• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ameliyat sonrası acı...

canım benım sagol..darısı senın basına ıns...sole solıyım ben cuma aksamustu amelıyat oldum pazar yola cıktım ısta dondum ptesı ısbası yaptım..ama ınan cok zorlandım..ılk gunler zordu..ben 4 cu gun ıse basladım ama elımde olsa evde yatmayı tercıh ederdım:)) yanı fırsatınız varsa derımkı fazlaca ızın alın yada aldıgınız zaman yaptırın...benım bırde kendı işim ama mecburdum gıtmeye fazla yormadım kendımı hatta cok dıkkatlı davrandım agır hareketler falan:) bol bırseyler gıyersen uzerıne kımse anlamıyor sadece bende agır hareket ettıgımı gorunce bıraz anlarlar dıye ben onceden pembe bı yalan uyduruverdım suram arıyo buram arıyo tarzında:)) bırde ben dayanıklıyım bıraz agrılara dıyım bunyeden bunyeye degısıyor..eger dıkkat ederım masa basındayım dersen olabılır tabii...benım en buyuk sıkıntım ılk 2 gun oldu o anda ıse kesınlıkle baslıyamam dıye dusundum 2 gun:) ama gecıyor zamanla ve ılaclarla...darısı senın basına tekrar..

çok teşekkür ederim canım. Dedigin gibi ayarlayabilirsem en guzeli 1 hafta izin alıp, cumartesi olup 1 hafta dinlenip sonraki pazartesi işe başlamak galiba. ben senin kadar dayanıklı da degilim acıya :) bu arada sen kime olmuştun? ben izmirde cenk tokat'a olacagim. Kendisini bu forum ve Gizem sayesinde tanıdım.

en guzelı oyle bol zamanda en azından evdekılere naz yapcak vaktın olur dınlenırken:))) benım kosusturmayla gectı...ben konya da hakan cepni ye oldum..bende bu forumdan kendısını buldumda gorustum..

en guzelı oyle bol zamanda en azından evdekılere naz yapcak vaktın olur dınlenırken:))) benım kosusturmayla gectı...ben konya da hakan cepni ye oldum..bende bu forumdan kendısını buldumda gorustum..

aa evet onun adını da duymustum. bu kadar zaman galiba bosuna beklemisim, bu forum sayesinde benim durumumda olup ameliyat olan ne kadar fazla kisi oldugunu gordum. bu ara ailemi en cok endiselendiren silikon maddesinin uzun vadede bir zarar getirip getirmeyecegi, malum en son cikan PIP haberleri de ortalıgı bayagı karıstırdı :(

ewet oyle haberler cıktı..dıkkat etmek lazım...cok genıs bılgım yok bu konuda ama bır sorun cıkmazsa allahın ıznıyle omurluk kullancakmısız..allah cıkarmasında ıns...pıp markası ıcın oyle cıktı evet taktıran ark larada gecmıs olsun bu arada degıstırıcekler sanırım..benımkı mentor markası doktorum guvenılır dedı hıcbır sorun cıkmaz dedı merak etmeyın dedı..korkularını endıselerını gıttıgınde acık acık konus doktorunla ne takılırsa kafana sor sor habıre sor:) ben soramadım da ıcımde kaldı:))

cenk bey sagolsun sorularıma sabırla cevap veriyor :) bir bu konuyu bir de ameliyat sonrası meme ucunda his kaybı riskini kendisine cok sordum. bu forumda bazı arkadaslarda oldugunu okudum o da beni korkutuyor. ama tum risklere ragmen bir an once ameliyatımı olup, double push-up sutyenlerimi yakmak niyetindeyim :))))

ıns canım:) amelıyat oncesı heyacan muthıs oluyor gecmıyor bı turlu gunler hadı gecsın gecsın dıorsun:))) hayırlısıyla bı an once tam ıstedıgın gıbı olurda mutlu mutlu yazarsın bıze:)

cenk bey sagolsun sorularıma sabırla cevap veriyor :) bir bu konuyu bir de ameliyat sonrası meme ucunda his kaybı riskini kendisine cok sordum. bu forumda bazı arkadaslarda oldugunu okudum o da beni korkutuyor. ama tum risklere ragmen bir an once ameliyatımı olup, double push-up sutyenlerimi yakmak niyetindeyim :))))

hem ayrıca amelıyattan sonra tum sutyenlerı ben sımdıden attım gıttı:) yenılerınıde almadım daha sporcu sutyenı kullanıorum hala eskılerı gozum bıle gormesın desteklı desteklı:))) bıraz duzeleyımde alısverıse gıdıp bole desteksız almak super olucak:)

