• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu öğrencisi annesine 'ölmek' istediğini söyleyince gerçek ortaya çıktı

ben de küçükken ölmek isterdim büyümeden önce , çocuklar cennete gider diye
ölemedik geç kaldık kısmet :KK53:

konuya diyeceğim o yaşta çocuğa ölümü öğretmek gerekli mi? ya da ne şekilde öğretmek gerekli? bunlar çocuğun ilerideki kişiliği açısından çok önemli.anlamayacağı şeylerin ağırlığı altına almaları çocukları ne kötü
Ahaha çok güldüm:))))
Bende annem ne dese yapardım cennete gitmek için,ergenliğe geçince deli ettim anamı:KK70:

Öff biz çocuk psikolojisi derslerinde ortaokulun son yıllarına kadar çocukların soyut kavramları anlayamadığını, ona göre eğitim vermemiz gerektiğini öğreniyoruz.
O çocuklar ölümü anlayamadıkları gibi mesela atasözlerini, deyimleri falan da anlayamaz, çünkü onlar çocuk ve somut düşünürler.
Oyuncak bebeklerini canlı zannederler, onlara yemek vermeye kalkarlar. Mesela bir yakınının öldüğünü duyduğunda onun buradan gittiğini bile doğru dürüst algılayamazlar, geri geleceğini düşünürler, uyku gibi mesela.
Şimdi siz böyle düşünen bir çocuğa ölüm çok güzel, ölünce güzel yere gidiliyor derseniz, o bir daha dönülmeyeceğini, annesini bir daha göremeyeceğini düşünmeden bir eyleme girişebilir. Mesela pikaçu gibi uçabileceğini sanıp camdan atlayan çocuk gibi.
Bu durum çok tehlikelidir, her eğitimin bir zamanı vardır. Çocukların bilişsel gelişim düzeylerine göre verilmelidir. Mesela dil öğretimi diyorsanız ne kadar erken o kadar iyidir özellikle 11 yaşından evvel daha verimli olur. Din öğretimi diyorsanız o da kademe kademe verilmelidir. Cehennem kavramını değil anaokulu öğrencisine ilkokul öğrencisine bile anlatmamalısınız bana kalırsa.
Vicdani bir yükümlülük getirir, her verilen eğitim. Şimdi o çocuk kendine bir şey yapsa ne olacaktı?

Yani tek tesellim çocuk cennet güzel diye ölmek istiyormuş.........

Ama bir çocuğu bu dünyadan böyle çabuk vazgeçirmek de hoş değil...Niye şükrü sevgiyi güzel ahlakı öğretmek yerine ölüm ???!
Zaten son yıllarda din kelimesi çook farklı ifadeler taşır oldu o yüzden başka bi cümle yazmayacağım.....

ben kucukken her ulkenin farklı bir Allahı var sanıyordum kimseyede soylemedim boyle bildigimi herkes oyle biliyor sanardım.. sandım da ne oldu simdi guluyorum yani bazı seyler cocuklara agır gelebilir bırakın kendi dunyalarına ilerde zaten bir takım seyleri daha iyi idrak etmeye basladıklarında kendileri arastıracaklar bu yaslarda onlara dogayı koru copu sokaga atma kotu sozler soyleme hayvanları sev kotu davranma gibi seyleri ogretsek yeter ya yetiskin bir bireyin bile inancla ilgili anlayamadıkalrı soru isareti olan bir cok konu varken cocuga suan icin cenneti anlatmak dogru degil ustelik yaptıgı iyiligi bile sonunda bir mukafatı oldugu icin yapacaktır belkide buda dogru gelmiyor bana
kesinlikle .zaten zamanı gelince isterse öğrenecekler .ben kızıma yere çöp atmayalım yere tükürmeyelim işte insanlara yardım edelim falan şeyler öğretiyorum iyi insan olabilmeyi herşeyden önce.bir gün kızımla ayakkabı olmak için mağaza geziyoruz ayakkabının içinde kağıtlar olur ya hani eline aldı ayakkabıyı ve anne ne kadar terbiyesizler dimi ayakkabının içine çöp atmışlar dedi satıcı arkamızda gülmemek icin bayağı çaba sarfettim .:KK70::KK70:

Mesela pikaçu gibi uçabileceğini sanıp camdan atlayan çocuk gibi.
Allah o çocuğu bildiği gibi yapsın. Bir ülkenin bütün bir neslinin ahı var çocukta, sırtı yerden kalkmaz onun! Kaldırdılar güzelim Pokemon'u o çocuk yüzünden :sopa:

