• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ana okulu meselesi:(

2012 Mayıs doğumlu kızım iki sene anaokuluna gitti,bu sene de 1. Sınıfa başlayacak.Sizin de iki sene anaokuluna göndermenizi tavsiye ederim.Okulda sıkılsa da evde sıkıldığından daha çok olmayacak sonuçta,yaşıtlarıyla bir arada olacak.Kizim okuma yazmayı öğrendi ama yine de sikilacağini düşünmüyorum.

Şimdiki çocuklar evde dört duvar arasında mahkum oluyorlar maalesef.Okul kurtarıci gibi onlar için.

Kısacası tam zamanı hiç erken değil bana göre.

2013 Şubat doğumlu
Aslında anaokulunda bile sınıfında yaşça küçük çoğu arkadaşından ama gelişimi çok iyi
Öğretmeni hazır olduğunu söylüyor kendisi okuma yazma öğrenicem diye çok hevesli ama çok da duygusal
Vermesem mi acaba ilkokula ya
Kardeşi olacak birde :110:

Annesi olarak en iyi siz bilirsiniz ama ben de sinif ogretmeni olarak yorum yapayim. Okul hayatini okuma yazmadan ibaret gormeyin. Okuma yazma ogrenmek aslinda bir cocuk icin en kolay sey diyebilirim. Daha bunun ortaokulu lisesi var. Somut donem soyut donemi var. Benim oglumda 2015 subat dogumlu. Okula 79 aylik oldugunda gonderecegim nasipse.

Sınıfındaki çocukların yaş ortalaması kendisinden büyük olacaksa göndermeyin. 2014 Ocak doğumlu kardeşim var kreşe gidiyor yarım gün. Hepsi yaşıtlar, zaten 5 kişi falan sınıfı. Birbirleriyle iletişimleri, el becerileri, oyun tercihleri benzer olduğu için sıkılmıyoř.

2011 şuan 1.sınıfta. Sizin çocuğunuzuun yaşı anaokuluna uygun. 2 sene sıkılmaz gerekirse farklı öğretmene verirsiniz. 1.sınıfta faydasını da görecek emin olun. Sosyalleşme de cabası

2013 Şubat doğumlu
Aslında anaokulunda bile sınıfında yaşça küçük çoğu arkadaşından ama gelişimi çok iyi
Öğretmeni hazır olduğunu söylüyor kendisi okuma yazma öğrenicem diye çok hevesli ama çok da duygusal
Vermesem mi acaba ilkokula ya
Kardeşi olacak birde :110:

bence vermeyin
her şey çocuğun gelişimiyle bitmiyor
mesela sınıf arkadaşları "sen küçüksün, bizimle oynayamazsın" diyebiliyor
benim oğlum için yuvadaki çocuk psikoloğu ilkokul 1 için hazır fakat vermeyin demişti
her şey yaşında güzel, olumsuz yansımaları olabilir demişti
5 yaş anaokulu - 6 yaş 1. sınıf olarak ilerleyin demişti
ayrıca şu an bir çok ana okulunda, hevesli çocuklar okuma yazma öğreniyorlar

Oğlunuz kaç doğumlu
O da zorlandı mı
Birde biz çalışıyoruz tam gün gidecek mecburen özele vericez
Hiç gitmediğinden bilmiyorum bilfen ayarında bir kolejde mi olmaz ki?

1. sınıftan bahsediyorsanız olmaz bence
anaokulu olursa olur
çünkü özellikle bilfen zaten anaokulunda okuma yazma öğretiyor ve acayip bir ingilizce yüklemesi yapıyor
çocuğunuz şimdi direkt bilfene başlarsa hem kendisinden büyük çocuklarla olacak, hem okuma yazma bilmiyor olacak, hem de ingilizce bilmiyor olacak
gerçi bilfen, 1. sınıfları anaokulundan gelenler ve gelmeyenler olarak ayırıyor diye biliyorum ama eğitim ağır
neden acele ediyorsunuz? önce anaokuluna verin, sonra tam yaşında 1. sınıfa gitsin
bence 1. sınıf için devlet müfredatı bile çok çok zorlaşmış eskiye göre

Benim oğlum 2013 Aralık sonu doğumlu. Seneye bende vericem. Zaten ay hesabıyla önümüzdeki sene anasınıfı yaşı gelecek. Kendi yaşıtlarıyla zaman geçirsin istiyorum. Abisi okulda olduğu için evde canı çok sıkılıyor. Hatta şuan bile okula gitmek istiyor ;) bence gönderin. Hem sosyallik olur, hem de bir sürü arkadaşı.

