- 20 Aralık 2017
- 9.800
- 32.016
-
- Konu Sahibi Hayatsahnem
Akıllı tahtayi veliler mi taktırdı?Kızım devlet anaokuluna gidiyor. Aylık 145tl aidat yatırıyoruz. Tam güne ise 350tl gibi bir para alıyorlar. Kırtasiye masrafları da bizlere ait, onlar da en düşük 250tl falan.
Anaokulu çok faydalı bence muhakkak yollayın.
Ayrıca ilkokul için de bir bütçe ayırmanız gerekiyor. Oğlum yine devlette birinci sınıfa başladı bu yıl ve inanın sene başından beri kırtasiyeydi, kitaptı, akıllı tahtaydı vs derken çok para harcadık.
Bizim sabahçı 90 öğlenci 160 TL aylık ödemeleriMilli eğitim her sene başında anasınıfları için maksimum istenecek fiyat listesi gönderir.Kayit kabulde okul idaresi veliyi bilgilendirir ve okul öncesi hesap numarasını verir.Benim okulumda 540 filandi geçen yıl.Veli çocuğun beslenmesini öğretmeninin verdiği listeye göre gün gün koyar.Bizde böyle.
Evet biz taktırdık. Devlet takmıyor, okulun hiç umrunda değil veliler olarak para toplayıp aldık. Ama çok işe yaradı inanılmaz faydalı.Akıllı tahtayi veliler mi taktırdı?
İlkokulda bı çok şeyi biz aldık hala da alıyoruz her sene iki top A4 alıyoruz şuan 3. Sınıf ama 8. Topu gonderdik akıllı tahta ya para verdikEvet biz taktırdık. Devlet takmıyor, okulun hiç umrunda değil veliler olarak para toplayıp aldık. Ama çok işe yaradı inanılmaz faydalı.
Aynen öyle. Yok sınıfın boyası çocukların dolapları perdeleri derken anamızı ağlattılar. Devlet diyip geçmemek lazım valla bir sürü masraf çıkıyor.İlkokulda bı çok şeyi biz aldık hala da alıyoruz her sene iki top A4 alıyoruz şuan 3. Sınıf ama 8. Topu gonderdik akıllı tahta ya para verdik
Çocuklara askılık vs yapıldı 3 yılda iki kere perde değişti öğretmenimiz ..
Dönemde en az 100 TL gidiyor masrafa birde aidat istiyor okul bişey yapmıyorlar ki aidat verelim
Bizim okullara Fatih projesi kapsamında takildiEvet biz taktırdık. Devlet takmıyor, okulun hiç umrunda değil veliler olarak para toplayıp aldık. Ama çok işe yaradı inanılmaz faydalı.
Keşke her okula eşit davransalar. Sizin ve çocuklarınızın adınıza sevindim.Bizim okullara Fatih projesi kapsamında takildi
Keske....Teşekkür ederim.Keşke her okula eşit davransalar. Sizin ve çocuklarınızın adınıza sevindim.
Müdür aidat isterken fotokopi makinasına kartuş yok diyor işte devlet deterjan vs karşılamiyor çocukların wc tezmilenemiyor diyor zaten tuvaletlerin kapısına yaklaşılmiyor içeri nasıl gireceksinKeşke her okula eşit davransalar. Sizin ve çocuklarınızın adınıza sevindim.
Şimdi bir de çocuk başı 100 lira yakıt parası isteyeceklermişMüdür aidat isterken fotokopi makinasına kartuş yok diyor işte devlet deterjan vs karşılamiyor çocukların wc tezmilenemiyor diyor zaten tuvaletlerin kapısına yaklaşılmiyor içeri nasıl gireceksin
o kadar paraları yokki mudir ve öğretmenler boyuyor okulu bu söylediğim okulda batıda gelişmiş bi şehir yani kasaba köy falan değil yani .
Başka okullara tahta takılırken keşke bizim okullarda ihtiyaçlarını karsilasa
Belki de aynı yardım yapılıyordur idare kullanmayı bilmiyordur oralarini bilmiyorum
Her ay temizlikçi parası veriyoruz kadın haftada bir sınıfı temizleyip toz alıyor
Bu dahi yapılmıyor okullarda
Ne ile ısınıyor okulunuzŞimdi bir de çocuk başı 100 lira yakıt parası isteyeceklermiş
Bakalım daha neler göreceğiz?
Doğalgazla. İstanbulun göbeğinde bir okuldan bahsediyorum. Yazık yahu.Ne ile ısınıyor okulunuz
Şükür bizde öyle bı sorun yok konut üretiminin yapıldığı bı yerde kömür üretimim sitesinin okulindayizDoğalgazla. İstanbulun göbeğinde bir okuldan bahsediyorum. Yazık yahu.
Zorunlu falan değil..ister gonderirsin, ister gondermezsin..senin bilecegin iş. biz sabahciyiz ve cok zorlanıyoruz.bilseydim gondermezdmArkadaşlar,2018 Eylül de ana sınıfı zorunlu mu? Yani ücretli maddi durumu iyi olmayanlar zorlanır ben nasıl öderiz diye düşünüyorum açıkçası 100 lira ama kira da olunca zor oluyor