ama en önce kendimi affediyorum

Harika bir sözmüş.Bazen en iyi bilene bırakmanın huzurunu hiç birşey vermez.
İnşallah sizde affedebilir ve huzurla dolabilirsiniz

Affetmem gerektigi ile ilgili bir suru kitap okudum. Dilim soylese de kalbimle yapamadim. Ustumde iki yil yuk gibi tasidim. 2 yil sonunda bir gun bir anda affettim. O yuku attim sirtimdan. Zaten biz affedince ilahi adalet basliyormus. Ben yeterince tasidim ustumde artik umurumda degil. Huzuru buldum.

Zaten biz affedince ilahi adalet başlıyormuş dediniz ya inanın o kadar huzurla doldum ki.Zaten üç gündür acayip huzurluydum.Çok teşekkürler böyle bir yorum yaptığınız için

%100 başaramasam da çabalıyorum...

aslında herkes kendince haklı..
herkes dürüst kendince..
herkes doğrucu..
akıllı..
güzel...

hep başkaları suçlu..
Evet ve en objektif kararı Allah bilir.Ona havale etmek gerekiyor.
Hakkımızı da helal etmeliyiz bence.Beddua etmeden,nefret etmeden kin gütmeden affedip o kişileri yoksayıp yolumuza devam etmemiz en sağlıklısı.

ben bana yapılan haksızlıkları unutamıyorum malesef.. kendime olan kızgınlığım dindi ama daha serlası okunurken mezar taşına oturup hesap soracaklarım var.. ömrümün 8 yılını çaldılar beee oyy yine dertlendim

Uğur Koşar ın kitabında okumustum bu mevzuyu... Kitabın bir kısmı affetmek üzerineydi.. Size kötülük yapanları affedin ki huzuru bulun yazıyordu... kısa vadede biraz zorluyor ama bu konuda bişeyler okumak, film falan izlemek ilham veriyor insanın kalbıne affetmek adına...
Ayrıca konu sahibine kızmayın iyi ki acmış, iyi ki söylemiş o sözü en kısa zamanda izleyeceğim :)

Belki unutamazınız ama hatırlamamanın da bir yolunu bulursunuz.
Acılar türlü türlü.Siz belki affedemeyeceksiniz asla yada ben ileride çok ağır şeyler yaşarsam affedemeyeceğim.Ama suan ki huzur o kadar iyi geliyor ki bana.Artık intikam senaryoları kurmuyorum,temizledim kalbimi beynimi pislikten ve pis insanlardan.
Belki arada aklıma geldiğinde yine kızacağım ama zamanla daha da umursamamayı öğreneceğim.
Ben sizin yerinizde olsam Allaha havale ederim,kalbimi kötülükten arındırırım.Onlar kötüler diye sizde kötü düşünmeyin ki bi farkımız olsun onlardan.Beddua da etmeyin,beddua edenin ayağına dolaşırmış.
Burda biri ilahi adalete bırakınca herşeyin düzeldiğini yazmıştı.Sizde bırakın,belki en zorudur ama size en iyi gelecek olan bu bence.
İnşallah bundan sonra çok çok çok mutlu ve huzuelu olursunuz.Karşınıza çıkanlar sizi hiç yanıltmazlar ve mutlu ederler umarım

İnşallah size de çook iyi gelir film.İzlemenizi tavsiye ederim.
Ben hiç affedemem sanıyordum ama aslında o kadar gereksizmiş ki kin ve nefret.
Elime ne geçecek o çok pişman olsa.Ne geçecek çaresiz görsem. Benim zamanımı geri getirebilecek mi?
Ben tüm kötü olayları tecrübe,tüm iyi olayları da hazine olarak saklamayı seçtum.Kötüden de çıkarılacak ders belki de en kötüsünden koruyacak.

hatta belki de pişman olup gelmemesi daha bile ıyı olabilir... sonucta olur ya başarır, affettirir, kandırı ve yıne aynısını yapar... Allah a havale etmek en huzur verici olan ...

