- 1 Ekim 2014
- 7.320
- 12.713
- 298
- 34
- Konu Sahibi Sultanylmz
Maşallah Allah acılarını göstermesin hayırla büyüsünler darısı benim başıma inşallah Rabbim kimseyi evlatla sınamasın.
Amin. Inşallah. Allah hayırlı zamanda sağlıkla nasip etsin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Maşallah Allah acılarını göstermesin hayırla büyüsünler darısı benim başıma inşallah Rabbim kimseyi evlatla sınamasın.
4 5 doktora gittim alanında en iyilerine gittik farklı hastaneler doktorlar problemi söylemeden muayene oldum hepsi sözleşmiş gibi aynı şeyi söylüyor ihtimal veya ultrason görüntüsü üzerinden ihtimal değil diyorlar amniyosentez direkt bebeğin hücresini inceliyor dediler umutlarım bir bir tükeniyor
Öyle düşünmeyin sizin bebeğiniz de cennette sizi bekleyecek keyfi bir karar değildi ki zorunlu bir karardı yaşama şansı olmadığı için bu kararı verdiniz ileride daha çok ızdırap cekseydi daha büyük yıkım olurdu o uçtu melek oldu ve sizi bekliyor cennette kendinize haksızlık etmeyin lütfen siz doğru olanı yaptınız Allah'ım hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin size insallahmerhaba. Öncelikle çok üzüldüm, inşallah hayırlısıyla sonuçlanır. Benim de hamileliğim sonlandırıldı 12 haftalık iken.Çünkü ileri derece mesane büyümesi vardı, daha 11 haftalık iken mesanesi 24mm yi geçmişti. Sadece kalbi atıyordu, başka organı kalmamıştı içinde kocaman simsiyah bir boşluktu. En son gittiğimde çatlamaya başlamıştı, pes ettim sonlandırıldı.
Haftası küçük olduğu için kürtaja aldılar ama 13. Haftadan sonra ilaç verip düşük yaptırıyorlar. Trizomi 18 hayatla bağdaşmıyormuş, henüz amniyosentez sonucum çıkmadı fakat o ihtimal üzerinde de duruluyor. Sana yazmak istememin sebebi farklı aslında, ben çok Baskı altında karar verdim ama çok pişmanım. Evet zaten yaşama şansı hiç yoktu ama yine de sonu ellerimden olsun istemezdim. Ben de kaybı olan anneler gibi ahirette bebeğim beni bekleyecek demek isterdim ama ben şu an sadece beni anneliğe kabul etmezse, beni istemezse, sevmezse diye çok üzülüyorum. Herkesin yapısı farklı ama, kendini bilen sensin, kimsenin kararını etkilemesine izin verme bence. Kendin nasıl rahat edeceksen, nasıl az acı çekeceksen öyle yapmalısın. Ayrıca Rabbim büyük, ikiniz için de en hayırlısı nasılsa öyle nasip olsun.
Lütfen böyle düşünmeyin o bebeğin anne karnında acı çektiğini düşünün. Siz acısını dindirdiniz... Neler yasamıs yavrucak minnacık bedeniyle...merhaba. Öncelikle çok üzüldüm, inşallah hayırlısıyla sonuçlanır. Benim de hamileliğim sonlandırıldı 12 haftalık iken.Çünkü ileri derece mesane büyümesi vardı, daha 11 haftalık iken mesanesi 24mm yi geçmişti. Sadece kalbi atıyordu, başka organı kalmamıştı içinde kocaman simsiyah bir boşluktu. En son gittiğimde çatlamaya başlamıştı, pes ettim sonlandırıldı. Haftası küçük olduğu için kürtaja aldılar ama 13. Haftadan sonra ilaç verip düşük yaptırıyorlar. Trizomi 18 hayatla bağdaşmıyormuş, henüz amniyosentez sonucum çıkmadı fakat o ihtimal üzerinde de duruluyor. Sana yazmak istememin sebebi farklı aslında, ben çok Baskı altında karar verdim ama çok pişmanım. Evet zaten yaşama şansı hiç yoktu ama yine de sonu ellerimden olsun istemezdim. Ben de kaybı olan anneler gibi ahirette bebeğim beni bekleyecek demek isterdim ama ben şu an sadece beni anneliğe kabul etmezse, beni istemezse, sevmezse diye çok üzülüyorum. Herkesin yapısı farklı ama, kendini bilen sensin, kimsenin kararını etkilemesine izin verme bence. Kendin nasıl rahat edeceksen, nasıl az acı çekeceksen öyle yapmalısın. Ayrıca Rabbim büyük, ikiniz için de en hayırlısı nasılsa öyle nasip olsun.
