• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

Ellerine sağlık.tesekkurler
Amh testlerim
18 Kasim 2019 yaptirdigimda 0.03
19 subat 2020 yaptirdim 0.10
18 martta yani bugun 0.02 cikti.

Yasim 41. bekarim. yumurta cabasindayim

18 Mart 2020;
Fsh 18.50
Lh 11.30
Estradiol 32
Prolaktin 25.77
Adet goruyorum.
Arastirma hastanesine ve Akdeniz üniversitesi hastanesine gidiyorum.

Doktorlar cok bilgi vermiyorlar :(

31 Araliktan 2019 dan bu gune;
gunde 3 tane (8 saatte bir Biostreron Deha) ve
Gunde 1 tane prowomen kullaniyorum.
Nereye gidecegimi ne yapacagimi sasirdim. :'(
19 subatta karindan bakilan ultrasonografide sol yumurtaligimda 2, sagda 3 olmak uzere 5 yumurta gormustu doktor
Dun adetimin 2. Gunuydu. Dun gittim vaginal muayenede sagda tek yumurta gordu.
5 yumurta var diye seviniyordum :(
Dun tek yumurta haberi ile uzuldum.

Doktor, hastane konusunda beni bilgilendirin. Amacim yumurta dondurmak. Simdiden tesekkur ederim

bu amı zaten sürekli değişik fsh yüksek bence iyi bir tüp bebek merkezine gidip orda yaptırın işlemlerinizi ilerisi için dondurmayı düşünüyorsanız cunki araştırma devlet hastaneleri biraz yavaş bu konularda kendinden biliyorum yavaş işliyor ama iyi bir merkez sizin için daha iyi arkadasim
Amh testlerim

18 Mart 2020;
Fsh 18.50
Lh 11.30
Estradiol 32
Prolaktin 25.77
Adet goruyorum.

Doktorlar cok bilgi vermiyorlar :KK43:

19 subatta karindan bakilan ultrasonografide sol yumurtaligimda 2, sagda 3 olmak uzere 5 yumurta gormustu doktor
5 yumurta var diye seviniyordum :KK43:

Doktor, hastane konusunda beni bilgilendirin. Amacim yumurta dondurmak. Simdiden tesekkur ederim

Amh testlerim

18 Mart 2020;
Fsh 18.50
Lh 11.30
Estradiol 32
Prolaktin 25.77
Adet goruyorum.

Doktorlar cok bilgi vermiyorlar :KK43:

5 yumurta var diye seviniyordum :KK43:

Bende yumurta dondurmak içi uğraşıyorum, kendi tecrübelerimi aktarayım.
AMH 0,06
FSH 13
Estradiol 49
24 yaşındayım. Bu durumdayken, Aralık ayında adetin 2. günü vajinal muayenede 1 tane folikül görüldü sağ yumurtalıkta. İğnelere başlandı ve 2 gün sonra muayeneye gittiğimde sağdaki o folikül kaybolmuştu, solda 1 adet folikül olumuştu. Bu şekilde sadece o folikülü ilaçla büyüttük, daha fazla oluşmadı. Neyseki yumurta toplama işleminde yumurta bulundu ve dondurmaya uygun oldu.
Şu anda elimde sadece 1 yumurta olduğu için, aynı işlemi bir kez daha yaptırmak istiyorum. Ancak geçen ay doktora gittiğimde yine adetin 2. günü hiç folikül görülmedi. İlaçlara başlandı ancak folikül oluşmadı endometrium ince bir çizgi halindeydi kalınlaşmadı bile. Yan, kısacası vücut ilaçlara hiç tepki vermedi. E2 de hiç artış olmadı. Tedaviyi iptal ettik o ay için. Bana da doktorum günde 3 kere biosteron kullanmamı söyledi. Şimdi ona başlıyorum, her ay yumurta takibi yapılacak ve o şekilde ilerleyeceğiz. Bende düzenli adet görüyorum bu arada.
Bu süreçte ise, tek yumurta diye üzülmenin ne kadar gereksiz olduğunu öğrendim. Çünkü her şey tek yumurtaya bakıyor. Bakın ben tek yumurta diye üzülüyordum, şimdi o bir yumurta bile olmayınca ne kadar değerli olduğunu anladım.
Ben bütün bu işlemleri Ankarada yaptırıyorum. Sanırım siz farklı ildesiniz. Ankarada olsaydınız kendi doktorumu ve tüp bebek merkezini size önerebilirdim, çok memnunum çünkü. Umarım faydalı bilgiler verebilmişimdir. Başka sorunuz olursa seve seve yanıtlarım, buradan ya da özelden yazabilirsiniz.

