- 5 Temmuz 2010
- 3.274
- 1.060
- 373
Canım kişiden kişiye göre ağrı eşiği olması doğal her bünye aynı değil bunu tecrübe ettim ama bu ameliyatın belli komplikasyonları var ve bellirli görülen evreleri, bunu sende çok iyi biliyorsun tabi. Ama yok öyle 3, 4 gün sonra ayağa kalkıp işe gittim olayı, kendim ve çevremde tanıdığım, gördüğüm ve bizzat konuştuğum bir sürü kız arkadaşım var. Bu ameliyatı büyük ve dolgun meme görüntüsü için oluyoruz. Protez büyük kesi kas altı genelde acı fazla iyileşme süreci uzun. Bu böyle. Kimse küçük görünüm için bu ameliyata girmez, büyük isteyende acısıda çok olur. Ayrıca 6 ay boyunca çıkabilecek bir sürü olumsuzluk olma ihtimalide var bunlardan biride istenilmeyen kapsül olayı ki protezi sıkar ve tekrar bir operasyon olmanıza neden olur. Bunada tek mani olacak olanda masajlar. 6 ay boyunca masaj yapmak gerekiyor günde 3 defa. Çalışan biri için masaj tam bir kabus. İş yerinde zor oluyor. Ben burda kimsenin şevkini kırmak değil tam tersine yaşayabileceklerini anlatmaya çalışıyorum. Çok teferruatlı bir ameliyat öncesi ve sonrası. Mesela benim şuan 3 ay ve sol meme başı hissim yok tabi ki ağrılarımda var. Yani bu ameliyatın %100 lüğüde yok. Sol meme başı his kaybı için kimse kesin birşey söyleyemiyor. Kim ister bu şekilde kendisinde olmasını ? Yani lafın kısası tamam çok hoş güzel bir görünüm kazanıyoruz ama verdiğimiz bedel hem fiziksel hem ruhsal hemde maddi. Bence güzelliklerinden ziyade olabilecekleride konuşmak, anlatmak lazım. Bu sitede hep yazılan yazılar pozitif içerikli bende biraz kendimden ve gördüklerimden yazayım istedim. Sonuçta bu ameliyatın iyileşme süreci tıbben de 6 ay.
emolyacım bız burda surecımızı paylasıyoruzzz.tabıkı herkeste aynı olmuyo..amelıyat sonrası sorun yasayanda var yasamayanda..banaa cenk bey demıstı buyuk protez= daha fazla agrı ve daha fazla ıyılesme surecı ama ben herzaman olaya pozıtıf baktım ve bende durum boyle olmadı...4. gunden sonra kendı kendıme herseyımı yapabılıyodum kollarıma fazla yuklenmeden ha arada ufak pürüzler olmuyomu evet oluyo mesela ıkıncı haftada masaj yaparken olusan kabuk hafıf acıldı ve cok acık renkte sarı damla gıbı sıvı geldı ha normal mı normal bısey dokuların ıyılesıyo sonucta..
ben zor bı donem gecırmedım belkı bu kasaltı olmadıgımdan ama sonucta yıne protezın ust kısmı kasaltında ,ılk hafta araba kullanmadım , denıze gırmedım 12 temmuzdan sonra koca bır yaz ve kendıme cok dıkkat ettım..benım bu amelıyata cok ıhtıyacım vardı ve ben herseyı goze alarak gırdım amelıyata..sende resımlerımı gorduysen ılk hallerını az cok bılıyosundur ne kadar gereklı oldugunu..
ben kımseyede demıyorum aa ben cok kolay atlattım cok basıt bır amelıyat gıdın benım doktoruma amelıyat olun dıye..
onerırım ama gıdıp olup olmamak kişiye kalmıs bır durum..sonucta herkesın bır aklı var ve bır amelıyata karar verırken enıne boyuna arastırıyolar hepımızın yaptıgı gıbı..cerrahlarda yasayacagı surecı acıklıyo onlara ha olup olmamakta kısıye kalmıs..
ben yasayacagım butun sureclerı bılıyodum gerek cenk bey gerekse bu forumdan zeynep guzelce acıklamıslardı..
o yusden 1 kere bıle pişmanlık yasamadım sadece 4 gun yatıp kalkmada zorlandım bır pişmanlıgım acaba degermı bu acıya dedıgım oydu ha o surecıde herkes yasıyor.