amerikada hamilelik ve hamile olmak

nila

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
68
0
merhaba arkadaşlar. kısa bir süre sonra floridaya gideceğiz eşimle.burada sağlık güvencemiz var ama oraya gidince olurmu bilmiyorum. orada doğum yapmak istiyorum. öğrenmek istediğim amerikada doğum yapmak sigortan olmayınca zormu olur, hamilelere bir para yardımı yapılıyormu bir de amerikadaki doktorlar nasıl* bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa cvplarlarsa sevinirm.buyrunnnnnnnnn

canim floridada nereye geliyorsun beni jacksonville / florida da yasiyorum.
Sanirim bazi saglik sigortalari international olabiliyor.benim burda blue cr. blue sh. ozel saglik sigortam var kontrollerde degil ama hastane islerinde tr de geciyor tr de de bu sekil desigortalar var bildigim kadariyla...
ama olmuyor diyelim burada saglik harcamalari mukkemmel derecede cok. Ornegin normal bir dogum sadece dogum o bebegi cikartma halinden bahsediyorum $30 bin ve bunun xtralari var senin yattigin gunler bebegin yattigi gunler ilaclar vs vs vs...sezeryan cok daha pahali altindan kalkilmasi mumkun degil ilk secenegin devletten saglik sigortasi almak bu sekilde 5 kurus para vermiyorsun ama Floridanin kanunlari cok sert diger eyaletlere nazaran vermiyorlar cok zor sahsen ben alamadim (oncelikle kazancinin az olmasi gerekiyor burada ki versinler isyeri esimin babasinin oldugu icin biz kazancimizi az gosteriyoruz alabilmek icin ama yok vermiyorlar gercekten zor burada.
Ikinci secenegin ise ozel saglik sigortasi almak normale gore fiyati daha yuksek oluyor ama yinede buyuk karda olmus olursun:)
buradaki doktorlar da degisiyor kimisi bilgili kimise birseyden anlamiyor ozellikle amerikali doktorlar anlamiyor :) burda doktor isinde cok zor bebegini 9 ay icinde 4 kere gorme hakkin var ozel sigortada da devlet sigortasinda da onun disinda sen gormek istersen ucretli ve $600 den basliyor kalp atisini felan bir aletle dinliyorlar ole bilgi veriyorlar genelde sonra hemen ayni gun doktora gitme imkanin yok gun alacaksin oda ya bir hafta sansliysan yada iki hafta icinde bir gun veriyorlar. eger acil birsey varsa hastaneye gideceksin acile yada bir kilinik var orasi acik istedigin zaman gidip cok az sira bekleyip gorebiliyorsun doktoru ama ordaki doktorlarinda kendisine faydasi yok :)

baska merak ettigin birseyler varsa bana sorabilirsin canim elimden geldigi kadar bildigim kadar yardimci olmaya calirsirim.

Kızlar bende ağustosta kısmetse amerikada olcam eyalete göre değişiyor mu bu doğum olayı mesela forumdan kibele sanırım doğumunu karşılamış

degisiyor canim her eyaletin kurallari vs . farkli Florida da zor devlettten sigorta almak ama bazi yerlerde cok basitmis.

ben jacksonville / Floridada yasiyorum

Canım bizde master için gelcez bende son yılımda düşünüyorum bebek ama anlattıklarına göre baya pahalı özel sağlık sigortası yaptırmak lazım ama doğumu karşılayan yerlerde varmış yani cebinden para çıkmıyor.New hampsıre da da olsa yaaa

canim newjersey newyork buralarda cok basit bildigim kadariyla
ama benim eyaletimde cok zor ben alamiyorum 2.5 senedir ki calistigimiz halde gostermiyoruz para ki alalim diye ama yok vermiyorlar
sen nereye gelmeyi dusunuyorsun

canim newjersey newyork buralarda cok basit bildigim kadariyla
ama benim eyaletimde cok zor ben alamiyorum 2.5 senedir ki calistigimiz halde gostermiyoruz para ki alalim diye ama yok vermiyorlar
sen nereye gelmeyi dusunuyorsun

new hampshire a gelcez canım hatta ayın 25inde bi aksilik olmazsa ordayız

gelince hemen gidip bir basvurun canim sadece hamilelik icin degil burada saglik cok ama cok pahali kesinlikle ya devlet ya da ozel saglik gerekiyor yoksa altindan kalkilmaz bir para ...
Umarim hersey guzel olur hic sorun yasamazsiniz

