- 28 Aralık 2024
- 77
- 16
- 3
- Konu Sahibi ahsenov123
-
Doktorum amh ile menopozun bir alakası yok dedi menopoz için önemli olan fsh değerinin normal olmasıymış. Amh değerim normal yolla gebe kalmam için çok düşük bir oran mış yani şans işiDoktor ne dedi acaba benimde ama 0,9 yaş 24
Diğer hormonlarım normal yaşadığım yerde dediğiniz imkanlar mevcut değil özelde bile yokDoktorum amh ile menopozun bir alakası yok dedi menopoz için önemli olan fsh değerinin normal olmasıymış. Amh değerim normal yolla gebe kalmam için çok düşük bir oran mış yani şans işitüp bebek önerdi ama devlet hastanesi olduğu için evliliğimin 1 seneyi doldurmuş olması şartı var ve sıra gelmesi içinde +5 ay daha beklemem gerekiyor . Ama bu süreçte daha da çok düşebilir karar senin istersen özele git dedi.
Maalesef bende bursanın küçük bir ilçesinde yaşıyorum ama tedavi için nerede iyi doktor varsa orayı gitmeyi düşünüyorumDiğer hormonlarım normal yaşadığım yerde dediğiniz imkanlar mevcut değil özelde bile yok
Doktorum amh ile menopozun bir alakası yok dedi menopoz için önemli olan fsh değerinin normal olmasıymış. Amh değerim normal yolla gebe kalmam için çok düşük bir oran mış yani şans işitüp bebek önerdi ama devlet hastanesi olduğu için evliliğimin 1 seneyi doldurmuş olması şartı var ve sıra gelmesi içinde +5 ay daha beklemem gerekiyor . Ama bu süreçte daha da çok düşebilir karar senin istersen özele git dedi.
Amh doğal gebelik mucize değil birçok insan kaldı biz kalırmışız bilmiyorum ancak tedavinizi olun tabiki ama şunuda unutmayın amh herzaman yoktu onca insan bilmeden kaldı evladınız olsa bu testi yaptırmazdık değilmi öyle düşünüp sanki görmemeiş gibi kafamızdan atmaya çalışalımMaalesef bende bursanın küçük bir ilçesinde yaşıyorum ama tedavi için nerede iyi doktor varsa orayı gitmeyi düşünüyorum
Orası öyle tabi ki ama çevremde 40-50 yaşına gelipte hala çocuğu olmayan tanıdıklarım var maalesef ki. Belkide erken yaşta yumurtaları tamamen tükenmeden harekete geçselerdi olabilirdi bu ihtimal de var. Nasip herşey ama çaba da gerekiyorAmh doğal gebelik mucize değil birçok insan kaldı biz kalırmışız bilmiyorum ancak tedavinizi olun tabiki ama şunuda unutmayın amh herzaman yoktu onca insan bilmeden kaldı evladınız olsa bu testi yaptırmazdık değilmi öyle düşünüp sanki görmemeiş gibi kafamızdan atmaya çalışalım
Kesinlikle doğru keşke ozamanda bu tedaviler olsaydı elinizden geleni yapın umarım gerek kalmadan kalırsınızOrası öyle tabi ki ama çevremde 40-50 yaşına gelipte hala çocuğu olmayan tanıdıklarım var maalesef ki. Belkide erken yaşta yumurtaları tamamen tükenmeden harekete geçselerdi olabilirdi bu ihtimal de var. Nasip herşey ama çaba da gerekiyor
Benimmburası moralimi daha fazla bozuyor ben çıkıcam ve bi süre deneyeceğim yumurta takipi yaptırıp doktora kendim değil doktora yaptırmayı düşünüyorum öyle ilerleme kayıt edeceğim iyi bi doktor bulasıya kadar burda bazen çok olumlu bazende çok olumsuz şeyler diyor insanlar bunlar beni etkiliyor en iyisi kararınca araştırma yapıp kendimizi geliştirmek bence herşeyin çözümü vardır ben vücudumu tanıyıp tedavimi yapıcam. Başka çarem yok benimKesinlikle doğru keşke ozamanda bu tedaviler olsaydı elinizden geleni yapın umarım gerek kalmadan kalırsınız
Sizde imkanız varken daha iyi merkezlere gidin inşallah güzel haberler alırsınız ben en azından 4,5 ay daha denemeyi düşünüyorum takviyelerleBenimmburası moralimi daha fazla bozuyor ben çıkıcam ve bi süre deneyeceğim yumurta takipi yaptırıp doktora kendim değil doktora yaptırmayı düşünüyorum öyle ilerleme kayıt edeceğim iyi bi doktor bulasıya kadar burda bazen çok olumlu bazende çok olumsuz şeyler diyor insanlar bunlar beni etkiliyor en iyisi kararınca araştırma yapıp kendimizi geliştirmek bence herşeyin çözümü vardır ben vücudumu tanıyıp tedavimi yapıcam. Başka çarem yok benim
Yani FSH 10 yüksek Miki normal aralığı zaten 4 ile 10 değilmi yanlış bilmiyorsam 25 ve üzeri için zor diyorlar FSH için hayıt otu baya düşürüyor çok kafana takıyorsan hap olarakta satılıyor eczanelerdeMerhaba arkadaşlar yaş ortalamamız benzer ve değerlerimizde benzer olduğu için buraya yazmak istedim bende 26yaşımdayım ve maalesef benimde rezervim 0.90 fsh değerimde yüksek maalesef 10.70. Regllerim çok düzenliydi taa ki geçtiğimiz aya kadar ilk defa 4-5gün gecikti. Ve sanki 1-2 sene önce daha yoğundu hep 5gün sürüyordu hala 5gün ama yoğunluğu az. Evli de değilim. Ama çocuk sahibi olamamaktan ve menopozdan çok korkuyorum. Annem 42yaşında falan girdi bende ortalama o civarlarda gireceğimi tahmin ediyordum ama bu değer beni ne kadar götürür hiç bilmiyorum bu yaşta veya 30larımda çıtır çıtır dolanıyorken menopoz düşüncesi beni kahrediyor. 42ye okeyim ama ondan önce de olsun istemiyorum 40a bile okeyim ama hala çok gencim. Sizinle aynı hisleri paylaşıyorum.
