• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ana okulu meselesi:(

2013 haziran doğumlu çocuğumu devlete verdim. aslında verdiğim okul ve hocası ıyıydı baya fayda da gördük ama oğlum alışamadı bir türlü. ara ara alışssa da genel itibariyle sevmedi.

benimde amacım sosyalleşmesiydi. özelde iyi bir yer bulamadım. orta fiyattakiler iyi değildi. iyilerde servisiyle falan aşırı pahalıydı. üstelik yarım gün istiyordum ben ama tam fiyatına yakın oluyordu.

devlet yakın diye hocaları falan iyi diye verdim. ama ben 4 yaşa ayrı sınıf var sandım. 5 yaşındakiler içinde 4 yaştı bizimki. ezildi biraz . ve sabahçıydı o da çok etkiledi. verdiğime pişman oldum sonradan.

ama sizinki seneye zaten 5 yaş olacaksa verin. öğlenci vermeye çalışın öğlenci daha verimli oluyor.

Benim ki de 2014 mayıs doğumlu. Ben bu sene inş göndermeyi düşünüyorum. Kendine güveni geliyor çocuğun sosyalleşiyor yoksa akşama kadar benim ona enerjim yetmiyor :( zaten pek ilgilenemiyorum bebek gelince hiç ilgilenemeyeceğim :(

Sosyalleşmesi için bence gönderin arkadaş ilişkilerini öğrenir
Zaten ilk sene genelde hastalıkla geçiyor yarım yamalak gider diğer sene tam gider sonra okul
Kreşi seven çocuk okuldan sıkılmaz
Benimkiler 3 sene gittiler sonra ilkokula başladılar

anaokuluna baslamadan 1. sinifa gitmesi emeklemeden yürümek gibi geliyor bana. ilk cocuksa hele de kardesi yoksa sosyallesmesi cevre edinmesi paylasmaya adim atmasi icin onemli oldugunu düşünüyorum. faydasi olur zarari olmaz.

Şuan gittiği anaokulu yüzde 70 oyun yüzde 30 ders şeklinde ilerliyor ama hiç sevmedi bu okulu
Bunu oyun zamanları çocuklar arasındaki hır hüre bağlıyorum ben.Alışkın değil.eşya da olsa bişeye zarar vermemesi gerektiğini öğrettim ben ona.Bugün bile isteye eşyaya zarar veren yarın hayvana sonra insana zarar verir diye.
Şimdi biri oyuncağı fırlatıp kırsa şaşırıyor kızım etkinlik kağıdını çekip yırtsalar tuhaf karşılıyor duygusal tepkiler veriyor.Bence de erken ilkokul için.Babası da gerçek dünya böyle işte başa çıkmayı öğrensin diyor.Birde eskiden oyuncak mağazalarından çıkmazdık son zamanlarda kitapçı geziyoruz.Okul öncesi etkinlik kitaplarını 2 günde bitirip veriyor.Hevesini kırmak istemiyorum bir taraftan da korkuyorum.
Sabaha kadar da uyuyamadım düşündüm burda yazılanları
Tecrübeli insanlara güvenirim ben bu yılda anaokuluna gitmesine karar verdim

eşinize katılıyorum
gerçek dünya böyle bir yer maalesef
iki çocuğum da özel yuvadaydı, ikisini de anaokulu döneminde özel yuvadan alıp gidecekleri devlet okulunun anaokuluna verdim ki anasınıfında bu tür şeylere alışsınlar da 1. sınıfta problem yaşamayalım diye
iyi ki de öyle yapmışım

Back