• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

Valla durumumuz Çok benzer, açıkçası ben 1.5 yıl önce 0.02olan amhımı birdaha ölçtürmeyeceğim. 0.03 bile olamayacağı bilimsel olarK kesinken 001 yadaa 0000001 artık geri düzelemyeceğini tedavisi olmadığını kabullendim ve tüp bebek tedavisini bıraktım.
Menapozu etkileyen amh dan çok fsh.
Fshım kaç bilmiyorum ama hiç yaşamadığım sıcak basmaları gösteriyorki çok yüksekk bu arada saraçoğlunun soğan hayıt tohumu testere dişli aslan oençcesi küründen önce 15ti ve 45 günde bir kendiliğimden adet oluyordum ve 1-2 kendiliğinden yumurta gelişiyordu ilaçsız. Kürden sonra 6 ay adet olamama rahim kalınlaşmaması ve yumurta gözükmemesi sorunlarını hayatında ilk kez yaşadım o sebeple ben kürleri kullandığıma pişmanım. Keşke kullanmasaydım. Ama kullanmasaydımfa acaba kürleri kullansam etkileyecekmi diyr içimde hep bir umut ve vicdan azabı kalacaktı. O bakımdan kullandığım iyi oldu. Ama sağlığıma ve hastalığıma şifa olmak bir yana kötü etki etti.

Ateş basması insanın hayatının kalitesini düşürüyor ve inana osiklolji bozuluyor bür fakika önce çorap ve hırka giyecek kadar üşüyorken (evdeki herkesn üşüdüğü bir havada) bir anda öyle bir sıcak basıyorki ter basıyor çorap hırka çıkıyor ama bu 10 dk filan sürüyor sonra yine üşüyorsun. Gece boyu bu böyle devam ediyor artık insann sinirleri yıpranıyor. Basan sıcak öyle böyle değil beynine vuruyor insanın :KK43: cam oencere açıyosun bu seferde insanlar tepki gösteriyor bu soğuk havada napıyosun diye :) vallaha delirir insan. Bu arada neyseki bu bikaç yol sürüyormuş bücut östrojen fülmesine alışıncaya kadarmış sonrasında azalarak geöecekmiş.

Valla bende senn gibi spor kilo verme kürler takviyeler herşeyi kullandım. Takviyelere bu zamana kadar 10.000 tl harcamışımdır. Her ay biesteron(100tl filan) q enzim qten(150tl) omrga 3(100 tl) yanına ot çöp ve başka duyduypun takviye denemeleri derken aylık 500tl sadece takviye masrafı.... olunan tedavileri saymıyoruum bile. Maddi manevi bitiriyor insanı üstelik elde ne var sıfır.
Bunları kullanıp sonuç görsem neyse değdi diyeceğim gözüme gözkmeyecek ama bukadar harcamalar sonunda dahada kötüye giden bir tablo olunca inan insan yıpranıyor :KK43:
Biz açıkçası herşeyi aman şunu fa kullanmadım demeyelim diye bicdanımızı rahatlatmak için kullanıyoruz birazda.

Günden güne herşey kötüye gitti iyi hiçbir gelişme yaşamadım.

Dönüş yok bence ya bu yoldan onlar mucizevi yaşanmış birkaç olaydan bahsediyolar. Birde bizim kadar kötü durumda değildir dönenlerde. Ki ben hem yürköe hem ingilizce birçok yetden okudum acı ama gerçek şuanki tıp imkanları ile TEDAVİ YOK GERİ DÖNÜŞ YOK. Bu kesin. Zor olsada ben bunu kabullendm. Malesef.
Dua edemiyorum. Çok nadir etsemde içten olmuyor gerçekten içim bi garip

Valla durumumuz Çok benzer, açıkçası ben 1.5 yıl önce 0.02olan amhımı birdaha ölçtürmeyeceğim. 0.03 bile olamayacağı bilimsel olarK kesinken 001 yadaa 0000001 artık geri düzelemyeceğini tedavisi olmadığını kabullendim ve tüp bebek tedavisini bıraktım.
Menapozu etkileyen amh dan çok fsh.
Fshım kaç bilmiyorum ama hiç yaşamadığım sıcak basmaları gösteriyorki çok yüksekk bu arada saraçoğlunun soğan hayıt tohumu testere dişli aslan oençcesi küründen önce 15ti ve 45 günde bir kendiliğimden adet oluyordum ve 1-2 kendiliğinden yumurta gelişiyordu ilaçsız. Kürden sonra 6 ay adet olamama rahim kalınlaşmaması ve yumurta gözükmemesi sorunlarını hayatında ilk kez yaşadım o sebeple ben kürleri kullandığıma pişmanım. Keşke kullanmasaydım. Ama kullanmasaydımfa acaba kürleri kullansam etkileyecekmi diyr içimde hep bir umut ve vicdan azabı kalacaktı. O bakımdan kullandığım iyi oldu. Ama sağlığıma ve hastalığıma şifa olmak bir yana kötü etki etti.