Dun dr kontrolune gittim.bana tum agrilarimin normal oldugunu zamanla hem sislerimin hemde morluklarin gececegini soyledi.su sesi de gidecekmis yavas yavas.ancak beni sinir eden bir durum var.dr'a ameliyattan 2 gun evvel sag gogsumun sola gore daha ufak oldugunu bu nedenle farkli olculerde protez kullanmasini soyledim.muayene esnasinda boyle bir seyi farketmedigini,farkin abartili olmadigini,protez konduktan sonra aradaki farkin yok olacagini soyledi.malesef ikisi arasindaki orantisizlik halen ayni.protez taktiriyorsun arada gene fark oluyor.esitlenmiyor yani.ameliyat olacak arkadaslar buna dikkat etsin.aradaki fark az da olsa farkli olcu tercih etsinler.tesekkur ederim denizist normale donuyorum yavas yavas.dun gece hafif yan yatabildim:)

rekutinya oncelıkle teessuf ederım yanı ne war yasında aa aaa:) benım yasımda 34 ne olmus daha gencız genc eheheh...ben amelıyattan sonra 4 cu gun işe basladım ılk 2 gun agrılar mahvettı benı kesınlıkle ıse baslıyamam dıye dusundum ama mecburdum baslamaya kımseye solememıstım amelıyat oldugumu tatıl yapcak durumda yoktu ısımde 4 cu gun mecbur gıttım cokta zorlandım ama kan kustum bellı etmedım agrıdan dıyım:))) evdeysen rahat rahat yatıorsunda ıste tabı mecburen hareket oluyor..ama sukur calısabıldım eh gun gectıkcede zaten gecıyor hızla agrılar...

umarım doktor kontrolun ıyı gecmıstır agrıların sızıların bıtmıstır moralle donmusundur doktordan:)

Dun dr kontrolune gittim.bana tum agrilarimin normal oldugunu zamanla hem sislerimin hemde morluklarin gececegini soyledi.su sesi de gidecekmis yavas yavas.ancak beni sinir eden bir durum var.dr'a ameliyattan 2 gun evvel sag gogsumun sola gore daha ufak oldugunu bu nedenle farkli olculerde protez kullanmasini soyledim.muayene esnasinda boyle bir seyi farketmedigini,farkin abartili olmadigini,protez konduktan sonra aradaki farkin yok olacagini soyledi.malesef ikisi arasindaki orantisizlik halen ayni.protez taktiriyorsun arada gene fark oluyor.esitlenmiyor yani.ameliyat olacak arkadaslar buna dikkat etsin.aradaki fark az da olsa farkli olcu tercih etsinler.tesekkur ederim denizist normale donuyorum yavas yavas.dun gece hafif yan yatabildim:)

canim çok doğru bir noktaya değinmişsin, bu benim de aklima takilan bir konu. Cenk bey bende de bir miktar boyut farklılıgı oldugunu söylemişti ancak hiç farklı boyutta protez konuşulmadı, ben de fark az oldugu için gerek yok diye düşündüm. ameliyat sonrası aradaki fark daha belirginleşiyor mu bu durumda? Sana da çok geçmiş olsun, ameliyat olalı kaç gün oldu? ben de olanlara hep kaçıncı gun işbaşı yaptıklarını soruyorum, izin sorunum olduğu için 5.-6. gun işbaşı yapabilir miyim onu kestirmeye çalışıyorum :)

