• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amniyosentez sonucu trizomi 18

merhaba. Öncelikle çok üzüldüm, inşallah hayırlısıyla sonuçlanır. Benim de hamileliğim sonlandırıldı 12 haftalık iken.Çünkü ileri derece mesane büyümesi vardı, daha 11 haftalık iken mesanesi 24mm yi geçmişti. Sadece kalbi atıyordu, başka organı kalmamıştı içinde kocaman simsiyah bir boşluktu. En son gittiğimde çatlamaya başlamıştı, pes ettim sonlandırıldı. Haftası küçük olduğu için kürtaja aldılar ama 13. Haftadan sonra ilaç verip düşük yaptırıyorlar. Trizomi 18 hayatla bağdaşmıyormuş, henüz amniyosentez sonucum çıkmadı fakat o ihtimal üzerinde de duruluyor. Sana yazmak istememin sebebi farklı aslında, ben çok Baskı altında karar verdim ama çok pişmanım. Evet zaten yaşama şansı hiç yoktu ama yine de sonu ellerimden olsun istemezdim. Ben de kaybı olan anneler gibi ahirette bebeğim beni bekleyecek demek isterdim ama ben şu an sadece beni anneliğe kabul etmezse, beni istemezse, sevmezse diye çok üzülüyorum. Herkesin yapısı farklı ama, kendini bilen sensin, kimsenin kararını etkilemesine izin verme bence. Kendin nasıl rahat edeceksen, nasıl az acı çekeceksen öyle yapmalısın. Ayrıca Rabbim büyük, ikiniz için de en hayırlısı nasılsa öyle nasip olsun.
Ben cok acı cekiyorummm yaaa kahroluyorum yine basladim aglamaya. Dedim ki sen dogup dedikleri gibi gideceksen sana iskence etmesinler o koca igneleri hortumları takip o küçücuk bedenine daha cok aci cektirmesinler belki ameliyat edicekler nasil dayanicaksin acilara, ben cehenneminnnnn taaa dibine giderim bebegim sana mezar da olurum ben. İkizdiler 17 hafta da kizimi sonlandirdilar icimde kaldi takiiiii 34 haftada kardeşini dogurana kadar. Hamileydim birine sarkilar soylerdim ellerimi koyup birine agitlar yakardim gülerken ağlardım hep. birine can birine mezar aylari nasil anlatim . Şimdi bir yanim bahar bahce bir yanim çığlıkcigliga. Düşünüyorum ben insanmiyim ben neyim ben naptim ben ben ben.

kadin dogumda calistim bi cok kisi amniosentez yaptirmisti hep dogru sonuc verdi. Ama düsünüldügü kadar aci verici vs degil . Ultrason alwtleri okadar iyki artik...

Isterseniz harmony testini de yapabilrisiniz oda kesin sonuc veriyor ve kan aliniyor . Rabbim sabir versin

Ben cok acı cekiyorummm yaaa kahroluyorum yine basladim aglamaya. Dedim ki sen dogup dedikleri gibi gideceksen sana iskence etmesinler o koca igneleri hortumları takip o küçücuk bedenine daha cok aci cektirmesinler belki ameliyat edicekler nasil dayanicaksin acilara, ben cehenneminnnnn taaa dibine giderim bebegim sana mezar da olurum ben. İkizdiler 17 hafta da kizimi sonlandirdilar icimde kaldi takiiiii 34 haftada kardeşini dogurana kadar. Hamileydim birine sarkilar soylerdim ellerimi koyup birine agitlar yakardim gülerken ağlardım hep. birine can birine mezar aylari nasil anlatim . Şimdi bir yanim bahar bahce bir yanim çığlıkcigliga. Düşünüyorum ben insanmiyim ben neyim ben naptim ben ben ben.
Kendinizi üzmeyin lütfen lütfen. Allah niyetinizi biliyor. Evladınıza sağlık versin. Size sağlık versin. Yüreğinize ferahlık versin.

