Bir sene öncesine kadar düzenli regli oluyordum hatta 24 güne bir. Sonra adet olmadım üç ay ve polikistik over sendromundan şüphelenip AHM bakıldı. O sıra rahim ağzımda kanser öncülü hücre anormalilerinin olduğunu öğrenmiştim ve en ileri safhadaydı. Üstüne bir de haşimato olmuştum üzüntüden. Hem tiroid hastası iken hem rahmin ileriki safhalarda alınma ihtimali varken ve AHM 0.23 iken (6 ay sonra Hacettepe ölçümünde 0.15 çıktı) ikinci kez anne olma ihtimalim yok dedim kendi kendime. AHM sonucunu doktora bile gösterme gereği duymadım, çünkü ihtimal bile yoktu benim için. 3 yaşında kızım vardı. Tek kaçamağın ürünüydü. Muhtemelen yumurta rezervim o zamanlar da acınası haldeydi.
TSH 46 çıkmıştı ve bir ay önce leep (rahim ağzının bir kısmı alındı) olmuştum. Bütün bunlar olurken ikinci bir çocuk düşünmeyen ben, bebek diye ağlamaya başlamıştım. Eşim pek pozitif bakmıyordu, Hepsinin arasında eşim çocuk istemezken çocuk olmaz diye yaptığı tek bir gece kaçamağı sonucu hamile kaldım.
Küçük mucizem şimdilerde doğmak için gün sayıyor.
Hepiniz duamdasınız. Rabbim herkese sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin
Ben her şeye rölatif bakan biriyim hatta zaman zaman karamsarımdır.
Ama cidden Allah verirse içinize sevgisini de düşürüyor süreç de ne kadar zorlu olursa olsun çöl ortasında filizlenen tohum gibi her şeye rağmen çatlıyor.