canim çok doğru bir noktaya değinmişsin, bu benim de aklima takilan bir konu. Cenk bey bende de bir miktar boyut farklılıgı oldugunu söylemişti ancak hiç farklı boyutta protez konuşulmadı, ben de fark az oldugu için gerek yok diye düşündüm. ameliyat sonrası aradaki fark daha belirginleşiyor mu bu durumda? Sana da çok geçmiş olsun, ameliyat olalı kaç gün oldu? ben de olanlara hep kaçıncı gun işbaşı yaptıklarını soruyorum, izin sorunum olduğu için 5.-6. gun işbaşı yapabilir miyim onu kestirmeye çalışıyorum :)

canım ole bı durum olsa solerdı..benımde bana gore hıc meme dokum yoktu ama cenk bey ölçüm yaptı ve sola sağa gore 25 cc daha az koyacam demıstı.eger ıkısını aynı yaparsam bırı dıgerıne gore daha buyuk duracak ama kucuk kullanırsam eşitlenecek dedi...ben cok guvendıgım ıcın herseyı ona bıraktım,,yuvarlak ve buyuk ıstedıgımın dısında...buyuk ıstedıgımı ozellıkle belırrtttım cunku ben uzun boyluyum ve omuzlarım,gogus kafesım genıs hafıf balıketlıyım bende kucuk bı gogus hos durmaz..zaten cenk bey o konudada ne ıstedıgımı bıldıgı ıcın ıstedıgım gıbı yaptı..sende boyut konusunda senı neyın mutlu edecegını cenk beye soyle..mesela benım buyuk ıstedıgımı bıldıgı ıcın amelıyat oncesınde soledıgı olcuden 25 cc daha buyuk kullanmıstı..bu cok onemlı..
o boyut farklılıgında ıcın rahat etmedıyse sorarsın zaten cok guzel ve acık bı dılle acıklıyo..ben amelıyat oncesı 1 kere gorustum yuzyuze ve bıde amelıyat gunu gorustum..telle konustuk amelıyat oncesı ben hep buyuk ıstıyorum dedım..hatta esprı bıle yaptı amelıyattan once 500 cc yapayım mı dıye :))
öle işte canım..umarım senınde hersey ıstedıgın gıbı olur..

Dun dr kontrolune gittim.bana tum agrilarimin normal oldugunu zamanla hem sislerimin hemde morluklarin gececegini soyledi.su sesi de gidecekmis yavas yavas.ancak beni sinir eden bir durum var.dr'a ameliyattan 2 gun evvel sag gogsumun sola gore daha ufak oldugunu bu nedenle farkli olculerde protez kullanmasini soyledim.muayene esnasinda boyle bir seyi farketmedigini,farkin abartili olmadigini,protez konduktan sonra aradaki farkin yok olacagini soyledi.malesef ikisi arasindaki orantisizlik halen ayni.protez taktiriyorsun arada gene fark oluyor.esitlenmiyor yani.ameliyat olacak arkadaslar buna dikkat etsin.aradaki fark az da olsa farkli olcu tercih etsinler.tesekkur ederim denizist normale donuyorum yavas yavas.dun gece hafif yan yatabildim:)[/QUOTE

canım sen cerrah olmadıgın halde bunu belırtıyosun,cerrahın nasıl anlamamış yaa..benımde tam tersı oldu..bana gore ben dumduzdum ama cerrahın yaptıgı olcumde bı gogsumde bıras doku oldugu ıcın ona kucuk ebatta bı protez kullandı dıgerıne gore..sen bu durumdan rahatsız oldugunu doktoruna belırtsene...sen soylemene ragmen senın ıstedıgın sekılde yapmamıs..kendı hatası sonucta..

