Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Ana okulu zorunlumu?

Hayatsahnem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2017
316
74
Arkadaşlar,2018 Eylül de ana sınıfı zorunlu mu? Yani ücretli maddi durumu iyi olmayanlar zorlanır ben nasıl öderiz diye düşünüyorum açıkçası 100 lira ama kira da olunca zor oluyor

Arkadaşlar,2018 Eylül de ana sınıfı zorunlu mu? Yani ücretli maddi durumu iyi olmayanlar zorlanır ben nasıl öderiz diye düşünüyorum açıkçası 100 lira ama kira da olunca zor oluyor
Zorunlu ölü olmadığını bilmiyorum ama çocuğunuzun eğitimi için başka şeylerden fedakarlık yapın ve anaokuluna gönderin yoksa okula başladığında çok zorluk yaşarsınız.

Anasınıfı zorunlu değil ancak özellikle 1.sinifta anasinifinda edindiği becerilere çok ihtiyacı olacak.Olayi sadece boyama gibi düşünmeyin.Ogretmenden komut alma,grup içerisinde hareket etme,akranları ile çatışma çözme becerisi,okulla olumlu bağlanma genelde anasinifinda edindiği güzel deneyimlerle gelişecek.ince motor becerilerini saymiyorum bile.Eger anasınıfı eğitimi almazsa 1.sinifta birden karsilasacagi egitsel,sosyal ortam ve beklentiler cocukta kaygı verici bile olabiliyor.

Zorunlu ölü olmadığını bilmiyorum ama çocuğunuzun eğitimi için başka şeylerden fedakarlık yapın ve anaokuluna gönderin yoksa okula başladığında çok zorluk yaşarsınız.

Eğitim şart... Kuzenim ana okulu öğretmeni kızını anaokuluna vermedi evde kendisi bir şeyler öğretiyor, sizde durumunuz yoksa kendiniz öğretebilirsiniz

Bu sene pilot illerde seneye tum turkiyede 54 ay ve uzeri zorunlu Meb te kadrolu okul oncesi ogretmeniyim bagimsiz anaokullarinda aidat var beslenme vs. Ucret icin seneye kirtasiye yardimi olacagini duydum ayrintisini bilmiyorum ilkogretim anasinifinda beslenme evden geliyorsa aidat alinmiyor

Yoksulluk kontenjani var diye biliyorum. Şartlarınız uyuyorsa ücret vermeyebilirsiniz.

Zorunlu diye biliyordum,değil mi?

Takipteyim.
Yok değil proje illerde oldu sonra genele yayilamadi.Ha yaşadığım yer memur muhiti.anasınıfına başlatmak için okul başlayana kadar hergun 42 aylık çocuğu ile gelen veli oluyor.Kontenjanda yer var mı diye

Canım anasınıfları da da ücret var.Bagzi okullar 10 aya boluyor,bazı okullar 2 özde odetiyor

Zorunlu değil ama gerekli

Ödemesi yüksek olabilir yine beslenme vs de istiyorlar galiba sizi zorlayabilir belki

Ama bulunduğunuz şehir semt Nasıl bir yer

Örneğin benim ev hanımı komşularımın çocukları 2-3 yıl anaokuluna gittiler

Seneye okula onlarla başlayan ve hiç
Okula gitmemiş birinden farklı olacakları açık

Sizin çevrede anaokuluna giden çok mu

Sınıfta anaokuluna gidenler iyi, gitmeyen her beceriyi geç kazanan grup olacaksa, öğretmen onlarla uğraşırken zorlanacak ya da zaten anladılar yaptılar deyip geçecekse gitmeyenlere zor olur

Bir de öğretmeni otorite olarak kabul etme kurallara uyma sırasını bekleme gibi basit beceriler de ilkokuldan önce kazanılıyor

Biz bir gün böyle konuşurken kvdem benim çocuklarım hiç anaokuluna gitmediler gayet de başarılılar dedi

Kendince haklıydı

Ama o yıllarda zaten anaokuluna giden çok azdı çocuklar sokakta oynar el becerisini, akranla mücadeleyi vs öğrenirdi yine evde birkaç çocuk olur akran öğrenmesi ile bir çok şey öğrenirlerdi

Zaman değişti çocuklar kapı önüne bile çıkamıyor bu nedenle anaokuluna ihtiyaç da giderek artıyor

Son düzenleme:
Ben bir sene göndermek istiyordum anaokuluna. Mecburi mi gerçekten. Çok şaşırdım şimdi.

Artık çocuklar 3 yaşından itibaren eğitime basliyor. Çok zorlamadan öğrenebilecekleri şeyleri öğretmek gerekiyor. çocuklar 3 yaşında İngilizce öğrenmeye, ileri ya da geri saymaya başlıyor. Benim kızım bu sene krese başladı ve ben hergun hayret ediyorum benim kızım bunu da yapabiliyor muydu diye. Çocuklar öğrenmeye açlar biz de fırsatları kollayip onlara bu konuda destek olmalıyız.

Milli eğitim her sene başında anasınıfları için maksimum istenecek fiyat listesi gönderir.Kayit kabulde okul idaresi veliyi bilgilendirir ve okul öncesi hesap numarasını verir.Benim okulumda 540 filandi geçen yıl.Veli çocuğun beslenmesini öğretmeninin verdiği listeye göre gün gün koyar.Bizde böyle.

Kızım 1 yıl krese 2 yıl anasınıfına gitti.Kendimde mebde rehber ogretmenim .Bence 2 yıl okul öncesi için çok değil.Ama siz bilirsiniz

Kızım devlet anaokuluna gidiyor. Aylık 145tl aidat yatırıyoruz. Tam güne ise 350tl gibi bir para alıyorlar. Kırtasiye masrafları da bizlere ait, onlar da en düşük 250tl falan.

Anaokulu çok faydalı bence muhakkak yollayın.

Ayrıca ilkokul için de bir bütçe ayırmanız gerekiyor. Oğlum yine devlette birinci sınıfa başladı bu yıl ve inanın sene başından beri kırtasiyeydi, kitaptı, akıllı tahtaydı vs derken çok para harcadık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…