AMH düzeyi 1,35 kizlar 27 yaşındayım paniklemeli miyim

akalin15

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2023
196
66
28
Dün doktora gittim ve rahim filmi çektirdim her şeyin normal olduğunu söyledim daha önceden yaptirdigim hormon testlerine baktığında amh 1,35 çıkmış sana düşük olduğunu kimse söylemedi mi dedi. Ondan önce iki doktor görmüştü ve her şeyin çok normal demişti. Direkt tüp bebek ya da aşılama deneyebiliriz sana dedi.( Özel hastahane) 27 yaşındayım 10 aydır falan deniyoruz dedim. Senin yerinde olsam en fazla 6 ay daha dener olmazsa aşılama yaptirirdim dedi. Diğer kadınlar 1 yılda gebe kalabilirse sen 2-3 yılda anca gebe kalırsın amh düzeyinde her şey düşer dedi
Sizce nasıl hareket etmeliyim lütfen fikir verir misiniz

Doktorunuzu dinleyin bu amh testini ne zaman yaptirdiniz

1,35 amh 27 yas icin gayet normal, baska birkac doktora daha gidin

2 doktor görmüştü daha öncesinde üniversite ve şehir Hastanesi'nde değerlerin gayet iyi demişti bu doktor normale göre biraz düşük dedi şaşırdım ben de

Temmuz ayında yaptırdım
Cokta olmamis ama gecenlerde forumda bi arkadas vardi amh degeri hizla dusmeye devam ediyodu oda 20li yaslarindaydi.. baska bi doktor gorusu daha alın. Ve bu durumu kesinlikle ciddiye alın yukarda arkadas normal demis ama normal bi durum degil amh düşüklüğü. Ve bikere yapilan testle kalmakda dogru olmaz diye dusunuyorum.

1’in uzeri normal kabul ediliyor. Baska doktorlara da gorunsun tabi ki ama korku pompalayip kosa kosa tup bebek yapmanin da alemi yok demek istedim

1’in uzeri normal kabul ediliyor. Baska doktorlara da gorunsun tabi ki ama korku pompalayip kosa kosa tup bebek yapmanin da alemi yok demek istedim
Tup bebegi yaptirdigim klinikde yaşa gore amh degerleri hesapliyorlardi yasina gore dusuk arkadasinkisi.( yani belki 6 ay belki 1 sene arkadas icin gec olabilir onu soylemek istiyorum) InsaAllah Rabbim aratmasin ama degeri düşük ve vakit kaybetmemesi gerekli. Yani bu düşüş nedendir bilinmiyor ve devamda edebilir Allah korusun. Ama dediginiz gibi kesinlikle ona tup bebek yapalım diyen doktorla degil baska doktor gorusude almali.

Çok da düşük değil. Ancak 10 aydır deniyormuşsunuz. Kendinize 1-2 ay daha zaman verip tedavi yoluna girebilirsiniz.

Canım direk asılama yap tutmazsa zaman kaybetme tüp bebek yap güzel iyi bir yer olsun lavatuvari iyi olsun bu arada vitamin falan kullan yumurta kaliteni attırmak için 27 amh 0.04 1 yıldır evliyim korunmasız ilişkiye rağmen olmadi tüp bebek fediler onmeli olan senin yumurtlarin tanıdığım insanların ilk tüp bebek uapip 2. Çocukları doğal yollada oluyoe

Amh yaşına göre düşük ama yaşın genç yumurta kalitesi de önemli , çok panik olacak bi değer asla değil , senin yerinde olsam 6 ay daha hatta yumurtlama testi de alarak düzenli şekilde denerdim olmazsa tekrar bi doktor kapısı aşındırırdım ama bu arada stres olmadan sağlıklı beslenerek sigara alkol kullanmayarak folik asit kullanarak bi süreç geçirmeni tavsiye ederim

Direkt aşılama yaptırmayı aslında düşünmedim. Amh değerim çok düşük değil sadece 30 yaşındaki birinin amh duzeyinde diye düşünüyorum. Doktor da söyledi yaşıtlarına göre daha geç hamile kalırsın diye ama bilmiyorum tabiki tecrübesi olanlardan fikir istiyorum

Canım kaç hunde çıktı sonuç ben 2 ay arayla yaptırdım birini 15 günde çıktı 2 Ankara'da yaptırdım 1 günde çıktı yüksekti 89 du 3rteleme stres yapma
Aynı gün çıktı ve doktora gösterdim üniversitedeki doktor değerin çok iyi demişti

Ben de 4 ay daha denemeyi düşündüm. Folik asit kullanıyorum. Balık yağına başladım. Eksik vitaminlerimi( d vitamini ve demir ) kullanmaya başladım. Yumurtlama testi kullanıyorum. ilişki yeterli sayıda olmuyor onun da etkisi var bence. Doktorlar iki güne bir öneriyor ama malum iş hayatı sosyal hayat derken iki güne bir olmuyor her zaman. Rahim filmi çektirdim 4 ay daha olmazsa doktora gidip tekrar değerlerime baktiracagim. Aşılama onerirlerse yaptiririm. Nasıl bir süreç olduğunu da bilmiyorum

Benim de amh 0.9 doğal yolla oldu oğlum, stres yapma 2 güne bi sık ilişki için, mfk var instada onun bi dediği sayı var tam hatırlamıyorum ama 2-3-2-3 şeklinde , bide yumurtlama gününü değerlendirmek önemli , test yapıyorsan ona dikkat et yumurtlama günü ve sonrasını değerlendir 2-3 gün mutlaka, stres yapma dua et bol bol Meryem suresi oku

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. İçim ferahladi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…