- 17 Temmuz 2014
- 1.980
- 4.123
-
- Konu Sahibi ikigomlekbiceket
Bilmiyorum filmden mi kaynaklı ama ben etkilendim. Sanırım kendimizi hazır hissetmekle alakalı bir durum bu.eyy konu sahibi yarın bu filme gidiyorummmm:))))))))))
Cok cok cok duygulandim okurken.Ölüm zaten masumlaştıran birşey.Kim giderse gitsin içinizde kötü anılar bırakmıyor.Filmi izlemedim....
Ancak affetmek büyük bir hafiflik
Hayatımı mahveden babamı affettim. Yaşarken ona vazifelerimi yaptım ancak affedemedim, bir sarılıp öpmeyi beceremedim içimdeki öfkeden, ahirette hesaplaşacağız derdim hep. Ancak öldüğü gün, nasılsa artık konuşamaz diye gasilhanede sevdim onu, affettim, kokusunu içime çektim, elini, yüzünü, ayaklarını sevdim, başımı göğsüne yasladım. Ben affettim, helal ettim, sende onu benden yana hesaba çekme Rabbim diye dua ettim. Oradan çıktığımda bir tuhaf hafiflik vardı içimde, cenaze arabasının arkasından giderken, defnederken, başında dua ederken rüyada gibiydi zaman. Affetmek insanı güçlü kılıyor, kendi öfkene galip geliyorsun. Artık içimde bir savaş yok, söylemek isteyip tuttuğum cümleler yok, soracağım hesaplar yok, hafifim yani ...
İnşallah hep birlikte çok çok mutlu olalım.Çok güzel... Hep mutlu olun bundan sonra...
Çok teşekkür ederiiim :)
İnşallah canım..İnşallah hep birlikte çok çok mutlu olalım.
Çok teşekkür ederim.
Ne kadar güzel kin duymamanız.Affetmeniz..Dün burada görmüştüm bu konuyu akşam filme giderken son söz geldi aklıma hadi buna gidelim dedik gittik kişisel güzel anlamlı bir filmdi sevdim sonuda duygu yüklü sözle beraber yorum yazmak istedimaffetmek konusuna gelince affedecek insan yoktu eskiyi çok önemsemedim hiç birzaman sevinmeliyim sanırım kendimi affetmem gerek en azından kendime yaptığım haksızlıklar için boşuna üzdügüm kızdıgım için kendime Kişi kendini affetmeli aslında kime kızsak da sinirlensek de biz kendimize kızgınız sinirliyiz neden inandık güvendik hayatımıza soktuk diye kişi kendini affederse herşey çözülür karşındaki insanlar önemsiz hale gelir acep ben kendimide mi affetmişim hiç içimde kin duydugum biri yok
Demekki siizin için istikrar lazımbende böyle affediyorum affediyorum sonra aradan bi hafta geçiyo, anaa sanki o affeden ben değilmişim gibi oluyo
İste boyle ucuz bir insanmis ki öteki dunyada oderim demis.Yazık..Tüm yasadiklarimi dusunduģumde ne zmn hafiflesem kendime donsem kirginliklarimi silsem ilahi adalet devreye girmis. Ben ne dersem nasil bakarsam bakayim ilahi adalet var defalarca yasadim, ztn insanin en buyuk kotulugu kendine yapiyor.
Ama tek bi kisi tek bi cumle aklimdan yuregimden cikmiyor. Beni cok kiran cok uzen su hayatta tanidigim en garip en yalanci bi insan bana en son Sus kapa ceneni oteki tarafta hakkini oderim demisti. Bu cumlenin ustune hakkim helal ama sen oyle deme odeyemezsin bedelini Rabbim sorar deme dedim ve bi daha asla iletisim kurmadim. Sadece merak ediyorum bu cumlenin ardini Ben hic bir zmn bu kdr cesaretli olmadim olamam.. Buyuk oranda yuregimdeki acisini sildim, ama arada aklima gelince Rabbim bu cumleyi ahirette birakma orasi cok baska bu dunyada karsisina getir diye dua ediyorum. Oyle iste, belki size hissetiremedim ama bu ozguven beni cok incitti ve cozmem cok zaman aldi alicak..
İste boyle ucuz bir insanmis ki öteki dunyada oderim demis.Yazık..
Merak ediyorum o kisiden iyi veya kotu bir haber aldiniz mi?
Zamanla alışacaksınız.Göz önünde olunca çok zor.Ama gormek istemeyince inanın görmüyor duymuyorsunuz.Her an gozumun onunde, acikcasi pekte nasil oldugu ile ilgilenmiyorum. Ben gercek sevgiyi, dostlugu, yorgunlugu, acligi, toklugu biliyorum doyasiya yasamaya calisiyorum. Yalanci ve bu derece egosu yuksek bi insandan bsy duymama gerek yokki. He arada ufak tefek laf sokuyo veya 3. Kisilere espri yapip hahaha diye gulerek uzaklasiyo ama daha tepki alamadi. Son cumlesiydi oyle deme dedim ve engelledim ve dedigi gibi yapacak hakkimi Rabbime havale ettim benden yana sonuna kdr helal olsun o nasil oder icimin sizisi nasi gecer bilemem.
Zamanla alışacaksınız.Göz önünde olunca çok zor.Ama gormek istemeyince inanın görmüyor duymuyorsunuz.
Evet kim bilir daha neler yaşayacağız :)Evet haklisin ztn cok yol aldim ama sonraki yasadiklarim yavaslatiyor veya donem donem kriz gibi dusunun 1-2 gun sessizlesip duygusallasiyorum. Icimdede bi o cumle aklima gelince sizliyo diger tum yasananlar gecmisteki herhangi bir olay gibi cok uzak. Beni kiran ne ilk ne son insan olacak oyle degilmi
Amin cümlemiz içinNe kadar güzel kin duymamanız.Affetmeniz..
Tebrik ederim sizi.İyilik güzellik hep sizinle olsun.