- Konu Sahibi Kozlenmis patates
zamanla farkında olmadan geçti belkide birilerine sordum
Ben de ergenlikte duymustum ve cok korktuğumu hatırlıyorum. Boş evden korkardim bu sebeple. Çok üzücü böyle saçma şeylerle ugrasmak.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
zamanla farkında olmadan geçti belkide birilerine sordum
Ben de ergenlikte duymustum ve cok korktuğumu hatırlıyorum. Boş evden korkardim bu sebeple. Çok üzücü böyle saçma şeylerle ugrasmak.[/QUOTE malesef arkadaşım ama insan inanin birde bizim orada hocalar falan vardi uğur Dündar falan gelmişti hiç unutmam Arena için böyle insanlara inanmayin diye bizim sitede hem hoca hem biyoenerjici vardı haftasonu siteye kimler gelmezdi ki:)melek Baykal Ferhunde hanimlar ekibi bile bizde haliyle daha çok etkilendim site bebeleri olarak
Şimdilerde hala bu düşünce var mı bilmiyorum ama bir dönem hepimize söylenen birşeydi bu, hatta tuvalete sıcak su dökme çarpılırsın, gece sofra bezi silkeleme çarpılırsın, incir ağacının dibine su dökme çarpılırsın, bizim kuşak çarpılmakla korkutuldu, ben takmıyordum da ürken çoktu.
Okulda verilen eğitimle evde verilen eğitim farklı olabiliyor, biz kızımda çok yaşadık, hurafe bunlar dediğimiz herşeyi öğretiyorlardı okulda, sözlülerde yazılı sınavlarda ben doğru bildiğimi söylesem not vermeyecekler sınıfta kalacağım diyordu, bizde öğretilenleri yaz sınavda ama hayatında doğrusunu uygula deyip dengeledik durumu.
Bu sebeple aslında ben okulda dini eğitim verilmesini çokta onaylamıyorum, isteyen eğitim aldırsın elbette evladına ama zorunlu olunca sıkıntı yaşıyor çocuklar, hele hele küçük çocukların böyle seminerlere götürülmesine tümden karşıyım, her eğitimde olduğu gibi din eğitiminde de çocukların yaşlarına uygun anlatımlar olması şart, 5-6 yaşındaki bir çocuk anne ben nasıl dünyaya geldim diye sorduğunda eşlerin yaptıklarını olduğu gibi anlatmıyor, yaşına uygun açıklamalar yapıyorsak bu da aynı.
Nasıl ya bibi, sen bilmiyor musun? Benim de ergenliğim zehir oldu. Ben çamaşırla yıkanmazdım ama ne zaman duşa girsem beni izleyen cinler olduğunu düşünür, utanırdım. Annem tabii çok anlattı, safsata olduğunu ama bir yanda ev hanımı anne diğer yanda okul mezunu Din Bilgisi öğretmeni, kime inanırsın çocuk olsan?Çamaşırla yıkananlar mı
Ayy annem bana demisti ki çıplak yıkama sana şeyler aşık olur ...cahillik işteNasıl ya bibi, sen bilmiyor musun? Benim de ergenliğim zehir oldu. Ben çamaşırla yıkanmazdım ama ne zaman duşa girsem beni izleyen cinler olduğunu düşünür, utanırdım. Annem tabii çok anlattı, safsata olduğunu ama bir yanda ev hanımı anne diğer yanda okul mezunu Din Bilgisi öğretmeni, kime inanırsın çocuk olsan?
Ben genel olarak hayatımda pek birşeyden korkmadım belki ondandır yok oraya buraya işeme çarpılırsını biliyorum ama giyinik yıkanını bilmiyorumNasıl ya bibi, sen bilmiyor musun? Benim de ergenliğim zehir oldu. Ben çamaşırla yıkanmazdım ama ne zaman duşa girsem beni izleyen cinler olduğunu düşünür, utanırdım. Annem tabii çok anlattı, safsata olduğunu ama bir yanda ev hanımı anne diğer yanda okul mezunu Din Bilgisi öğretmeni, kime inanırsın çocuk olsan?
Benim arkadaşım incir ağacından düştü. Yazlık köylük yerde, köy insanı işte, okumamış, hurafelere inanırdı ailesi, çocuğun kolu bacağı yamuldu düşünce. Çocuğu alıp doktora götürmek yerine hocaya götürdüler okusun üflesin diye hani incir ağacının altı ya, sonuç hala yamuk kol ve bacak.Ayy annem bana demisti ki çıplak yıkama sana şeyler aşık olur ...cahillik işte
Offf kaç çocuğun ergenliği helak oldu bu hurafelerle.Ben genel olarak hayatımda pek birşeyden korkmadım belki ondandır yok oraya buraya işeme çarpılırsını biliyorum ama giyinik yıkanını bilmiyorum
Nasıl ya bibi, sen bilmiyor musun? Benim de ergenliğim zehir oldu. Ben çamaşırla yıkanmazdım ama ne zaman duşa girsem beni izleyen cinler olduğunu düşünür, utanırdım. Annem tabii çok anlattı, safsata olduğunu ama bir yanda ev hanımı anne diğer yanda okul mezunu Din Bilgisi öğretmeni, kime inanırsın çocuk olsan?
He şeyler aşık olur diye bana da birileri demişti, çamaşırla yıkan diye de sanırım ben umursamadım hiç ya. Oldum olası gamsızdım ben herhaldeNasıl ya bibi, sen bilmiyor musun? Benim de ergenliğim zehir oldu. Ben çamaşırla yıkanmazdım ama ne zaman duşa girsem beni izleyen cinler olduğunu düşünür, utanırdım. Annem tabii çok anlattı, safsata olduğunu ama bir yanda ev hanımı anne diğer yanda okul mezunu Din Bilgisi öğretmeni, kime inanırsın çocuk olsan?
benim annem demişti kendi de donuyla yikanirdiBen valla bunları anlatan din öğretmenlerinin kendilerinin donla yıkandıgına inanmıyorum!
Benim de 2 kere öyle yikanmisligim var. Denedim ve pratikte uygun olmadığını gördüm. Saçma sapan bişey.
Vallaha işte cahildik, soramadık hocaya hocam siz donla mı yıkanıyorsunuz diye. Ama şimdi olsa sorardımBen valla bunları anlatan din öğretmenlerinin kendilerinin donla yıkandıgına inanmıyorum!
Benim de 2 kere öyle yikanmisligim var. Denedim ve pratikte uygun olmadığını gördüm. Saçma sapan bişey.
bizim orada hocalar vardı şeyler isteoraya kavgaya gelen olmuştu hasta bir kıza musallat olmuş falan dediler kavga çıkmıştı gelde etkilenme arkadasHe şeyler aşık olur diye bana da birileri demişti, çamaşırla yıkan diye de sanırım ben umursamadım hiç ya. Oldum olası gamsızdım ben herhalde
Bilemeyeceğim o kadarını ama durduk yere o çağda keşke aklıma getirmeselerdi. Ben etkilenmedim ama etkilenenler de yok değil işte.bizim orada hocalar vardı şeyler isteoraya kavgaya gelen olmuştu hasta bir kıza musallat olmuş falan dediler kavga çıkmıştı gelde etkilenme arkadas
İşte sırf bu yüzden birçok insan cin demeye dahi korkuyor, 3 harfliler diyor.bizim orada hocalar vardı şeyler isteoraya kavgaya gelen olmuştu hasta bir kıza musallat olmuş falan dediler kavga çıkmıştı gelde etkilenme arkadas