• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ana okulu meselesi:(

smollgirl20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2017
1.149
560
38
31
2014 subat ayi dogumlu kizimi bu sene devlet anaoluluna versemmi sizce anneler ? Lutfen bana yardim edin tecrubeleriniz suan benim.icin cok onemli ona gore karar vericem...anaolulu zorunlulugu kalkti diye biliyorum cevremde kafasina gore okuldan alanlar var yada hic anaokuluma gitmeden direkt 1.sinifa baslayacak olanlar var..eger bu sene yollarsam seneye anaokuluna yollamam diyorum hani cocuklar sıkılıyor 2 sene ust uste meselesi var ya....bu sene vermek istememin sebebi de sosyallesmesini istiyorum birseyler ogrensin insan iliskilerini ogrensin...benim hic cevrem yok haliyle onunda olmuyor benim yuzumdem yalnizlik cekiyor...kendi de gitmek istiyor sordum ona ...acaba nasil olur kucukmu dersiniz nedense icimde garip bir his var..ama 1 sene daha boyle sıkılmasina da göz yummak istemiyorum ben evde ilgileniyorum ama anaokulu farklidir diye dusunuyorum ..ozel kreslere falan veremedim cok.pahali zaten maddi durumumuz yok .oyle iste anneler tecrubelerinizi bekliyorum.

Küçük değil ve 2 sene de gitse sıkılmaz merak etmeyin. Aralık 2013 doğumlu kızımın ikinci senesi kreşte. Çok mutlu arkadaşlarıyla. Kendi endişelerinizi ona yansıtmayın.
El becerisi, sosyal ilişkileri vs için anaokulu çok iyi.
Oyle mi dersin canim ?
Özel kreşde miydi seninki ? Devlet anaokulu yada kres arasinda ilgilenme farkliligi olurmu ki...

Şubat 2013 doğumlu kızım seneye ilkokula gidecek şuan anaokulunda
Neden iki sene anaokulu diyorsunuz anlamadım

Canım anaokulu zaten zorunlu değildi.Bu yıl zorunlu olacak.Bu yıl ve gelecek yıl anasınıfına gönder derim.Hic deneyimlemedigin ve birebir seninle ilgili olmayan (eğitimi verecek de anaokuluna gidecek de sen değilsin) bir deneyim konusunda önyargılı davranma.Gonder çocuğunu nereden biliyorsun 2. yıl sıkílacagini?Çocuğunuz için iyi olacağını düşünüyorum

2014 subat ayi dogumlu kizimi bu sene devlet anaoluluna versemmi sizce anneler ? Lutfen bana yardim edin tecrubeleriniz suan benim.icin cok onemli ona gore karar vericem...anaolulu zorunlulugu kalkti diye biliyorum cevremde kafasina gore okuldan alanlar var yada hic anaokuluma gitmeden direkt 1.sinifa baslayacak olanlar var..eger bu sene yollarsam seneye anaokuluna yollamam diyorum hani cocuklar sıkılıyor 2 sene ust uste meselesi var ya....bu sene vermek istememin sebebi de sosyallesmesini istiyorum birseyler ogrensin insan iliskilerini ogrensin...benim hic cevrem yok haliyle onunda olmuyor benim yuzumdem yalnizlik cekiyor...kendi de gitmek istiyor sordum ona ...acaba nasil olur kucukmu dersiniz nedense icimde garip bir his var..ama 1 sene daha boyle sıkılmasina da göz yummak istemiyorum ben evde ilgileniyorum ama anaokulu farklidir diye dusunuyorum ..ozel kreslere falan veremedim cok.pahali zaten maddi durumumuz yok .oyle iste anneler tecrubelerinizi bekliyorum
Birde devlet anaokulundan memnunmusunuz ilgilenmeleri nasil özel kreşler daha mi ilgili oluyor?.

Canım anaokulu zaten zorunlu değildi.Bu yıl zorunlu olacak.Bu yıl ve gelecek yıl anasınıfına gönder derim.Hic deneyimlemedigin ve birebir seninle ilgili olmayan (eğitimi verecek de anaokuluna gidecek de sen değilsin) bir deneyim konusunda önyargılı davranma.Gonder çocuğunu nereden biliyorsun 2. yıl sıkílacagini?Çocuğunuz için iyi olacağını düşünüyorum
Alla alla ben mi yanlis biliyordum ya anaokulu zorunydu simdiye kadar diye biliyorum simdi mecburi degil diye biliyodum ..2.yil sıkılmassa tabiki severek yollarim canim ama hep oyle diyirlar erraftan sıkıliyolarms ozellikle 1.sinifta

Şubat 2013 doğumlu kızım seneye ilkokula gidecek şuan anaokulunda
Neden iki sene anaokulu diyorsunuz anlamadım
Hangi ay doğumlu kızınız? Benim kızım da 2012 kasım doğumlu ama ben onu bile küçük buluyorum yıl sonu olduğu için. Ama abisiyle birlikte okumayı öğrendi ve artık anaokulu istemiyor :)

Bazı arkadaşları 2011li olacak mesela. Sizin çok fark olmaz mı?

