• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ana okulu meselesi:(

Evet cnm yarim.gun zaten tam gun yok degvlette burda hic arkadasi yok bir iki tane var senede 1 kere anca gorusuyoruz nerdeyse yoruldim artik ona arkadas aramaktan evde tek lafi benle oynaa..ben zaten psikolojik olarak pek iyi degilim.buaralar

Hiç düşünmeden gönder, bu yaşlar arkadaş yaşları, benim oğlan çok keyifli gidiyor. Özele gitti ilk 2 sene. Ama yeğenim 3 yaşında devlete başladı, 2 okul değiştirdi, ikisinden de genel olarak memnun kaldılar, yeğenim çok hevesle gidiyor, bu yıl 2. Yılı

Ocak 2013lu kizim.Bu yil krese gidiyor cok seviyor,temmuz agustos ara verip tekrar gidecek.Bence 2yil okul oncesi ideal ya

İşte duygusal olarak kastettiğim buydu. Okuma yazma çok zorlasa da öğreniliyor bir şekilde. Oğlum da bu yıl 1. Sınıfta ve inanın çocuklar sandığımız kadar masum olamayabiliyor.

1. Sınıf olup ana avrat küfredenleri, kastı olarak arkadaşına zarar verenleri gördü bu gözler. O yüzden bir daha düşünün.
Oğlunuz kaç doğumlu
O da zorlandı mı
Birde biz çalışıyoruz tam gün gidecek mecburen özele vericez
Hiç gitmediğinden bilmiyorum bilfen ayarında bir kolejde mi olmaz ki?

Hiç düşünmeden gönder, bu yaşlar arkadaş yaşları, benim oğlan çok keyifli gidiyor. Özele gitti ilk 2 sene. Ama yeğenim 3 yaşında devlete başladı, 2 okul değiştirdi, ikisinden de genel olarak memnun kaldılar, yeğenim çok hevesle gidiyor, bu yıl 2. Yılı
Neden okul degisturdi yegenin canim ...korkuyorum da ya okul birsz eski ve hijyenik gelmedi bana sanki nedense ısınamadim

Kesinlikle gonderin.benim kizim 2013 ekim dogumlu ben de sıkılır mı diye kararsiz kalarak verdim devlet anaokuluna ama sonrasinda iyi ki gitmis dedim.yarim gun oldugu icin cok severek giti hep.devletin de cok iyi anaokullari var biz cok memnunduk mesela.okula gitmesinin kizima katkisi cok fazla oldu.dili gelisti kendine guveni artti cevreden bile farkettiler degisimini.
Gelecek yil tam gun gidecek duruma gore bakip bir sene daha bile gondermeyi dusunuyorum hatta.
Yani diyecegim sizinkinin de vakti gelmis seneye mutlaka gonderin. siz ona yetemezsiniz en basta yasitlariyla bir arada olmak ister artik.

Neden okul degisturdi yegenin canim ...korkuyorum da ya okul birsz eski ve hijyenik gelmedi bana sanki nedense ısınamadim
İstediği kadar hijyenik olsun yinede hasta oluyor çocuk
Bizim okulu güya dezenfekte ediyorlar belli aralıklarla ama hiç hastalık nedir bilmeyen çocuk bu sene doktorlardan çıkamadık
Çocuklar birbirlerine bulaştırıyor
2 sene böyle olacak diyorlar

Benim oğlum da bu yıl gitti seneye bidaha gidicek. Sıkılma olmuyor meraklanmayın ve öyle iyi geliyo ki çocuklara inanamıycaksınız. Şu 8 aylık süreçte neler öğrendi neler.. Bir sürü yaşıtıyla sosyalleşmesi de en güzel yanı..

Annesi öğretmen, onun tayini sebebiyle değiştirdiler.
Evdeki hijyeni beklemeyin elbette.
Benim oğlandan örnek verebilirim, kendi yemeğini götürüyor, kendisi yiyor, kişisel temizliğini kendisi yapıyor veya yapamıyor, sınıfta spor ayakkabı giyiyorlar dışarıda giydikleri de aynısı, yurtdışındayız.
Yeğenimin okulu ile karşılaştırırsam onların okul ayakkabıları ayrı, öğretmenleri kişisel bakım konusunda daha yardımcılar.

