ama en önce kendimi affediyorum

Ya ben filmle mi ilgili bilmiyorum sadece o cümle bende farkındalık yarattı.Bence gidin.Hani belki sizde aynı etkiyi yaratmayacak.Gerçek yaşanmış bir hikayeden alınmış film.Ben sevdim.Mesela arkadaşım ben affetmiyorum yinede dedi.
Bu birazda sizin henüz hazır olup olmadığınızla ilgili

Evet henuz taze nefretler yasıyorum affetmek ıcın hazır hıssetmıyorum,ama cok ıstıyorum kurtulmayı bundan..
Ömer Faruk Sorak sevdıgım bı yönetmendır..İzleyecegım sanırım..

Güzel yazmissin, affedebilmek cok büyük birsey.
Bunu. Herkes yapamaz malesef.
Bende af yok , istesemde unutamam hicbirseyi :KK43:(
Belkide yeterince istemiyorsunuz affetmeyi.Çok büyük meselelerde belki bende affemeyeceğim ama şu kadar yaşanmışlıklarımla affeetmeyi seçtim.
Hayatımda ilk kez bana tokat insanı affetmeyi seçtim.Çünkü üç sene daha aynı ortamda bulunacağım.Ona ders vermek benim işim değil.O kapımda sürünse,köpekler gibi pişman olsa benim insanlara olan kaybolmuş güvenimi geri getiremez.Artık bunu biliyorum..
Bence hayatımıza giren herkes ama herkes iyi veya kötü tecrübe kazandırıyor.
Düşünüyorum da ben iyi bir insanım.Sırf insanlar hatalı diye,benim iyiliğime karşı kötülük yaptılar diye neden kin ve öfkeyle dolayım.Ben gerçekten temiz kalpli bir insanım.Birşeyin kötü olduğunu idrak edebilecek,yaptığım şey kötüyse pişman olabilecek biriyim.Ben kin ve nefretle doldurursam kendimi onlardan bir farkım kalmaz ki.Affederek hiç bişey hissetmemek,sıradanlaştırmak onları onlara en iyi ders değil mi? Eski konularımda ısrarla pişman olmasını,af dilemesini istiyordum ve bana yazılan af dileyince eline ne geçecek,yoluna bak sen laflarına kulaklarımı tıkadım.Ama kendime yapabileceğim en iyi iyilik affetmekmiş.
Affedin o büyüklük sizin olsun.

Dün gece ruyamda eski erkek arkadaşımı zor durumda görüyorum daha doğrusu bana mesaj atıyor şuraya gel diye.Bende aslında oraya gidecek oluyorum hazırlanırken mesaj geliyor.Tam bende zaten oraya gelecektim yazarken vazgeçiyorum ve mesajı siliyorum.Sizce bu tamamen bitirdiğim için bilinçaltıma yerleştiğinden gördüğüm bir rüya mı yoksa başka bir anlamı da olabilir mi?

Ahanda aynı ben düşmanıma ah ederim başına kötü birşey geldimi ilk ben koşarım ne manyak kadınım çözemedim:KK53:buda affetmenin göstergesi sanırsam annem bile bıkmış olmalıkiiii aman kızım 3 gün sonra af edersin sen deyip dinlemiyor beniiiii:KK12:en zor babamı affettim çoçuklarını mis gibi karısını bırakıp anası yaştaki kadınla gitti bin pişman geri geldi ben onu çooookkk uzun yıllar sonra afettim ama bakkkk sonunda afff etttimmm rahatladım yıllarca beynimi yedi durdu neden ne eksikdi evliliklerinde annem kusurlumuydu soruları şimdi affettim mutluyum :KK50:
O zaman affetmek mutluluktur :) diyelim

hıckımseyı affetmıycem , benı hayatım boyunca yanlız bırakan annemı babamı ...
bunca emegıme ragmen hıcbırseye degmeyen sevgılımı ,
hakkımı yıyen ısyerlerımı , bana haksızlık eden ınsanları hıcbırını affetmıycem hepsını Allaha havale edıyıorum ıns tez zmnda belalarını bulmaları dılegıyle...
Beddua etmeyin.Kendi iyiliğiniz için affedin.Buda sizin sınavınız olmuş.İnşallah bundan sonra karşınıza çok çok iyi insanlar çıkar

8 saniyeye gittim bugün.. Belki izlemişsinizdir.Filmin sonunda kız bu salondan birini affederek çıkın diyor.Ve ben o salondan içimdeki herkesi affederek çıktım.
Meğer ne hırslar varmış meğer ne çok pişman etmek isteyişlerim varmış.Ama affediyorum ya gerçekten hepsini affediyorum.
Arkadamdan konuşan eski dostlarımı affediyorum.
Ailemi affediyorum.
Küçükken matematik kitabım olmayışıyla dalga geçen o kızı affediyorum.
Affediyorum herhangi bir sırada önüme geçen insanları.
Affediyorum seni eski sevgilim.Çünkü seni pişman etmeye dair bütün hırslarım seni eskide bırakmıyordu.Sen eskisin,sen bugünü haketmeyecek bir insansın.
Sen benim tüm iyi niyetimi çalan insansın,emeklerimi önemsemeyen insansın,umut veripte çalan insansın.Ama yinede affediyorum seni.Biliyorum ki nefret bile hakedene duyulur.Ben senden nefret etmiyorum.Çünkü kötülüğü göremeyecek kadar kör ve yalanlarla insanları yanında tutmaya çalışacak kadar da aciz bir insansın ama yinede affediyorum seni.
Bu bir dert mi demeyin.Bu bir çözüm.Kızdığınız,hırslandığınız ne varsa affedin sizde.Onlar kendini kazanmış sanarak kaybediyorlar.
Ben bugün herşeyi,herkesi affetmenin huzurundayım.Ama en çokta kendimi affettim..
İçimi dökmek istedim..Okuduysanız binlerce teşekkür ederim.