Ateş basması insanın hayatının kalitesini düşürüyor ve inana osiklolji bozuluyor bür fakika önce çorap ve hırka giyecek kadar üşüyorken (evdeki herkesn üşüdüğü bir havada) bir anda öyle bir sıcak basıyorki ter basıyor çorap hırka çıkıyor ama bu 10 dk filan sürüyor sonra yine üşüyorsun. Gece boyu bu böyle devam ediyor artık insann sinirleri yıpranıyor. Basan sıcak öyle böyle değil beynine vuruyor insanın :KK43: cam oencere açıyosun bu seferde insanlar tepki gösteriyor bu soğuk havada napıyosun diye :) vallaha delirir insan. Bu arada neyseki bu bikaç yol sürüyormuş bücut östrojen fülmesine alışıncaya kadarmış sonrasında azalarak geöecekmiş.

Valla bende senn gibi spor kilo verme kürler takviyeler herşeyi kullandım. Takviyelere bu zamana kadar 10.000 tl harcamışımdır. Her ay biesteron(100tl filan) q enzim qten(150tl) omrga 3(100 tl) yanına ot çöp ve başka duyduypun takviye denemeleri derken aylık 500tl sadece takviye masrafı.... olunan tedavileri saymıyoruum bile. Maddi manevi bitiriyor insanı üstelik elde ne var sıfır.
Bunları kullanıp sonuç görsem neyse değdi diyeceğim gözüme gözkmeyecek ama bukadar harcamalar sonunda dahada kötüye giden bir tablo olunca inan insan yıpranıyor :KK43:
Biz açıkçası herşeyi aman şunu fa kullanmadım demeyelim diye bicdanımızı rahatlatmak için kullanıyoruz birazda.

Günden güne herşey kötüye gitti iyi hiçbir gelişme yaşamadım.

Dönüş yok bence ya bu yoldan onlar mucizevi yaşanmış birkaç olaydan bahsediyolar. Birde bizim kadar kötü durumda değildir dönenlerde. Ki ben hem yürköe hem ingilizce birçok yetden okudum acı ama gerçek şuanki tıp imkanları ile TEDAVİ YOK GERİ DÖNÜŞ YOK. Bu kesin. Zor olsada ben bunu kabullendm. Malesef.
Rahim kalınlaşınca o ay adet olabiliyor muyuz ben doktora gittim rahim 10 mm ovülasyon olmuş dedi adet olcağım anlamına mı geliyor

Canim ben kayserideyim hep özellere gittim para doktum fayda gormedim gormedigim gibi hic bir tahlil yapmadilar,erciyes tip unv fakültesine hastanesine gidiyorum her tahlili yapiyorlar en azindan,bende kac hormon tahlillere,amh,kan pitilasmaya,genetik krozomlara bakildi genetik 1,5 ayda cikacak,sonra rahime kamerayla yani histereskopi yapildi yapisiklik varmis onu duzeltmisler yani okadar ozele para doktum sonuc sifir,simdi memnunum en azindan arastirma yapiyorlar,2008 yilinda labaroskobi olmustum yine bu fakuktede endometriozis hastalik teshisi kondu ve son uc yildirda erken menopoz yumurta gozukmuyor ilacla buyutuyorlar oda hormonlu kalitesiz, ne bilim elimden geleni yapiyim 15 yillik hasretim son bulur ins...
Peki senin fsh icin ilaç vermiyorlarmi hani ilacla dusuruluyormus ya burdan duymustum dr sana demedimi,bak dr bana senin tup bebek sansin cok dusuk kabul ediyormusn burda tedaviye baslamak istiyirmusun dedi, zaten deney icin insan ariyorlar kabul ettim ama benim sansa histereskopiyi prof dr yapti,sen hangi sehirdesin sende unv hastanesine git arastirsinlar bol tahlil yapsınlar umidini kaybetme en fsh dusurecek kur ilac kullan kendiliginden belki hamile kalirsin rabbimin hazinesinde boll ...
Ari poleni tanidiktan aliyorum canim bingolden getittirecegim bi yarim kg,hakiki ari sütünü buldum onu gonderemedilerdi buzlu şoklu gelmesi lazimmis bozulma riksi cokmus o yuzde onu iptal ettim bide 15g 250 tl di,polen uygun fiyati.. rabbim hepimizin sifasini versin inş bol bol oku kardesim bol dua inan bizi kurtaracak o...
Her adim attığında tüm kalabalıkların içinde aklınagi gelir mi insanın her zaman geliyor ve hep dua ediyorum küçüklüğümden beri. Bu durumumu küçükken bile biliyordum. Canim adına kışla başkent tüp merkezi ve Adana Acıbadem tüp merkezine gittim yok bu değerler ile tüp bebek yapılmaz senin işin mucizeye kalmış dediler. İskenderun palmiye hastanesi kadın Doğuma gittim oda ayni şekilde gebeliği unut dedi. Şimdi ne yapacağım kararsızım bitkisel tedaviler ile FSH ı düşürmeye çalışıp öyle tekrar mı gitsem tüp bebeğe diyorum