B
2014 subat ayi dogumlu kizimi bu sene devlet anaoluluna versemmi sizce anneler ? Lutfen bana yardim edin tecrubeleriniz suan benim.icin cok onemli ona gore karar vericem...anaolulu zorunlulugu kalkti diye biliyorum cevremde kafasina gore okuldan alanlar var yada hic anaokuluma gitmeden direkt 1.sinifa baslayacak olanlar var..eger bu sene yollarsam seneye anaokuluna yollamam diyorum hani cocuklar sıkılıyor 2 sene ust uste meselesi var ya....bu sene vermek istememin sebebi de sosyallesmesini istiyorum birseyler ogrensin insan iliskilerini ogrensin...benim hic cevrem yok haliyle onunda olmuyor benim yuzumdem yalnizlik cekiyor...kendi de gitmek istiyor sordum ona ...acaba nasil olur kucukmu dersiniz nedense icimde garip bir his var..ama 1 sene daha boyle sıkılmasina da göz yummak istemiyorum ben evde ilgileniyorum ama anaokulu farklidir diye dusunuyorum ..ozel kreslere falan veremedim cok.pahali zaten maddi durumumuz yok .oyle iste anneler tecrubelerinizi bekliyorum.
Genelleme yapmadan başımdan geçen olayları anlatmak istiyorum. Anaokulu meslek lisesi mezunuyum. Mesleğime 2 yıl staj görerek devam ettim. Arkadaşımla birlikte birçok okul gezdik ve aralarından bir tane hocayı çok beğendik okadar iyi okadar melek güler yüzlü hocaya benziyorduki. Şöyle diyim her Veli'nin çocuklarını emanet edebileceği bir ogretmen. Bir de yan sınıfta öğretmen ondan hiç haz etmedik veliler tarafından da sevilmeyen bir öğretmen şimdi öğretmenlerle ne alakası var diyorsunuzdur 2 sende yaşadıklarım beni meslegimden soğuttu. Mesleğimn 2 ayına kadar herşey çok güzeldi. Çocukları çok severim simartmayi sevmeyi çocukları tarafı danda sevilirim. Hocamızda tatlı diliyle herşeyi yaptirabilek bir kapasitede. Bir süre sonra çocuklara caktirmadan şiddet uyguladigini , ağacı neden kahverengiye boyadın diye kizdigini , rahatsız bir öğrenciyi diğer ogrencilerden her konuda ayırarak farklı bir masaya atıp yaramazlık boyutunu aştığı zaman sınıftan kovup Cimcikledigini , tabi bunların çoğunu fark ettigmzde veliler çocuğumuz okulda altını kaçırıyor işte geçen kizmissinz dediklerinde suçu bizim uzerimze attigini fark ettik cunku veliler hiç bir şekilde bizimle muhattap olmuyordu hoca mesela çocuğu cimciklediginde veliyi arayıp tatlı dille x hanimcim bugün oğlunuz biraz yaramazlık yaptı ve kızdım su huyuna dikkat etsin diyerek kendini açığa vermiyordu. Ha eğitim olarak oyun vs pek yoktu hep etkinlik hep etkinlik ben bile skliyordum ya çocukları okadar skiyorduki resmen zeka yeteneklerini kaybetmislerdi yan sınıfın öğrencileri zehir gibi hiç biri hocaların sözünden çıkmaz oyuna vakit ayırırlar resmen dış gorunuse bakıp hocaya bile çocuk emanet edilemecegni anladim. Tabi her öğretmen aynı değildir istisna bunun gibiler var

Oğlunuz kaç doğumlu
O da zorlandı mı
Birde biz çalışıyoruz tam gün gidecek mecburen özele vericez
Hiç gitmediğinden bilmiyorum bilfen ayarında bir kolejde mi olmaz ki?
2011 ağustos doğumlu. Oğlum zorlanmadı ne okuma yazmada ne de okula uyum aşamasında. Çünkü yapısı gereği daha girişken bir çocuk ama kızım daha narin o yüzden tereddütlerim var.

