Ameliyat sonrası meme içinde hava

valla bn 15 gun masaj yaptım sımdı doktorum masaj yapma dedi ve hala şiş ödemli anlamıyorum hangısı dogru

valla bn 15 gun masaj yaptım sımdı doktorum masaj yapma dedi ve hala şiş ödemli anlamıyorum hangısı dogru

Canım masaj çok önemli.. Doktorların geneli öneriyor ve ciddi manada işe yarıyor. Benimkiler yumuşacık oldular. Hem sadece yumuşaması için değil ki, kapsül oluşumunu engellemenin tek yolu bu.. En azından bizim yapabileceğimiz tek yol bu.. Doktoruna danış bence, yapma demiş ama nedenini sor, yapmanın bir zararı olacağını hiç sanmıyorum.

Canım... Yağ dolgusu liposuction yöntemi ile vücudunun yağlı olan kısmından alınıyor..İnce kanül yada biraz daha kalın bir kanül kullanarak..Kesi olmuyor,delik gibi bir iz oluyor..Proteze gelmemesi gerek.Yeri önemli..Yapacak doktorun başarılı olması önemli..Yanlış şekilde,yüksek doz yapılırsa veya az doz yapılırsa kötü sonuçlar verir.Erime miktarı çok iyi hesaplanarak yapılmalı..Kalıcı renk bozukluğu yapabilir.Yani riskleri var..
Ama doğru ellerde güvenli tabi,ben çok memnun kaldım sorun olmadı..

Kalıcı renk bozukluğu derken yağ alınan yerde mi? Bir de genelde nereden alınıyor yağ ve çok ağrılı ve zor bir ameliyat mı olur sence bu?

Kalıcı renk bozukluğu derken yağ alınan yerde mi? Bir de genelde nereden alınıyor yağ ve çok ağrılı ve zor bir ameliyat mı olur sence bu?
Hayır canım,yağ eklenen yerde..Kışın daha iyi olur bu işlem,yağ enjekte edilen yerin güneş ışığı görmemesi gerek.Renk bozukluğu yapabiliyor..
Benim karın bölgesinden alındı hep.Yani senin nerende yağ fazlalığın varsa oradan alınabilir.. Alınacak miktara göre ağrı az veya fazla olabilir..

Canım çoook teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.. Bu ameliyatı kışın olmam zor görev yerimdeyim, yazın olsam da zaten kapalı olduğum için güneş görmez. Şimdi beklemek kalıyor geriye.. İnşallah geçer de bunlara gerek kalmaz.

İnşallah canım Bir sene içinde ya oluşacak yararlı kapsül bu sorunu gizler yada iyice ortaya çıkar.. Beklemekten başka çare yok..Zayıflamamaya çalış,çok aşırı masaj yapıp yoğurma göğüslerini,yağları eritme iyice..

Birkaç gündür masaj yapasım bile gelmiyor zaten, kilo almaya çalışıyorum yine bu ara..

Durum güncellemesi: Merhaba hanımlar, bu problemim devam ediyor yine.. Doktoruma danıştım ve seroma olma ihtimali var. Seroma nedir derseniz, vücut yabancı maddeye tepki gösteriyor ve orada sıvı birikmesine neden oluyor. Benim şikayetlerimle de birebir örtüşüyor bu durum.. Ben hava ya da sıvı hissediyorum diyordum, son zamanlarda onun sıvı olduğuna karar vermiştim zaten.. Doktorum bir ilaç tavsiye etti, yarın alıp başlayacağım. Azalacağını düşünüyorum dedi, inşallah azalır. İnternette okuduğuma göre ilaç ile geçmezse bu sıvı enjektör ile çekiliyormuş. Yani en azından bir çözümü olması içimi rahatlattı. Tabi inşallah çekmeye gerek kalmaz diyorum.

Geçmiş olsun...Umarım geçer canım..

Geçmiş olsun...Umarım geçer canım..

Çok teşekkür ederim arzumum, en azından sorun açıklığa kavuştu, bu bile içimi rahatlattı. Çok büyük bir şey değilmiş, doktorum meme usg yaptırabilirsen iyi olur aslında dedi ama burda öyle bir imkanım yok.

Devlet hastahanesi yokmu canım yaa,nasıl biryer orası?

Canım ben ilçedeyim burdaki hastanede sadece dahiliye, çocuk ve göz var. İl merkezinde de Plastik Cerrahi yok, valla ben de bilmiyorum nasıl bir il burası.. En yakın gelişmiş yer Kayseri oraya da tek başıma cesaret edemiyorum. Doktora 2 ay sonra gelebilirim dedim, sorun olur mu dedim olmaz dedi. Haberleşiriz dedi. Öyle yapıcam artık.

Anladım canım... Ama bunun için plastik cerrahi bölümün illaki olması gerekmiyor.Genel cerrahi de bu ultrasonu isteyip çektirebilir bilgin olsun.. Olmazsa 2ay sonra çektirirsin.. Aman birşey çıkmaz inşallah..

Anladım canım... Ama bunun için plastik cerrahi bölümün illaki olması gerekmiyor.Genel cerrahi de bu ultrasonu isteyip çektirebilir bilgin olsun.. Olmazsa 2ay sonra çektirirsin.. Aman birşey çıkmaz inşallah..

Onu içerideki sıvı miktarını öğrenmek için istedi sanırım doktorum, ilaca başlayacağım, eğer imkanım olursa bir usg çektiririm, okuldan izin almam biraz zor çünkü.. :)

Canım geçmiş olsun, ben de diyordum bu normal bir semptom değil. Silikon cebe tam oturmadı, zamanla oturur desem aylar geçmiş ki ben böyle bir şey ilk gün bile hissetmedim. Silikonu kaldırdığımda eğildiğimde falan diyorsunuz kas üstü mü yaptırdınız siz canım ya ben anlamadım, bu kadar hissedilmesi bana normal gelmedi. Sen doktorun önerdiği ilacı mutlaka kullan, ilk fırsatta da usg çektir. Herhangi bir doktor usg yazabilir. Dahiliye, cerrahi, vs. Yine geçmezse o sıvıyı aldır, geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda geçer.

Yok canım kas altı benimki ama dediğim gibi sanki içeride bir sıvı var ve silikon o sıvıdan dolayı ben hareket ettiğimde o da içimde hareket ediyor gibi oluyor. Silikonu elimle yuvarladığımda da altında hissediyorum sıvı gibi bir şey.. İnşallah doktorun verdiği ilaç fayda sağlar, yoksa sıvı alınacak. O sıvı iyileşmeyi geciktiriyormuş. Bulunduğum yerde usg çektiremem küçük bir ilçe bir duyulursa valla herkesin diline düşer. Merkeze gitmek de sıkıntı, gittim diyelim 1 ay sonrasına verecek usgyi.. 2 ay sonra doktoruma görünmek en mantıklısı şimdilik :) İlgin için teşekkür ederim.

Anladım canım, haklısın anlıyorum ben de istemem kimsenin bilmesini. Umarım en kısa ve en zahmetsiz yoldan geçer.

Anladım canım, haklısın anlıyorum ben de istemem kimsenin bilmesini. Umarım en kısa ve en zahmetsiz yoldan geçer.

He bu arada bu ilçede olma sebebim burda öğretmen olmam, bu yüzden doktoruma görünmem sıkıntı çünkü 10 saatlik mesafe var arada.. :) İnşallah canım, iyi dileklerin için teşekkürler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…