Her adim attığında tüm kalabalıkların içinde aklınagi gelir mi insanın her zaman geliyor ve hep dua ediyorum küçüklüğümden beri. Bu durumumu küçükken bile biliyordum. Canim adına kışla başkent tüp merkezi ve Adana Acıbadem tüp merkezine gittim yok bu değerler ile tüp bebek yapılmaz senin işin mucizeye kalmış dediler. İskenderun palmiye hastanesi kadın Doğuma gittim oda ayni şekilde gebeliği unut dedi. Şimdi ne yapacağım kararsızım bitkisel tedaviler ile FSH ı düşürmeye çalışıp öyle tekrar mı gitsem tüp bebeğe diyorum
Canim ben clife macun kullanacağım. Çevremde 4 kişi onunla hamile kaldı. Ben de 1 ay kullandım normalde sol yumurtaligimda yumurta görmüyordu doktorlar. Olursa da sağ yumurtaliktan gebe kalirsin demişlerdi. Macunu kullandığım ay tup bebek merkezinde sol yumurtaligimda 3 folikul gördü doktor. O ay macun siparişi durdurulmuştu tekrar alamadım. Ambalaj yenilemisler. Bu ay nasip olursa adetimle birlikte sipariş edip kullanacağım. Denemekte yarar var. Internette arastir. Ballı bir macun. nasrettin hoca isi gole maya caliyoruz Ya tutarsa misali. Nasipse gelir bizi bulur inşallah.

Merhabalar ben şuan Doktordan geliyorum iki ayrı tüp bebek doktoruna gittim. Amh 0.01 FSH 95 ve küçüklüğümden beri ilaçsız adet göremiyorum. İki doktor da tıp olarak imkansız dediler :KK43: bu değerlerle tüp bebek bile yapamayız dediler dünya başımıza yıkıldı daha yaşım 25. Donasyon ile ancak yada mucize gerek dedi. Bende hayıt ile FSH ı düşürmeye mi çalışsam dedim. Zaten 95 kaybedecek birşeyim de yok gibi bu değerlerle. Siz FSH için hayıt kullandınız mı. Kullanmış iseniz paylaşırsanız sevinirim..
Ben fsh icin hayit kullandim ama fsh yi dusurmedi. Ama onceden normal kadinlar gibi adete yakin goguslerim agirmazdi onu ictikten sonra agirmaya basladi bu yonde etkisini gordum .Bu arada bende sizin givi kucuklukten beri adet olamiyorum

Seni cok iyi anliyorum burda hepimiz cocuksuz oldugumuzdan birbirimizi anlariz o duygulari defalarca yaşarız yasadikta insrah süresini bol oku rabbim kalbine ferahlik versin ins,ne diyecegimi bilemedim kuzumm bir ay hayitt tohumu kullanıp baktirsanmi fsh hormonuna bir gelisme olursa devam edersin,rabbimizden umid kesilmez ama kaderimize ne yazildiysa onu yasayacagiz simdi bizim cocuk yok olacakmi bilmiyoruz egerki bu dünyada olmaz ise ahirette cennette verecek rabbim bize hemde hic kimsenin sahip olamadigi guzel evlada sahip olacakmisiz,sozun bittiği yerdeyiz tevekkül edip beklemekten baska caremiz yok :((

