Tamam baban haksız ama düğün için ona o kadar çok mu ihtiyacınız var.Benim bildiğim düğün masraflarının çoğu erkek tarafından karşılanır.Sevgilinin birikimi yok mu?Sen de atanamasan bile etüt merkezinde ya da dersanede çalışıp köşeye para atamaz mısın?Onu da geçtim 4 senelik üniversite mezunlarının ek üniversite hakkı var bu ek üniversitelerden birini daha iş hayatın garanti olsun diye okusaydın keşke.
Ben de öğretmenlik okuyorum ve öğretmenlik çok riskli,yıllarca atanamayan insanlar var.
Ve ben belli bir yaştan sonra insanın artık ailesinden para beklememesinden yanayım.Onların parası onların kararıdır diye düşünürüm.Babanın o parayı amcana vermesi saçmalık olur ama sonuçta onun ve annenin kararı olcak bu.
Evlenmek için kredi de çekebilirsiniz,bakabilirsiniz yani başınızın çaresine.Bu kadar üzülme bence böyle bir şeye.
madem öğretmenlik okuyorsun sana bilmediğin birkaç şeyden bahsedeyim. hayatta hiçbir şey planladığın gibi gitmez. üniversiteyi kazandığımda tek dileğim vardı, mezun olup bir iş bulunca kendi düğünümü kendim yapmak. ama kurallar düğün yapman için atanmayı beklemene izin vermiyor. çünkü atandıktan sonra evlenirsen ilk atandığın yerde 4 yıl çalışman gerekiyor. buna evlilik dahi çözüm olmuyor. çünkü artık eş durumu diye bir şey yok. yni ben atanmadan önce düğünümü yaparsam eşimle aynı evi paylaşabilicem. ama kendi düğünümü kendim yaparsam yani beklersem, eşimle 4 yıl ayrı yaşama zorunluluğum var. ayrıca dershaneler sadece yol ve yemek paranı karşılıyor. bazıları bunu bile yapmıyor. 5 yılın sonunda para kazanmaya başlıyorsun. sevgilim 7 yıldır dershanede matematik öğretmeni. şu an 1.250 tl maaşı var ve bunun en iyi günleri olduğunu söylüyor. yani sevgilimle sorunlarımızı halledebilirsek önümüzdeki atamalardan önce nikah kıymamız şart.bunun için fazlasıyla utanıyorum ama her halükarda babama muhtacım. aynı sorunlar seni de bekliyor canım...
Ben şimdiden öğrenciyken çalışıp para biriktiriyorum bankada canım,geçen sene cafede garsonluk yapıyordum her ay tiplerle beraber 500 alıyordum part time çalışıp.İkinci dönem de etüt merkezi ve ya özel ders düşünüyorum benim branşımda öğrenci arkadaşlarım saati 40tlden ders veriyorlar.
Aileden para isteme konusunda biraz sorunlarım var benim,kendi başımın çaresine bakmayı seviyorum inşallah bakabilirim.Bi de hostesliklere başvurucam gelecek sene,en olmadı hostes olmayı düşünüyorum gereken kriterlere uyuyorum çünkü.
Evet hayatta bi çok şey planlandığı gibi gitmez ama sadece senin ailen değil sevgilinin de bir ailesi var,aileden hiç destek almayın demiyorum ki tabi ki alıcaksınız ama bence bir yaştan sonra insan ailesinin parasını nasıl harcadığına karışmamalı.Özel ders verebilirsin bence dersaneden daha güzel bir para alıyorsun o şekilde.Ayrıca evlilik için kredi de çekebilirsiniz.
Her şeyden önce sevgilinle sorunlarını çöz ondan sonra bence babanın çok desteği olmasa da bir şekilde evlenirsiniz.
öğrenciyken ben de çalıştım garsonluk yaptım mezun olduktan sonra da ücretli öretmenlik yaptım. ayrıca türkçe öğretmeniyim özel ders bulamıyorum. her neyse. mevzuu parasızlıktan evlenememe korkusu değil. ben bu sene inşallah atanıcam. mevzuu babamın 23 yaşında evlilik çağında kızı varken ihtiyacı olmayan kardeşine para verme merağı...
Evet tabi ki babanı haklı bulmuyorum zaten,hele de öyle bir insana para vermesi çok yanlış ama kendi parası işte,istediği gibi harcıyor baban da olsa.Bu arada ben de türkçe öğretmeni olacağım,arkadaşlarım 40 tlye ders veriyorlar internetten ilan verdiler.Fena para değil bence 4 öğrencin olsa hepsini haftada bir kere alsan 640 tl yapıyor ayda,ki bu minimum hali.Bence özel ders vermeyi düşün,dersaneden çok daha mantıklı.
nerden nasıl öğrenci buluyorsunuz? öyle bir imkanım olursa çok sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?