir iş arkadaşınıza ya da müşterinize de bağırsanıza? Olmaz di mi, karşınızdaki sizden güçsüz çocuk olmayacak çünkü.
Çocuğuna bağıracaksın.Çocuklara inanmama fikrine de katılmıyorum bu arada. Nice çocuk istismar mağduru oldu inanmayan aileler yüzünden. Çocuk bir şey söylüyorsa altında yatan bir durum mutlaka oluyor. “Ailesinde de bağırıyorlar ben de bağırırım” tavrı zaten bambaşka bir kafa. Ben çocuğuma bağırmayacağım, ama sınıf arkadaşının ailesi bağırıyor diye neden benim çocuğum da maruz kalsın buna? Alışmayan çocuk da alışacak bağırılmaya.
Ben sizin üslubunuza bakınca kimseyi sevgi ve hele de saygı ile andığınızı sanmam. Durum ortada zaten. Size hayatta başarılar. Bu üslupla ne kadar olursa artıkSırf öğretmen olduğu için bu tarz konuların altını dolduran 3 5 tane tip hep de ayni kişiler. Çocuğa şiddet içeren bir konuda bile haklı olma cabasindalar ,bağırmakta bir şiddet ! Veliye muhalefet olalım diye yapılan,pervasızca yorumlar. Ağlama duvarı mi burası,ay ben de öğretmenim velilerden çok çekiyoruz,ay 20 çocukla nasıl ilgileneyim. Eee silah zoruyla mi bu mesleği yapıyorsunuz,yapmayın. Bizim de ne öğretmenlerimiz oldu,saygıyla sevgiyle andığımız. Tahammülü olmayan,yapmasin. Cete gibi anca dislike atsinlar peehŞu öğretmenin savunulacak yani yok,savunulacak yani olanı savunuyoruz zaten! Sizin gibi subjektif degiliz.
Saygıyla sevgiyle andığı öğretmenlerden yazmayı da öğrenseymiş keşke. Şimdi öğretmenini mi suçlayalım Türkçeyi doğru ve kurallı yazmayı öğretememiş öğrencisine diye?Ben sizin üslubunuza bakınca kimseyi sevgi ve hele de saygı ile andığınızı sanmam. Durum ortada zaten. Size hayatta başarılar. Bu üslupla ne kadar olursa artık
Sizden mi icazet alacak millet ?Çocuğuna bağıracaksın.
Hiç sağlıklı bir ruh halinde değilsiniz. Neden sizin bile olmayan,bakma zorunluluğunuz olmayan bir çocuktan ayrı kalınca gözleriniz dolsun ve neden dört yaşındaki minicik çocuğa bağırın. Bu normal mi?Bir de bana kızacaksınız ama hepiniz gerçekten evdeki tek çocuğunuzu asla ama asla bağırmadan mı yetiştiryorsanız bu gördüğüm bağıran anne babalar kim başka ülke vatandaşları mı? Kime sorsam öğretmenden daha çok pedagojik birikime sahip gibi yorum yapıyor. 4 yaşındaki kanımdan canımdan değerli yeğenime bağırmış buluyorum kendimi ki çok sakin bir insanım ve yeğenime hiç kıyamam beş dk ayrı kalsak gözlerim dolar. Evde kendi yapamadığımızı öğretmenden istemek ve suçlamak abes
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?