Teşekkür ederimMerhaba, süreç için gerçekten doğru bir adım atmışsınız. Benimde Amh değerim düşük 0,01 evliyim. Evlenmeden önce öğrenseydim tek yapacağım bir an önce yumurta dondurmak olurdu. Sağlıklı beslenin vitaminleri ihmal etmeyin. Tükenme hızını bilmediğimiz için beklememek gerekiyor i. Belki bu şekilde 10 yıl geçecek belki 2 yılda bitecek. En güzel öneml alıyor olmanız. Benim doktorum bitkisel şeyler denemeyin dediği için hiç kullanmadık ama vitamin destekleri beslenme bu işin fayda sağlayan kısmı. Dilerim kolaylıkla geçer süreciniz . Allah yardımcınız olsun
Devlet ve özelde gittiğim 2 doktor da ultrasonda baktı, yumurta sayısı hakkında bir şey demediler. Ben de pek bilgili olmadığım için sormadım. Bir sonraki muayenede başka bir doktora gidip soracağım.Merhaba, süreç için gerçekten doğru bir adım atmışsınız. Benimde Amh değerim düşük 0,01 evliyim. Evlenmeden önce öğrenseydim tek yapacağım bir an önce yumurta dondurmak olurdu. Sağlıklı beslenin vitaminleri ihmal etmeyin. Tükenme hızını bilmediğimiz için beklememek gerekiyor i. Belki bu şekilde 10 yıl geçecek belki 2 yılda bitecek. En güzel öneml alıyor olmanız. Benim doktorum bitkisel şeyler denemeyin dediği için hiç kullanmadık ama vitamin destekleri beslenme bu işin fayda sağlayan kısmı. Dilerim kolaylıkla geçer süreciniz . Allah yardımcınız olsun
Yeni yumurta üretilmeyeceği bilimsel nesnel bir bilgi ama menopoz sürecinin yavaşlatabileceğini düşününen doktorlar okudum. Tiroid gibi farklı hastalıklar, yoğun stres, bazı travmalar da süreci hızlandırıyormuş. İnstagramda Doç.Dr. Pervin Karlı'nın videosunu izlemiştim. Kendisi sağlıklı beslenme, spor, stres yönetimi ve takviyeler(antioksidan takviyeleri özellikle) ile bu sürecin yavaşlatabildiğini söylüyor. Umarım yavaş bir süreç geçiririz.benim de amh değerim 0,75 çıktığında doktor mesaj atmıştı 'çocuk düşünceniz varsa çok ertelememenizi öneririm'. hüngür hüngür ağlamıştım. sonra özelden başka bir doktora gittim. doktoruma çok güvendiğim için söylediği her şeye dikkat ediyorum.
-kadınlar çoğunlukla anneleriyle benzer kaderi yaşıyormuş.
-yumurta rezervimi benim dışarıdan yapacağım herhangi bir şeyle azaltmam ve çoğaltmam mümkün değilmiş.
-rezervin düşüş hızını yavaşlatabilir miyim diye sormuştum ben de bunun üstüne. hayır ona da müdahele edemezmişim.
-laboratuvar farklılıkları sebebiyle farklı sonuçlar çıkabiliyormuş bazen. aynı laboratuvarda bile farklı sonuçlar çıkabiliyormuş. kanı dışarda daha çok bekletirler dedi, değer değişir dedi. ama ortalamada aynı. 0,30 çıkmıştı mesela, sonraki testimde 0,45. ama tekrar gitmedim o civarlarda olduğunu biliyorum.
-beslenme ve sağlıklı yaşamayla sadece yumurtaların kalitesini değiştirebilirmişim..
-amh'ın düşüşü oranlı olmuyormuş. benimki bir senede 0,75ten 0,40'lara düştü. bu mantıkla bi seneye menopoza girerim diye düşünmüştüm ama doktorum 40ında da girebilirsin bu yaza da girmiş olabilirsin bunu kimse bilemez dedi.
ben 30lu yaşlarımda öğrendim. ama şimdiki aklım olsa amh sebebiyle değil, yumurtaların en kaliteli zamanları olduğu için 20lerimde yumurtalarımı dondururdum. tabi çocuk istemeyen için hiç düşünmeye bile gerek yok..
sonuçta yaşadıklarımız hayatımızın gerçeği. umarım sizin süreciniz çok daha kolay ve rahat geçer..
