• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amniyosentez sonucu trizomi 18

Canım başka doktor da göster bi bana ilk cocugumda beyni gelismiyo demislerdi 20 haftalikken baska doktora gittik amabisey cikamdi gayet saglikli doğdu ve suan ustun zekali rabbim yardimcin olsun
Amniyosentez net sonuç diyorlar çok doktora gittim Rabbim evladınızı size bağışlasın sağolun 🙏

Ben engelli bir cocuk annesiyim . Malesef ultrasonla anlasilamayacak bi Genetik rahatsizligi var . Zihinsel bir problemi yok ancak bedenini kullanamiyor kas hastasi oldugu icin ustelik kendi de nefes alamiyo . Ufacik griplerde 15 20 gun hastanede yatiyoruz. Benim icin varligi dunyalara bedel ancak onun caresizligini gormek istedigi birseyi kendi alamamasi buna sinirlenmesi . Beni gercekten mahvediyo . Bir tedavisi yok . Dogdugunda yasarmi dedigimizde umariz dediler. Aylarca hastanede kaldik. Her an bi sorun olusabiliyor . Hala diken ustundeyim . Ustelik okula basladiginda nasil bir psikolojisi olacak bu durumu kaldirabilecek mi bilemiyorum . Bunlardan da sikayet etmiyorum ama cocugunun caresizligini gormek bir anne icin en zor sey olabilir . Sana aldir veya aldirma diyemem . Sadece kararin ne olursa olsun canı gonulden Allahin sana guc kuvvet ve sabir vermesini dileyebilirim 🙏
Allahım evladınızın yardımcısı sizin yardımcınız olsun şuan 13 haftalık hamileyim herşeyi düşünüyorum doğru kararı vermeye çalışıyorum doktorlar amniyosentez net sonuç diyor çok sıkışık bir durum Allah razı olsun yazınız için 🙏

Trizomi 18 ile ilgili cok bir bilgim yoktu . Birseyler okudum . Ve gercekten de cok zor bir sendrom . Ancak sana sadece baska doktorlara da gorunmeni tavsiye edebilirim sadece . Rabbim herseyin hayirlisini versin . Cok gecmis olsun .
Sağolun çok doktora gittim amniyosentez net diyor hepsi ultrason görüntüsü de çok normal gelmiyor kimisine hayatla bağdaşmmayan bir sendrom diyorlar kalbi kendisi dursun diye dua ediyorum

Sizi üzmek istemem ama 2'li test sonucu kötü olup sağlıklı doğan bebekler var ama amniyosentez sonucu anomalili olup sağlıklı bebek sahibi olan duymadım,%99 doğru sonuç veriyor diye biliyorum amniosentezi.
Ama bebeğiniz sağlıklı değil diye de gebeliğinizi sonlandırmak zorunda değilsiniz, tamamen sizi bağlı ne yapacağınız.
Dediğiniz gibi amniyosentezin biraz yanılma payı olsa bu kadar kararsız kalmam sağlıklı sağlıksız hepsi Rabbimden ama doğduktan sonra çok acı çektiren hastalık diyorlar o düşünce beni çok üzüyor

Ben cok acı cekiyorummm yaaa kahroluyorum yine basladim aglamaya. Dedim ki sen dogup dedikleri gibi gideceksen sana iskence etmesinler o koca igneleri hortumları takip o küçücuk bedenine daha cok aci cektirmesinler belki ameliyat edicekler nasil dayanicaksin acilara, ben cehenneminnnnn taaa dibine giderim bebegim sana mezar da olurum ben. İkizdiler 17 hafta da kizimi sonlandirdilar icimde kaldi takiiiii 34 haftada kardeşini dogurana kadar. Hamileydim birine sarkilar soylerdim ellerimi koyup birine agitlar yakardim gülerken ağlardım hep. birine can birine mezar aylari nasil anlatim . Şimdi bir yanim bahar bahce bir yanim çığlıkcigliga. Düşünüyorum ben insanmiyim ben neyim ben naptim ben ben ben.
Hakkınızı helal edin ağlattığım hatırlattığım için siz çok güçlü bir annesiniz yaşayan evladı için dik durmaya çalışan bir anne Rabbim inşallah kucağımı boş bırakmaz gönlümüzü ferahlatır