Ben tabi devlet okulunu baz alarak konuştum. Özele yollayan arkadaşlar daha iyi bilgi verecektir.

B

Genelleme yapmadan başımdan geçen olayları anlatmak istiyorum. Anaokulu meslek lisesi mezunuyum. Mesleğime 2 yıl staj görerek devam ettim. Arkadaşımla birlikte birçok okul gezdik ve aralarından bir tane hocayı çok beğendik okadar iyi okadar melek güler yüzlü hocaya benziyorduki. Şöyle diyim her Veli'nin çocuklarını emanet edebileceği bir ogretmen. Bir de yan sınıfta öğretmen ondan hiç haz etmedik veliler tarafından da sevilmeyen bir öğretmen şimdi öğretmenlerle ne alakası var diyorsunuzdur 2 sende yaşadıklarım beni meslegimden soğuttu. Mesleğimn 2 ayına kadar herşey çok güzeldi. Çocukları çok severim simartmayi sevmeyi çocukları tarafı danda sevilirim. Hocamızda tatlı diliyle herşeyi yaptirabilek bir kapasitede. Bir süre sonra çocuklara caktirmadan şiddet uyguladigini , ağacı neden kahverengiye boyadın diye kizdigini , rahatsız bir öğrenciyi diğer ogrencilerden her konuda ayırarak farklı bir masaya atıp yaramazlık boyutunu aştığı zaman sınıftan kovup Cimcikledigini , tabi bunların çoğunu fark ettigmzde veliler çocuğumuz okulda altını kaçırıyor işte geçen kizmissinz dediklerinde suçu bizim uzerimze attigini fark ettik cunku veliler hiç bir şekilde bizimle muhattap olmuyordu hoca mesela çocuğu cimciklediginde veliyi arayıp tatlı dille x hanimcim bugün oğlunuz biraz yaramazlık yaptı ve kızdım su huyuna dikkat etsin diyerek kendini açığa vermiyordu. Ha eğitim olarak oyun vs pek yoktu hep etkinlik hep etkinlik ben bile skliyordum ya çocukları okadar skiyorduki resmen zeka yeteneklerini kaybetmislerdi yan sınıfın öğrencileri zehir gibi hiç biri hocaların sözünden çıkmaz oyuna vakit ayırırlar resmen dış gorunuse bakıp hocaya bile çocuk emanet edilemecegni anladim. Tabi her öğretmen aynı değildir istisna bunun gibiler var
Ogretmen secem.hakkimiz varmi peki
Of bilwmiyorum umarim.iyi ogretmene denk geliriz bneim kizim cok hassas ya

Annesi öğretmen, onun tayini sebebiyle değiştirdiler.
Evdeki hijyeni beklemeyin elbette.
Benim oğlandan örnek verebilirim, kendi yemeğini götürüyor, kendisi yiyor, kişisel temizliğini kendisi yapıyor veya yapamıyor, sınıfta spor ayakkabı giyiyorlar dışarıda giydikleri de aynısı, yurtdışındayız.
Yeğenimin okulu ile karşılaştırırsam onların okul ayakkabıları ayrı, öğretmenleri kişisel bakım konusunda daha yardımcılar.
Yani devlet daha mi iyiydi yegeninde diyorsunuz icim rahatladi bir nebze..ya zaten oyle olmasi lazim degilmi sinifin icinde farkli disarda farkli atakkabi

Benim oğlum da bu yıl gitti seneye bidaha gidicek. Sıkılma olmuyor meraklanmayın ve öyle iyi geliyo ki çocuklara inanamıycaksınız. Şu 8 aylık süreçte neler öğrendi neler.. Bir sürü yaşıtıyla sosyalleşmesi de en güzel yanı..
Cok sevindim.canim.peki devlete mi gidiyor

