- 21 Eylül 2018
- 75
- 124
- 93
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Gömerim o gorumceyi
Bu nasıl yorum pardon?Gorumceniz dindar. Dini nedenlerden öturu boyle davraniyor. Halbuki kimsenin kalbine zorla iman koyamasssin. Kimseye zorla birsey yaptiramassin. Baskici demekki. Esiniz dindar degil . sizde dindar degilsiniz . bu yuzden karismamali kimse. Esinize bunu soyleyin. Basdan nasil kilik kiyafet dusunce din yapisindan kendi ailesinden farkli bir insan seciyosa halkımız ( erkek kadin fark etmez) evlendikten sonra buyuk catismalar cikiyo bunada katlanmalilar. Secen kisi ,sectigi kisiyi oldugu gibi kabullenmeli. Musluman biri kendi gibi muslumanla evlenmeli. Deist deistle evlenmeli. ( yaraticiyi kabul edip ibadet yapmayarak yaraticiyi kabul etmeyenler) kendi gibi biriyle evlenmeli . Insanlarimiz buna göre eş secimi yapsa bosanmalar azalirdi.
Ne var ki yorumda baştan sona hak verdim insanların seçimleri belli kültüre dine yaşadığı ortama göre değişmez mi? Her ortamda aynı kıyafeti giyebilir miyiz mesela?Bu nasıl yorum pardon?
Giyimle dindarlığı nasıl örtüştürdünüz?
İnsanların kendi tercihleri olamaz mı ?
Bu nasıl yorum pardon?
Giyimle dindarlığı nasıl örtüştürdünüz?
İnsanların kendi tercihleri olamaz mı ?
Bana göre yorum da çok şey var .Ne var ki yorumda baştan sona hak verdim insanların seçimleri belli kültüre dine yaşadığı ortama göre değişmez mi? Her ortamda aynı kıyafeti giyebilir miyiz mesela?
Aynı fikirdeyiz herkes birbirine saygı duymalı.Tercihlere sorunum yok. Herkes neye inaniyorsa yada inanmiyorsa onu temsil eder. Herkes birbirine saygi duymali. Ama burdaki konuya gore gorumce kisisi baskici yapida. Kendi dusuncelerini yasayis bicimini karsi tarafa yansitiyo.
Bu yuzden gelin adayi aileyle konusmali basden oglunuz bu yonde tercih yapti. Evlendikten sonra kimse kimseyi degistirmeye kalkmasin. Demelisin yoksa evlendikden sonra bu konuda cok sorun yasanir.
Çok dar kalıplarla bakıyorsunuz o yorumla öyle bir durum yok tabii ki peçe giyen dindar kısa etek giyen dinsiz değil bu anlamı nasıl çıkardınız onu anlamadım. İnsanlar birbirini olduğu gibi kabullenmeli demiş sizin çıkardığınız derin anlamlara şaşırdım. Ben de kısa etek giyiyorum ben dinsiz miyim yani :)Bana göre yorum da çok şey var .
Kısa etek giyen dinsiz mi oluyor?
Sizce ?
Peçe giyen
Dindar mı?