canım ole bı durum olsa solerdı..benımde bana gore hıc meme dokum yoktu ama cenk bey ölçüm yaptı ve sola sağa gore 25 cc daha az koyacam demıstı.eger ıkısını aynı yaparsam bırı dıgerıne gore daha buyuk duracak ama kucuk kullanırsam eşitlenecek dedi...ben cok guvendıgım ıcın herseyı ona bıraktım,,yuvarlak ve buyuk ıstedıgımın dısında...buyuk ıstedıgımı ozellıkle belırrtttım cunku ben uzun boyluyum ve omuzlarım,gogus kafesım genıs hafıf balıketlıyım bende kucuk bı gogus hos durmaz..zaten cenk bey o konudada ne ıstedıgımı bıldıgı ıcın ıstedıgım gıbı yaptı..sende boyut konusunda senı neyın mutlu edecegını cenk beye soyle..mesela benım buyuk ıstedıgımı bıldıgı ıcın amelıyat oncesınde soledıgı olcuden 25 cc daha buyuk kullanmıstı..bu cok onemlı..
o boyut farklılıgında ıcın rahat etmedıyse sorarsın zaten cok guzel ve acık bı dılle acıklıyo..ben amelıyat oncesı 1 kere gorustum yuzyuze ve bıde amelıyat gunu gorustum..telle konustuk amelıyat oncesı ben hep buyuk ıstıyorum dedım..hatta esprı bıle yaptı amelıyattan once 500 cc yapayım mı dıye :))
öle işte canım..umarım senınde hersey ıstedıgın gıbı olur..

çok haklısın canim dediğin gibi en güzeli herşeyi yuzyuze sorup danışmak, bu kadar ilgili ve sabırlı bir doktor zor bulunur zaten. su ameliyatı bir olayım, doktor tavsiyesi ve paylaştıklarınla kahramanım olacaksın :)

çok haklısın canim dediğin gibi en güzeli herşeyi yuzyuze sorup danışmak, bu kadar ilgili ve sabırlı bir doktor zor bulunur zaten. su ameliyatı bir olayım, doktor tavsiyesi ve paylaştıklarınla kahramanım olacaksın :)

senin yüzün gülsün,mutlu bır sonuc al ,özgüvenin havalarda gez ben kahraman olmasamda olur :))
ben suan senı cok ıyı anlıyorum..benım goguslerım dumduzdu yaa ve en cok zoruma gıdende 4 yıl boyunca girne gibi mukemmel bır denıze sahıp olan yerde , en tenha plajlara gitmek hatta cogunluklada askeri plajlardı kımse olmuyo dıye..4 sene boyunca hem okudum hhem calıstım hem gezdıgım ıcın zamanda bulamadım yaptırmak ıcın zaten turkıyeyede 7 gunlugune yada 10 gunlugune gelıyodum senede ve en cokta goguslerımın olmamasının ezıklıgını yasadım..o yuzden inşallah sende benım gıbı mutlu mesut gezersın ve plajların tadını cıkarırsın amelıyattan sonra..

Son düzenleme:

vallahi fark az da olsa protezden sonra belirginleşiyor.bence benim dr'un işine gelmedi farklı protez koymak.bence ısrarla ameliyat öncesi üzerinde durulmalı.benim ki beni dinlemedi bile..bugün benim 9. günüm ara ara sancım oluyor ama o kadar önemli değil.ağırlık kaldırmıyorum ve ani uzanma hareketleri yapmıyorum.hala annem yıkıyor sırtımı banyoda.ben ayın 21 inde ameliyat oldum 26 sında işe başladım.işyerinde fazla sancılı olmadı.ama hiç ağrı kesici kullanmadım.bir de şu var;benim iki göğsümde de fibrokist var.devamlı dr.kontrolü altındayım.ameliyat öncesinde de hafif üzüntü ve streste sancı yapıyordu zaten.sanırım ameliyat sonrasının sancılı geçmesinin bir nedeni de bu.

senin yüzün gülsün,mutlu bır sonuc al ,özgüvenin havalarda gez ben kahraman olmasamda olur :))
ben suan senı cok ıyı anlıyorum..benım goguslerım dumduzdu yaa ve en cok zoruma gıdende 4 yıl boyunca girne gibi mukemmel bır denıze sahıp olan yerde , en tenha plajlara gitmek hatta cogunluklada askeri plajlardı kımse olmuyo dıye..4 sene boyunca hem okudum hhem calıstım hem gezdıgım ıcın zamanda bulamadım yaptırmak ıcın zaten turkıyeyede 7 gunlugune yada 10 gunlugune gelıyodum senede ve en cokta goguslerımın olmamasının ezıklıgını yasadım..o yuzden inşallah sende benım gıbı mutlu mesut gezersın ve plajların tadını cıkarırsın amelıyattan sonra..