Seni öyle cok anlıyorum ki ne yazikki yaşadım. Bildirimi gorunce ellerim titredi. Bana sormak istedigin ne varsa sorabilirsin konuşamadığım bir konu bu ama cevaplarım..
Hakkınızı helal edin. Siz kaç haftalıkken fark edildi nasıl sonlandı kendinizi iyi hissedince yazın isterseniz yaşayacağım şeyleri çok merak ediyorum doğrusu Allahım tez zamanda sağlıklı bir evlat nasip etsin tüm isteyenlere

Lütfen bir kac doktora daha gorünün yeğenime dawn sondromu denildi ısrar la sollandırmadı babası cok mucadele etti yengemle sapasağlam cocuk dunyaya geldi suan dada Kocaeli genelinde 2. Okulda 1. Cilikleri VAR cok akıllı ve cok guzel bir cocuk
ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN BU MUBAREK KURBAN BAYRAMINDA İNŞALLAH BİR YALNISLIK OLMUS TA SÖYLEMİŞLER DİR
Down sendromu(trizomi 21) ile trizomi 18 farklı...down yaşar.. trizomi 18 anneyi de hayatını riske atar.. o yüzden kiyaslayamayiz🙏

Sana bunu yap şunu yap demem. Karar senin kararin.
Amniyosentez sonucu geldiyse yuzde 99 gerceklik payi var.
Bnm yavrumda engeli dogdu insan kendi yavrusuna konduramiyor bu gercek. Rabbim dogru karar verdirsin size insaallah.

Lutfennnnn birdahaki gebeliginizi durumunuz iyise ve dogal yoldan hamile kalamiyorsaniz. tup bebek genetik yaptirin. Boylece en iyi embriyolari size koyacaklardir. Ve iiciniz rahat edecek
Allah razı olsun amin inşallah Rabbim yardımcınız olsun evladınızın da sizinde

Çok zor bir durum bende bir anneyim ancak ne olursa olsun bir cana kıyma hakkimiz yok.o canı siz vermediniz ki siz alasiniz. Cok zor ancak bu da sizin imtihaniniz .Allah korusun sağlıklı doğan bir çocuğun sonradan engelli olma ihtimali yok mu o zaman ne yapacağız.karar sizin .bana bildirim geldi ve Allah katinda sorumlulk hissettiğim.Rabbim yardimciniz olsun. Dilerim Rabbim imtihaninizi kolaylastirsin
Olur mu oyle sey...tabiki riskliyse doktorlar alinmasi gerekiyor diyorsa bunu bile bile nasil dogursun 🤦‍♀️ engelli olmayacak diyor çocuk. Direk yaşamla bağdaşmıyor diyor. Riske atıyor anne hayatini da...down değil bu. Ki down olsa da aldırma kararına saygı duyardım...annesi o

Allahım evladınızın yardımcısı sizin yardımcınız olsun şuan 13 haftalık hamileyim herşeyi düşünüyorum doğru kararı vermeye çalışıyorum doktorlar amniyosentez net sonuç diyor çok sıkışık bir durum Allah razı olsun yazınız için 🙏

Tesekkur ederim , Allah hepimizin yardimcisi olsun . Durumunuzun cok zor oldugunun farkindayim . Kimse size aldir yada aldirma diyemez. Bilemiyorum oglumun durumunu hamilelik surecinde ogrensem ne yapardim. Ne yapmaniz gerektigini sadece siz bilebilirsiniz . Dilerim Rabbim Size saglikli mutlu bi hayat yazar .

Olur mu oyle sey...tabiki riskliyse doktorlar alinmasi gerekiyor diyorsa bunu bile bile nasil dogursun 🤦‍♀️ engelli olmayacak diyor çocuk. Direk yaşamla bağdaşmıyor diyor. Riske atıyor anne hayatini da...down değil bu. Ki down olsa da aldırma kararına saygı duyardım...annesi o
Anne hayatını riske atacak bir durum olduhunu sanmiyorun bahsedilse konu sahibesi soylerdi oysa ki boyle birsey soylememis ..engelli doğacak bir bebekten bahsediyor .

