Ameliyat olan/olacak arkadaşlar ve bilgileri

Bide kızlar benim de saten önden düğmeli pijamalarım var ama onlarla rahat edemem sanırım :110: yeni alacağım pijamayı da bi beden büyük mü alsam napsam vakit daraldıkça saçmalıyorum o_Oo_Oo_O
Geniş V yaka salaş t shırt lerde gayet rahat olur :KK66: Adatepe gerek Yok,spor takıl,rahat ol. Altada bir eşofman tayt olur :KK66:

benim de aklıma takılan konuydu şimdi başka sütyende kullanamıcazz bunu da 1 ay kullanmamız gerekiyor. sonuçta yıkanması nasıl olacak ? yıkama kuruması sırasında free mi takılacaz :))
Çabuk kuruyur zaten,elde çitile sık as.. Ay yıldız sporcu sütyeni al,estetik ameliyat sonrası... ilk altı ay çok rahat kullanırsın :KK66:

Bide kızlar benim de saten önden düğmeli pijamalarım var ama onlarla rahat edemem sanırım :110: yeni alacağım pijamayı da bi beden büyük mü alsam napsam vakit daraldıkça saçmalıyorum o_Oo_Oo_O
Canım bende ceyizimde ki saten onden Düğmeli pijamalardan giydim. Tekrar almadım. Ben 2 ay önce ameliyat oldum biraz terletti ama kalktığında hemen soguyor. Valla ben giydim kimse de öyle gülüp alay falan etmedi yani.

Ya şimdi kızlar; ben evde hep onu giyiyorum bide öyle abartı saten değil. sadece kumaşı öyle.. bi daha almayayım demiştim, ama saolsun annem ameliyat olcak diyip xs bedenime L almış bile

Canım saten gecelik değil ... Sakin . Hemşirelerin emekli olduğunda bilegulecegi anların baş kahramanı olursun. Pamuklu önden düğmeli. Ben arkasimdan aldım bir gece kullandım verdim geri. Bu bsogukta dışarıda pijama aramayayim hasta olmaktan korktum da. Sende çarşı Pazar gezme. Enfeksiyon veya soğuk algınlığı ameliyatı erteler önden düğmeli bul birinden .sadece üst Al. Alt ne olursa giyiloyor zaten.Beden aynı . Ben Eski gomleklerime bu şiş halimde bile giriyorum.. yani düğmeler kapanıyor aralıkları açılmıyor. Aynı bedeninde Al . Kolay atlatırsın İnşallah. Dışarılarda gezme hasta olma. Dikkat et . Hastane bir gece ne giysen olur . Şart yok. Kollarını dirsek hizasında kaldırıyorsun ılk gün.. yani düğmeli olmasada giyip soyuna bilirsin.
Çok saol canım benim:KK15: valla pazartesi kontrol var İstanbul yolları görünür inşallah hasta olmam oralarda aynen anneanne pijaması almış zaten annecim saolsun allı güllü:KK45: onlarla inş tarihe geçmem:KK53:

Geniş V yaka salaş t shırt lerde gayet rahat olur :KK66: Adatepe gerek Yok,spor takıl,rahat ol. Altada bir eşofman tayt olur :KK66:
Tek korktuğum şey onları giyerken yaşayacağım sıkıntı ben ayakkabımı bile bağlayamam çok nazlıyım inşallah bi an önce biter canım :KK39:

Tek korktuğum şey onları giyerken yaşayacağım sıkıntı ben ayakkabımı bile bağlayamam çok nazlıyım inşallah bi an önce biter canım :KK39:
Ayakkabı falan bağlama zaten. Yanında refakat eden kişi yardımcı olsun yatıp kalkarken,üzerini giyinirken... hastaneye giderken çantana şal koy,geniş pamuklu. Ameliyattan Sonra zaten ameliyat sütyenin olacak . Kalkarken falan omuzlarına şal atarsın,yürürken yatakta uzanırken. O da çok rahat olur :KK66:
Kendini çok zorlamadan hareket et. Çok yatağa bağlanma. Yürü ... Ne kadar hareketsiz olursan o kadar tutulur kalırsın zaten. Kollarını zorlama,uzanma çekme.. Agrı kesicilerle kontrol altına alınır agrılar endişe etme,hepsi geçici sonuç kalıcı :KK66:

Dikiş yerlerinden birinden biraz nohut büyüklük kadar günlük kan geliyor. Diğerinden de hafif sarı bir sıvı ... bu sütyen de tam dikiş yerine geliyor. Dr pansuman yap dedi. Hafif bir açılma var Sanki ikisinde de. Offf canım sikildi ıkı üç gündür geçmedi. Ne yapacam bilen var mı?

Dikiş yerlerinden birinden biraz nohut büyüklük kadar günlük kan geliyor. Diğerinden de hafif sarı bir sıvı ... bu sütyen de tam dikiş yerine geliyor. Dr pansuman yap dedi. Hafif bir açılma var Sanki ikisinde de. Offf canım sikildi ıkı üç gündür geçmedi. Ne yapacam bilen var mı?
Canım bu durum bendede oldu doktor hemen antibyotik başlattırmıstı.

Benim de sağ memenin altındaki dikiş kapanmamıştı, 9 gün pansuman yaptım ve irinli kan geldi hep. Pansumandan sonra gazlı bezle kapatmayı unutmayın, kol hareketlerinize dikkat edin, gittikçe kapanıyor. Pansumanda furocin kullanabilirsiniz, ampul şeklinde satılıyor, kulak çubuğuyla içinden alır sürersiniz, antibiyotikli o da.