Allah o çocuğu bildiği gibi yapsın. Bir ülkenin bütün bir neslinin ahı var çocukta, sırtı yerden kalkmaz onun! Kaldırdılar güzelim Pokemon'u o çocuk yüzünden :sopa:
İşte tatlım anlatmak istediğim, ölümün güzel olduğu o yaşta anlatılırsa o çocuğa; çocuğun hemen ölürse çikolata, şekerleme dolu bir dünyada gözlerini açacağını hayal etmesi ve ölmek için eylemde bulunabilmesi ihtimaliydi. Yani o pikaçu gibi uçacağını sanan çocuk gibi tutup pencereden atlayabilirdi. Canının yanabileceği ihtimalini bile düşünmüyordur o çocuk. O yüzden o yaşlarda bazı şeylere kolay ikna olurlar.

Bir de Power Rangers vardı. Bizim mahallenin ufaklığı kendini Power Rangers zanneder gelen geçene vurur ve deli gibi bağırark oradan oraya koşardı bir gün kendine gel o çizgifilm dedim bana bağırark çizgifilm şarkısın söylemeye devam etmişti :KK70:çok tehlikeli dönem:KK57:

Bir de Power Rangers vardı. Bizim mahallenin ufaklığı kendini Power Rangers zanneder gelen geçene vurur ve deli gibi bağırark oradan oraya koşardı bir gün kendine gel o çizgifilm dedim bana bağırark çizgifilm şarkısın söylemeye devam etmişti :KK70:çok tehlikeli dönem:KK57:
:KK70:

Hele şu dönemde bir koriş örneği var ki anne ve babalar eğer çocuğun yanında bayıla bayıla gülüyorsa koriş in yaptıklarına çocuk ilerde garipsemayecek . Normal birşeymiş gibi izleyen anne ile babası sayesiinde rol model bile görebilir:eek::KK14:

İşte tatlım anlatmak istediğim, ölümün güzel olduğu o yaşta anlatılırsa o çocuğa; çocuğun hemen ölürse çikolata, şekerleme dolu bir dünyada gözlerini açacağını hayal etmesi ve ölmek için eylemde bulunabilmesi ihtimaliydi. Yani o pikaçu gibi uçacağını sanan çocuk gibi tutup pencereden atlayabilirdi. Canının yanabileceği ihtimalini bile düşünmüyordur o çocuk. O yüzden o yaşlarda bazı şeylere kolay ikna olurlar.
Yok kuzum biliyorum demek istediğini, bir anda sinirlendim yine çocuğa.

Bu işin iki boyutu var. Biri, ailelerinin isteği dışında çocuklara bazı şeyler empoze edilmesi; ikincisi de bunun çocukların gelişimine uygun olmayan şekilde yapılması. Nereden tutsan elinde kalıyor yani.

O yaşta çocuğunun dini eğitim almasını isteyen aileler bunu zaten farklı anaokularına veya anaokulu dışında kurslarda yapıyor. Dini bir kurum olmayan bir anaokulunda, velilerin bilgisi dışında, çocuklara dini eğitim verilmesi gibi bir hakları yok.

Yok kuzum biliyorum demek istediğini, bir anda sinirlendim yine çocuğa.

Bu işin iki boyutu var. Biri, ailelerinin isteği dışında çocuklara bazı şeyler empoze edilmesi; ikincisi de bunun çocukların gelişimine uygun olmayan şekilde yapılması. Nereden tutsan elinde kalıyor yani.

O yaşta çocuğunun dini eğitim almasını isteyen aileler bunu zaten farklı anaokularına veya anaokulu dışında kurslarda yapıyor. Dini bir kurum olmayan bir anaokulunda, velilerin bilgisi dışında, çocuklara dini eğitim verilmesi gibi bir hakları yok.
Tamamen katılıyorum. Tanrı korusun ki çocuğa bir şey olmamış. Şimdi pedagog pedagog geziyordur o aile şu durumu düzeltmek için. Yazık değil mi ya? :(

Yani gay olur diye mi korktunuz?
hayır gay olur diye korkmadım ama tuhaf şekilde konuşması hoşuma gitmedi.ee ilgi çekmeyen bir çocuk düşünelim yeğenimden ayrı olarak ve anne baba bu karekteri beğenip gülerse çocukta bunu dikkat çekmek için bile kulanabilir normal kabul edebilir sonuçta anne baba beğeniyle izliyorsa

Back