AMH DÜŞÜKLÜĞÜ YAŞAYANLAR

Teşekkür ederimBitkisel şeyler beni de korkutuyor. Günde 1 bardak testere dişli aslan pençesi dışında başka bir şey yapmıyorum. Burada hayıt çayını çok okudum ama memede kist olanlara önerilmiyormuş. Bende küçük kistler çıkmıştı, o yüzden onu içmiyorum. Diğer takviyeler doktorların önerilerinden gördüğüm takviyeler. Umarım sizin de her şey gönlünüzce olur

Devlet ve özelde gittiğim 2 doktor da ultrasonda baktı, yumurta sayısı hakkında bir şey demediler. Ben de pek bilgili olmadığım için sormadım. Bir sonraki muayenede başka bir doktora gidip soracağım.

Yeni yumurta üretilmeyeceği bilimsel nesnel bir bilgi ama menopoz sürecinin yavaşlatabileceğini düşününen doktorlar okudum. Tiroid gibi farklı hastalıklar, yoğun stres, bazı travmalar da süreci hızlandırıyormuş. İnstagramda Doç.Dr. Pervin Karlı'nın videosunu izlemiştim. Kendisi sağlıklı beslenme, spor, stres yönetimi ve takviyeler(antioksidan takviyeleri özellikle) ile bu sürecin yavaşlatabildiğini söylüyor. Umarım yavaş bir süreç geçiririz.

Teşekkür ederim bilgilendirme ve umut verici mesajınız için ailenizdeki menopoz yaşı sizin baya güzel belki bu çocuk doğurmayla orantılıdır veya değildir bilmiyorum çünkü benim ailemde menopoz yaşı çook erken. Benimde anneannem 5 çocuk ve birkaç ölü doğum yapmasına rağmen 42de girmiş. Teyzem 3 doğum ona rağmen maalesef 34 yaşında diğer teyzelerimde 40ı zor görmüşler. Burada bence genetik çok ağır basıyor. Sizinde yaşınıza göre değeriniz düşük olmasına rağmen bence en az anneniz kadar adet görürsünüz buda doğurganlığınızın çook uzun süre daha devam edeceğini gösterir. Zaten amh menopoz için bir belirteç değil anladığım kadarıyla. Bu yüzden yine de yumurta dondurup hayata devam edebilmek önemli. Gerçekten bir kadın için çok zor ben bu yaşımda bunu sorguladım üzücü adet kanaması miktarına gelirsek benimde folat değerim çok düşüktü folik asit kullandığımda ilk ay eskisi gibi oldu ama tekrar azaldı. Merak ettiğim şey ferritin değerinin bununla ilgili olup olmaması. Çünkü benim demir depomda neredeyse yok ve doktor takviyede vermedi. Östrojen baskınlığınıda öğrenmiştim araştırırken ama benim östrojen seviyem normaldi baskınlık söz konusu değildi 45 falan çıkmıştı. Ona rağmen fsh değerim maalesef yüksekti. Ben yıkıcı psikolojisini bir miktar atlattım. Evlenmeyi bekliyorum şuan için sadece. Ama ister istemez her regl olduğumda ped sayıp gözlemliyorum.

Çok az düşmüş çok güzelll umarım bizde de aynı şekilde olur

umarım.. birçok farklı doktorun birçok farklı yorumu var. bir yıldır bu sürecin içindeyim. ilaç satan doktor bile görmüştüm ben instagramda. doktorum kesinlikle almamamı söyledi. ben sadece benzer süreçleri yaşayan biri olarak kendi tecrübelerimi ve doktorumun söylediklerini paylaşıp destek olmak istemiştim.

Evet benim de kendimi bildim bileli demir, ferritin değerlerim çok düşük çıkıyor. Ocak ayındaki tahlilde 6 civarına düşmüştü yine. İlaç kullanınca çıkıyor, ilacı bırakınca hemen düşüyor. Folat 8 çıkmıştı. Referans alt oranı 4'tü, o da yine düşük. D vitaminim 25'ti o da düşükmüş. Nutraxin markasının Iron Max diye bir ürünü var. İçinde demir, c vitamini, b12, folik asit bir arada. Ben onu kullanıyorum. Kabız yapmıyor diğer demir hapları gibi, deneyebilirsiniz. Bu dönemi takviyeler ile geçirip evlilikten sonra profesyonel bir yardım alırsınız. 2,3 yıla bitecek bir rezerv değil ama kendinizi boş yere üzmeyin. Forumda Amh konusundaki çoğu yazışmayı okudum. 0,6 ile erken menopoz denilip 8 seneyi devirmiş 2,3 kişi okumuştum mesela. Sizin değeriniz daha da iyi. Siz şu an bunları düşünmek yerine düğün, balayı heyecanlarını düşünün, kafanızı dağıtın Düğün sonrası daha sakin bir psikoloji ile iyi bir doktora gidersiniz.

Evet dediğiniz gibi farklı yorumlayan doktor oldukça fazla. Deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Kesinlikle faydası çok fazla. İnsan ilk öğrendiğinde duvara çarpmış gibi hissediyor. Burada sizin gibi yaşadıklarını paylaşan moral veren insanlar okumak iyi hissettiriyor

Yaa teşekkür ederim gerçekten sizde öyle birde dalgalanan bir değer bence fsh değerinize bakılırsa amh daha yüksek olabilir dalgalanma esnasında düşük olduğu bir aya denk gelmiş olabilirsiniz. En önemlisi usgde yumurta sayısı diyorlar ama biz bekar olduğumuz için pek bakamıyorlar. 2.defa gittiğim doktorda bana şuan akışta kalmamı düğünüme hazırlanmamı ve evlenip ilişkiden sonra gelmemi istedi. Ben hatta reglim falan çok az oluyor dediğimde bana gülerek senin fitilini ateşlemişler dedi vajinal usgden sayılsa yumurtamız sanırım daha az anksiyete yaparız çünkü belirsizlik çok zor. Benimde sürekli düşük ferritin folik asit ve d vitaminim. Şuan için omega 3 ve d vitamini kullanıyorum ben. Tekrar kan verip demir ve folik asit değerime göre takviye isteyeceğim.

Ben de bunun bu kadar yaygın olduğunu bilmiyordum. Hiç bir şikayetim yoktu tıkır tıkır Regl olurdum. Amh 0.02 çıktı. O günden beri uğraşıyorum yani. Zehir oldu bana öğrendim öğreneli. Çocuk istiyordum ama öyle acele düşünmüyordum. Relaks takılıyordum. Birden kendimi tüp bebek merkezinde buldum. 1 yumurta bile toplayamadık daha şaka gibi

Sizin nasıl gidiyor? Hangi aşamadasınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…