Diyorum ya aldatılsak bile kendimizi sorgulayacağız neredeyse.Ama göremiyoruz işte bazı şeyleri.Sen birşeyleri yaşadın ve inandın diye aptal olmuyorsun.Sen sadece kötülüğü aklına getiremedin diye yaşıyorsun.Sen iyiydin,iyi oldun ve hala iyisin.Sence yanlışlar yapıp,yalan söyleyen biri mi kazandı,hayır.Onlar kazandıklarını zannederek kaybetti.
Çünkü bilmeliyiz ki biz iyiysek Allah eninde sonunda en iyisiyle karşılaştıracak bizi.Ve belkide en iyisine en kıymetlisini yaşatalım diye kötülerle sınıyor bizi.Bilemeyiz.
Arkadaşım ben aylarca ne kadar aptalmışım,ne kadar gerizekalıymışım diye kendimi yedim bitirdim.Düşünsene arkadaşların bile sen bu kadar iyi olmakla,hep iyi niyetli yaklaşmakla kaşındın göremedin karşındaki pisliği dediler.Benim iyi niyetli olmam hata değildi ki,benim iyi niyetimi yanlış insanda harcamam hataydı ama ben buyum.Ben iyi bir insanım.Şimdi arasa çok çaresizim dese,zor durumdayım dese yine giderim ki.Bu eskiden aşık olduğum adam için olmaz,sıradan bir insab için olur.
İçindeki iyiliği söküp atma.Sen iyisin ve sınırsız hata yapma lüksüne sahipsin.Kendine defalarca şans vereceksin tabiki.Affet kendini de.Değer mi kızmaya,değer mi kendini hırpalamaya?
Yahu başkasının cezasını sen neden çekesin?
Ben çok saflık ettim, çok kez barıştım düzeldi sandım ama bunun için kendime kızmıyorum artık.
İyiki çok çok iyi bir kalbe sahibim.Ondan ayrılır ayrılmaz o kadar çok insan çıkıp karşıma tanışmak istedi ki.Sırf karakterimden dolayı.Ama tabiki güvenim kırıldı bir kez,tabiki bunu onarmam gerekecek.
Bak arkadaşım sen şimdi kendine kızarsan,kendini nefretle doldurursan iyi bir insan olarak kalamazsın.Büyük insanlar affederler.Affetmek yoksaymaktır.Önce kendini sev,kendine kızmayı bırak sonra o kişiyi Allaha havale etmenin huzuruyla yoluna bak.
Bir de kendini affettiğinde omzuna bir öpücük kondur.Ben
bunu yapmayı çok severim.
İnşallaah en kısa zamanda çok çok huzurlu olursun