Var bir tane oglum var cok sukur saglikli.Şuan sağlıklı baska bebegin var mi peki? Bende melek kızımı kromozom bozukluğundan kaybettim 4 aylikken endiseliyim sonraki hamileliğim icin..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Var bir tane oglum var cok sukur saglikli.Şuan sağlıklı baska bebegin var mi peki? Bende melek kızımı kromozom bozukluğundan kaybettim 4 aylikken endiseliyim sonraki hamileliğim icin..
Bana da doktorum korkma tekrarlama sansi yok dedi cok arastirdim öyleymiş de..yaşayan kişileri görünce soruyorum hep merak ediyorum. Şimdiki bebeğin nasıl peki 2li falan yaptırdın mıVar bir tane oglum var cok sukur saglikli.
Hayir 2li falan hic istenmedi benden direkt amniyosentez yaptirdim.Bana da doktorum korkma tekrarlama sansi yok dedi cok arastirdim öyleymiş de..yaşayan kişileri görünce soruyorum hep merak ediyorum. Şimdiki bebeğin nasıl peki 2li falan yaptırdın mı
İnş sagliklidir. Sağlıkla kucağına alirsin bebegini. Peki hasta olan bebeğin yasayabildi miHayir 2li falan hic istenmedi benden direkt amniyosentez yaptirdim.
Ultrasonda saglikli gozukuyor.
Hayir zaten trizomi ve 18 yasamaz 1 yıl icinde ölurler ama biz 19 haftalikken sonlandirmistik gebeligi.İnş sagliklidir. Sağlıkla kucağına alirsin bebegini. Peki hasta olan bebeğin yasayabildi mi
Ben de 1 ay önce yaptırdım.Çok korktum ama enfeksiyon,su azalması,düşük gibi hiç bi sorun yaşamadım.Umarım iyi sonuçlar alırsınızTesekkur ederim cevabiniz icin.
Bende dün oldum korkuyorum acikcasi ya dusuk yaparsam diye ya enfeksiyon olursa falan diye.
tamam ya profesörmüş. ama risk 1/100 değil daha düşük yani 1/300 1/400 o civarda gerilmesi normal bu dönemde rahim genişliyor sende evham yapıp ona bağlıyorsun merak etme.... korkacağın durumlar farklı renkte ve kokuda akıntı , ateş, şiddetli ağrı ..... Allahın izniyle sorun olmaz... zaten tedbiren yapmışlar oltrasonda bir belirtin oldu mu ?Alaninda iyi bir perinatoloji uzmani yapti prof.
Yani bilmiyorum 100/1 dusuk ihtimali dedi.
Sanki karnimi gergin hissediyorum o yuzden korkuyorum 20 gun icinde dusuk olursa amniyosentezdendir de deyince iyice panik oldum
Yaptırmayın, hasta olsa aldırmayacaksanız bebeğinizi riske atmaya değer miSevgili anne adayları ve anneler. Hepinize merhaba. Lafı uzatmadan hemen konuya girmek istiyorum. 41 yaşında, yeni evliyim. İstediğim zaman çok şükür hemen hamile kaldım. İkili test için dr seçenek sundu. Kan veya amniyosentez. Ben de 35 yaş üstü risk olabileceğinden korktuğun için karnımdan sıvı alınmasını uygun buldum. Ancak riskleri de bir o kadar fazlaymış. Yurt dışındayım ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Yorumlarınıza ihtiyacım var
Endişeli hamile
Yok sadece iki kalp kapakciginda kireclenme vardi minimal duzeyde bana birakti bende risk almak istemedim.tamam ya profesörmüş. ama risk 1/100 değil daha düşük yani 1/300 1/400 o civarda gerilmesi normal bu dönemde rahim genişliyor sende evham yapıp ona bağlıyorsun merak etme.... korkacağın durumlar farklı renkte ve kokuda akıntı , ateş, şiddetli ağrı ..... Allahın izniyle sorun olmaz... zaten tedbiren yapmışlar oltrasonda bir belirtin oldu mu ?
Peki sonrasında hemen kalabildin mi hamileHayir zaten trizomi ve 18 yasamaz 1 yıl icinde ölurler ama biz 19 haftalikken sonlandirmistik gebeligi.
Ben tekrar bir hamilelik hicccc ama hiccccccc dusunmedim cunku sonlandirmak cok acı vericiydi psikolojik ve fiziksel olarak cok acı cektim.Peki sonrasında hemen kalabildin mi hamile
Peki sonladirmak niye istedin yani görüşüne saygılıyım ama zaten böyle bebekler cok yaşamıyor anne karnında da. Belki bekleseydin anne karnında yasamasaydi icin daha rahat olurduBen tekrar bir hamilelik hicccc ama hiccccccc dusunmedim cunku sonlandirmak cok acı vericiydi psikolojik ve fiziksel olarak cok acı cektim.
1 ay boyunca sadece oglumla ilgilenebildim kimseyle konusmuyordum cok zor gunlerdi.
Ve dogum kontrol hapi kullaniyordum tatilde bir kac kez almayi unutmusum ve hamile kaldim.
Ilk basta kabullenemedim tekrar sorun yasamak istemedim ama ne bileyim kabullendim simdi bir sey olsa allah korusun bu defa dayanamam sanki.
Tekrar sezeryan olmak gerekecekti.Peki sonladirmak niye istedin yani görüşüne saygılıyım ama zaten böyle bebekler cok yaşamıyor anne karnında da. Belki bekleseydin anne karnında yasamasaydi icin daha rahat olurdu
Yanlış anladın eleştirmedim ben seni belki için rahat olur diye dedim benim meleğimde de kromozom bozukluğu vardi anlıyorum seni zaten dogsa da hep hastanelerde ve cok az yasiyolar.. İns bu bebeğin de oğlun gibi sagliklidir.. Sağlıkla kucağına alirsin insTekrar sezeryan olmak gerekecekti.
