• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu öğrencisi annesine 'ölmek' istediğini söyleyince gerçek ortaya çıktı

Lisedeki din öğretmenim "duşta çıplak yıkanmayın, cinler görür" derdi. O geldi bak aklıma.

Anaokulu çocuklarına ölüm güzellemesi yapmaya da şaşırmadım ben.

Ben lisede bundan etkilenip uzun süre iç çamaşırı ile yıkanmıştım :halay:

hayır gay olur diye korkmadım ama tuhaf şekilde konuşması hoşuma gitmedi.ee ilgi çekmeyen bir çocuk düşünelim yeğenimden ayrı olarak ve anne baba bu karekteri beğenip gülerse çocukta bunu dikkat çekmek için bile kulanabilir normal kabul edebilir sonuçta anne baba beğeniyle izliyorsa
çünkü bu hareketleri tüm gün yaptı ve ben diziyi izlemek için annesiyle kavga ederken bu dizinin bağımlısı olduğunu anladım oturup yetişkin dizisi izliyor:KK57:

Tamamen katılıyorum. Tanrı korusun ki çocuğa bir şey olmamış. Şimdi pedagog pedagog geziyordur o aile şu durumu düzeltmek için. Yazık değil mi ya? :KK43:

Yani bir çocuğun psikolojisini mahvetmek bu kadar kolay olmamalı.
Düşünsene 6 yaşında çocuğun var ve cennet hayaliyle ölmek istiyor. Nasıl gözünün önünden ayırırsın?

Yaşıtları normal gelişirken o çocuk terapilere gitmek zorunda kalacak.

hayır gay olur diye korkmadım ama tuhaf şekilde konuşması hoşuma gitmedi.ee ilgi çekmeyen bir çocuk düşünelim yeğenimden ayrı olarak ve anne baba bu karekteri beğenip gülerse çocukta bunu dikkat çekmek için bile kulanabilir normal kabul edebilir sonuçta anne baba beğeniyle izliyorsa
Doğru da mesela konuşması hariç o karakterin bir çocuk için negatif sayılabilecek başka kriterleri de var. Siz direkt biraz kadınsı konuşmasına takılmışsınız.
Oysaki lükse aşırı düşkün olması, kendi altında çalışanları aşağılaması, dedikoduyu çok sevmesi, kumpas kurmaya bayılması gibi nitelikleri daha tehlikeli bana kalırsa. :kahve:

Ama ben de o karakteri çok seviyorum:spor: Öyle bir arkadaşım olsa epey eğlenirdim hani :D

Yani bir çocuğun psikolojisini mahvetmek bu kadar kolay olmamalı.
Düşünsene 6 yaşında çocuğun var ve cennet hayaliyle ölmek istiyor. Nasıl gözünün önünden ayırırsın?

Yaşıtları normal gelişirken o çocuk terapilere gitmek zorunda kalacak.
Beni de densiz bir akrabam anneni üzersen annen seni terk eder, bir daha gelmez diye korkutmuştu. Bir süre gizli gizli ağlayarak annem gitmesin diye dua etmiştim. Yine aynı yaşlardaydım.
Alın işte yani, bazı zihniyetler hiç değişmiyor. Bir çocukla konuşurken dikkat edilmeli. Yolda seveceğin bir çocuk bile olsa kelimelerini dikkatli seçeceksin.

Doğru da mesela konuşması hariç o karakterin bir çocuk için negatif sayılabilecek başka kriterleri de var. Siz direkt biraz kadınsı konuşmasına takılmışsınız.
Oysaki lükse aşırı düşkün olması, kendi altında çalışanları aşağılaması, dedikoduyu çok sevmesi, kumpas kurmaya bayılması gibi nitelikleri daha tehlikeli bana kalırsa. :kahve:

Ama ben de o karakteri çok seviyorum:spor: Öyle bir arkadaşım olsa epey eğlenirdim hani :KK70:
yok sadece tabiki kadınsı konuşması değil beden dili yürüyüşü herşeyi küçük koriş kopyası gibi inan:KK53:o gıdısını çıkarıp gözlerini bereltmesi eller havada falan aynı:KK70:evt daha tehlikeli karakterler var ben birebir yaşadığım örnek diye paylaştım korişi.bende severdim korişi pek bakmıyorum artık.

yok sadece tabiki kadınsı konuşması değil beden dili yürüyüşü herşeyi küçük koriş kopyası gibi inan:KK53:o gıdısını çıkarıp gözlerini bereltmesi eller havada falan aynı:KK70:evt daha tehlikeli karakterler var ben birebir yaşadığım örnek diye paylaştım korişi.bende severdim korişi pek bakmıyorum artık.
Annem bayılıyor ya, Koriş çıktığında beni çağırıyor çıktı bizimki diye.
Geçen olumsuz bir şey olduğunda aklıma geldi adam, Allah'ım ne büyük acılar bunlar diye bir haykırdım :D Dert falan kalmadı başladık kahkahaya.

