• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anaokulu ogretmeni ceza vermesi

Bildiğim kadarıyla mahrum bırakma çocuğun yaşıyla orantılı mesela 5 yaşındaysa 5 dk. köşede oturtmak ama otururken neden arkadaşların (o an program ne ise) oynarken burada oturuyorsun? Yaptığın davranış şuna buna sebep oluyor. Daha iyi güzel vakit geçirmen için bir daha yapma. Tarzı konuşmanın daha verimli olduğunu düşünüyorum.
Soru ve cevaplarla düşünmeye yönlendirilmezse boşuna yapılmış bir eylem olarak belki sadece anı kurtarıyordur.

Kendi çocuğunuza hiç mi kizmiyorsunuz? Bu çocuktan 20 tane olduğunu düşünün kolay değil ve bu arada bu çocuklar bir sey öğrenmeli.
Yapistirici ağzı açık kaldı diye asiri bagirilmaz evet
Cocuk 30 dk parktan mahrum kalmaz bu da yanlış
Ama bur de öğretmenden dinlemek gerek
Yapmadığınız isler hakkında kolay yorum yapmayın.

İnanır mısınız çok nadir karşılaştım. Direkt çocuğa yönelik bağıran öğretmen arkadaşım çok çok az okul öncesinde. Ya da ben çok denk gelmedim bilmiyorum. Ama öğrencinin öğretmenim bana bağırdı dediği velinin okul bastığı olaylar genelde benim anlattığım şekilde gelişiyor.
Çocuklara inanmama fikrine de katılmıyorum bu arada. Nice çocuk istismar mağduru oldu inanmayan aileler yüzünden. Çocuk bir şey söylüyorsa altında yatan bir durum mutlaka oluyor. “Ailesinde de bağırıyorlar ben de bağırırım” tavrı zaten bambaşka bir kafa. Ben çocuğuma bağırmayacağım, ama sınıf arkadaşının ailesi bağırıyor diye neden benim çocuğum da maruz kalsın buna? Alışmayan çocuk da alışacak bağırılmaya.

İlk mesleğe başladığımda veliler bana “hocam çocuklara neden hiç bağırmıyorsunuz?” şikayeti ile geldiler. Hala da bağırmayaya devam ediyorum ama düzen bu.
Çocuklar bağırınca bir şeyleri yapıyorlar gerçektende. Evde bağırılarak yetiştirilen çocuklar, okulda öğretmen bağırmayınca zıvanadan çıkıyor. Yoksa öğretmenler de bağırmaya, boğaz patlamaya meraklı değil..
Evde bağırılmayan çocuğun mağduriyeti ne olacak bu durumda? Bence ne olursa olsun en doğrusunu yapıyorsunuz. Evde doğru iletişim modelini öğrenemeyen çocuk belki sizin sayenizde okulda öğrenir.

Çocuklara inanmama fikrine de katılmıyorum bu arada. Nice çocuk istismar mağduru oldu inanmayan aileler yüzünden. Çocuk bir şey söylüyorsa altında yatan bir durum mutlaka oluyor. “Ailesinde de bağırıyorlar ben de bağırırım” tavrı zaten bambaşka bir kafa. Ben çocuğuma bağırmayacağım, ama sınıf arkadaşının ailesi bağırıyor diye neden benim çocuğum da maruz kalsın buna? Alışmayan çocuk da alışacak bağırılmaya.
Kim dedi çocuklara inanmayın diye 😂 yok öyle bir şey. Çocuğu tabi ki dikkatle dinleyip problem var mı yok mu anlamalıyız. Benim söylediğim bambaşka bir şey. Çocuk yalan söyler demiyorum çocuk yanlış algılayabilir diyorum. İçinde bulunduğu gelişim dönemi buna müsait diyorum.

