Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Ana okulu zorunlumu?

Kızım devlet anaokuluna gidiyor. Aylık 145tl aidat yatırıyoruz. Tam güne ise 350tl gibi bir para alıyorlar. Kırtasiye masrafları da bizlere ait, onlar da en düşük 250tl falan.

Anaokulu çok faydalı bence muhakkak yollayın.

Ayrıca ilkokul için de bir bütçe ayırmanız gerekiyor. Oğlum yine devlette birinci sınıfa başladı bu yıl ve inanın sene başından beri kırtasiyeydi, kitaptı, akıllı tahtaydı vs derken çok para harcadık.
Akıllı tahtayi veliler mi taktırdı?

Anaokulları aslında ücretli değil ama bazıları nda yemek ücreti veriyorsun beslenme koymuyorsun yanına

Yada liste veriliyor liste doğrultusunda Şiran geldiğinde beslenmeyi hazırlıyordu
Bı cocugum bı sene
Diğer çocuğum 2. Seneye gidiyor anaokuluna

Okula bağış vs adı altında kuruş vermedim isteyen olmadi

Eğer ki çocuğunuzun ihtiyaçları dışındaki şeyler için bagis kayıt parası adı altında para isteniyorsa gerekli yerlere başvurun

Zorunlu değil diye biliyorum

Geçen yıl komşum 1. Sınıfa yaşı tuttuğu halde göndermedi çocuğum küçük falan dedi resmi olarak da bişey yapmadı diye biliyorum

Eğer sıkıntımız para ise onunda çaresini böyle bulabilirsiniz devlet okullarında 1 TL dahi isteyemiyor artık idare

Milli eğitim her sene başında anasınıfları için maksimum istenecek fiyat listesi gönderir.Kayit kabulde okul idaresi veliyi bilgilendirir ve okul öncesi hesap numarasını verir.Benim okulumda 540 filandi geçen yıl.Veli çocuğun beslenmesini öğretmeninin verdiği listeye göre gün gün koyar.Bizde böyle.
Bizim sabahçı 90 öğlenci 160 TL aylık ödemeleri

Onun dışında bizden herhangi bişey için kuruş istenmedi yukarıda bahsettiğim ücretlerde yemek ücreti ozbakim ücreti adı altında alınıyor

Sabahcikarda çoğunluk peynir zeytin yumurta çıksa da tostan tutun çorbalara kreplere hergun farklı menü çıkıyor
Geçen yıl oglenxiydik 3 çeşit sıcak yemek veriliyordu

Bu yemeğin dışında hiç bir ücret odemedik okulun bağış hesabı var ama kimse hatirlatmiyor bağış yapın diye

Ve kayıt esnasında kimseden para istenilmedi

Evet biz taktırdık. Devlet takmıyor, okulun hiç umrunda değil veliler olarak para toplayıp aldık. Ama çok işe yaradı inanılmaz faydalı.
İlkokulda bı çok şeyi biz aldık hala da alıyoruz her sene iki top A4 alıyoruz şuan 3. Sınıf ama 8. Topu gonderdik akıllı tahta ya para verdik

Çocuklara askılık vs yapıldı 3 yılda iki kere perde değişti öğretmenimiz ..

Dönemde en az 100 TL gidiyor masrafa birde aidat istiyor okul bişey yapmıyorlar ki aidat verelim

İlkokulda bı çok şeyi biz aldık hala da alıyoruz her sene iki top A4 alıyoruz şuan 3. Sınıf ama 8. Topu gonderdik akıllı tahta ya para verdik

Çocuklara askılık vs yapıldı 3 yılda iki kere perde değişti öğretmenimiz ..

Dönemde en az 100 TL gidiyor masrafa birde aidat istiyor okul bişey yapmıyorlar ki aidat verelim
Aynen öyle. Yok sınıfın boyası çocukların dolapları perdeleri derken anamızı ağlattılar. Devlet diyip geçmemek lazım valla bir sürü masraf çıkıyor.

Keşke her okula eşit davransalar. Sizin ve çocuklarınızın adınıza sevindim.
Müdür aidat isterken fotokopi makinasına kartuş yok diyor işte devlet deterjan vs karşılamiyor çocukların wc tezmilenemiyor diyor zaten tuvaletlerin kapısına yaklaşılmiyor içeri nasıl gireceksin

o kadar paraları yokki mudir ve öğretmenler boyuyor okulu bu söylediğim okulda batıda gelişmiş bi şehir yani kasaba köy falan değil yani .

Başka okullara tahta takılırken keşke bizim okullarda ihtiyaçlarını karsilasa

Belki de aynı yardım yapılıyordur idare kullanmayı bilmiyordur oralarini bilmiyorum

Her ay temizlikçi parası veriyoruz kadın haftada bir sınıfı temizleyip toz alıyor

Bu dahi yapılmıyor okullarda

Yok gerçekten okullar büyük sıkıntı.Yanimda dedi İl milli eğitim müdür yardımcısı." Millet nasıl cozuyorsa siz de öyle çözün" diye.Biz siralarimizi,perdemizi,bilgisayarımızı,yazicimizi aldık.Kisi başı 260 filan toplayarak.Ama bulunduğum yerde ekonomik uçurum yok.Herkes en az.tek maasta olsa memur

Müdür aidat isterken fotokopi makinasına kartuş yok diyor işte devlet deterjan vs karşılamiyor çocukların wc tezmilenemiyor diyor zaten tuvaletlerin kapısına yaklaşılmiyor içeri nasıl gireceksin

o kadar paraları yokki mudir ve öğretmenler boyuyor okulu bu söylediğim okulda batıda gelişmiş bi şehir yani kasaba köy falan değil yani .

Başka okullara tahta takılırken keşke bizim okullarda ihtiyaçlarını karsilasa

Belki de aynı yardım yapılıyordur idare kullanmayı bilmiyordur oralarini bilmiyorum

Her ay temizlikçi parası veriyoruz kadın haftada bir sınıfı temizleyip toz alıyor

Bu dahi yapılmıyor okullarda
Şimdi bir de çocuk başı 100 lira yakıt parası isteyeceklermiş :işsiz:
Bakalım daha neler göreceğiz?

Arkadaşlar,2018 Eylül de ana sınıfı zorunlu mu? Yani ücretli maddi durumu iyi olmayanlar zorlanır ben nasıl öderiz diye düşünüyorum açıkçası 100 lira ama kira da olunca zor oluyor
Zorunlu falan değil..ister gonderirsin, ister gondermezsin..senin bilecegin iş. biz sabahciyiz ve cok zorlanıyoruz.bilseydim gondermezdm

Zorunlu ya da değil okul öncesi eğitimi şart. Bir şekilde çözüm bulup yazdırmalısın. Yararlarını anlatsam sayfalar sürer ama kısaca sosyallik ve ilköğretime hazırlık açısından gerekli :KK15:

X