Ameliyat sonrası meme içinde hava

Tikkabilla

Lupilup!
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2009
18.678
24.178
Merhaba kızlar, yine içimi rahatlatmak için açmış olduğum bir konu ile karşınızdayım Birkaç hafta önce doktoruma mesaj atıp sorduğum onun da normal dediği bir durum bu.. Yine de tecrübeli arkadaşlara da danışmak istedim. Sağ mememdeki protez eğilip kalkınca ya da elimle protezi kaldırıp bırakınca içeride sanki hava/sıvı varmış gibi lök lök ediyor. Lök lök de değil de nasıl diyeyim gacır gucur mu desem? Hmm o da tam olmadı ama işte anlayın siz içeride hava varmış gibi bişi.. Sol memede bu yok. İnternetten de araştırdım. Ameliyatın erken dönemlerinde içeride hava birikmesinden dolayı çalkantı hissi olabilir diyor. Tam bendekinin tanımı bu.. Ben şimdi 3 ayı devirdim, hala erken dönemlerde miyim sizce? Yoksa geçse çoktan geçer miydi? Doktorum masajlarıma devam etmemi söylemişti, devam ediyorum ama henüz geçmedi. Umarım geçer ya, çünkü içim bir tuhaf oluyor böyle

İlk günler gaz dolaşımlarını hissediyordum ama 3 aylık bir muddet sonrasında öle bir hissin yaşanması ilginç geldi en azından ben yaşamadım.. Geçmiş olsun:)

Benim elimle mememi yukarı kaldırdığımda oluyo bazen oluyo Dr uma sordum dedim böyle elleyince hissediyorum silikon u tabi o an öyle dedim ama sonra hava gibi bi boşluk var sanki ses yok ama boşluk var gibi işte o anlamıştır beni :) silikon yerine oturacak hepsi geçecek demişti altı ay beklemekte fayda var ve o his gittikçe azaldı bende

İlk günler gaz dolaşımlarını hissediyordum ama 3 aylık bir muddet sonrasında öle bir hissin yaşanması ilginç geldi en azından ben yaşamadım.. Geçmiş olsun:)

Yok canım bu gaz dolaşımı değil, ilk başlarda yoktu ödemler gittikçe ortaya çıktı.

Aynı işte benim de öyle, masaj yaptıktan sonra falan bakıyorum olmuyor. Doktorum bol masaj yapmamı önermişti. Zamanla geçiyormuş.

Bol bol yapalım o zaman geçer umarım biraz sinir bozucu

Ya o da sıkıyor ama, mesela bugün hiç yapmadım. Yorgun argın okuldan gel bide masaj yap.. Pff.. Bide krem sür onu yedir falan filan..
Ben şöyle yapıyorum sabah kalkınca banyo da yüzümü yıkarken iki sıkıp üç döndürüyorum :) kremi de yedire yedire sürüyorum akşam yatarken de aynı şey yatmadan önce zaten nemlendiricimi falan sürerdim ama yaşadığın yer soğuksa zor olur havalarda bi soğudu bi soğudu zor yani

Sabah zaten mememe dokunmaya vaktim olmuyor, nasıl çıkıyorum evden bilsen.. Kremi akşam dizi/film izlerken sürüyorum, o sırada diziye odaklandığım için fazlasıyla yediriyorum onu bi güzel.. Bide yatarken yapıyorum aynısını.. Masajı da günde 1 defaya mahsus olmak üzere 15 kere içe doğru 15 kere dışa doğru döndürerek yapıyorum. gerçi 15 demeyim yalan olmasın çok saymıyorum ama o civarlar..

Canım ben bugün bu durumu sordum hava boşluğu diye bir şey var mı diye o ara baya gırgır şamata oluyordu cevabı şu olabilir henüz alışmadı vücut o yüzden bol bol elle dedi elledikçe alışacaksın

nessira uzay

Canım doktorun da normal demiş boşuna endişelenme derim ben :) Umarım hiç bir sorun olmaz :)

Canım doktorun da normal oldugunu söylediğine göre boşuna endişelenme derim ben...:)

İnşallah canım, benim doktorum, nazlının doktoru, bide internette okuduğum doktor geçer diyor ama hemen geçsin ya.. Huzursuz olmaya başladım ben, aklım orda sürekli..

İnşallah canım, benim doktorum, nazlının doktoru, bide internette okuduğum doktor geçer diyor ama hemen geçsin ya.. Huzursuz olmaya başladım ben, aklım orda sürekli..
Anlıyorum canım insan herşeye çok dikkat ediyor tabii aklın gider. Zaten iki memeyi de iki ayrı ameliyat gibi düşünün diyorlar ikisi farklı farklı reaksiyon veriyor içini ferah tut o yüzden

Anlıyorum canım insan herşeye çok dikkat ediyor tabii aklın gider. Zaten iki memeyi de iki ayrı ameliyat gibi düşünün diyorlar ikisi farklı farklı reaksiyon veriyor içini ferah tut o yüzden

Aynen öyle, benim hep sol meme başta sorunluydu, ağrısı olsun inmemesi olsun, şimdi o gayet iyi, bu sefer de sağ taraf problem çıkardı, oysa o kadar da usluydu.

Aynen öyle, benim hep sol meme başta sorunluydu, ağrısı olsun inmemesi olsun, şimdi o gayet iyi, bu sefer de sağ taraf problem çıkardı, oysa o kadar da usluydu.
CAnım şimdi tekrar baktım seninkilere görüşünüşü çok güzel kısa zamanda geçer o his de rahatlarsın inşallah...Bu arada bu forum ne kadar büyükmüş ya yeni keşfediyorum :) Her şeye bir cevap bulunuyor mutlaka herkesin birbirine destek olması da çok güzel :)

İyi bu forum var gerçekten, birbirimize destek oluyoruz. Yoksa ameliyatın ilk zamanları ben kendi kendime kahrolurdum heralde.. Sağolsun arkadaşlar hep destek oldular, deneyimlerini paylaştılar. :)

Kesinlikle canım ben de ameliyat öncesi keşfetmediğime üzülsem de yine de geç kalmış sayılmam :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…