Merhaba benim oğlum da 2013 şubat doğumlu bu sene ikinci senesi kreşte okulunda seviyor sizde gönderin bence cevrenız yoksa alışsın çocuk

Anaokuluna iki yıl gitmesinde bir sıkıntı göremedim ben.Gitsin,kaynaşsın gelisimini olumlu yönde etkiler,arkadaşlık,birlikte hareket edebilme,oyunda kurallara uyma,düzen,pek çok etkinlik vs. bunlar paha biçilemez şeyler yaşı da uygun bence hic düşünmeyin gönderin 1. sınıfta ve sonrasında sorun yaşamazsınız hem okul ortamına alışık olacagi için sadece öğretmene dikkat edin çocuklara karşı sert mi,yumuşak mı diye bir araştırın.Güleryüzlü yumuşak huylu bir ögretmense çok faydalı olur.

2014 subat ayi dogumlu kizimi bu sene devlet anaoluluna versemmi sizce anneler ? Lutfen bana yardim edin tecrubeleriniz suan benim.icin cok onemli ona gore karar vericem...anaolulu zorunlulugu kalkti diye biliyorum cevremde kafasina gore okuldan alanlar var yada hic anaokuluma gitmeden direkt 1.sinifa baslayacak olanlar var..eger bu sene yollarsam seneye anaokuluna yollamam diyorum hani cocuklar sıkılıyor 2 sene ust uste meselesi var ya....bu sene vermek istememin sebebi de sosyallesmesini istiyorum birseyler ogrensin insan iliskilerini ogrensin...benim hic cevrem yok haliyle onunda olmuyor benim yuzumdem yalnizlik cekiyor...kendi de gitmek istiyor sordum ona ...acaba nasil olur kucukmu dersiniz nedense icimde garip bir his var..ama 1 sene daha boyle sıkılmasina da göz yummak istemiyorum ben evde ilgileniyorum ama anaokulu farklidir diye dusunuyorum ..ozel kreslere falan veremedim cok.pahali zaten maddi durumumuz yok .oyle iste anneler tecrubelerinizi bekliyorum.
Cocuklarin evde cogunlukla da tv karsisinda buyumesini saglikli bulmuyorum şahsen. Okulda neden bunalsın ki, dolu arkadaşı olacak, yeni beceriler öğrenecek, sosyalleşecek, bilhassa kisin tüm gün evde oturan cocuk o yasta algıları en üst seviyede acikken evde olmamalı diye dusunuyorum..ayrica okul hayati basladiginda cok iyi adapte oluyorlar, annesiyle bağı hiç kopmayan cocuklar ise ilk aylarda okula gitmemek icin direnç gösteriyorlar...

1. Sinifta kura cekerken ana okulu egitimi almis cocuklari ayrica toplayip kura cekeriz. Bunlar sinifin en istenen kismidir ve genelde en basarili kismidir da. Renkleri, sekilleri, rakamlari bilmelerini gectim bir okul kulturu ogrenip gelen cocukla hic kalem tutmamis, sosyallesmemis cocuk asla bir olmuyor.