Bu konuda bilgim yok bildirim gelince okudum çok zor bir süreç Rabbim yardımcınız olsun hakkınız da hayırlısı inşAllah 🤲

Merhaba yıllardır girip okuyan ama yeni üye olan biri olarak fikrinizi nacizane almak istedim 1 yılı aşkın süredir evliyim hevesle çocuk istiyorduk bende eşimde sonrası doktora gidip pkos olduğumu öğrendim ve ilk aşama klomen+ovitrelle kullandım o ay olumsuzdu sonraki ay hayırlı haberi aldım evimizde bayram havası hakim herşey güzeldi 2li tarama testine kadar 2li tarama ve cinsiyet için mutlu gittiğimiz hastaneden ağlayarak çıktık ense kalınlığı 10mm üzerinde ve ciddi bi rahatsızlık var direkt amniyosentez önerdiler kabul ettik ön sonuca göre trizomi 18 çıktı şuan kalbi atıyor fakat doktorlar sonlandırma sizin ve bebek için daha iyi olan diyorlar amniyosentez sonucuna rağmen sağlıklı gebelik geçirip doğum yapan var mı? Şuan detaylı sonucu bekliyoruz sonrası sonlandırma olacak bu beni üzüyor atan bir kalbi durdurmak fikri çok yıprattı fakat doktorlar da henüz 13 haftalık daha fazla bağlanma diyor.
Merhaba canm. Oncelikle cok cok geçmiş olsun. Ben kendi hamilelik surecimden bahsetmek istiyorm sana. İlk basta düşük riski yasadm 2 aylikken cok üzülmüştüm, snrasinda gecti şükür 2 li test flan hersey de iyi cikti 2 li testten snra kontrole gittim bagirsak parlakligi var dediler. Bu da down sendromlu olma ihtimali oluyoms hemen buyuk sehre nakil verdiler git baktir iyice dediler amniyosentez dediler ki bunun sonucu eger bebek saglikli da olsa bebegi belki etkiler karninda ölebilir sen eger hasta bile olsa bakarim diyosan yapma dediler. Ve ben kabul etmedim bakarm ben kiyamam dedim cunku o zamnlar büyüktü oglum ve icimde kipirtilarini hissediyordm. 2 3 sefer yine ayni hastahameye gittik parlaklik var dediler hep, snrasinda ilerledi hamileligim artk asla aldirmazdm zaten gayet saglikli bir evladm oldu hasta dedikleri cocugumda hic bir sotun olmadi. Tabi smdi senin durumunla benim durumum farkli ama Allah büyüktür canm karar yine senindir tabiki. Rabbim hakkinda hayirlisini versin canm. Canı veren de rabbim alanda eger olmuyorsa bilki bunda da bir hayır vardir. Ama bi baska doktora iyi bir doktora da git bi doktorun dedigi ile iş yapma yine de

Merhaba yıllardır girip okuyan ama yeni üye olan biri olarak fikrinizi nacizane almak istedim 1 yılı aşkın süredir evliyim hevesle çocuk istiyorduk bende eşimde sonrası doktora gidip pkos olduğumu öğrendim ve ilk aşama klomen+ovitrelle kullandım o ay olumsuzdu sonraki ay hayırlı haberi aldım evimizde bayram havası hakim herşey güzeldi 2li tarama testine kadar 2li tarama ve cinsiyet için mutlu gittiğimiz hastaneden ağlayarak çıktık ense kalınlığı 10mm üzerinde ve ciddi bi rahatsızlık var direkt amniyosentez önerdiler kabul ettik ön sonuca göre trizomi 18 çıktı şuan kalbi atıyor fakat doktorlar sonlandırma sizin ve bebek için daha iyi olan diyorlar amniyosentez sonucuna rağmen sağlıklı gebelik geçirip doğum yapan var mı? Şuan detaylı sonucu bekliyoruz sonrası sonlandırma olacak bu beni üzüyor atan bir kalbi durdurmak fikri çok yıprattı fakat doktorlar da henüz 13 haftalık daha fazla bağlanma diyor.
Cnm trizomi 18 ve diğer sendromlarla ilgili ben de gebelikte öğrendim bazı şeyleri. Zor bir sendrom sana da tehlike yapabilir ve sen başındasın henuz gencsindir de. Eminim tek doktora gorunmemissindir ki sıvı alinmis karnindan.Uzulmeni anlamaz miyim.benim de yaş riskim var. ama kendini suçlu hissedecek bir durum değil olmamalı vereceğin karar..🙏 doktor sana ve çocuğa tehlikeli diyorsa onlara güven. Tekrar sağlıklı embriyolar oluşacaktır allahın izniyle.detayli sonucunu da bekle 👍