Teşekkür ederim bilgilendirme ve umut verici mesajınız içinMerhaba, sizin yazdıklarınızı okumuştum. Bence hiç üzülmeyin. Çok erken fark edip doktora gitmişsiniz. Muhtemelen 3 sene önce benim sizin değerlerinizdeydim ama fark edip doktora gitmedim. Çok düşük bir değer değil 1'e yakın. Bu kadar korkup stres olmanıza gerek yok. Evlenmek üzere de olduğunuz için daha hızlı önlem alabilirsiniz. Şöyle düşünün bunu şimdi öğrenmeseydiniz evlilik otursun diye çocuk yapmayı 2,3 sene erteleyip daha düşük bir değerle öğrenebilirdiniz. Evlendikten sonra siz ve eşiniz başka bir sorun olup olmadığını öğrenmen için muayene olduktan sonra bir süre doğal da deneyebilirsiniz ya da embriyo dondurup anne olmaya hazır hissettiğinizde transfer olabilirsiniz.
1,5 aydır birçok profesörün doktorun makalelerini okudum, videolarını izledim. AMH değerinin doğal gebe kalmaya olumsuz bir etkisi yokmuş. Süre kısıtlaması olduğunu belirten bir test olduğu için insanlar tüp bebeğe yöneliyor.
Menopoz yaşında doğum oranları da etkili. Her doğum ortalama 1 sene menopozu ileriye atıyormuş. Kendi ailemde de bunu gördüm. Anneannem 8 çocuk doğurarak 50 yaşında menopoza girmiş. Annem ve teyzemelerim 3,4 çocuk doğurmuş. Menopoz yaşları 44,45,48
Adet kanama miktarını etkileyen başka faktörler de varmış. Folik asit eksikliği, TSH yüksekliği gibi. Benim 1 aylık folik asit takviyesinden sonra bu ay kanama miktarim arttı. Yıllar sonra ilk kez pıhtılaşma olacak kadar yoğun 3.gün kanmam oldu.
FSH durumu da östrojenden etkilenip daha düşük çıkabiliyormuş. Ben son aylar adet söktürücü olarak çok fazla adaçayı içtim. Bu da östrojeni arttırıp FSH'yi baskılamış olabilir.
Çok az düşmüş çok güzelll umarım bizde de aynı şekilde olurBenim ilk değerim 1.20 idi 9 yıl oldu suan 0.80 çokta takılma pat diye düşmüyor yani bide adet miktarı önemli değil ben yıllardır 2 gün adet oluyorum oda 1 ped bile değil. Günde şuan yumurta sayım da 10 civarı
umarım.. birçok farklı doktorun birçok farklı yorumu var. bir yıldır bu sürecin içindeyim. ilaç satan doktor bile görmüştüm ben instagramda. doktorum kesinlikle almamamı söyledi. ben sadece benzer süreçleri yaşayan biri olarak kendi tecrübelerimi ve doktorumun söylediklerini paylaşıp destek olmak istemiştim.Yeni yumurta üretilmeyeceği bilimsel nesnel bir bilgi ama menopoz sürecinin yavaşlatabileceğini düşününen doktorlar okudum. Tiroid gibi farklı hastalıklar, yoğun stres, bazı travmalar da süreci hızlandırıyormuş. İnstagramda Doç.Dr. Pervin Karlı'nın videosunu izlemiştim. Kendisi sağlıklı beslenme, spor, stres yönetimi ve takviyeler(antioksidan takviyeleri özellikle) ile bu sürecin yavaşlatabildiğini söylüyor. Umarım yavaş bir süreç geçiririz.
Evet benim de kendimi bildim bileli demir, ferritin değerlerim çok düşük çıkıyor. Ocak ayındaki tahlilde 6 civarına düşmüştü yine. İlaç kullanınca çıkıyor, ilacı bırakınca hemen düşüyor. Folat 8 çıkmıştı. Referans alt oranı 4'tü, o da yine düşük. D vitaminim 25'ti o da düşükmüş. Nutraxin markasının Iron Max diye bir ürünü var. İçinde demir, c vitamini, b12, folik asit bir arada. Ben onu kullanıyorum. Kabız yapmıyor diğer demir hapları gibi, deneyebilirsiniz. Bu dönemi takviyeler ile geçirip evlilikten sonra profesyonel bir yardım alırsınız. 2,3 yıla bitecek bir rezerv değil ama kendinizi boş yere üzmeyin. Forumda Amh konusundaki çoğu yazışmayı okudum. 0,6 ile erken menopoz denilip 8 seneyi devirmiş 2,3 kişi okumuştum mesela. Sizin değeriniz daha da iyi. Siz şu an bunları düşünmek yerine düğün, balayı heyecanlarını düşünün, kafanızı dağıtınTeşekkür ederim bilgilendirme ve umut verici mesajınız içinailenizdeki menopoz yaşı sizin baya güzel belki bu çocuk doğurmayla orantılıdır veya değildir bilmiyorum çünkü benim ailemde menopoz yaşı çook erken. Benimde anneannem 5 çocuk ve birkaç ölü doğum yapmasına rağmen 42de girmiş. Teyzem 3 doğum ona rağmen maalesef 34 yaşında diğer teyzelerimde 40ı zor görmüşler. Burada bence genetik çok ağır basıyor. Sizinde yaşınıza göre değeriniz düşük olmasına rağmen bence en az anneniz kadar adet görürsünüz buda doğurganlığınızın çook uzun süre daha devam edeceğini gösterir. Zaten amh menopoz için bir belirteç değil anladığım kadarıyla. Bu yüzden yine de yumurta dondurup hayata devam edebilmek önemli. Gerçekten bir kadın için çok zor ben bu yaşımda bunu sorguladım üzücü adet kanaması miktarına gelirsek benimde folat değerim çok düşüktü folik asit kullandığımda ilk ay eskisi gibi oldu ama tekrar azaldı. Merak ettiğim şey ferritin değerinin bununla ilgili olup olmaması. Çünkü benim demir depomda neredeyse yok ve doktor takviyede vermedi. Östrojen baskınlığınıda öğrenmiştim araştırırken ama benim östrojen seviyem normaldi baskınlık söz konusu değildi 45 falan çıkmıştı. Ona rağmen fsh değerim maalesef yüksekti. Ben yıkıcı psikolojisini bir miktar atlattım. Evlenmeyi bekliyorum şuan için sadece. Ama ister istemez her regl olduğumda ped sayıp gözlemliyorum.