Merhaba yıllardır girip okuyan ama yeni üye olan biri olarak fikrinizi nacizane almak istedim 1 yılı aşkın süredir evliyim hevesle çocuk istiyorduk bende eşimde sonrası doktora gidip pkos olduğumu öğrendim ve ilk aşama klomen+ovitrelle kullandım o ay olumsuzdu sonraki ay hayırlı haberi aldım evimizde bayram havası hakim herşey güzeldi 2li tarama testine kadar 2li tarama ve cinsiyet için mutlu gittiğimiz hastaneden ağlayarak çıktık ense kalınlığı 10mm üzerinde ve ciddi bi rahatsızlık var direkt amniyosentez önerdiler kabul ettik ön sonuca göre trizomi 18 çıktı şuan kalbi atıyor fakat doktorlar sonlandırma sizin ve bebek için daha iyi olan diyorlar amniyosentez sonucuna rağmen sağlıklı gebelik geçirip doğum yapan var mı? Şuan detaylı sonucu bekliyoruz sonrası sonlandırma olacak bu beni üzüyor atan bir kalbi durdurmak fikri çok yıprattı fakat doktorlar da henüz 13 haftalık daha fazla bağlanma diyor.
Çok üzüldüm sizin adınıza da Rabbim sınıyor bizi sanırım bizimde imtihanımız bu olsa gerek Allah kucağımızı boş bırakmasın hayırla sağlıkla bir evladınız olur inşallah. Birden fazla doktora gittim ve bu konularda eşimde ciddi derece hassas kız kardeşi olmuş bir hafta sonra vefat etmiş aynı şey olursa kaldıramam diyor doktorlar da olumsuz olunca kararım etkileniyor ne yalan söyleyeyim sadece kalbi atıyor diye ona tutunuyorum Allahım inşallah beni vicdanımla evladım arasında bırakmaz kararı ben almam inşallah diyorum sadece yoksa dediğiniz gibi trizomi 18 hayatla bağdaşmıyor çok okuyorum bakıyorum soruyorum bir olumlu yorum yok doğduktan sonra yaşayacağı acılar şimdiden daha canımı yakıyor.
İnşallah ben de bir gün böyle düşünebilirim, çok teşekkür ederim güzel sözleriniz içinLütfen böyle düşünmeyin o bebeğin anne karnında acı çektiğini düşünün. Siz acısını dindirdiniz... Neler yasamıs yavrucak minnacık bedeniyle...
Anneşiğinizi sorgulamayın. Sizi çok iyi anlıyorum siz her iki cihan o meleğin annesisiniz...
Amin çok teşekkür ederim size de güzel sözleriniz için, Rabbim hiçbir anneyi evladıyla sınamasın inşallahÖyle düşünmeyin sizin bebeğiniz de cennette sizi bekleyecek keyfi bir karar değildi ki zorunlu bir karardı yaşama şansı olmadığı için bu kararı verdiniz ileride daha çok ızdırap cekseydi daha büyük yıkım olurdu o uçtu melek oldu ve sizi bekliyor cennette kendinize haksızlık etmeyin lütfen siz doğru olanı yaptınız Allah'ım hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin size insallah
Maşallah Rabbim evlatlarını ona onu evlatlarına bağışlasın inşallah evet doktorlar tüm olumsuzlukları göz önünde bulundurarak sonlandırma bebek için sizin için daha iyi diyorlar bu bebeğe bağlanmayın diyorlar teşekkür ederim cevabınız için :) yapılacak bir şey kalmadı zaten herkes aynı şeyi söylüyor.Çok üzüldüm sizin için. Amniyosentez malesef yüz de yüz sonuç veriyor. Çok zor bir seçim yapmak zorunda kaldınız, çok üzücü bunlar. Allah yardımcınız olsun!
Bildiğime göre Trisomi 18 ile karşılaşan bebeklerin birçoğu doğumdan önce anne karnında hayatını kaybeder ve düşükle sonuçlanır. Bunu size çok üzülerek yazıyorum. Bundan dolayı doktorlar sonlandırmak tavsiye ediyorlar fazla bağlanmadan. Sonlandırmak kararı alırsanız eğer mutlaka bir sonraki gebelikten önce eşiizle bereber genetik bozuklarınız var mı yok mu diye kontrol ediniz. Benim yakın arkadaşım bunları yaşadı. Tedavisi 1.5 sene tuttu. Şimdi de 2 çocuk annesidir MaşaAllah!