hatta belki de pişman olup gelmemesi daha bile ıyı olabilir... sonucta olur ya başarır, affettirir, kandırı ve yıne aynısını yapar... Allah a havale etmek en huzur verici olan ...
Konuyu acan arkadasa tesekkur ederim ben kendimi hic affetmiyordum nazim himmetin satirlarindaki gibi ey benim aldanislarim hep alttan alislarim iyimser hallerim degmeyecekleri kafama takisim diyip kendime verdgm emeklere her yaptigima kiziyordum kendimi affedemiyordum nasil bu kadar gozleri kör olabilirdim diye affedemiyordum kendimi bu yaziyi okuyunca bende kendimi hazir hissetmeye baslayacagim ve affedecegim ama karsi tarafi cok aci cektiren kisiyi nasil affedicem bilemiyorum once kendimi affetmem lazim bu yasadiklarimi kabullenmem lazim aha sonrasinda karsi tarafi affetmeliyim kin tutan yapim yoktur keske pisman olsa diyorum oysa onu affetmsem bu beklentidende yuktende kurtulacagim..yapmaliyim bunu...

Başıma geldiğinden biliyorum ki affedip devam etmiştim.Ama yaşananlar farklıydı.Tekrar geldiğinde herşeyi mahvetti.O yüzden artık tamamen affettim ve sildim.Bakalım neler olacak.
Allah gönlümüze göre versin diyelim.
Gerçekten de çok çok huzurluyum şuan.Biliyorum ki eden bulur ve ektiğini biçer insan.

Diyorum ya aldatılsak bile kendimizi sorgulayacağız neredeyse.Ama göremiyoruz işte bazı şeyleri.Sen birşeyleri yaşadın ve inandın diye aptal olmuyorsun.Sen sadece kötülüğü aklına getiremedin diye yaşıyorsun.Sen iyiydin,iyi oldun ve hala iyisin.Sence yanlışlar yapıp,yalan söyleyen biri mi kazandı,hayır.Onlar kazandıklarını zannederek kaybetti.
Çünkü bilmeliyiz ki biz iyiysek Allah eninde sonunda en iyisiyle karşılaştıracak bizi.Ve belkide en iyisine en kıymetlisini yaşatalım diye kötülerle sınıyor bizi.Bilemeyiz.
Arkadaşım ben aylarca ne kadar aptalmışım,ne kadar gerizekalıymışım diye kendimi yedim bitirdim.Düşünsene arkadaşların bile sen bu kadar iyi olmakla,hep iyi niyetli yaklaşmakla kaşındın göremedin karşındaki pisliği dediler.Benim iyi niyetli olmam hata değildi ki,benim iyi niyetimi yanlış insanda harcamam hataydı ama ben buyum.Ben iyi bir insanım.Şimdi arasa çok çaresizim dese,zor durumdayım dese yine giderim ki.Bu eskiden aşık olduğum adam için olmaz,sıradan bir insab için olur.
İçindeki iyiliği söküp atma.Sen iyisin ve sınırsız hata yapma lüksüne sahipsin.Kendine defalarca şans vereceksin tabiki.Affet kendini de.Değer mi kızmaya,değer mi kendini hırpalamaya?
Yahu başkasının cezasını sen neden çekesin?
Ben çok saflık ettim, çok kez barıştım düzeldi sandım ama bunun için kendime kızmıyorum artık.
İyiki çok çok iyi bir kalbe sahibim.Ondan ayrılır ayrılmaz o kadar çok insan çıkıp karşıma tanışmak istedi ki.Sırf karakterimden dolayı.Ama tabiki güvenim kırıldı bir kez,tabiki bunu onarmam gerekecek.
Bak arkadaşım sen şimdi kendine kızarsan,kendini nefretle doldurursan iyi bir insan olarak kalamazsın.Büyük insanlar affederler.Affetmek yoksaymaktır.Önce kendini sev,kendine kızmayı bırak sonra o kişiyi Allaha havale etmenin huzuruyla yoluna bak.
Bir de kendini affettiğinde omzuna bir öpücük kondur.Ben bunu yapmayı çok severim.
İnşallaah en kısa zamanda çok çok huzurlu olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…