• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amh düşüklüğü

Sağlıklı beslenme ve vitamin takviyesiyle değerinizi yükseltebilirsiniz. Üzülmeyin 0.78den daha düşük değerde olup hamile kalanı gördüm burda. Strese girmemeye çalışın. Stres de hormonları etkiliyor malum. Bir de sadece amh değerli yeterli değil yumurta rezervine , kalitesine falan bakılmalı. Düzenli, sağlıklı beslenme ile bunu arttırmak mümkün. Sonuçları doktora gösterin bakalım ne dicek.
Teşekkür ederim biraz olsun rahatladım . Yarın tekrar gidicem doktora inşallah doktorumda olumlu konuşur🤲🏻

Ben özele gittim ama üniversitelerde de yapılıyor diye biliyoruPe
Evet amh 1 in altında devlet hastanelerde ücretsiz rapor çıkartılıyor. Yani 10 bin küsüre denk geliyor ilaçlar hariç. Birde arkadaşların dediği gibi devlette hsg çektirebilirsiniz o da şans arttırıyor.
Evliliğim 1 yolu doldurmadan hsg çekerler mi

Canım kızlar benim amh değerim 2.88 ancak hiç gebe kalmadım , 7 yıllık evliyim. Önemli olan yumurta rezervinden ziyade tek bir tane kaliteli yumurta . Onu dert etmeyin , doktor detaylı bilgi verecektir yaşınız gençse takviye vitamin vs ile yolunuza bakarsınız değilse diğer tedavi seçenekleri uygulanır. Burada onlarca mesaj başlık var 0.1 amh ile doğal hamile kaldım vs yazan ..
Yaşım 26 8 aylık evliyim fakat çevre baskısıyla neden olmuyor diye erkenden araştırmaya başladım 😢 umarım o şanslılardan biride ben olurum allah isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin inşallah🤲🏻

Evliliğim 1 yolu doldurmadan hsg çekerler mi
Evet evet çekiyorlar hatta hiç sorgulamiyorlar bu hastanede işlemi var mı yok mu diye 😀 sadece randevu alirkende belirtiyor regli bitiminden 3 gün sonra ve birliktelik olmadan gidilmesi gerekiyor. Her gün kontrol edin randevu var mı diye ne zaman açacakları belli olmuyor ben çarşamba öğlenden sonra baktığımda bulmuştum. Istanbuldaysaniz zeynep kamili tavsiye ederim doktorları çok kibar

Benim de düşüktü fakat geçen ay kimyasal gebelik geçirdim sonra dahiliye doktoruna gittim ve tüm vitaminlerimden tutun tsh değerime kadar öğrendim ilk başta bedenimi hazırlamak istiyorum sizden ricam Bebek öncesi değerlerinizi de kontrol ettirin ve sağlıklı bünyede hormonlar da , yumurtalıklar da daha sağlıklı bir şekilde gelişir. Bu arada fsh gibi değerler dahi kilo ve sağlıklı yaşam ile düşebilir diye düşünüyorum umarım çok vakit kaybetmeden Bebek sahibi oluruz . Bu arada ben kafaya çok taktığımda bana doktorum yumurtan var ve asıl önemli olan bu demişti ne kadar doğru bilmiyorum ama şu sıra çok umutluyım belki de bir seneme maal olacak 😢

Amin inşallah 34 yaşına girdim temmuz 2024 de evlendim yeni evliyim ama bu arada bir düşük yaşadım bu ay histereskopi olcam.regl.sonrasi
Umrarım hayırlısıyla alırsınız bebeğinizi kucağınıza stresli ve beklemesi zor bir dönem allah yardımcımız olsun

Yaşım 26 8 aylık evliyim fakat çevre baskısıyla neden olmuyor diye erkenden araştırmaya başladım 😢 umarım o şanslılardan biride ben olurum allah isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin inşallah🤲🏻
Ciddi konuşmak gerekirse çevre baskısı yapan kişilere kim olursa olsun kızın ki bu konuyu acmasinlar. Bak önemli olan senin hazır olup olmaman. Çünkü çevremde gördüğüm kadarıyla çocuğa en çok bakan kişi anne oluyor. Bunun yanında bir ton stres vs tanı sen bu sürece hazır isen sorun yok

Benim de düşüktü fakat geçen ay kimyasal gebelik geçirdim sonra dahiliye doktoruna gittim ve tüm vitaminlerimden tutun tsh değerime kadar öğrendim ilk başta bedenimi hazırlamak istiyorum sizden ricam Bebek öncesi değerlerinizi de kontrol ettirin ve sağlıklı bünyede hormonlar da , yumurtalıklar da daha sağlıklı bir şekilde gelişir. Bu arada fsh gibi değerler dahi kilo ve sağlıklı yaşam ile düşebilir diye düşünüyorum umarım çok vakit kaybetmeden Bebek sahibi oluruz . Bu arada ben kafaya çok taktığımda bana doktorum yumurtan var ve asıl önemli olan bu demişti ne kadar doğru bilmiyorum ama şu sıra çok umutluyım belki de bir seneme maal olacak 😢
İnşallah🙏 ben de yarın kürtaj olucam ama simdiden arı sütü takviyeler vitaminler aldım. İnşallah bir an önce sağlıklı gebelik olur sağlıkla doğururuz 🥹

Benim de amh değerim geçen sene 0.78 çıktı. Üç kere tüp bebek denedim kaliteli embriyo oluşmuyor malesef. Değeriniz 1 in altında olduğu için direkt tüp bebeğe başlayın diyecek doktorlar bence haklılar. Devlet hastanesindeki sartlari karşılaşmanız 3 tane raporlu hakkınız oluyor. Tüp bebeğe gidin onlar sizi hsg ye yönlendirir. Doğal yolla olmaz diye bir şey yok ama bu süreçte değerimiz azalabilir. Ayrıca doğal yolla hamile kalmak malesef amh düşüklüğünde ekstra zor oluyor. Stres yapmadan tedaviye başlayın inşallah güzel sonuçlar alacagiz

Amh değerinize baktırdınız mı peki ? Bende kafaya çok takıyorum ve ağlamaktan kendimi alı koyamıyorum 😔 doktorum daha yaşın genç demesine rağmen amh değerim beni korkutuyor ne yazık ki🤷🏻‍♀️

Evet evet çekiyorlar hatta hiç sorgulamiyorlar bu hastanede işlemi var mı yok mu diye 😀 sadece randevu alirkende belirtiyor regli bitiminden 3 gün sonra ve birliktelik olmadan gidilmesi gerekiyor. Her gün kontrol edin randevu var mı diye ne zaman açacakları belli olmuyor ben çarşamba öğlenden sonra baktığımda bulmuştum. Istanbuldaysaniz zeynep kamili tavsiye ederim doktorları çok kibar
Bursa da yaşıyorum uludağ üniversitesine gidiyorum şimdilik. Hsg için de yine aynı şekilde doktor randevusu almam mı gerekiyor

Amh değerinize baktırdınız mı peki ? Bende kafaya çok takıyorum ve ağlamaktan kendimi alı koyamıyorum 😔 doktorum daha yaşın genç demesine rağmen amh değerim beni korkutuyor ne yazık ki🤷🏻‍♀️
Evet baktırdım sizden daha da düşüktü fakat ben sağlığım konusunda elimden ne geliyorsa yapacağım son raddede artık tüp bebek düşünebilirim en öncelik bedenimi gebelik için hazırlamayı düşünüyorum . Üzülmeyin 💐

Back