ne guzel yazmışsın canım, sana sonuna kadar katılıyorum. normalde dolgulu camasırlarla bir sekilde idare ediliyor ama en sevmedigim zaman bikini alma zamanı. alt üst farklı almak, içi boş kalmayacak üst bulmaya çalışmak sinir bozucu. inşallah bu yaz böyle bir derdim olmayacak :)

canım sen cerrah olmadıgın halde bunu belırtıyosun,cerrahın nasıl anlamamış yaa..benımde tam tersı oldu..bana gore ben dumduzdum ama cerrahın yaptıgı olcumde bı gogsumde bıras doku oldugu ıcın ona kucuk ebatta bı protez kullandı dıgerıne gore..sen bu durumdan rahatsız oldugunu doktoruna belırtsene...sen soylemene ragmen senın ıstedıgın sekılde yapmamıs..kendı hatası sonucta..[/QUOTE]

bende anlayamadim neden boyle yaptigini.kendisi tr'nin sayili doktorlarindan ama maalesef bunu akil edemedi.bu da benim sanssizligim.2 ay sonra tekrar kontrole gel dedi.o zaman lafi vurduracagim ama neye yarayacak ki...

ameliyatıma aylar var. günü yaklaştıkça ağrı sızı vs lerden korkacak mıyım acaba...? bazen sanki ameliyat olmuşum gibi kısıtlı hareketler deniyorum. nasıl üstesinden gelirim diye. ameliyat sonrası provası. ne kadar endişe edeceğini bile bilememesi bir garip yapıyor insanı.

offf off böyle okudukca gözüm korkuyor
aylar geçiyor ve hala ağrı oluyor
tam olarak ne zaman normal yaşantı oluyor acaba ? sitelerde öyle bir anlatımı varki ilk gün taburcu olunuyor sonra 2 3 gün ağrı çok hafif geçiyor falan
ama aslında öyle değil yani durum :(

ben kasaltı oldum 3.gün işe gittim kendi her türlü işimi kendim görüyodum tabiiki ağrın oluyor ama 3.günden sonra spor yapınca ne kadar olduysa oakdar oldu o yüzden bu senin ağrıya dayanıklılığın ve kendini nasıl hazırladığınla alakalı ben çok rahat girip hiç ağrım olmayacak diyerek çıktım .korkma derim rahat ol

ameliyatıma aylar var. günü yaklaştıkça ağrı sızı vs lerden korkacak mıyım acaba...? bazen sanki ameliyat olmuşum gibi kısıtlı hareketler deniyorum. nasıl üstesinden gelirim diye. ameliyat sonrası provası. ne kadar endişe edeceğini bile bilememesi bir garip yapıyor insanı.

İlahi seni..Güldürdün beni..Ben hamile kaldıgım zaman evde bazen karnım çok büyükmüşte bir elim sırtımda bir elim karnımda zor yürüyormuşum,sancım varmış gibi prova yapıyordum :9::9: Komik evet ama bence her hamile kadın bunu yapmıştır.Şimdi senin evde ameliyat olmuşta kısıtlı hareketler yağtıgını okuyunca o günlerim aklıma geldi...Canım Allahın izniyle bir haftayı atlattıktan sonra çok hızlı bir iyleşme sürecine gireceksin emin ol..İlk bir haftada yatıp kalkarken zorluk yaşayacaksın,birde üzerini giyinirken tabi birinin destek olması lazım..Öyle aman aman çok agrıların olmayacak korkma :34: Endişe yapacak birşey yok..Sen gögüslerinin ne kadar harika olacagını düşün,,agrılar sızılar geçici..:54:

benim de ilk 3 gün ağrılıydı. gezmekte değil de yatıp kalkmamda sorun oluyo canım acıyodu. ilk hafta genelde geceleri kullandım ağrı kesici. zaten sırtüstü yatmaya alışkın değildim, bide ağrıdan uyanık kalmak istedim :)
ama ikinci hafta bu ağrılar çok hızlı bi şekilde gitti. şu an 3. haftam ve hareketlerimi engelleyen hiç bişey yok, yavaş yavaş tadını çıkarmaya başlıyorum :)

Back