Son düzenleme:
Yaşadığınız durum için üzüldüm. Herkesin bir imtihanı oluyor. Kimisinin çocuğu farklı rahatsızlıklarla doğuyor, kimisinin sağlıklı çocuğu bir anda engelli olabiliyor, kimisinin el bebek gül bebek büyüttüğü yavrusu hayırsız evlat oluyor. Trizomi 18 bebeklerin büyük bir kısmı doğar doğmaz vefat ediyor. Bir anne vardı yabancı. Bebeğin Edward sendromu olduğunu öğrendiği halde doğurmuştu ve ilk gün bebek ölmüştü. O da sütlerini biriktirip bağışlamıştı. Yüksek ihtimalle zaten bebek yaşamayacak karnınızda kalbi duracak belki, canlı olarak doğarsa belki en fazla 1 yaşına kadar yaşayacak. Vereceğiniz karar çok zor bir anne olarak o kadar iyi anlıyorum ki. Sanırım ben bu kararı veremezdim yaşayacağı son dakikaya kadar her şeyin kendi akışında ilerlemesini isterdim. Sağlıklı doğma ihtimali %0 bile olsa ben gebeliği sonlandırmak istemezdim heralde her şeyin bir sebebi olduğuna inanırım. Heralde diyorum çünkü bunu annelik duygularımla söylüyorum, başıma gelmeden sizin durumunuzu psikolojinizi anlamam imkansız. Allah yardımcımız olsun inşallah kendiniz ve bebeğiniz için en hayırlı kararı verirsiniz

Öncelikle çok geçmiş olsun, Allah gönlünüze ferahlık versin, gerçekten çok zor bi durum..

Kendim yaşamadım ama çok yakın 3 arkadaşım farklı zamanlarda yaşadılar buna benzer durumları.. Amniyosentez sonuçları ve bi çok doktorun görüşüyle down sendromlu, zihinsel yada fiziksel engelli olma ihtimali nerdeyse kesin gözüyle bakılıyordu, ama onlar kıyamadı, bu kararı veremediler. Çok zor bi süreç geçirdiler ama Allah'ın yardımıyla üç arkadaşımın da bebekleri çok sağlıklı doğdu, hiç bi sorun yaşamalar çok şükür.
Başka bi arkadaşımın ise hamilelik boyunca tüm tetkikleri normaldi, hiç bi riskten bahsetmedi doktorlar, ama down sendromlu ve kalp rahatsızlığı olan bi bebeği oldu, halen tedavi için uğraşıyor..
Bu karar sizin, inşallah en hayırlı kararı verirsiniz.

Merhaba canm. Oncelikle cok cok geçmiş olsun. Ben kendi hamilelik surecimden bahsetmek istiyorm sana. İlk basta düşük riski yasadm 2 aylikken cok üzülmüştüm, snrasinda gecti şükür 2 li test flan hersey de iyi cikti 2 li testten snra kontrole gittim bagirsak parlakligi var dediler. Bu da down sendromlu olma ihtimali oluyoms hemen buyuk sehre nakil verdiler git baktir iyice dediler amniyosentez dediler ki bunun sonucu eger bebek saglikli da olsa bebegi belki etkiler karninda ölebilir sen eger hasta bile olsa bakarim diyosan yapma dediler. Ve ben kabul etmedim bakarm ben kiyamam dedim cunku o zamnlar büyüktü oglum ve icimde kipirtilarini hissediyordm. 2 3 sefer yine ayni hastahameye gittik parlaklik var dediler hep, snrasinda ilerledi hamileligim artk asla aldirmazdm zaten gayet saglikli bir evladm oldu hasta dedikleri cocugumda hic bir sotun olmadi. Tabi smdi senin durumunla benim durumum farkli ama Allah büyüktür canm karar yine senindir tabiki. Rabbim hakkinda hayirlisini versin canm. Canı veren de rabbim alanda eger olmuyorsa bilki bunda da bir hayır vardir. Ama bi baska doktora iyi bir doktora da git bi doktorun dedigi ile iş yapma yine de
Merhaba, allah saglik versin size ve evladiniza. Barsak parlakligi gorununce amniyosentez yaptirmadiniz mi?

