- 20 Şubat 2015
- 536
- 456
- 29
-
- Konu Sahibi ikigomlekbiceket
Harika bir sözmüş.Bazen en iyi bilene bırakmanın huzurunu hiç birşey vermez.en iyisi filme ben de gideyim, çünkü henüz kalbimi kıranları affedemiyorum.
"Allah sana kötülük yapanların cezasını verirken, bazen senin görmeni istemez. insansın sonuçta, egona yenilip oh olsun dersin de, içine fitne eklenir diye, uzakta sen görmeden halleder.
bazen de süreci uzatır, sana unutturur. ona ise yıllar sonra toplu bir ceza verir.
kimin neyi ne kadar hak ettiğini sen bilemezsin.
bilme ki düşman gibi pusuda bekleme. sen sadece iyi insan olma mücadeleni arttır."
diye ne güzel söylemiş güzel insanlar.
Siz peki çıkarken affedebildiniz mi birilerini
Zaten biz affedince ilahi adalet başlıyormuş dediniz ya inanın o kadar huzurla doldum ki.Zaten üç gündür acayip huzurluydum.Çok teşekkürler böyle bir yorum yaptığınız içinAffetmem gerektigi ile ilgili bir suru kitap okudum. Dilim soylese de kalbimle yapamadim. Ustumde iki yil yuk gibi tasidim. 2 yil sonunda bir gun bir anda affettim. O yuku attim sirtimdan. Zaten biz affedince ilahi adalet basliyormus. Ben yeterince tasidim ustumde artik umurumda degil. Huzuru buldum.
Bencede en doğrusu umursamadan devam etmek.zaten yapı gereği kolay unutup affediyorum... ama ben affetmektense artık umursamamayı tercih ediyorum..
Bencede en doğrusu umursamadan devam etmek.
Evet ve en objektif kararı Allah bilir.Ona havale etmek gerekiyor.%100 başaramasam da çabalıyorum...
aslında herkes kendince haklı..
herkes dürüst kendince..
herkes doğrucu..
akıllı..
güzel...
hep başkaları suçlu..
Evet ve en objektif kararı Allah bilir.Ona havale etmek gerekiyor.
Hakkımızı da helal etmeliyiz bence.Beddua etmeden,nefret etmeden kin gütmeden affedip o kişileri yoksayıp yolumuza devam etmemiz en sağlıklısı.
sonunu bildiğim filme gitmemYaa belki de iyi bir reklam yapmışımdır belki de onlar da gidip görmek isterler
Ama teklifleri çok iyiydi ne yalan söyleyimsonunu bildiğim filme gitmempara mı aldın reklam için doğru söyle
parayı kırışalım o vakitAma teklifleri çok iyiydi ne yalan söyleyim
Belki unutamazınız ama hatırlamamanın da bir yolunu bulursunuz.ben bana yapılan haksızlıkları unutamıyorum malesef.. kendime olan kızgınlığım dindi ama daha serlası okunurken mezar taşına oturup hesap soracaklarım var.. ömrümün 8 yılını çaldılar beee oyy yine dertlendim
Maalesef anlaştık.parayı kırışalım o vakityoksa tüm foyanı kkya şan ederim
İnşallah size de çook iyi gelir film.İzlemenizi tavsiye ederim.Uğur Koşar ın kitabında okumustum bu mevzuyu... Kitabın bir kısmı affetmek üzerineydi.. Size kötülük yapanları affedin ki huzuru bulun yazıyordu... kısa vadede biraz zorluyor ama bu konuda bişeyler okumak, film falan izlemek ilham veriyor insanın kalbıne affetmek adına...
Ayrıca konu sahibine kızmayın iyi ki acmış, iyi ki söylemiş o sözü en kısa zamanda izleyeceğim :)
İnşallah size de çook iyi gelir film.İzlemenizi tavsiye ederim.
Ben hiç affedemem sanıyordum ama aslında o kadar gereksizmiş ki kin ve nefret.
Elime ne geçecek o çok pişman olsa.Ne geçecek çaresiz görsem. Benim zamanımı geri getirebilecek mi?
Ben tüm kötü olayları tecrübe,tüm iyi olayları da hazine olarak saklamayı seçtum.Kötüden de çıkarılacak ders belki de en kötüsünden koruyacak.
Konuyu acan arkadasa tesekkur ederim ben kendimi hic affetmiyordum nazim himmetin satirlarindaki gibi ey benim aldanislarim hep alttan alislarim iyimser hallerim degmeyecekleri kafama takisim diyip kendime verdgm emeklere her yaptigima kiziyordum kendimi affedemiyordum nasil bu kadar gozleri kör olabilirdim diye affedemiyordum kendimi bu yaziyi okuyunca bende kendimi hazir hissetmeye baslayacagim ve affedecegim ama karsi tarafi cok aci cektiren kisiyi nasil affedicem bilemiyorum once kendimi affetmem lazim bu yasadiklarimi kabullenmem lazim aha sonrasinda karsi tarafi affetmeliyim kin tutan yapim yoktur keske pisman olsa diyorum oysa onu affetmsem bu beklentidende yuktende kurtulacagim..yapmaliyim bunu...hatta belki de pişman olup gelmemesi daha bile ıyı olabilir... sonucta olur ya başarır, affettirir, kandırı ve yıne aynısını yapar... Allah a havale etmek en huzur verici olan ...
Başıma geldiğinden biliyorum ki affedip devam etmiştim.Ama yaşananlar farklıydı.Tekrar geldiğinde herşeyi mahvetti.O yüzden artık tamamen affettim ve sildim.Bakalım neler olacak.hatta belki de pişman olup gelmemesi daha bile ıyı olabilir... sonucta olur ya başarır, affettirir, kandırı ve yıne aynısını yapar... Allah a havale etmek en huzur verici olan ...
Diyorum ya aldatılsak bile kendimizi sorgulayacağız neredeyse.Ama göremiyoruz işte bazı şeyleri.Sen birşeyleri yaşadın ve inandın diye aptal olmuyorsun.Sen sadece kötülüğü aklına getiremedin diye yaşıyorsun.Sen iyiydin,iyi oldun ve hala iyisin.Sence yanlışlar yapıp,yalan söyleyen biri mi kazandı,hayır.Onlar kazandıklarını zannederek kaybetti.Konuyu acan arkadasa tesekkur ederim ben kendimi hic affetmiyordum nazim himmetin satirlarindaki gibi ey benim aldanislarim hep alttan alislarim iyimser hallerim degmeyecekleri kafama takisim diyip kendime verdgm emeklere her yaptigima kiziyordum kendimi affedemiyordum nasil bu kadar gozleri kör olabilirdim diye affedemiyordum kendimi bu yaziyi okuyunca bende kendimi hazir hissetmeye baslayacagim ve affedecegim ama karsi tarafi cok aci cektiren kisiyi nasil affedicem bilemiyorum once kendimi affetmem lazim bu yasadiklarimi kabullenmem lazim aha sonrasinda karsi tarafi affetmeliyim kin tutan yapim yoktur keske pisman olsa diyorum oysa onu affetmsem bu beklentidende yuktende kurtulacagim..yapmaliyim bunu...