Ana kuzusu kocam ve ruh hastası annesi..

Ben onun kadar iyi oynayamıyorum. Surekli gelip oglum mezarimi al öleceğimi hissediyorum. Kefenimi al... Benim gözümün içine bakarak diyor ki 30 yaşındaki oğluna "Ben ölüp gideceğim seni kime emanet edeceğim gariban kuzum..." Seni benden iyi koruyup kollayan seven olmaz yavrum diyor..
Neyden koruyacakmış 30 yaşındaki oğlunu? Adama kapkara çaydanlıktan çay içiriyosun falan ya senden koruyor o bence:deli:. M.nyak kadın .

Ne zaman problemli bir evlilik kaynana ve destekci oğlu konusu var..Kadınların yüzde 90 ı ya hamile ya çocuğu var..
Üzülüyorum gerçekten

Suç eşiniz de.Konunuzun başlığında problemi kendiniz yazmışsınız zaten.

En basta kaynanaya sonra da esine kulagını tıka sorun yasamamak içinde he de gec ama yapma...böyle istiyolar diye üzülmemeye calış..
Kendin ve bebegini düşün...

Hic tinlamayin, ne halleri varsa görsünler.. siz hamileliginize odaklanin. Şu anda boşanmak ayrılmak gibi bir düşünceniz olmadığına gore siz bildiğinizi okuyun. O kadında sinirden gebersin bir köşede.

Nişanliyken ana oğul sürekli kavga ediyorlardı. Hatta eşim evlendikten sonra asla gitmeyecem diyordu. Ama şimdi annemle oturup dedikodu yap diyor. Azcık telefonumu elime alsam yada televizyona akşam kaynanam hemen bozuluyor ve evine gidiyor. Eşimde sen surat yapıyorsun senin yüzünden ailem rahat edemiyor diye üstüme geliyor.
Bunlar ana oğul ruh hastası. Kafayı yemisler. Sallamayin onlar kudursun

Neden önlem alamıyorsunuz. Çaydanlığa karışmasına mı kızdınız. Ben rahatsız olmuyorum. İçmiyorsanız siz bilirsiniz diceksiniz. Duvar mı sil diyor. Doktor bana yat diyor sen ne diyorsun. Çok rahatsızsanız oğlunun evi değil mi buyur sil. Ya da karışma . Çocuğuma kastın mı var demek ne kadar zor olabilir. Hadi kocanızla karşı karşıya gelmekten korkuyorsunuz. Size böyle laflar ettiği bir gün sancınız tutsun mesela, kanamanız olsun. Strese gelemiyorum annen çok üstüme geliyor. Bu çocuğumdan da olucam diye dertlenin. Eşiniz bu durumda annesinin haksız olduğunu görmeye başlıcaktır. Yavaş yavaş verin dozu. Babana çok üzülüyorum. Annen çok kötü davranıyor. Ben seni hiç böyle rezil etmem, saygısızlık etmem. Adam haklıyken haksız duruma düşüyor falan deyin. Bu sinsilik falan da sayılmaz tamamen nefsi müdafa :)

En çok kaynanaya oda yapmak kısmına takıldım.Eşi hamile olan adam( burda gerçek adamlardan bahsediyorum) anasına değil bebeğine oda yapma hayali kurar.Okudukça içim şişti.Bi' cinnet her şeyi halleder.Bir gün seni çıldırttıklarında kov evden eşini de anasını da.Hiç bişey olmaz bak gör.Kuyruklarını kıstırırlar.Kendi başlarını yesinler ikisi de.Sapık bunlar kocası yaşlandı ya genç diye oğlana sarmış.

Küçülsünde anasının karnına girsin tekrar..
Evdeki herseye anneye anlatmakta nedir ya uyyuz oluyorum şu pısırık anneci erkeklere
Şu kaynanalarda gelin olmadılar mı yaa nedir bu gelinlerin çektikleri yarrabbim sen şu alt kattaki komşumuda kaynanasından kurtarıver valla o kızada acıyorum neyse konuyu dağıtmayayım.
Konu sahibi Allah sana sabır versin kendini tokatlayan koca takıntılı çaydanlıkçı kaynana ne diyimki :(

Benim eşimde annesine aşkım sevgilim der sarılır öper ben çok sevinirim annesine saygısı olmayanın esinede saygısı olmaz boşverin bu ufak şeyler için canınızı sıkmayın ama evinizin içine karisiyosa orda bi dur demelisin. Kayınpederin çok haklı kayinvaliden huzur bozmaya çalışıyor. Oğlunu kıskanıyor gibi geldi bana. En önemli görev eşine düşüyor dengeyi sağlayacak ve seni ezdirmeyecek.