Ne olursa olsun canin kanin, vazgecme ondan. Sinradan vicdan azabı cekebilirsin ve donusu olmaz 😔 cok gecmis olsun allah gonkunuze gore versin

Amniyosentez kesin sonuc verir genelde. Trisomy 18 ciktiysa dogsa da yasama ihtimali dusuk diye biliyorum. Yine en dogrusunu siz bilirsiniz. Hakkinizda hayirlisi olsun

Cnm trizomi 18 ve diğer sendromlarla ilgili ben de gebelikte öğrendim bazı şeyleri. Zor bir sendrom sana da tehlike yapabilir ve sen başındasın henuz gencsindir de. Eminim tek doktora gorunmemissindir ki sıvı alinmis karnindan.Uzulmeni anlamaz miyim.benim de yaş riskim var. ama kendini suçlu hissedecek bir durum değil olmamalı vereceğin karar..🙏 doktor sana ve çocuğa tehlikeli diyorsa onlara güven. Tekrar sağlıklı embriyolar oluşacaktır allahın izniyle.detayli sonucunu da bekle 👍
Şuan detaylı sonucu bekliyorum zaten ama dediğiniz gibi sayılı doktorla kalmadım hepsi aynı şeyi diyor Allahım hakkımızda hayırlısını versin kucağımızı boş bırakmasın. ✨ 🙏

4 5 doktora gittim alanında en iyilerine gittik farklı hastaneler doktorlar problemi söylemeden muayene oldum hepsi sözleşmiş gibi aynı şeyi söylüyor ihtimal veya ultrason görüntüsü üzerinden ihtimal değil diyorlar amniyosentez direkt bebeğin hücresini inceliyor dediler umutlarım bir bir tükeniyor
Canim amniyosentez demeseydin icini ferah tut derdim ama yinede Rabbime sigin Rabbim cok buyuk imkansiz diye hir sey yok onun indinde sen istemedigin birseyi yapmak zorunda kalmadan Rabbim hallediversin hakkinda hayirli olcak sekilde😔
Bende 3 yil once sadece ense kalinligi normal olan ama 2li teste 50 de 1 ihtimal down sendromlu, ayrintili usg de beyinde kki tarafli kitle, kalpte parlama, uyluk kemiginde kisalik gorunen bebegim icin beni karar vermeye zorlayan doktorum hic bir sekilde gebeligi sonlandirmayacagimi soylememe ragmen beni bir sekilde amniyosentez de yaptirmya ikna etti. Yaptir ve daha sonra tekrardan karar ver dedi. Çünkü sonradann pisman olan aileler oldugunu sonucu kesin olarak duyup sonra karar vermemim daha saglikli olacagini soylemisdi. Esimde artik kesin olarak ogrenip kendimize yol cizmemiz gerektigini, muallaktan kurtulmak istedigini souledi ve yaptirdik ama ne olursa olsun sonlandirmayi hic dusunmedik ikimizde butun olumsuzluklara ragmem amniyosentez sonucumuz bin sukur temiz cikti ama ben 5 ay ne yasadihimi cok iyi biliyorum. Suan aralikta 3 yasini dolduracak. Sizi okadar iyi anliyorumki Rabbim yardim etsin size en icten dilegimdir bu, sizi freha cikarsin insaAllah😔

İlk gebeliğiniz için üzüldüm Allah mükafatını vermiş diğer evladınızla teşekkür ederim yorumlarınız için çok doktora gittim hepsi amniyosentez kesin sonuç henüz küçük çok bağlanma diyor küçük evladım sonuçta ultrason görüntüsü ile ihtimalde bulunmuyorlar öyle olsa umutla beklemeyi çok isterim illaki kalbi duracak doğsa bile yaşayacağı acı daha büyük diyor. Hayırlısı olsun hakkımızda 🙏 Rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin.