AMERIKADA DOGUM YAPMADIM AMA DOKTORLARININ COK IYI OLDUGUNU DUYDUM:) COK IYI ILGILENIYORLARMIS AYRIC TABI HASTANESINE GORE DEGISIYORMUS.AYRICA CANIN NE ISTERSE HEMSIRELER ODNA GETIRIYORMUS VEDE HEMSIRELER COK ILGILENMELERINDEN DOLAYI SIKILYORLARMIS:d BENDE YENI SAYILIRIMAMERIKADA .

6 aylık hamileyim bende doğumu amerikada yapmak istiyorum ama 30bin dolar oldukça pahalı yaklaşık 45 milyar ediyor.doğum ücreti az olan eyaletler hangileri acaba fikri olanlar paylaşabilir mi sadece doğum için gidicem sonuçta neresi olsa giderim

Canim benim arkadasim pittsburgda 10 bin odemisler hersey icin...Ama sen 6 ayliksan elini cabuk tut..7.aydan sonra ucmaya izin vermiyorlar sanirim...

arkadaşlar bı soru sormak ıstıyorum neden amerikada doğum yapmak ıstıyosunuz özellikle ?? bı nedenimi var cok merak ettim yani oraya gıtmenız gerekıyorda doğum tarıhınızemı rast gelıyor yoksa özellıklemı doğum ıcın oraya gıdıyosunuz ?

Canim ABD de dogum yapinca bazi avantajlari oluyor.Cocuk Amerikan vatandasi oldugu icin istedigi zaman abd de kalip istediginde burda calisabiliyor..Amerikan universitelerinde okuma imkani oluyor...Biliyorsun hepsi parali ama yabancilar icin daha fazla para aliyorlar.Cocuk ABD vatandasi oldugu icin fazla para almiyorlar..Ayrica Turkiyede ODTU haccettepe gibi okularda yabanci kontenjanindan yararlaniyor...Askerligini 29 gun yapiyor
Ayrica cocugun anne babasida cocuk 19 yasina gelene kadar Amerikada istedikleri kadar kalip istediklerinde cikabiliyorlar,,Cocuk 20 yasina gelincede anne ve baba icin yesil kart cikartabiliyor..Benim bildiklerim bunlar...

hakkaten cok teşekkur ederim cnm cok sağol öğrenmiş oldum...

sigortaniz yoksa hic dusunmeyin, o kadar parayi cocugunuzun gelecegi icin bankaya yatirin oyle degerlendirin,ilerde cocugunuz 18 yasina gelince bakalim burdaki durum ne olacak belki amerikadakiler turkiyede okumaya gider :)) burasi cok ilgili olabilir ama Turkiyede de cok guzel ozel hastaneler ilgili doktorlar hemsireler var .

ayrica burdaki sigortalarda kabul etmez, hamile olmadan sigorta baslatmaniz gerekiyor hamile olup sigorta yaptiranlari kanser olup sonradan sigorta yaptiranlari her sigorta kabul etmiyor cunku hastane masraflari cok pahali benim kizim 8 gun yogun bakimda kaldi dogdugunda gunlugu 1500 dolardan ,sigorta yoksa yandin nasil odenecek o kadar para eger devlet odemesse

Yakla$ik 2,5 aydir Amerika'dayim dogum icin geldim.Gunum gecti hala bebi$imin gelmesini bekliyorum.Turkiye'yi cok ozledim biran once kavu$mak istiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…