Canim ben clife macun kullanacağım. Çevremde 4 kişi onunla hamile kaldı. Ben de 1 ay kullandım normalde sol yumurtaligimda yumurta görmüyordu doktorlar. Olursa da sağ yumurtaliktan gebe kalirsin demişlerdi. Macunu kullandığım ay tup bebek merkezinde sol yumurtaligimda 3 folikul gördü doktor. O ay macun siparişi durdurulmuştu tekrar alamadım. Ambalaj yenilemisler. Bu ay nasip olursa adetimle birlikte sipariş edip kullanacağım. Denemekte yarar var. Internette arastir. Ballı bir macun. nasrettin hoca isi gole maya caliyoruz Ya tutarsa misali. Nasipse gelir bizi bulur inşallah.
Clife macunu ney canim ilk defa duydum. Nereden alıyorsun ve nasıl kullanılıyor

Ben fsh icin hayit kullandim ama fsh yi dusurmedi. Ama onceden normal kadinlar gibi adete yakin goguslerim agirmazdi onu ictikten sonra agirmaya basladi bu yonde etkisini gordum .Bu arada bende sizin givi kucuklukten beri adet olamiyorum
Cumartesi yumurtalığı ölçtü 13 mm çıktı yarın tekrar gideceğim kendi kendine büyüyor ise doktor birşey yapacak yok ise tip olarak imkansız dedi salı günü değer artmaz ise kullanacağım hayıtı. Senin değerlerin kaç canim FSH amh

Seni cok iyi anliyorum burda hepimiz cocuksuz oldugumuzdan birbirimizi anlariz o duygulari defalarca yaşarız yasadikta insrah süresini bol oku rabbim kalbine ferahlik versin ins,ne diyecegimi bilemedim kuzumm bir ay hayitt tohumu kullanıp baktirsanmi fsh hormonuna bir gelisme olursa devam edersin,rabbimizden umid kesilmez ama kaderimize ne yazildiysa onu yasayacagiz simdi bizim cocuk yok olacakmi bilmiyoruz egerki bu dünyada olmaz ise ahirette cennette verecek rabbim bize hemde hic kimsenin sahip olamadigi guzel evlada sahip olacakmisiz,sozun bittiği yerdeyiz tevekkül edip beklemekten baska caremiz yok :KK43:(
Kesinlikle canim dünya dua üzerine kurulmuş duadan başka birşey gelmiyor elden. Deneyeceğim FSH ı canim inşallah rabbim bizlerede çocuk nasip eyler

İnsan bu hastalıkta bedenini hiç düşünmüyor deneyebildiği kadar kendi yumurtasıyla deniyor olmadı donasyon yaptırıyor bence fizyolojik olarak ısrar hiç bitmiyor. Psikolojik olarak bitiyor biterse.

Bittiği yerde kimisi tamam artık istemiyorum diyor. Kimisi de donasyon ile bebek sahibi oluyor. Yani tüp bebek denemeleri psiklolojik bir savaş o savaştan yorulana kadar mücadele devam ediyor. Psikloljisi artık kaldırmayıncada ya çocuk konusunu kapatıyor ya da donasyon yaptırıp mücadeleyi bitiriyor.

Çok yorucu. Amhı benm gibi(0.02) düşük olanlar için okadar zorki bu süreç. 1-2yumurta olsa şükrediyorsun. Çoğu zaman gidiyorsun olmuyor. Okadar iğne ilaç sonunda belki bir yumurta,belki hiç olmuyor. Okadar zorki.

Aldığımız hormonların bizi ilerde hasta edip etmeyeceği belli değil,aldığımız kilolar,bozulan cildimiz,bir sürü kez umut edip elimizin boşa çıkması, her seferinde olumsuz sonuçlar... okadar yorucu bir yolki. Çoğumuz 25-30 yaşlarındayız. Yumurtalıklarımız 45 yaşında. Bütün hayatımızı yemeden içmeye eşimizle işişkimizi aşlemizle ilişkimizi toplumdaki ilişkilerimizi arkadaşlıklarımızı aklımıza gelen herşeyi etkileyen bir hastalığımız var. Erken yumurtalık yaşlanması yada erken yumurtalık yetmezliği hastasıyız hepimiz.

