Amh düşüklüğü

Ben şunu da fark ettim reglimde azalma var bu sizde de oluyor mu bende 2-3 aydır böyle olduğunun yeni farkına vardım

Ben şunu da fark ettim reglimde azalma var bu sizde de oluyor mu bende 2-3 aydır böyle olduğunun yeni farkına vardım
Evet benimde amh 0.60 tam gününde oluyorum her ay ama uzun süredir 1 yada 2 gün adet görüyorum doktor rezerv azlığından kaynaklı buldu

yaşınız kaçtı peki? Ben azaldığını amh değerimi öğrenince karşılaştırdığımda farkettim ve gecenin bu saati stresten uyuyamıyorum erken menapoza girme korkusu beni mahvetti

yaşınız kaçtı peki? Ben azaldığını amh değerimi öğrenince karşılaştırdığımda farkettim ve gecenin bu saati stresten uyuyamıyorum erken menapoza girme korkusu beni mahvetti
Yani ben amh değerimi ilk öğrenince 1.60 dı değer o zaman 26 yaşındaydım direk tüp bebek demişlerdi yanlış yönlendirme aslında doktor konuşması ile hayatım alt üst olmuştu senin gibi sürekli araştırmaya girdim sürekli buralarda gezdim derken 6 ay gibi bi süre sonra tekrar baktırdım 1.60 dan 0.80 e düştü stresten kaynaklı sürekli düşüşe geçti o zaman adetim azalıp 2 güne düşte tüp bebek tedavisine başladım 0 ları görünce 3 kez olumsuz sonuç aldım sonra stresten uzak durdum sürekli başka şeyler düşündüm aktivite filan derken 29 yaşında tekrar tedaviye başladım pozitif düşünerek bu sefer olumlu oldu tüp bebekle 1 kızım oldu şuan 3.5 yaşında şimdi ikinci için tüp bebek yaptıracağım 32 yaşındayım şuan amh değerim 0.60 6 yıl oldu yani adetimde az ama FSH lh herşey normal olduğu için doktorlar menopoz söz konusu değil dediler sadece yumurta rezervin düşük yani anlayacağın ben 6 yıldır az oluyorum menopoza girilmiyor sende stres yaptıkça hayatını daha çok zorlaştıracaksın

Teşekkür ederim içime su serptin ben 8 aylık evliyim evlendiğimde adetimde hiçbir bozulma yoktu 2-3 ay boyunca ve hamile kalamadığımı gördükçe stres yapa yapa adetim de azaldı ve belkide o zamanlar amh ölçtürseydim daha iyi derecedeydi ama stres yaparak bozdum haklısın başka şeylere odaklanmam lazım biran önce. Tüp bebeğini hangi merkezde yaptırdığını öğrenebilir miyim

2 kez prof.bülent tıraş da olumsuz oldu 1 kez Kayseri acıbademde denedim oda olumsuz oldu sonra Kayseri Memorial de Semih zeki Uludağ'a gittim onda olumlu oldu bu süreçte sürekli sağlıklı beslen yürüyüş yap ben maxijuno kullanmıştım omega q10 kullanmıştım avakoda kabuksuz kuruyemiş tüket aklından bu süreci çıkar benim en yakın arkadaşım 0.30 ile normal kendiliğinden hamile kaldı hemde 2 kez 2 çocuğu var yani tamamen stresten kaynaklı olmuyor

Söylediğin takviyeleri alıcam düşünmemeye çalışıcam çok zor olsada teşekkür ederim

İlk 1 yıl beslenmeye dikkat edilmeli asla paketli gıda vs yenmemeli ve diyetisyene gidilirse daha iyi olabilir ama oline olarakta bu bilgilere ulaşabilirsiniz, beslenmeyi düzeltmeden tük bebek olasılığı çok çok düşük defalarca deniyoruz aldığımız hormonların haddi hesabı yok ve bize verdiği zararlar ise meçhul o yüzden önce beslenme sonrasında kök hücre pro tedavisi yine olmazsa tüp bebek, evet amh seviyeleri neredeyse 0 olanlarımız var ama ilk adım beslenme arkadaşlar bunu düzeltmeden diğerleri olmuyor

Benim amh 1.90 diğer hormonlarım da düzgün eşimin sperm testi de iyi rahim filmi çektirdim hiç bir sorun yok yine de kalamadım 1 yıl oldu.
Herşeyin düzgün olması da yeterli olmuyor yani boşuna kendinizi strese sokmayın kaliteli yumurta kaliteli sperm oldu mu tutuyor direkt demek ki daha düşük amh ile hamile kalan insanlar var bi buna takılıp üzmeyin kendinizi.
Ben de belirsizlikten üzülüyorum neden diye ama sağlıklı beslenmeye çalışıyorum 1 aydır yumurta kalitem artsın diye.
Uludağ üniversitesine randevu aldım bende infertilite polikliniğine yarın da doruk Nilüfer’de bi doktor bar ona randevu aldım bakalım ne diyecekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…