Amh düşüklüğü

Merhaba geçen ay 0,8 bu ay 1,81 çıkrı aynı hastane aynı labartuar

Ben de geçen ay 1,60 bu ay 0,63… böylesi bir fark ne demek yani ney etkilemiş olabilir bu kadar benim de aynı hastane ? Doktor önemli olan usg de ki yumurta sayısı diyor
Benimde ilk ölçüldüğünde 1.60 su 3 ay sonra 0.80 çıkmıştı 4 sene sonra yeni ölçüm yapıldı 0.60 çıktı bana amh pek inandırıcı gelmiyor nedense

Tek başına bir kriter değil diyorlar ama rezervi de o belirliyor diyorlar
Ultrasona göre de rezerv düşük benim aslında ölçülen ile uyuşuyor yani 32 yaşında birine göre az bi rezerv normalde 0.60 0.80 gibi değerler 40 yaş üstünde olması gerekiyormuş

Ultrasona göre de rezerv düşük benim aslında ölçülen ile uyuşuyor yani 32 yaşında birine göre az bi rezerv normalde 0.60 0.80 gibi değerler 40 yaş üstünde olması gerekiyormuş
Size şöyle diyeceğim hemen hemen en erken herkes 40 larda giriyor menopoza 20 ki yaşlardasınız ne kadar süreniz var daha siz düşünün Amh herkeste aynı oranda azalmıyor örnek benim 0,1 ise sizin 0,90 ise ben 10 yılda girerim belki siz stres vb faktörden 5 yılda 00 olursunuz

Ben de geçen ay 1,60 bu ay 0,63… böylesi bir fark ne demek yani ney etkilemiş olabilir bu kadar benim de aynı hastane ? Doktor önemli olan usg de ki yumurta sayısı diyor
Ben kanın bekletilip bekletilmemesi olarak anladım veya şimdi regl ler farklı oluyoruz her ay her ay oluşan yumurta sayısıda farklı farkında işeniz doktorlar Amh sadece tüp bebek önermek için ölçüyorlar başka bişey yapmıyorlar işlerine geliyor bi nevi

Benimde ilk ölçüldüğünde 1.60 su 3 ay sonra 0.80 çıkmıştı 4 sene sonra yeni ölçüm yapıldı 0.60 çıktı bana amh pek inandırıcı gelmiyor nedense
Mesela 4 sene koş koca 4 senede 20 düşüş olmuş tamda bundan bahsediyorum Amh düşül hızı yavaş olur siz 50 de bile menopoza girersiniz 4 senede 0,01 de olabilirdi

Mesela 4 sene koş koca 4 senede 20 düşüş olmuş tamda bundan bahsediyorum Amh düşül hızı yavaş olur siz 50 de bile menopoza girersiniz 4 senede 0,01 de olabilirdi
Bende buna kızıyorum zaten ama şu gerçek stres amh değerini çabuk azaltıyor ben 1.60 çıkınca bana menopoza erken gireceksin rezerv çok düşük direk tüp bebeğe yönlendirdiler o kadar çok üzüldüm araştırmaya başladımki hergünüm stresle geçti sonra 3 ayda 0.80 e düştü 3 kez tüp bebek yaptırdım sonunda hamile kaldım hamile kaldıktan sonra rahatlama hissi ve amh hiç düşünmedim var sonuöta dedim 4 sene baktırmadım amh seviyesine tekrar tüp bebek yaptıracağım için baktırınca baktım çok düşmemiş yani tamamen strese bağlıyorum ama yinede amh seviyesine güvenmiyorum tek başına birşey ifade etmiyor

Stres yapmamak ne yazık ki elde değil . Yaşıma göre olan amh değerimi düşündükçe kahroluyorum. Eşimi baba olarak görmeyi hayal ediyorum sürekli ve bu daha çok yıpratıyor. Eşimde doğal yollarla olması taraftarı fakat 0.78 amh ile çok zor iki arada bir derede kaldım hangi yola gideceğimi şaşırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…