Hangi ay doğumlu kızınız? Benim kızım da 2012 kasım doğumlu ama ben onu bile küçük buluyorum yıl sonu olduğu için. Ama abisiyle birlikte okumayı öğrendi ve artık anaokulu istemiyor :)

2011 i kucuk mu buluyosunuz anaokulu icin mi dediniz ozaman benimki bebek:(( 2014

Alla alla ben mi yanlis biliyordum ya anaokulu zorunydu simdiye kadar diye biliyorum simdi mecburi degil diye biliyodum ..2.yil sıkılmassa tabiki severek yollarim canim ama hep oyle diyirlar erraftan sıkıliyolarms ozellikle 1.sinifta
Yok canım genelge 2018 itibari ile zorunlu diyor.Sen millete bakma,devlet okulunda rehber öğretmenim.Cocuk da ciddi kazanımları oluyor.Kendi çocuğunun yapabilirlikleri hakkında hiçbir fikri olmayan anneler bile var.Sen kendin deneyimle ve cocugunu gozlemle

2013 Şubat doğumlu
Aslında anaokulunda bile sınıfında yaşça küçük çoğu arkadaşından ama gelişimi çok iyi
Öğretmeni hazır olduğunu söylüyor kendisi okuma yazma öğrenicem diye çok hevesli ama çok da duygusal
Vermesem mi acaba ilkokula ya
Kardeşi olacak birde :110:

2011 i kucuk mu buluyosunuz anaokulu icin mi dediniz ozaman benimki bebek:KK43:( 2014
Yok hayır. 2012 kasım ayını ilkokul için küçük buluyorum dedim.

Bence 2 yıl anaokuluna yollayın. İnanın çok iyi gelecek. Devlet anaokulları da çok iyi merak etmeyin. Benimkiler özel kreşten sonra 1 yıl anaokuluna gittiler ve memnun kaldık.

2013 Şubat doğumlu
Aslında anaokulunda bile sınıfında yaşça küçük çoğu arkadaşından ama gelişimi çok iyi
Öğretmeni hazır olduğunu söylüyor kendisi okuma yazma öğrenicem diye çok hevesli ama çok da duygusal
Vermesem mi acaba ilkokula ya
Kardeşi olacak birde :110:
Acizane fikrim vermemeniz. İlkokul resmen kurtlar sofrası :D tuvaletlerde sıkıntı yaşayabilir, tenefüslerde arada kalabilir ve en önemlisi duygusal olarak yıpranabilir.
Hem bebek de geliyormuş. Ödevler, okuma yazma çalışmaları vs hem sizi hem onu yıpratabilir. Bir daha düşünün derim.

Onu kendi yaşıtları ile sık sık bir araya getiremiyorsanız muhakkak anaokuluna gönderin. Yarım gün gönderirseniz sıkılmaz da hiç. Gerçi benim oğlan 2 yaşından beri kreşlerde, çol severek gidiyor hep. Bakalım o sıkılma ne zaman gelecek :(

Yok canım genelge 2018 itibari ile zorunlu diyor.Sen millete bakma,devlet okulunda rehber öğretmenim.Cocuk da ciddi kazanımları oluyor.Kendi çocuğunun yapabilirlikleri hakkında hiçbir fikri olmayan anneler bile var.Sen kendin deneyimle ve cocugunu gozlemle
Ne konuda ciddi kazanimlari olucak peki canim

Acizane fikrim vermemeniz. İlkokul resmen kurtlar sofrası :KK70: tuvaletlerde sıkıntı yaşayabilir, tenefüslerde arada kalabilir ve en önemlisi duygusal olarak yıpranabilir.
Hem bebek de geliyormuş. Ödevler, okuma yazma çalışmaları vs hem sizi hem onu yıpratabilir. Bir daha düşünün derim.

Wışş
Gözüm korktu şimdi
Kurtlar yer benim kuzuyu
çok narin
Öyle itmeyi kakmayı da bilmez:eek:
Bir çocuk geçen gün lan demiş anlamını bile bilmiyor ama zoruna gitmiş

Onu kendi yaşıtları ile sık sık bir araya getiremiyorsanız muhakkak anaokuluna gönderin. Yarım gün gönderirseniz sıkılmaz da hiç. Gerçi benim oğlan 2 yaşından beri kreşlerde, çol severek gidiyor hep. Bakalım o sıkılma ne zaman gelecek :KK43:
Evet cnm yarim.gun zaten tam gun yok degvlette burda hic arkadasi yok bir iki tane var senede 1 kere anca gorusuyoruz nerdeyse yoruldim artik ona arkadas aramaktan evde tek lafi benle oynaa..ben zaten psikolojik olarak pek iyi degilim.buaralar

Wışş
Gözüm korktu şimdi
Kurtlar yer benim kuzuyu
çok narin
Öyle itmeyi kakmayı da bilmez:eek:
Bir çocuk geçen gün lan demiş anlamını bile bilmiyor ama zoruna gitmiş
İşte duygusal olarak kastettiğim buydu. Okuma yazma çok zorlasa da öğreniliyor bir şekilde. Oğlum da bu yıl 1. Sınıfta ve inanın çocuklar sandığımız kadar masum olamayabiliyor.

1. Sınıf olup ana avrat küfredenleri, kastı olarak arkadaşına zarar verenleri gördü bu gözler. O yüzden bir daha düşünün.

Back