Amin Allah razı olsun inşallah Rabbim dualarımıza karşılık verir imtihanımız zor evlat Allah yardım etsin.Evet bunlar da birer imtihan, Rabbim hayırlısıyla geçmeyi nasip eylesin inşallah. Siz de hayırlı kararı alırsınız inşallah, acılarınızı duyurmasın Allah size de sağlıklı hayırlı bebekler nasip etsin
Merve mesajını geç gördüm kusuruma bakma, bildirimleri ben yollamıyorum, konu sahibesinin Kazen beye mesaj atıp rica etmesi gerekiyorMune konu beni çok etikiledi nedense bildirim mi göndersek çünkü bebeği ile ilgili karar vermek üzere. Pişman olsun istemem.
Siteye yeni üye olduğum için çok aktif bilgim yok tam olarak ne yapmam gereken nedirMerve mesajını geç gördüm kusuruma bakma, bildirimleri ben yollamıyorum, konu sahibesinin Kazen beye mesaj atıp rica etmesi gerekiyor
Eğer konuyla ilgili daha çok kişinin yorumunu almak istiyorsanız, linke tıklayın Kazen beyin profiline yönleneceksiniz, Özel Mesaj yazan butona tıklayın, bir mesaj alanı açılacak, başlığa konumla ilgili bildirim gitmesini istiyorum yazın, mesaj yazma alanına konu linkini ekleyip üyelerin konuyla ilgili bilgisini almak istediğinizi, bildirim gönderilmesini istediğinizi yazın, Kazen bey aktif olunca değerlendirecektirSiteye yeni üye olduğum için çok aktif bilgim yok tam olarak ne yapmam gereken nedir
Tamam teşekkür ederimEğer konuyla ilgili daha çok kişinin yorumunu almak istiyorsanız, linke tıklayın Kazen beyin profiline yönleneceksiniz, Özel Mesaj yazan butona tıklayın, bir mesaj alanı açılacak, başlığa konumla ilgili bildirim gitmesini istiyorum yazın, mesaj yazma alanına konu linkini ekleyip üyelerin konuyla ilgili bilgisini almak istediğinizi, bildirim gönderilmesini istediğinizi yazın, Kazen bey aktif olunca değerlendirecektir
Merhaba yıllardır girip okuyan ama yeni üye olan biri olarak fikrinizi nacizane almak istedim 1 yılı aşkın süredir evliyim hevesle çocuk istiyorduk bende eşimde sonrası doktora gidip pkos olduğumu öğrendim ve ilk aşama klomen+ovitrelle kullandım o ay olumsuzdu sonraki ay hayırlı haberi aldım evimizde bayram havası hakim herşey güzeldi 2li tarama testine kadar 2li tarama ve cinsiyet için mutlu gittiğimiz hastaneden ağlayarak çıktık ense kalınlığı 10mm üzerinde ve ciddi bi rahatsızlık var direkt amniyosentez önerdiler kabul ettik ön sonuca göre trizomi 18 çıktı şuan kalbi atıyor fakat doktorlar sonlandırma sizin ve bebek için daha iyi olan diyorlar amniyosentez sonucuna rağmen sağlıklı gebelik geçirip doğum yapan var mı? Şuan detaylı sonucu bekliyoruz sonrası sonlandırma olacak bu beni üzüyor atan bir kalbi durdurmak fikri çok yıprattı fakat doktorlar da henüz 13 haftalık daha fazla bağlanma diyor.
Teşekkürler abla.Merve mesajını geç gördüm kusuruma bakma, bildirimleri ben yollamıyorum, konu sahibesinin Kazen beye mesaj atıp rica etmesi gerekiyor
Çok üzüldüm sizin adınıza da Rabbim sınıyor bizi sanırım bizimde imtihanımız bu olsa gerek Allah kucağımızı boş bırakmasın hayırla sağlıkla bir evladınız olur inşallah. Birden fazla doktora gittim ve bu konularda eşimde ciddi derece hassas kız kardeşi olmuş bir hafta sonra vefat etmiş aynı şey olursa kaldıramam diyor doktorlar da olumsuz olunca kararım etkileniyor ne yalan söyleyeyim sadece kalbi atıyor diye ona tutunuyorum Allahım inşallah beni vicdanımla evladım arasında bırakmaz kararı ben almam inşallah diyorum sadece yoksa dediğiniz gibi trizomi 18 hayatla bağdaşmıyor çok okuyorum bakıyorum soruyorum bir olumlu yorum yok doğduktan sonra yaşayacağı acılar şimdiden daha canımı yakıyor.