Ben 0.14 amh tek yumurta ile başardım yaşım 38 fsh da çok yüksekti. benimle birlikte bir kadın vardı merkezde onun amh 0.01 di ve 2 yumurtası toplandı o yüzden asla umutsuzluğa kapılma beslenme şekli yumurta kalitesini arttırıyor.. Benim birçok kronik hastalığım olduğuniçşn birçok doktor imkansız dedi ama ben inanmadım sende inanma derim... Stresten mümkün olduğunca uzak durmalısın ve inan derim.. Çok karamsardım ama bu platformda yazılanları okuyunca fikrim değişti.. Altın yumurta dediğimiz o tek yumurta sende de hala var sonuçta 0 değil... Umarım güzel haberlerini de alırız
O kadar çok doktora gittim ki. O acıyarak bakmaları bile benim canımı sıkmaya yetiyor. Çok da gençsin diyorlar eşinin haberi var mı falan. Yumurta yoktur varsa bile kalitesizdir ama bir menogon iğnesi deneyelim dedi umutlandım

O kadar çok doktora gittim ki. O acıyarak bakmaları bile benim canımı sıkmaya yetiyor. Çok da gençsin diyorlar eşinin haberi var mı falan. Yumurta yoktur varsa bile kalitesizdir ama bir menogon iğnesi deneyelim dedi umutlandım
bende menogon ve gonal f ile 1 tane kaliteli yumurta oluştu. Sizde lütfen moralinizi yüksek tutun. Olmaz diye bir şey yok

Ben d ve b12 vitaminlerin yumurta kalitesini arttırdığı kadınlar kulübünden öğrendim.
Sonra bı prof un yazısını buldun a,e,d,c,folikasit, B12 vitaminlerinin kaliteyi arttırdığını ve miktarlarını yazmıştı. Şok oldum çünkü gittiğim doktorlar bunlari söylemedi.
Ben 2 ay bu vitaminleri düzenli kullandım. Tüp bebek denedim Cok kaliteli ve fazla yumurta verdim. Doktorum bile şaşırdı. Vitamin miktarlarını aldı benden hatta ben profun yazısını da attım doktoruma.
Vitaminler her kadınlar işe yaramıyor ama yarayan da da benim gibi yarıyor.
Doktorlar söylüyor zaten vitaminleri kullanın etkisini gören kadınlardan baya iyi yumurta topluyoruz diyorlar.
Sakin umudunu kaybetme. Allah'ım en sevmediği kulu umutsuz kuludur.
Ve sakın moralini bozma bende aynı yollardan geçtim.
Mücadeleni ver inan ki sonu güzel olacak....
Vitamin miktarlarını aldı benden hatta ben profun yazısını da attım doktoruma. Bizimlede paylaşırmısınız.