Normal dogum yaptim ve bana hemen sonlandirilmasi gerekiyor dediler.
Icim suanda da cok rahat aslinda pisman olmadim sonlandirdigima.
Bir de trizomi 13 anneleriyle hep konustum ona gore karar verdim sonrasi icin yasadiklarini da biliyorum.
Ilgilenmem gereken 2 yasinda bir oglum ve kanser hastasi bir annem vardi esim sehir disindaydi..kendime gore sebeplerim vardi yani kimsenin yasantisini bilemezsin sonucta..
bak seninle hemen hemen aynı durumdayız. bende amniyosentez sonrası acaba ne oldu yaşıyor mu hareket ettiğini görmek istedim. 2 hafta sabırla bekledim. bende hareket hissetmiyordum ama bazen minik birşey hisettiğim oldu. günde 1 kere falan bi kere tüm gün hissetmedim. endişe ettim ama sonraki günlerde yine oldu dünde zaten detaylı ultrasonda çok şükür gördük. elini ağzına götürüyor oynuyor. rahat ol birşey olsa bana kalırsa şimdiye bir işaret verirdi. için rahat olsun. kireçlenme de nedir acaba . oda geçici bir durumdur inşallahYok sadece iki kalp kapakciginda kireclenme vardi minimal duzeyde bana birakti bende risk almak istemedim.
Sanki daha onceki deneyimden dolayi ben istedim.
Bugun daha iyi hissediyorum ama yine de gidip bebegimi gormek istiyorum acaba iyi mi diye cunku ben hareketlerini henuz hic hissetmedigim icin acaba bir sey mi oldu diyorum surekli.
durduk yere yaptırmıyor ki insan. erken tanı ile belkide yapılacak birşey varsa yapılabilir. riski çok yüksek olanlara öneriliyor zatenYaptırmayın, hasta olsa aldırmayacaksanız bebeğinizi riske atmaya
Ay ben yarin gidicem kontrole iyi ki yazdin bunlari.bak seninle hemen hemen aynı durumdayız. bende amniyosentez sonrası acaba ne oldu yaşıyor mu hareket ettiğini görmek istedim. 2 hafta sabırla bekledim. bende hareket hissetmiyordum ama bazen minik birşey hisettiğim oldu. günde 1 kere falan bi kere tüm gün hissetmedim. endişe ettim ama sonraki günlerde yine oldu dünde zaten detaylı ultrasonda çok şükür gördük. elini ağzına götürüyor oynuyor. rahat ol birşey olsa bana kalırsa şimdiye bir işaret verirdi. için rahat olsun. kireçlenme de nedir acaba . oda geçici bir durumdur inşallah
bence yaptırmakla iyi yapmışsın tüm hamileliği acabalarla geçirmek istemezdim ben şahsen .... neden pişman oldun ki .. İnşallah hiçbir hastalığı yoktur . kesin olarak öğrenmek buna göre hazır olmak daha mantıklı.10 gün içinde çıkan ilk sonuçta öğreniliyor zaten kromozom anomalileri ( trizomi 13-18 -21 x y ) hayırlı haberler alrsın inşallah. valla hamilelik dert oldu hepimize. ilk çocuğumda hiçbirşeyin farkında değildim. nasıl geçti bilmiyorum mutluydum. sorun yaşamadım ikili testte ultrasonda vs. ama şimdi diken üstünde geçti 4,5 ay ..... üzülmekten naz yapamadım aşeremedim :S:SAy ben yarin gidicem kontrole iyi ki yazdin bunlari.
Cok gordugumuz bir sey ama genelde down sendromlu bebeklerde oluyor dedi bende garanti olmasi icin yapmtirmak istedim bir de sehir disindan gidiyorum ben bu profa yasaklar filan gelir bir daha gidemem diye dusunerek yaptirdim ama pisman oldum.
Yarin gidicem kontrole ya valla dayanamiyorum.
git için rahat eder ne diyim .. biz çalışıyoruz izin alamıyorum sık sık ...Ay ben yarin gidicem kontrole iyi ki yazdin bunlari.
Cok gordugumuz bir sey ama genelde down sendromlu bebeklerde oluyor dedi bende garanti olmasi icin yapmtirmak istedim bir de sehir disindan gidiyorum ben bu profa yasaklar filan gelir bir daha gidemem diye dusunerek yaptirdim ama pisman oldum.
Yarin gidicem kontrole ya valla dayanamiyorum.
Yani kaybedersem dayanamam.cok istiyorum bu bebegi aslinda hic istemiyordum biliyor musun?bence yaptırmakla iyi yapmışsın tüm hamileliği acabalarla geçirmek istemezdim ben şahsen .... neden pişman oldun ki .. İnşallah hiçbir hastalığı yoktur . kesin olarak öğrenmek buna göre hazır olmak daha mantıklı.10 gün içinde çıkan ilk sonuçta öğreniliyor zaten kromozom anomalileri ( trizomi 13-18 -21 x y ) hayırlı haberler alrsın inşallah. valla hamilelik dert oldu hepimize. ilk çocuğumda hiçbirşeyin farkında değildim. nasıl geçti bilmiyorum mutluydum. sorun yaşamadım ikili testte ultrasonda vs. ama şimdi diken üstünde geçti 4,5 ay ..... üzülmekten naz yapamadım aşeremedim :S:S