Kesinlikle gonderin.benim kizim 2013 ekim dogumlu ben de sıkılır mı diye kararsiz kalarak verdim devlet anaokuluna ama sonrasinda iyi ki gitmis dedim.yarim gun oldugu icin cok severek giti hep.devletin de cok iyi anaokullari var biz cok memnunduk mesela.okula gitmesinin kizima katkisi cok fazla oldu.dili gelisti kendine guveni artti cevreden bile farkettiler degisimini.
Gelecek yil tam gun gidecek duruma gore bakip bir sene daha bile gondermeyi dusunuyorum hatta.
Yani diyecegim sizinkinin de vakti gelmis seneye mutlaka gonderin. siz ona yetemezsiniz en basta yasitlariyla bir arada olmak ister artik.
Sevindim.canim bunlari duyduma
Peki seneye tam gun diyorsuun devlette tam gün var mi ki

Yani devlet daha mi iyiydi yegeninde diyorsunuz icim rahatladi bir nebze..ya zaten oyle olmasi lazim degilmi sinifin icinde farkli disarda farkli atakkabi

Yani türkiyedeyken özeldeydik zaten, hijyen sorunu yoktu, şuan devlette ve anlattığım gibi. Ama herhangi bir sağlık sorunu yaşamadık hijyene bağlı olarak. Bence çok telaş etmeyin. Zaten eve gelince gerekirse hemen duşunu aldırırsınız ne olacak. Çocuğunuz da kişisel bakımını kendisi yapabiliyorsa çok zorlanmaz.

Ogretmen secem.hakkimiz varmi peki
Of bilwmiyorum umarim.iyi ogretmene denk geliriz bneim kizim cok hassas ya
Anlatmak istediğim buradaki öğretmen de dışardan hanımefendi, güler yüzlü veliler tarafından sevilen iyi birisine benzeyen birisi fakat içini bir biz bir Allah bilir. Stajimiz bittikten sonra şikayet etmeyi düşündük inanmazlardi.cunku kanıt yok senelerdir devlet okulunda. Ama hala içimde ukte kaldı çok büyük şiddet olmasa da çocuklar üzerinde aşırı dsiplin baskısı sinirlendiginde hafif tartaklayan , birşey istediği gibi olmadignda veya canı sıkkın olduğunda çocuklara kızan fakat genel olarak güler yüzlü birisiydi bende anlamadım nasıl bir karakteri var

Oyle mi dersin canim ?
Özel kreşde miydi seninki ? Devlet anaokulu yada kres arasinda ilgilenme farkliligi olurmu ki...
Kesinlikle. Çocuk evde oturup ne yapsın. Onun yaşıt arkadaşlara ihtiyacı var. Kime nasıl davranması gerektiğini en iyi orada öğreniyorlar, sorun çözmeyi öğreniyorlar... Benimki özelde. Devlette nasıldır bilmiyorum ama evde olmaktan çok daha iyidir.

Cok sevindim.canim.peki devlete mi gidiyor
evet devlet okuluna gidiyor ayrıca 25 kişi başladılar dönem başında. Şu an 22 kişi kaldılar. Taşınanlar oldu. Okul eski ama temiz. Ev ortamı gibi değil okul illa ki hastalık oluyor hem de bolca. Bunun özel veya devletle hiç ilgisi yok inanın. Hatta oğlum ilk dönem okul açıldıktan 3 ay sonrası 1 hafta hastanede yattı. Diğer çocuklar da epey rahatsızlandı. Bağışıklıkları güçlenene kadar oluyo böyle ne yazık ki..

Sevindim.canim bunlari duyduma
Peki seneye tam gun diyorsuun devlette tam gün var mi ki
Yok herhalde benim bildiklerim hep yarim gundu.seneye ozele gidecek ben bu yil vakit gecirsin sosyallessin diye gonderdim biraz da.hem yarim gun olmasi iyi oldu sıkılmaması acisindan.ama ozel iyi devlet kotu diye hic dusunmeyin.ozelde iyiler de vardir tabi ama bazilari da tamamen goruntu ici bos maalesef.bizim okul devlet okuluydu ama tertemizdi,ogretmenler mudiresi cok iyiydi.

Back