Herkese merhaba :)
Uzun zamandır buralara pek uğramadım. Yeni gelen arkadaşlar için kısacık tanıtayım durumumu. 2017 yılında, 30 yaşındayken Fsh’ımın yüksek (22lerde), Amh’ımın ise düşük (0,06) olduğunu öğrenmiştim. Reglim düzenli. O yüzden de durumu asla fark edememiştim.
Şu anda 8 yıllık evliyim. :)
Tedavi sürecime Bahçeci’de 2017’de Güvenç Bey ile başlayıp, defalarca iptal olan aşamalar sonrası zar zor bir transfer yaptırmıştık. 2 embriyom oluşmuştu. Ne yazık ki negatif oldu.
Sonra Güvenç Bey’in iletişim sorunları sebebiyle, Erbil beyin kliniğine geçiş yaptık. Büyümü hormonları kullanımı, testler vs... Bir sürü süreçten geçtik. Geçtiğimiz yıl (2018) 2 kez opu oldum. Toplamda 3 embriyom oluştu. Hemen sonrasında era testi yapıldı transferin kaçıncı gün olması gerektiğini öğrenmek adına. Fakat bu test için rahimden parça alınışının ertesi ayında ben doğal yoldan hamile kaldım. Lekelenmem olduğu için regl oldum sanarak Erbil beye gittim. Transfer için ilaçlara başlayacaktık. İlaçlar için sökülmemi beklemem gerekiyordu ama bir türlü reglim adam akıllı başlamayınca test yaptırdım. Reglim 10 gün geçmişti. Pozitif çıktı. (400 civarlarında bir değerdi) Sonra testi tekrarladık 2 gün sonra 2 ye katlandı. Hiç beklemediğimiz bir şeydi, Erbil Bey için de bizim için olduğu kadar büyük bir şoktu. Fakat 8 haftalıkken kalbi durdu bebeğin ne yazık ki...
Bu düşük süreci bizi transferde 2 ay kadar ileri attı. 3 embriyomdan 2 tanesi (ikisi de birinci kalite embriyolardı) transfer edildi. Ne yazık ki tutmadı. Bu negatifi alışımız Kasım 2018... o günden beri doktora gitmedim. Erbil bey bize aşılama yapmak istedi. Reglimde sorun yok. Bütün negatif ihtimalleri elediğimiz ve embriyolar da çok kaliteli olmasına rağmen tutmadığı için ve elbette doğal yoldan sa gebelik olduğu için aşılama yapalım dedi. Fakat ben psikolojik olarak çok yorulmuş ve bıkmıştım. Bir süredir doğal yoldan deniyoruz yine ama sonbahar gibi yeniden erbil beyde başlayacağız.
Yaşım 32... Haşimato hastasıyım. (Düşüğün sebebini de buna bağlamıştık çünkü tsh ‘ım asla kontrol altına alınamıyor)
Eskiden donasyon benim için ihtimaller arasındaydı, durumumu ilk öğrendiğimde. Ancak doğal yoldan bir kez hamile kalınca, o ihtimalin benim gözümde çok itici geldiğine inanmaya başladım. Olmayanı zorla oldurmamak gerektiğine inanıyorum sanırım artık. :)
Umarım sizde güzel haberler vardır. Herkese yeniden merhaba... <3
Merhaba adetlerinşz hala duzenli mi

Bende yumurta dondurmak içi uğraşıyorum, kendi tecrübelerimi aktarayım.
AMH 0,06
FSH 13
Estradiol 49
24 yaşındayım. Bu durumdayken, Aralık ayında adetin 2. günü vajinal muayenede 1 tane folikül görüldü sağ yumurtalıkta. İğnelere başlandı ve 2 gün sonra muayeneye gittiğimde sağdaki o folikül kaybolmuştu, solda 1 adet folikül olumuştu. Bu şekilde sadece o folikülü ilaçla büyüttük, daha fazla oluşmadı. Neyseki yumurta toplama işleminde yumurta bulundu ve dondurmaya uygun oldu.
Şu anda elimde sadece 1 yumurta olduğu için, aynı işlemi bir kez daha yaptırmak istiyorum. Ancak geçen ay doktora gittiğimde yine adetin 2. günü hiç folikül görülmedi. İlaçlara başlandı ancak folikül oluşmadı endometrium ince bir çizgi halindeydi kalınlaşmadı bile. Yan, kısacası vücut ilaçlara hiç tepki vermedi. E2 de hiç artış olmadı. Tedaviyi iptal ettik o ay için. Bana da doktorum günde 3 kere biosteron kullanmamı söyledi. Şimdi ona başlıyorum, her ay yumurta takibi yapılacak ve o şekilde ilerleyeceğiz. Bende düzenli adet görüyorum bu arada.
Bu süreçte ise, tek yumurta diye üzülmenin ne kadar gereksiz olduğunu öğrendim. Çünkü her şey tek yumurtaya bakıyor. Bakın ben tek yumurta diye üzülüyordum, şimdi o bir yumurta bile olmayınca ne kadar değerli olduğunu anladım.
Ben bütün bu işlemleri Ankarada yaptırıyorum. Sanırım siz farklı ildesiniz. Ankarada olsaydınız kendi doktorumu ve tüp bebek merkezini size önerebilirdim, çok memnunum çünkü. Umarım faydalı bilgiler verebilmişimdir. Başka sorunuz olursa seve seve yanıtlarım, buradan ya da özelden yazabilirsiniz.

Ankarada hangi doktora gidiyorsunuz acaba

Back