Canim amniyosentez demeseydin icini ferah tut derdim ama yinede Rabbime sigin Rabbim cok buyuk imkansiz diye hir sey yok onun indinde sen istemedigin birseyi yapmak zorunda kalmadan Rabbim hallediversin hakkinda hayirli olcak sekilde😔
Bende 3 yil once sadece ense kalinligi normal olan ama 2li teste 50 de 1 ihtimal down sendromlu, ayrintili usg de beyinde kki tarafli kitle, kalpte parlama, uyluk kemiginde kisalik gorunen bebegim icin beni karar vermeye zorlayan doktorum hic bir sekilde gebeligi sonlandirmayacagimi soylememe ragmen beni bir sekilde amniyosentez de yaptirmya ikna etti. Yaptir ve daha sonra tekrardan karar ver dedi. Çünkü sonradann pisman olan aileler oldugunu sonucu kesin olarak duyup sonra karar vermemim daha saglikli olacagini soylemisdi. Esimde artik kesin olarak ogrenip kendimize yol cizmemiz gerektigini, muallaktan kurtulmak istedigini souledi ve yaptirdik ama ne olursa olsun sonlandirmayi hic dusunmedik ikimizde butun olumsuzluklara ragmem amniyosentez sonucumuz bin sukur temiz cikti ama ben 5 ay ne yasadihimi cok iyi biliyorum. Suan aralikta 3 yasini dolduracak. Sizi okadar iyi anliyorumki Rabbim yardim etsin size en icten dilegimdir bu, sizi freha cikarsin insaAllah😔
Dualarınız için Allah razı olsun tek doktorla kalmadım farklı şehirlerdeki doktorlara bile sonuçları görüntüleri attım hepsi aynı şeyi diyor ve amniyosentez kesin sonuç veriyor diyor içimi ferahlatacak tek cümle duymadım yarısından çoğu doğuma kalmadan kalbi duruyor doğanlar ise uzun süre küvezde kalıp vefat edende oluyor çıkanlarsa 2 yaşına gelmeden vefat ediyor dediler çocuğuma bu acıyı hiç konduramıyorum şuan küçükken tekmesini hissetmeden Rabbim seçimi bana bırakmasın kendi kalbi dursun inşallah. Evladınıza uzun ömürler versin Rabbim acısını göstermesin inşallah 🧿 🧿

Dualarınız için Allah razı olsun tek doktorla kalmadım farklı şehirlerdeki doktorlara bile sonuçları görüntüleri attım hepsi aynı şeyi diyor ve amniyosentez kesin sonuç veriyor diyor içimi ferahlatacak tek cümle duymadım yarısından çoğu doğuma kalmadan kalbi duruyor doğanlar ise uzun süre küvezde kalıp vefat edende oluyor çıkanlarsa 2 yaşına gelmeden vefat ediyor dediler çocuğuma bu acıyı hiç konduramıyorum şuan küçükken tekmesini hissetmeden Rabbim seçimi bana bırakmasın kendi kalbi dursun inşallah. Evladınıza uzun ömürler versin Rabbim acısını göstermesin inşallah 🧿 🧿
Aminnn insaAllah ecmain🤲

Yaşadığınız çok zor bir durum. Allah yardımcınız olsun. Ama Anne hayatını riske atmadığı sürece, bebeğin hayatı sonlandırılmamalı.
Teşekkür ederim fikriniz için şuan için bana bir sıkıntı yok. Büyüyünce olur dediler Allah yardımcım olsun

1 hafta önce aynısını yaşadım bizimde trizomi 21 çıktı ve bizim 19+3 olmuştuk normal doğum yaptırdılar sonra spinal iğne yaparak belden aşağısı uyuşturularak kızımızı aldılar😔 sizi üzmek istemem ama inanın gebelik ilerleyince daha kötü oluyor ben hala ağlıyorum hala biri nasılsın dese kendimi tutamıyorum psikolojim hiç iyi değil 😔
Allahım yardımcınız olsun acınızı hafifletsin inşallah dediğiniz gibi tekmesini hissetsem hiç dayanamam şimdi bile dalıp dalıp gidiyorum Allahım hayırlı sağlıklı bir evlat versin inşallah hepimize kucağımızı boş bırakmasın yüce Allahım 🙏 geçmiş olsun

Çok haklısın canım hamilelikte böyle şeyler insanı gerçekten mahvediyor herkes sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek ister ama ne yazık ki bu her zaman mümkün olmuyor karar sana kalmış kimseye laf söylemek düşmez ama böyle birşey önceden anlaşıldıysa gebeliği sonlandırmak en doğru çözüm şimdi herkes günah öyle şey olur mu diyecek ama ileride o çocuğun yaşayacağı sıkıntıları düşün her zaman bebek kalmayacaklar ne yazık ki
En büyük korkum o doğunca çözümü olmayan bir hastalık evladımı öyle görmek ömrümden ömür götürür şuan 13 haftalık Allahım sen al canını diyorum yapacak bir şeyim yok

Back