Benim ablamında öyle manyak bir görümcesi var. Sözde dindar,yeğenim 7 yaşındayken karanlıkta cinler gelir gibi birşey demiş yeğenim günlerce uyumayınca ablam sıkıştırmış öyle anlatmış çocuk. Ki hala bile korkaktır hep böyle zihniyetlerin yüzünden

Herşey yeri ve zamanında güzel baskıyla olmaz isterse olur bazı şeyler ..Akrabamın kızı bizde kalacaktı bir baktık 12 yaşındaki kız kapanmış :KK57:neyse tam arabaya bincez dedi ki kızına kızım kuranı oku bize de dönüp kuran var mı diye sordu yok dedik biz gavuruz tövbe yarabbim.Eve gittik garibim saçını açtı heves etti oje sürüdü eve gidene kadar çıkar mı falan diye sordu ojeyi.sonra sohbet ederken ağlaya ağlaya anlattı intihar etmek istediğini çok bunaldığını kapanmak istemediğini ama zorla kapatılmadığını ama anlaslıyorki baskı kurulmuş evden kaçmak istedğini Ve sürekli dayak yediğini herşeyde bunu suçlamışlar falan daha neler neler sinirden çılgına döndük ailece .babasıyla konuştuk falan şimdilik herşey yolunda gibi babam eğer devam ederlerse şikayet et bana gel ben sana bakarım dedi:cry: bakalımn olacak ama o kafa değişmez :KK62:

6 yaşında babamı kaybettiğimde onun kapı arkasından yatak altından biyerlerden çıkacağını düşünürdüm.O yaşlar ölümün ne olduğunun kavranamayacağı hatta belki bir tür oyun zannedilebileceği yaşlar.Küçük yaşlarda dini eğitimin verilmesi taraftarıyım ama bu eğitime başlama noktası ölüm olmamalı.Ben çocuklarımın yanında "ölüm" kelimesini kullanmazken,tv.de "ölüm" haberlerini görmelerini engellemeye çalışırken,birinin gelip onlara "Siz ölünce...." diye başlayan cümleler kurmasını asla kabul edemem.

Hee eminiz soruşturma genişletilir. Bu arada 6 yaşındaki çocuk cennete gitmek istemesi için onlara muhtemelen siz şimdi sabi subyansiniz ölürseniz direkt cennete gideceksiniz. Ama büyüyüp ergen olursaniz gunahlarini yazılması başlar. O zaman önce cehennem sonra cennet diye anlatmislardir. Çünkü o yaşlarda değil ama 9-10 yaşındayken din kültürü hocası aynen bize böyle anlattı.

Yazida su dikkatimi cekti.Hersey icin izin kagidi alinip haber veriliyor.Bu degerler adi altinda verdikleri ders icin de istiyorum/istemiyorum seklinde yazi mutlaka gitmeliydi.
Bizde de ayni sey yasandi.Benim poncik yegen 4 yasinda.Gerci bizimki sallamiyor ve okulda olan okulda kalir felsefesiyle okuldaki hicbir seyi anlatmiyor ama ailesi ateist olan siniftan bir kiz evde de yemekten once dua edip,ellerini acip amin,bismillah cekmis.Aile delirmis ve bizlere de haber verdiler.Soruyoruz bizim oglana amin yaptik diyo baska birsey hatirlamiyor :D Ama herkes bizimki gibi sallamaz olmuyor haberdeki gibi...

Lisedeki din öğretmenim "duşta çıplak yıkanmayın, cinler görür" derdi. O geldi bak aklıma.

Anaokulu çocuklarına ölüm güzellemesi yapmaya da şaşırmadım ben.
Iyi senin lisedeki ogretmenin demis. Ben ilkokulda el kadar bebeyken demisti. Var sen bendeki korkuyu düşün :KK12:

Konuya gelince el kadar bebelere anlamayacağı seyleri neden anlatirlar? Soyut kavramlari daha bilmeyen cocuklar ölümü cenneti ne anlayacak?

Ahlaki eğitim ensar değerler eğitimi öl cennete git bilimsel eğitim evrim yoktur

Arkadaş evinizde eğitin çocuklarınızı

Çamaşırla yıkananlar mı :oha::oha::KK57:

Şimdilerde hala bu düşünce var mı bilmiyorum ama bir dönem hepimize söylenen birşeydi bu, hatta tuvalete sıcak su dökme çarpılırsın, gece sofra bezi silkeleme çarpılırsın, incir ağacının dibine su dökme çarpılırsın, bizim kuşak çarpılmakla korkutuldu, ben takmıyordum da ürken çoktu.

Okulda verilen eğitimle evde verilen eğitim farklı olabiliyor, biz kızımda çok yaşadık, hurafe bunlar dediğimiz herşeyi öğretiyorlardı okulda, sözlülerde yazılı sınavlarda ben doğru bildiğimi söylesem not vermeyecekler sınıfta kalacağım diyordu, bizde öğretilenleri yaz sınavda ama hayatında doğrusunu uygula deyip dengeledik durumu.

Bu sebeple aslında ben okulda dini eğitim verilmesini çokta onaylamıyorum, isteyen eğitim aldırsın elbette evladına ama zorunlu olunca sıkıntı yaşıyor çocuklar, hele hele küçük çocukların böyle seminerlere götürülmesine tümden karşıyım, her eğitimde olduğu gibi din eğitiminde de çocukların yaşlarına uygun anlatımlar olması şart, 5-6 yaşındaki bir çocuk anne ben nasıl dünyaya geldim diye sorduğunda eşlerin yaptıklarını olduğu gibi anlatmıyor, yaşına uygun açıklamalar yapıyorsak bu da aynı.

Back