Tabiki bilgim var.neden vicdan yapmayacakmis.tam da vicdan yapilacak bir konu.herkes fikrini söylemekte özgür. Bende fikrimi söyledim.

bilginiz olsa doğumdan sonra en fazla iki sene yaşayacak çocuk için aldırma demezdiniz.
downla karıştırmayın.
hiç vicdan yapılacak bir konu değil.
emzirip büyüttüğü çocuğu toprağa vermesini istemek vicdansızlık asıl.

Merhaba yıllardır girip okuyan ama yeni üye olan biri olarak fikrinizi nacizane almak istedim 1 yılı aşkın süredir evliyim hevesle çocuk istiyorduk bende eşimde sonrası doktora gidip pkos olduğumu öğrendim ve ilk aşama klomen+ovitrelle kullandım o ay olumsuzdu sonraki ay hayırlı haberi aldım evimizde bayram havası hakim herşey güzeldi 2li tarama testine kadar 2li tarama ve cinsiyet için mutlu gittiğimiz hastaneden ağlayarak çıktık ense kalınlığı 10mm üzerinde ve ciddi bi rahatsızlık var direkt amniyosentez önerdiler kabul ettik ön sonuca göre trizomi 18 çıktı şuan kalbi atıyor fakat doktorlar sonlandırma sizin ve bebek için daha iyi olan diyorlar amniyosentez sonucuna rağmen sağlıklı gebelik geçirip doğum yapan var mı? Şuan detaylı sonucu bekliyoruz sonrası sonlandırma olacak bu beni üzüyor atan bir kalbi durdurmak fikri çok yıprattı fakat doktorlar da henüz 13 haftalık daha fazla bağlanma diyor.
Zor bi durum gerçekten benimde detaylıda bazi sorunlar cıktı amniyosentez önerdiler istemedm sonra kendi kendilerine sonlandırma kararı aldılar onu da kabul etmedim bebegimin ciddî bi hastalığı olabilirmis ne oldugunu bile söylemediler. Dua etmekten baska care yok. Ne olursa olsun sonlandrmayi kabul etmicem sende ona gore iyice dusun araştır bakalm hic yaşama ihtimalli yokmu başka doktor görüşü al ne bilimm rabbim yardmcn olsun hayırlısı neyse o olsun insallah.

okuduklarima gercekten cok uzuldum, boyle bir karar vermek zorunda kalmaniz cok uzucu. belki profesyonel bir destek almayi dusunursunuz? arti ve eksileriyle dusunme imkaniniz olur? burada herkes kendi gorusunu soyluyor belki onlardan da etkileniyorsunuz ama lutfen bebegin kalbinin durdurulmasi kararini kendiniz verdiginizi dusunmeyin, boyle agir bir yukun altina sokmayin kendinizi. Esiniz bu konuda ne dusunuyor? umarim bu zor gunler cabucak gecip gider...

En büyük korkum o doğunca çözümü olmayan bir hastalık evladımı öyle görmek ömrümden ömür götürür şuan 13 haftalık Allahım sen al canını diyorum yapacak bir şeyim yok
Asla kırmak istemiyorum. Ama şunu söylemek istiyorum. Allah evlat acısını yazdıysa nasibinize tüp bebekle en kaliteli embriyolardan dünyaya getireceğiniz evladınızı da alır elinizden. Ya da sağlıklı bir bebeklik yaşayan evladınız da amansız bir hastalığa yakalanabilir. Yani nasipten öte köy yok lafı bu durumunuzu da kaplıyor bence. Allah yardımcınız olsun dünden beri aklımdan çıkmıyor durumunuz. Dualarımdasınız.

Asla kırmak istemiyorum. Ama şunu söylemek istiyorum. Allah evlat acısını yazdıysa nasibinize tüp bebekle en kaliteli embriyolardan dünyaya getireceğiniz evladınızı da alır elinizden. Ya da sağlıklı bir bebeklik yaşayan evladınız da amansız bir hastalığa yakalanabilir. Yani nasipten öte köy yok lafı bu durumunuzu da kaplıyor bence. Allah yardımcınız olsun dünden beri aklımdan çıkmıyor durumunuz. Dualarımdasınız.
Allah razı olsun dediğiniz gibi nasibinde varsa ötesine geçemem çok düşünüyorum sağlıklı bir gebelik geçirip mutsuz son bi doğum hikayemde olabilirdi hayırlısı olsun

Back