Evet dediğiniz gibi farklı yorumlayan doktor oldukça fazla. Deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Kesinlikle faydası çok fazla. İnsan ilk öğrendiğinde duvara çarpmış gibi hissediyor. Burada sizin gibi yaşadıklarını paylaşan moral veren insanlar okumak iyi hissettiriyorumarım.. birçok farklı doktorun birçok farklı yorumu var. bir yıldır bu sürecin içindeyim. ilaç satan doktor bile görmüştüm ben instagramda. doktorum kesinlikle almamamı söyledi. ben sadece benzer süreçleri yaşayan biri olarak kendi tecrübelerimi ve doktorumun söylediklerini paylaşıp destek olmak istemiştim.
Hâlâ adet görüyor olmanıza çok sevindim. Uzun yıllar daha sürer inşallah. Beslenmeye çok dikkat etmeye başladım. Gluten, kafein, rafine şekeri hayatımdan çıkardım. Uyku ve stres konusunu halledemiyorum ama. Kendimi bildim bileli uyumak için saatlerce dönerim, gece 2'leri bulurum. Farklı markaların melatonin takviyelerini denedim kalp çarpıntısı yaptı, bıraktım. İş hayatı da sinir stres yapıyor. Papatya çayı falan idare etmeye çalışıyorum
Yaa teşekkür ederimEvet benim de kendimi bildim bileli demir, ferritin değerlerim çok düşük çıkıyor. Ocak ayındaki tahlilde 6 civarına düşmüştü yine. İlaç kullanınca çıkıyor, ilacı bırakınca hemen düşüyor. Folat 8 çıkmıştı. Referans alt oranı 4'tü, o da yine düşük. D vitaminim 25'ti o da düşükmüş. Nutraxin markasının Iron Max diye bir ürünü var. İçinde demir, c vitamini, b12, folik asit bir arada. Ben onu kullanıyorum. Kabız yapmıyor diğer demir hapları gibi, deneyebilirsiniz. Bu dönemi takviyeler ile geçirip evlilikten sonra profesyonel bir yardım alırsınız. 2,3 yıla bitecek bir rezerv değil ama kendinizi boş yere üzmeyin. Forumda Amh konusundaki çoğu yazışmayı okudum. 0,6 ile erken menopoz denilip 8 seneyi devirmiş 2,3 kişi okumuştum mesela. Sizin değeriniz daha da iyi. Siz şu an bunları düşünmek yerine düğün, balayı heyecanlarını düşünün, kafanızı dağıtınDüğün sonrası daha sakin bir psikoloji ile iyi bir doktora gidersiniz.
Sizin nasıl gidiyor? Hangi aşamadasınız?Merhaba, süreç için gerçekten doğru bir adım atmışsınız. Benimde Amh değerim düşük 0,01 evliyim. Evlenmeden önce öğrenseydim tek yapacağım bir an önce yumurta dondurmak olurdu. Sağlıklı beslenin vitaminleri ihmal etmeyin. Tükenme hızını bilmediğimiz için beklememek gerekiyor i. Belki bu şekilde 10 yıl geçecek belki 2 yılda bitecek. En güzel öneml alıyor olmanız. Benim doktorum bitkisel şeyler denemeyin dediği için hiç kullanmadık ama vitamin destekleri beslenme bu işin fayda sağlayan kısmı. Dilerim kolaylıkla geçer süreciniz . Allah yardımcınız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?