• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

Ben de aynı durumdayım 27 yaşında 0.64 amh ile öğrendim durumumu sonra 2018 de 1 sene sonra tüp bebek ile kızımı kucağıma aldım kızım 2 yaşındayken doğal yolla hamile kaldım yani amh işi zorlaştırıyor ama engellemiyor. Tabi çok şükür bu bizim şansımız ama herkes bizim kadar şanslı olmayabiliyor tanıdığım bir arkadaşım yıllardır deniyor ama olmuyorken aynı rahatsızliği paylaşan 2 arkadaşım daha ilk çocukları tüp bebekken 2. Yi doğal kucağına aldı. Tedaviyi ihmal etmeden ama umudu da asla kaybetmeden devam etmek lazım
bu yolda mucizeler hep var hayatta 💕
Aynı değerler ama tamamen nasip deniyor buna işte.

Bir sene öncesine kadar düzenli regli oluyordum hatta 24 güne bir. Sonra adet olmadım üç ay ve polikistik over sendromundan şüphelenip AHM bakıldı. O sıra rahim ağzımda kanser öncülü hücre anormalilerinin olduğunu öğrenmiştim ve en ileri safhadaydı. Üstüne bir de haşimato olmuştum üzüntüden. Hem tiroid hastası iken hem rahmin ileriki safhalarda alınma ihtimali varken ve AHM 0.23 iken (6 ay sonra Hacettepe ölçümünde 0.15 çıktı) ikinci kez anne olma ihtimalim yok dedim kendi kendime. AHM sonucunu doktora bile gösterme gereği duymadım, çünkü ihtimal bile yoktu benim için. 3 yaşında kızım vardı. Tek kaçamağın ürünüydü. Muhtemelen yumurta rezervim o zamanlar da acınası haldeydi.
TSH 46 çıkmıştı ve bir ay önce leep (rahim ağzının bir kısmı alındı) olmuştum. Bütün bunlar olurken ikinci bir çocuk düşünmeyen ben, bebek diye ağlamaya başlamıştım. Eşim pek pozitif bakmıyordu, Hepsinin arasında eşim çocuk istemezken çocuk olmaz diye yaptığı tek bir gece kaçamağı sonucu hamile kaldım.
Küçük mucizem şimdilerde doğmak için gün sayıyor.
Hepiniz duamdasınız. Rabbim herkese sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin 🤲🏻
Ben her şeye rölatif bakan biriyim hatta zaman zaman karamsarımdır.
Ama cidden Allah verirse içinize sevgisini de düşürüyor süreç de ne kadar zorlu olursa olsun çöl ortasında filizlenen tohum gibi her şeye rağmen çatlıyor.
Ya ne güzel bi umutsun🤲

Ben ilk kez 7 ekimde gittim doktora ve amh 0.02 fsh 60. Acil tüp dedi. Tüp bebek birimine yolladı orası da tüple bile zor dedi. Başka bir doktora gittim yaşın çok genç hallederiz dedi bismillah deyip başladık. Ekimde reglimi progestan ile başlattılar. Biosteron ve vitamin başladılar. Sonrasında gonal f ve merional 75 kullandım 5 gün halen gelişme olmayınca kasım ayı regl olmadan önce iğnelere tekrar başlatıp aşılama yapacak. Bende durumlar böyle. Sizin nasıl gidiyor tedavi. Bu arada hemen fsh düşürmek icin teste dişli hayıt suyu vs. Kullanmaya başladım bal polen ari sütü dengeli beslenme spor herşeye başladım. Kahveyi bıraktım sigarayı bırakamıyorum bakalım neler olacak. Siz tedaviye başlayabildiniz mi yumurta var mı hangi doktora gidiyorsunuz. ☺️ çok soru sordum
Bi gelişme var mı canım?

Ya çok güzel bi gelisme🤲
Fsh, E2, lh degerlerin neydi, amh 0.01 cok düşülmüş senin?
Tuple mi oldu nasıl oldu?
Dr lar bu değerdeyken tüpe bile olmaz diyorlar.
Bilmiyorum fsh 8di Aynen yumurtalık prpsi oldum rahim filmi cekildim nasip oldu binsukur insallah sizlerede nasip olur .Allah ol derse olur nasip olacaksa oluyormus görmüş olduk

Amh böyleyken Tup Dr un olumsuz konuşmuyor muydu?
Konustu elbette . Mucize dedi ben ilk görüşmeye gittiğimde kendılıgınden 1 yumurtam olusmustu .biz hemen baslayalım iğnelere denildi basladık 2haftada anca ulastı yumurta gerekli buyukluge .buyumuyordu 2güne bir gidiyordum ve sadece 1mm buyuyordu 1haftada olması gerek yumurtalar 2haftada oldu megerse boşmus 😔doktor bi terslik oldugunu bile bile sürdürdü tedaviyi .sonra prp önerdi ilk rahim filmi çekildim ilaç ilk gitmedi sonra gitti artık yapısıklık vardı o an mı acıldı bilemiyorum prp yapıldı prp yapılırken gebeymişim

Konustu elbette . Mucize dedi ben ilk görüşmeye gittiğimde kendılıgınden 1 yumurtam olusmustu .biz hemen baslayalım iğnelere denildi basladık 2haftada anca ulastı yumurta gerekli buyukluge .buyumuyordu 2güne bir gidiyordum ve sadece 1mm buyuyordu 1haftada olması gerek yumurtalar 2haftada oldu megerse boşmus 😔doktor bi terslik oldugunu bile bile sürdürdü tedaviyi .sonra prp önerdi ilk rahim filmi çekildim ilaç ilk gitmedi sonra gitti artık yapısıklık vardı o an mı acıldı bilemiyorum prp yapıldı prp yapılırken gebeymişim
Ya Allahın işine bak🤲
Fsh yüksek miydi belki o kurtardı seni:)

Merhabalar,

rahmime ve yumurtama prp yapılcak, acaba bu süreci yaşayan işe yarayan birileri bana anlatsa neler yapılcagını

Back