Ana Kuzusu Kocam ve Samimiyetsiz Kaynanam

Yine mesaim bitiyor ve eve gidicem...Resmen ayaklarım geri geri gidiyor. Burdan tüm bekarlara tavsiyem.Evlenmeyin kızlar.Ya da evleneceğiniz insan ailesinden ötürü Türk olmasın ne bileyim...

Eşim ben temizlik yaptıktan sonra kontrol eden bi insan.Annesi de öyle yaparmış.Mesela toz alıyorum.Prizleri de siliyorum haliyle.Bir prizi kontrol edip, bir prizi silmen diğerlerini de silmen anlamına gelmiyor diyerek hepsini tek tek kontrol eder...Bu her şeyde böyle.Basit gelebilir ama herşeyime karışıyor.Bamya almıştım söylemesi ayıp...Haftasonu yaparım diye düşündüm.Eve benden erken geliyor.Ayıklamış yıkamadan bamyaıi sonra yıkamış, sümüklenmiş...Sinir oldum...Ayaklarım tabi ki geri geri gidecek.Akşam yatağa ne kadar geç girdim kâr diye, gece ev işi yapıyorum 3'e kadar mesela...

Ayrıca kayın validem başka gelinleri övdü.Gelinsen kölelik bekliyor eğer Türkse.Özetle...Açıklaması bu.

Canım benim çok sağol...
İnanmam diye ses kaydı yapmış eşim.Duymasam inanmazdım.Bir oğlu daha var...Bir gelin daha gelecek yani...Allaha havale ediyorum.

İki ucu şeyli değnek derler ya, o hesap...Ayrılsam, ana baba ahı oldurmadı, güldürmedi diyecekler diyo bi tarafım.O kadar sinir oldum ki kayın valideme.O gün sen ayrılsan gitsen bizi kimse kötü bilmez dedi...

Siz ve kv hangi millettensiniz ??
Kizlar evlenmeyin evlenceksenizde turk olmasin yazmissiniz simdi de kv gekinler turkse kolelik bekliyo diyosunuz
Vallahi bisey anlamadim
Babaniza hic deginmiycem insan gibi gozukmuyo burdan bakinca cunku

Aynen öyle oldu inanır mısın.Hatta 17 mayısta evlendik.şey derdi eşim hep; 17 mayısta öz ailem bana kayınbaba, kaynana oldu, sana öz aile oldu falan derdi ama, hep görünürde öyleymiş...Başkalarının yanında da biz ana-kız gibiyiz falan derdi.Şükürler olsun hamile değilmişim.Bi 5 sene da olmasam iyi olur...

Siz ve kv hangi millettensiniz ??
Kizlar evlenmeyin evlenceksenizde turk olmasin yazmissiniz simdi de kv gekinler turkse kolelik bekliyo diyosunuz
Vallahi bisey anlamadim
Babaniza hic deginmiycem insan gibi gozukmuyo burdan bakinca cunku

Yoo.İki taraf da Türkse; gelin=köle yani.Falancanın gelini varmış, çalışıyomui, çocuğu da varmış, ayda 4 tane günü varmış.haftanın 1 günü izin kullanıyomuş ama ikramlıklarını hep o çalışan gelini yaparmış...

Çalışmayan gelini de gecenin bi yarısı kendini denemelik kek börek çörek yapar, bunlara getrir tattırımış, nasıl olmuş bi bakın, benieleştirin diye.Ayrıca salça yaptığı günün ertesi ben nasıl oldunuz, yoruldunuz mu diye gitmemişim.7 buçuğu buluyor benim eve varmam...Kölelik beklemek değil de ne bu??? Benim eşimle hiç özel hayatım yok nerdeyse...1 kez sinemaya gittik son 1 yılda.Balayına bile kayınvalidemlerle gittim ben...

İlla o elbiseyi giymem gerekiyomuş, onun lafını da yedim...Hep aynı şeyleri giyiyor, siz bu kızı hiç yeni bişey almıyomusunuz demişler...Elbise zor ütülendi.Unuttum kumaşın adını.

Kırmışım...Ben kırılmadım sanki...Çok gider ben yokken annesine ve şey der.Annem bana kızdı.O kzıın üstüne gitme diyomuş...Hani bak biz seni çekiştirmiyoz der gibi.Sanki ben annenle ne konuştunuz diye merak ediyomuşum gibi...

Kayınvalidemlere gelmiş ayrıca misafir.Biz düğüne giderken eşim anahtarı vermiş, o derece samimiler.Evlendiğimşz için eşim bizde misafir etmek istemiş.Ama şartlar uygun değildi.

Anladım
Öyle bi ailede büyümüşsün ki hiç kolay bi bekarlık çocukluk yaşamamış olmalısın
Yani bu sorunlar sana basit gelmeli
Ne bileyim baban beni ürküttü açıkcası
Evliliğindeki sorunlarda haklı olabilirsin ama evliliğin oturdukça çözülür
Kv bi kenara bırak, eşinle konuşup anlatarak yol bulmaya çalış

Baba üvey bence sana söylememişler.Öyle baba mı olurKoca da ayrı mesele.Tavrını koymazsan bu laflar giderek artar.Arkanda aile olmadığını bildiklerinden yapıyorlar bence.Tavsiyem hemen çocuk yapaAllah yardımcın olsun bacım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…