Bir de ben sarkan misinanın yaranın kapanmasına engel olduğunu fark etmiştim. Öyle bir durum varsa size de kesmenizi tavsiye ederim.

Evet kol Hareket leri önemli. Iyı Anladım. Birde bu açılma iz oluşumunun daha büyük olmasına sebep olur mu ki? Daha kötü bir görüntü. KediKumu KediKumu

Her dr takmıyor. Dren e inananlar ve inanmayanlar ile "zorunlu haller dışında" ,, masaja inananlar ve inanmayanlar diye ayriliyor dr lar. !!!benim için öyle şimdilik!!!

Kızlar her doktor dren takıyor mu?
Dren gerekli görülürse takılır,gerek görülmezse takılmaz. Kimi doktor katı konuşuyor bu konuda,ben dren kullanmıyorum ,kullanıyorum diye..
Ameliyatta kesi yapılır,protez için cep açılır. Protez yerleştirilir iç dikişler yapılır. Kan sızmaları koter denen aşetle yakılır,durdurulur. Eger ameliyat bittikten sonra kan sızmaları varsa dren takılırki o sızmalar içeride birikip sorun yaratmasın. Kan sızması Yoksa dren takılmaz. Sadece protez ameliyatlarında gerek olmuyor genelde,ama dikleştirme toparlama varsa dren oluyor genelde :KK66:

Kızlaaar bugün İst geldim binbir heyecan umut aklımda ki soru işaretleriyle...
Ayşegül hocayla konuştum, bi insan bu kadar pozitif olamaz yaaa..geldi öptü nasıl güzel bi kızsın hiç merak etme herşey çok güzel olcak dedi.. sporcu sutyeni giydirdi, bak bakalım büyüklük nasıl? dedi ama çok bişey bekleme gençsin, cildin sıkı, ben yinede deniycem bana bırak dedi.
300 ve 330 cc yazdı kartıma, yuvarlak protez konulacak sana o hayalinde ki dekolteyi vericem merak etme dedi çıkarken yine en samimi haliyle sarıldı “1 ay meme benim 1 ay sonra senin elinden geldiğince dikkat et”dedi
Çarşamba günü ameliyatım var heyecan dorukta uykularım kaçar artık bana dua edin :KK200:

Kızlaaar bugün İst geldim binbir heyecan umut aklımda ki soru işaretleriyle...
Ayşegül hocayla konuştum, bi insan bu kadar pozitif olamaz yaaa..geldi öptü nasıl güzel bi kızsın hiç merak etme herşey çok güzel olcak dedi.. sporcu sutyeni giydirdi, bak bakalım büyüklük nasıl? dedi ama çok bişey bekleme gençsin, cildin sıkı, ben yinede deniycem bana bırak dedi.
300 ve 330 cc yazdı kartıma, yuvarlak protez konulacak sana o hayalinde ki dekolteyi vericem merak etme dedi çıkarken yine en samimi haliyle sarıldı “1 ay meme benim 1 ay sonra senin elinden geldiğince dikkat et”dedi
Çarşamba günü ameliyatım var heyecan dorukta uykularım kaçar artık bana dua edin :KK200:

Allah yardımcın olsun seni şuan çok iyi anlıyorum unutuyorsun ve biran aklına geliyor ameliyata gireceğin kalbin pır pır oluyor korku heyecan mutluluk nasıl olcak diye sorular herşey gönlünce olsun haberdar etmeyi unutma

Allah yardımcın olsun seni şuan çok iyi anlıyorum unutuyorsun ve biran aklına geliyor ameliyata gireceğin kalbin pır pır oluyor korku heyecan mutluluk nasıl olcak diye sorular herşey gönlünce olsun haberdar etmeyi unutma
Canımmmm çok saol inşallah allah hepimizin gönlünde istediğini nasip etsin şuan endişe korku hepsi var ameliyat öncesi de gelip konuşucam sonra da her hafta bi gece seni misafir edicem dedi çok ilgiliydi ya sonunda bitiyo biraz burukluk var yalnız olacağım için ama erkek arkadaşım gece gelip kalıcak artık hayırlısı :KK49::KK200:

Dren gerekli görülürse takılır,gerek görülmezse takılmaz. Kimi doktor katı konuşuyor bu konuda,ben dren kullanmıyorum ,kullanıyorum diye..
Ameliyatta kesi yapılır,protez için cep açılır. Protez yerleştirilir iç dikişler yapılır. Kan sızmaları koter denen aşetle yakılır,durdurulur. Eger ameliyat bittikten sonra kan sızmaları varsa dren takılırki o sızmalar içeride birikip sorun yaratmasın. Kan sızması Yoksa dren takılmaz. Sadece protez ameliyatlarında gerek olmuyor genelde,ama dikleştirme toparlama varsa dren oluyor genelde :KK66:
Maşallah canım ameliyat olmuş kadar oldum zaten senin bilgilerine ve memelerine hayranım inşallah bi an önce biter :KK31::KK73:

Merhaba arkadaslar bende meme diklestirme ve protez ameliyati oldum okuyorum endiseli olan arkadaslar var yeni olacak arkadaslara kesinlikle tavsiye ederim korkulacak kadar kotu degil rahat olun ve karar verdiyseniz mutlaka yaptirin sonrasi çok guzel oluyor:KK54::KK54::KK54::KK54:

pijama hiç rahat olmuyo bence.ben hastanede de evde de önden düğmeli gecelik giymiştim.wcye fln gidince pijama sıkıntı olabiliyor aklında olsun.

X