Benim oğlumda 2013 şubat doğumlu iki senedir kreşe gidiyor sevıyorda okulu ama seneye ilkokula gondersemmı bilmiyorum küçük mu cevremde yasıtları var onlar seneye ana sınıfına gönderecek kararsız kaldım

2012 li kızım 2 sene gitti seneye 1e gidecek i. 2014 lü kızım bu sene başladı anaokuluna ve daha 2 sene daha gidecek hiç sıkılmıyor gayet mutlu

1. sınıftan bahsediyorsanız olmaz bence
anaokulu olursa olur
çünkü özellikle bilfen zaten anaokulunda okuma yazma öğretiyor ve acayip bir ingilizce yüklemesi yapıyor
çocuğunuz şimdi direkt bilfene başlarsa hem kendisinden büyük çocuklarla olacak, hem okuma yazma bilmiyor olacak, hem de ingilizce bilmiyor olacak
gerçi bilfen, 1. sınıfları anaokulundan gelenler ve gelmeyenler olarak ayırıyor diye biliyorum ama eğitim ağır
neden acele ediyorsunuz? önce anaokuluna verin, sonra tam yaşında 1. sınıfa gitsin
bence 1. sınıf için devlet müfredatı bile çok çok zorlaşmış eskiye göre
Şuan gittiği anaokulu yüzde 70 oyun yüzde 30 ders şeklinde ilerliyor ama hiç sevmedi bu okulu
Bunu oyun zamanları çocuklar arasındaki hır hüre bağlıyorum ben.Alışkın değil.eşya da olsa bişeye zarar vermemesi gerektiğini öğrettim ben ona.Bugün bile isteye eşyaya zarar veren yarın hayvana sonra insana zarar verir diye.
Şimdi biri oyuncağı fırlatıp kırsa şaşırıyor kızım etkinlik kağıdını çekip yırtsalar tuhaf karşılıyor duygusal tepkiler veriyor.Bence de erken ilkokul için.Babası da gerçek dünya böyle işte başa çıkmayı öğrensin diyor.Birde eskiden oyuncak mağazalarından çıkmazdık son zamanlarda kitapçı geziyoruz.Okul öncesi etkinlik kitaplarını 2 günde bitirip veriyor.Hevesini kırmak istemiyorum bir taraftan da korkuyorum.
Sabaha kadar da uyuyamadım düşündüm burda yazılanları
Tecrübeli insanlara güvenirim ben bu yılda anaokuluna gitmesine karar verdim

1. Sinifta kura cekerken ana okulu egitimi almis cocuklari ayrica toplayip kura cekeriz. Bunlar sinifin en istenen kismidir ve genelde en basarili kismidir da. Renkleri, sekilleri, rakamlari bilmelerini gectim bir okul kulturu ogrenip gelen cocukla hic kalem tutmamis, sosyallesmemis cocuk asla bir olmuyor.
Kızımın kreşinde bu sene 1 yıl önce başlayanlarla yeni başlayanları bile ayrı sınıfa koydular.

Okul öncesi öğrencisi ve bu sırada 1 buçuk yıl kreşte çalışan biri olarak söylemek istiyorum okul öncesi çocukların kişisel gelişimi motor gelişimi bilişsel gelişimi yani çocuğu her yönden geliştiren bi kurum sosyalleşiyorlar eğleniyorlar çok eğlenceli ilk okulda ise anaokuluna giden çocuklar genellikle daha başarılı .3 yaşını doldurunca göndermeye çekinmeyin bence

Benim oğlumda 2013 şubat doğumlu iki senedir kreşe gidiyor sevıyorda okulu ama seneye ilkokula gondersemmı bilmiyorum küçük mu cevremde yasıtları var onlar seneye ana sınıfına gönderecek kararsız kaldım
Benim kızım 2013 aralık doğumlu. Bu sene de kreşe gidecek. 2019 eylülünde ilkokula vermeyi düşünüyoruz. Öğretmenleriyle de konuştuk, uygun gördüler. Seneye derken 2019 Eylül’ü mü kastediyorsunuz?

Benim kizim 2012 subat dogumlu, 2 yildir anaokuluna gidiyor onumuzdeki donem ilkokula gidecek.
sizinkinin bu sene tam anaokulu yaşı bence, evde cok sıkılır artik yetemezsiniz. 2 yil anaokuluna gitmesinde de bir sakinca gormuyorum.

Ama çocukları 6 yasini doldurmadan ilkokula göndermeyin, cocuk ileri zekalı olsa bile duygusal olarak sinifin gerisinde kaliyor, ilkokulda olmasa bile ortaokulda sıkıntı yasiyorlar. Gec olsun güç olmasin :)

Back