Kim dedi çocuklara inanmayın diye 😂 yok öyle bir şey. Çocuğu tabi ki dikkatle dinleyip problem var mı yok mu anlamalıyız. Benim söylediğim bambaşka bir şey. Çocuk yalan söyler demiyorum çocuk yanlış algılayabilir diyorum. İçinde bulunduğu gelişim dönemi buna müsait diyorum.
Sizin verdiğiniz örnek değil benim bahsettiğim. Birisi yazmış bulamadım, “kimsenin çocuğu da yalan söylemiyor valla” gibisinden. Onun üzerine konuşuyorum

Sizin verdiğiniz örnek değil benim bahsettiğim. Birisi yazmış bulamadım, “kimsenin çocuğu da yalan söylemiyor valla” gibisinden. Onun üzerine konuşuyorum
Başkasının yazdığı beni bağlamaz ama. Çocuklar yalan da söyler, yanlış da anlayabilir. Hatta o kadar profesyonel yalan söylerler ki şaşar kalırsınız. Ancak bu demek değil ki her çocuk yalan söyler ya da çocuğun her söylediği yalandır. Melek değiller, küçük birer insan onlar da. İyilik de var içlerinde kötülük de.

Başkasının yazdığı beni bağlamaz ama. Çocuklar yalan da söyler, yanlış da anlayabilir. Hatta o kadar profesyonel yalan söylerler ki şaşar kalırsınız. Ancak bu demek değil ki her çocuk yalan söyler ya da çocuğun her söylediği yalandır. Melek değiller, küçük birer insan onlar da. İyilik de var içlerinde kötülük de.
Size cevap verme amaçlı söylemedim ki, muhabbet etme amaçlıydı.
Valla çocuğumun söylediği hiçbir şeyi pas geçemem, “ya yalan değilse?” Düşüncesi yer içimi. Geçenlerde bir adam sınıfa kamera koyup çocuğunun yediği hakaret küfürleri ispatladı. O güne kadar inanmamış çocuğuna. Bir de öğretmenler utanmadan adamı şikayet ettiler sonra sjsjsjdkd ben utanırdım

Size cevap verme amaçlı söylemedim ki, muhabbet etme amaçlıydı.
Valla çocuğumun söylediği hiçbir şeyi pas geçemem, “ya yalan değilse?” Düşüncesi yer içimi. Geçenlerde bir adam sınıfa kamera koyup çocuğunun yediği hakaret küfürleri ispatladı. O güne kadar inanmamış çocuğuna. Bir de öğretmenler utanmadan adamı şikayet ettiler sonra sjsjsjdkd ben utanırdım
İşte ben onu üzerime alındım, anlamadım 😌

Tabi ki her aile çocuğunun söylediklerinin üzerine düşmeli, o konuda hemfikiriz.

Peki hocam neden ana okulu öğretmenliği diye bir branş var. Neden bu bölümde eğitim alınıyor, devlet neden kadro açıyor. Neredeyse her mahallede neden kreş, anaokulu var. İhtiyaç duyulduğu için mi yoksa maddi kaygılardan dolayı mı.

Tartışılan konu öğretmen mi haklı veli mi değil. Karşı olduğumuz şey öğretmenlik mesleği değil lütfen kişisel algılamayın. Karşı olunan şey öğretmenliği sırf bir mesleğim olsun diye okuyup mesleğini hakkıyla yapamayanlar. Bir eğitimci olarak sizin bizden daha çok tepki göstermeniz lazım. Maalesef işini düzgün yapmayan meslektaşlarınız var, kötü anne babaların var olduğu gibi.

Sonuç olarak ana okulunun zorunlu olmadığı gibi, bu alanda eğitim almak da zorunlu değil. Bizim işini düzgün yapan öğretmenlere ihtiyacımız var, başımızın üstünde de yerleri var. İşinizin zorluğunu ve karşılığını göremediğinizi biliyoruz. Mesele haklı haksız meselesi değil. Mesele evlatlarımız için birlikte bir şeyler yapabilmek. İyi öğretmenler gibi iyi veliler de var. Burada konuşalım bizim göremediklerimiz sizde, sizin göremedikleriniz bizde.
Ben öğretmen değilim yanlış anlamayın ailemde var anasınıfı öğretmeni. Misafir olarak sınıflarında bulundum. Ne kadar zor olduğunu ben gördüm. insanin işin içinde olduğu her meslekte sabır eşiği var. Hiç bağırmadan mesleği tamamlayıp emekli olan var mı sanıyorsunuz. Yetişkin gibi değiller.

Sıkıyorsa bir firmada işe girip, saçma sapan davranan bir iş arkadaşınıza ya da müşterinize de bağırsanıza? Olmaz di mi, karşınızdaki sizden güçsüz çocuk olmayacak çünkü.
Ben bir firmada çalışıyorum zaten. Gayet kavga edip 15 yılda tam 10 iş degistirdim. Kimse katlanmakzorunda değil. Kafasına vurulan çocuk da başkasının kıymetlisi

Çocuğuna bağıracaksın.