Yiyecek içecek konulan kaplar çamaşır suyu ile temizlenmemeli. Son derece zehirli. Eşinize öyle diyin. Sağlığını düşünüyorum hayatım. Bir araştırmaya göre 600 kez durulansa bile eser miktarda kalıyormuş diyin. Demliği bulaşık deterjanı ile iyice ovun. Annen galiba seni öldürmek istiyor diyin.

Sorun: Eşiniz..
Kadınlar (Kayınvalide, Elti, Görümce, Kızkardeş, Kız arkadaş vs...) fıtratında varsa uygun ortam bulduğunda şımarmaya ve üstünlük kurmaya meyilli yaratıklar. Hele bir de ortada "paylaşılan" bir şey varsa, hepimizin fıtratında var.. Kadına suç bulamıyorum. Zira yol veren eşiniz. Bu tarz kadınları dizginleyecek olan "paylaşım" yapılan ortak paydadır.. Yani oğlu..
Karakterinizi bilemiyorum.. Fakat şu da şahit olunan bir şey.. erkek eşine uygun bir ortam sağladığında da bu kez eş, erkeği ailesinden kopartacak adımlar atmaya kadar vardırabiliyor işi kaprislerle.. Erkeklerin de işi zor..
"Denge.."
Ne size, ne annesine, birbirinizi ezeceğiniz bir ortam oluşturmayacak.. Gerekirse kendisi pres altında kalmış kauçuk gibi incelecek, fakat laf taşımayacak, laf da söyletmeyecek, yüz göz etmeyecek..
Neden beceremezler ki...
Biz bu erkekleri iyi yetiştiremiyoruz sanırım.. Kolaya kaçıyorlar..

Uzuuun uzuun yazmışsınız ama “Böyle davranırsan eşin annesine daha çok yaklaşır’’ sözü zaten bir çekişme stratejisi. Soğuk savaş. Edilgen bir tavırla sürdürülen yarış.
Evet aynen oyle dedigim gibi annesine daha cok yaklasacak. Siradan kosullarda kisinin annesine daha da yakinlasmasi herhangi bir sorun teskil etmez gayet guzel bir seydir.
Ama burada konu sahibinin esiyle arasinda surekli acilan bir mesafe varken ve esi artik cinnet seviyesine gelmiscesine tavirlar sergiliyorsa ofkeyle atilan her adim esiyle arasindaki ucurumu acmaktan baska bir ise yaramayacak.
Karsisinda saglikli dusunen bir eşi yok şu anda. Annesini kaybetme korkusu yasayan bir birey var. Ki bu kaybetme korkusunu işleyen de yine annesi.
Bu iliskide dengeler cok hassas.
Aslinda eş bu kadar dagilmamis olsaydi restine rest de cekilirdi.

Ben uzun yıllar çalıştım ve herşeyimi tek başına yaptim. Evlenip büyük bir şehirden küçük bir şehire geldim. Kaynanam ilk günden bu yana her zaman beni çok sevdiğini söyledi. Eşim mühendis öyle sandığınız gibi cahil değil. Ha evliliğimizin ilk gününden bu yana eşim bi dedigimi iki etmedi. Ama kaynana o zamanda çok iyi görünüp sürekli bizi kontrol ediyordu. Burda kalmak istiyor oğlunun yanından ayrılmak istemiyordu. Ne zamanki benim onu evde istemediğimi anladı oğlunu işlemeye başladı. Ama benimkine direk karin kötü demiyor. Onunla dedikodu yapmıyorum diye insan içine çıkamamış diyo. Suratımin asik olduğu ve memnuniyetsiz olduğumu söylüyor. Beni ne zaman görse oğlunun yanında kuru kuru kurban oluyor. Geçen gün tutturdu yatak odanızın karşısındaki odaya bana yatak alıp oda yapın burda kalamıyorum diye. Bu yüzde yine kavga ettik eşim tamam dedi konuyu kapattı. Iki gün önce eşim bu odayı annem için düzenleyecem diye başladı. Annem çok hasta onu görmezsem psikolojim bozuluyor demeye başlıyor bizimki. Birde vücudu ödem toplamış 4 gündür hastanede eşim sabahtan akşama kadar basında akşamdan sabaha kadarda kayinbabam onun başını bekliyor. Kadın eşimi kucuklugunden bu yana sürekli ölecem sen yalnız kalacaksın sen bensiz ne yapacaksın kendini koruyamazsın katlarıyla yetiştirmiş. Hâlâ geçen gün ben öleceğimi hissediyorum oğlum seni kime emanet edecem deyip ağlıyor...
Esiniz onceden bu ruh halinde degilmis demekki kurtulabilir bu durumdan.
Hastaymis ama gercekten gidip gormesi kalmasi normal tabi kiz evlatlar nasil annelerinin baslarinda kaliyorsa erkek cocuklar da kalmali.
Ama ne yakikki esininizin ruh halini bozuyor surekli ölecegim yalniz kalacaksin diyerek.

Back
X