Kansere vereme çare var buna yok malesef.
Bu hastalıkla upraşmak tam bir mesai istiyor. Yediklerimizi doğal şekilde almak,doğal ve sağlıklı ve dengeli bir beslenme,her gün spor,stresten uzak bir hayat... oysa hepimiz çalışan kariyeri olan yada başka upraşları olan bir sürü stres yaşayan bir sürü koşturmacası olan insanlarız. Hastalığımız için mükemmel olan o hayatı kim gaşıyabiliyor.

Ben çalışıyorum. Düzenli dengeli ve tam sağlıklı beslenemiyorum kolturmacalarım var sporumu yapamıyorum. Aldığım kiloları veremiyorum. Stresten uzak olamıyorum. Bunları yapamadığım içinde vicdan azabı çekiyorum. Siz de öyle değilmisiniz spor yapamadığınız yada bitkisel kürleri tam yapamadığınızda süüüüüreklü bir vicdan azabı kendine kızma hali yaşamıyor musunuz...

Bu yol çok yorucu. İnsan ne kadarını yapsada hep “şunu tam yaoamadım” ondan oldu gibi düşünüyor insan. Ben çok yoruldum ne yapacağımı bilmiyorum yaşım 30 amh 002 fah 8-15 arası değişiyor. Doktora gidip olumsuzlukları duymakta zor,gitmemek daha büyük vicdan azabı. Ben de arada kaldım :KK43:

selam canım aynen dediğin gibi çalışırken çok daha zor. bende gene koşturmacaya başladım. yemek falan hiç düzenli değil. stres aynen aldı başını gidiyor. o kadar güzel yazmışsın ki bir taraftan da tüm bu ilaç yüklemelerinin vücudumuza zararı da var. ben açıkçası elimdeki donmuş embriyolara ek olarak tekrar aynı tedaviyi görmek istemiyorum. hem yıpratıcı hemde maddi manevi külfet

Ben sanmıyorum drlar bulamadıkları her şeyi sigaraya bağlıyor benim annem de hayatında sigara içmedi ama akciğer kanserinden vefat etti. Nice insanlar var 23 yaşlarında menepoz teşhisi konan ve sigara içmeyen. Bence yediğimiz her şeyde hormon var büyük neden bu
başın sağolsun fundacım..
tamamen hesey yapay ve zehirli resmen. hayatımızı biyolojimizi bozarak mahfediyorlar

Sağol kuzum sizler sağolun. Aynen öyle ne yediğimiz ne içtiğimiz belli...
arkadaş hangi b,r,ne dikkat edeceğiz... neredeyse aç kalıcaz tavu yeme yeme et yeme ot ye diyolar. sebzelerin hangisi ilaçsız. evde mi yetiştirecez.. hadi onu da yapmaya hazırız nerden bulacağız sağlam tohum.. organik hersey çok pahalı, parayı geçtim güvenemiyorsun ki.. üstüne organik yazıyor içi ne malum.

yahu nasıl bir mucize gerçekleştiriyor şu kendi kend,ne hamile kalıp sağlıklı doğum yapanlar..şaştım kaldım. ne zor oldu günümüzde

Merhaba. Hayıt tohumu testere dişli aslan pençesi kullandım geçici olarak düştü soğan kürüde yaptım heosini yaptım geçici olarak düştü sonra eskisinden daha yükseldi fsh ve rahim kalınlaşmamaya başladı. Ben tavsiye etmem ama ben doktor değilim bana göre hareket etme bu benm kişisel tecrübem.
Donasyona da mı imkansız dediler. Donasyon her hal ve karda mmkün diye biliyorum ben

H Hayallll123 donasyon şansın vardır canım, eğer istediğin birşey ise zaman ve para kaybet daha fazla onu dene.. ama duygularından eminsen tabiki

arkadaş hangi b,r,ne dikkat edeceğiz... neredeyse aç kalıcaz tavu yeme yeme et yeme ot ye diyolar. sebzelerin hangisi ilaçsız. evde mi yetiştirecez.. hadi onu da yapmaya hazırız nerden bulacağız sağlam tohum.. organik hersey çok pahalı, parayı geçtim güvenemiyorsun ki.. üstüne organik yazıyor içi ne malum.

yahu nasıl bir mucize gerçekleştiriyor şu kendi kend,ne hamile kalıp sağlıklı doğum yapanlar..şaştım kaldım. ne zor oldu günümüzde
Ben de anlamadım gitti kuzu şaştık kaldık en iyisi oluruna bırakmak kim dikkat ediyor ki zaten

Back