Sırf öğretmen olduğu için bu tarz konuların altını dolduran 3 5 tane tip hep de ayni kişiler. Çocuğa şiddet içeren bir konuda bile haklı olma cabasindalar ,bağırmakta bir şiddet ! Veliye muhalefet olalım diye yapılan,pervasızca yorumlar. Ağlama duvarı mi burası,ay ben de öğretmenim velilerden çok çekiyoruz,ay 20 çocukla nasıl ilgileneyim. Eee silah zoruyla mi bu mesleği yapıyorsunuz,yapmayın. Bizim de ne öğretmenlerimiz oldu,saygıyla sevgiyle andığımız. Tahammülü olmayan,yapmasin. Cete gibi anca dislike atsinlar peeh😬Şu öğretmenin savunulacak yani yok,savunulacak yani olanı savunuyoruz zaten! Sizin gibi subjektif degiliz.
Ben sizin üslubunuza bakınca kimseyi sevgi ve hele de saygı ile andığınızı sanmam. Durum ortada zaten. Size hayatta başarılar. Bu üslupla ne kadar olursa artık

a
Ben sizin üslubunuza bakınca kimseyi sevgi ve hele de saygı ile andığınızı sanmam. Durum ortada zaten. Size hayatta başarılar. Bu üslupla ne kadar olursa artık
Saygıyla sevgiyle andığı öğretmenlerden yazmayı da öğrenseymiş keşke. Şimdi öğretmenini mi suçlayalım Türkçeyi doğru ve kurallı yazmayı öğretememiş öğrencisine diye?

Bir de bana kızacaksınız ama hepiniz gerçekten evdeki tek çocuğunuzu asla ama asla bağırmadan mı yetiştiryorsanız bu gördüğüm bağıran anne babalar kim başka ülke vatandaşları mı? Kime sorsam öğretmenden daha çok pedagojik birikime sahip gibi yorum yapıyor. 4 yaşındaki kanımdan canımdan değerli yeğenime bağırmış buluyorum kendimi ki çok sakin bir insanım ve yeğenime hiç kıyamam beş dk ayrı kalsak gözlerim dolar. Evde kendi yapamadığımızı öğretmenden istemek ve suçlamak abes
Hiç sağlıklı bir ruh halinde değilsiniz. Neden sizin bile olmayan,bakma zorunluluğunuz olmayan bir çocuktan ayrı kalınca gözleriniz dolsun ve neden dört yaşındaki minicik çocuğa bağırın. Bu normal mi?
Benim de yeğenim var, asla bağırmam . Yeğenim için de Allah vermesin,bir hastalik vs kötü durumu olmazsa da aglamam,neden ağlayayım ki?
Aynı şekilde ablam ve kocası da çocuğuna asla bağırmaz, asla tablet televizyon açmaz, asla paketli gıda yedirmez, her gün duzenli kitap okurlar ve insanların çocuğun yanında salak salak konuşmasına engel olur, öz annesini bile 'yapmazsan küserim' dedi diye "kendi özgür iradesi var,insanlar küsmesin diye istemediği şeyleri yapamaz" diye çocuğunu savunan biri.
Neden dünyada duygularını normal ve tutarlı yaşayan insanlar olduğuna inanmıyorsunuz ki?
Benim annem de bağrına basar severdi, on dakka sonra gereksiz yere bagirirdi. saçma sapan,duygu kontrolü olmayan turk annesi modu. sonra gel de sağlıklı iletişim kurmayı öğren. Ama babam delirecek kıvama geldiğinde bile sesini asla yükseltmedi. Yani bir çocuk bagirilmadan da büyüyor ki ben 31im ablam 33.
Çocuk dogurduysan sabırlı olacaksın, senden başkası olmayan -sana muhtaç bir varlığa bağırmak korkunç bir şey bence.
Konuyla alakalı degil ama yazmak istedim görünce. benim de anneliği gerçekten kötü bir arkadasim var. O da bütün annelerin bağırdığıni,bazen popoya vurduğunu, babaların kızdığıni, tüm annelerin arasıra çikolata meyvesuyu verdiğini ve sussun diye YouTube izlettiğine inanıyor. Oysa kendisi öyle

Back