Güzel mesajınız için teşekkür ederim motive edicisinizAmh değerin kötü değil. Benimde o civarlardaydi. İlk bakıldığında 0.89 du 5 sene önce. geçen sene tek yumurta ile kızımı kucağıma aldım. Yani yumurta sayısı önemli değil bence. Bir tane bile varsa umut hep var. Kendini yıpratma. Üzme de. Tadavine odaklan. Bu arada hiçbir takviye ilaç almadım. Sadece kendimi Allah'a emanet ettim. Olacak dedim. Şükür kızım oldu. Senin de olacak inşallah.
Aynı yaşta diğer arkadaşımın fsh 4 çıktı benim 10çıkınca normal olarak yüksek olduğunu düşündüm. Doktorlarda yüksek dedi.Yani FSH 10 yüksek Miki normal aralığı zaten 4 ile 10 değilmi yanlış bilmiyorsam 25 ve üzeri için zor diyorlar FSH için hayıt otu baya düşürüyor çok kafana takıyorsan hap olarakta satılıyor eczanelerde
geçmiş olsun kürtaj olacağım günden önceki gün ben de böyle takviyeler aldım psikolojik olarak insan gücü bir yerden almaya çalışıyor galiba. kürtaj işleminden sonra hemen başlayın bence inşallah faydası olur.İnşallahben de yarın kürtaj olucam ama simdiden arı sütü takviyeler vitaminler aldım. İnşallah bir an önce sağlıklı gebelik olur sağlıkla doğururuz
Tüp Bebek oldu.Güzel mesajınız için teşekkür ederim motive edicisinizdoğal yolla mı oldu bebişiniz yoksa tüp bebek mi? Birde şuan amh değeriniz kaç 5senede ne kadar düşer acaba onu merak ettim. Hala düzenli regl oluyor musunuz?
Tüp bebek yaptirdim. Şuan düzenli adet görüyorum. Benim doktorum amh düşüklüğü gebelik için çok geçerli değil demişti.Güzel mesajınız için teşekkür ederim motive edicisinizdoğal yolla mı oldu bebişiniz yoksa tüp bebek mi? Birde şuan amh değeriniz kaç 5senede ne kadar düşer acaba onu merak ettim. Hala düzenli regl oluyor musunuz?
Çok sevindim sizin adınıza sağlıcakla büyütün yavrunuzu inşallahTüp Bebek oldu.
Tüp bebek yaptirdim. Şuan düzenli adet görüyorum. Benim doktorum amh düşüklüğü gebelik için çok geçerli değil demişti.
Bekar, kanser geçmişi olana ve amh 1 altı olana da verilir mi bir bilginiz var mı?Evet amh 1 in altında devlet hastanelerde ücretsiz rapor çıkartılıyor. Yani 10 bin küsüre denk geliyor ilaçlar hariç. Birde arkadaşların dediği gibi devlette hsg çektirebilirsiniz o da şans arttırıyor.
Şöyle sıra sıra tüm doktorları geziyorsun zaten onay vermezlerse rapor çıkmıyor. Yani kanser geçmişi olan birine rapor cikarmı bilmiyorum ona o doktorlar karar veriyor ancak şuan öyle bir hastalığınız yoksa muhtemelen rapor çıkarBekar, kanser geçmişi olana ve amh 1 altı olana da verilir mi bir bilginiz var mı?
Bana bekarsın çıkmaz diyolardıda uğraşmadım bakayım bariŞöyle sıra sıra tüm doktorları geziyorsun zaten onay vermezlerse rapor çıkmıyor. Yani kanser geçmişi olan birine rapor cikarmı bilmiyorum ona o doktorlar karar veriyor ancak şuan öyle bir hastalığınız yoksa muhtemelen rapor çıkar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?