Edit: Dün gece ruyamda eski erkek arkadaşımı zor durumda görüyorum daha doğrusu bana mesaj atıyor şuraya gel diye.Bende aslında oraya gidecek oluyorum hazırlanırken mesaj geliyor.Tam bende zaten oraya gelecektim yazarken vazgeçiyorum ve mesajı siliyorum.Sizce bu tamamen bitirdiğim için bilinçaltıma yerleştiğinden gördüğüm bir rüya mı yoksa başka bir anlamı da olabilir mi?
Şu filme benimde fazlasıyla ihtiyacım var anlaşılan :KK45: Rüyanı onu artık bitirdiğin olarak yorumluyorum, bilinç altın sana bu mesajı veriyor olabilir ama tabi çok da takılmamak gerekir. Rüyan değil kalbin ne diyor önemli olan bu..

Şu filme benimde fazlasıyla ihtiyacım var anlaşılan :KK45: Rüyanı onu artık bitirdiğin olarak yorumluyorum, bilinç altın sana bu mesajı veriyor olabilir ama tabi çok da takılmamak gerekir. Rüyan değil kalbin ne diyor önemli olan bu..
İnşallah böyle bir anlamı vardır rüyamın.Son günlerde enterasan rüyalar görüyorum ve çok irdeliyorum rüyaları.
Kalbim artık sevmiyor onu.
İnşallah gider ve beğenirsiniz filmi.Sizde etkilenirsiniz.Çok isterim

İnşallah böyle bir anlamı vardır rüyamın.Son günlerde enterasan rüyalar görüyorum ve çok irdeliyorum rüyaları.
Kalbim artık sevmiyor onu.
İnşallah gider ve beğenirsiniz filmi.Sizde etkilenirsiniz.Çok isterim
Ne kadar bir süreç geçti ayrılığınızdan bilmiyorum ama benim sana tavsiyem şu; "çivi çiviyi söker." Yıllar yıllar önce ondan çok büyük bir darbe yediğim şahsı asla unutamam sanıyordum. Ama gerçek aşkı bulduğumda buharlaşıp evrene karıştı kalbimde olan her hissi. Şimdi sadece geriye dönüp "vay ne salakmışım, vay ne aptalmışım" diyorum. Gerçi o da bir tecrübedir bu şekilde yaklaşmamak lazım. Oturup aşk acısı çekeceğime adam gibi adamını bulup 3 yıldır mutlu, huzurlu ve aşığım. Geçmiş geçmişte kaldı ilerimize bakıyorum. Sana da tavsiyem aşık ol. Sevgiyi hak eden bir "adam" bulup mutlu mesut yoluna devam et. Kafan geride yaşarsan boyun fıtığı olursun, benden demesi :)

Ne kadar bir süreç geçti ayrılığınızdan bilmiyorum ama benim sana tavsiyem şu; "çivi çiviyi söker." Yıllar yıllar önce ondan çok büyük bir darbe yediğim şahsı asla unutamam sanıyordum. Ama gerçek aşkı bulduğumda buharlaşıp evrene karıştı kalbimde olan her hissi. Şimdi sadece geriye dönüp "vay ne salakmışım, vay ne aptalmışım" diyorum. Gerçi o da bir tecrübedir bu şekilde yaklaşmamak lazım. Oturup aşk acısı çekeceğime adam gibi adamını bulup 3 yıldır mutlu, huzurlu ve aşığım. Geçmiş geçmişte kaldı ilerimize bakıyorum. Sana da tavsiyem aşık ol. Sevgiyi hak eden bir "adam" bulup mutlu mesut yoluna devam et. Kafan geride yaşarsan boyun fıtığı olursun, benden demesi :)
Şuan için başkasını düşünemiyorum.Şuan var tanısmak isteyenler ama reddediyorum hepsini.İnanır mısınız soğudum herkesten.
Ama inşallah zamanı geldiğinde olacak :)

en iyisi filme ben de gideyim, çünkü henüz kalbimi kıranları affedemiyorum.
"Allah sana kötülük yapanların cezasını verirken, bazen senin görmeni istemez. insansın sonuçta, egona yenilip oh olsun dersin de, içine fitne eklenir diye, uzakta sen görmeden halleder.
bazen de süreci uzatır, sana unutturur. ona ise yıllar sonra toplu bir ceza verir.
kimin neyi ne kadar hak ettiğini sen bilemezsin.
bilme ki düşman gibi pusuda bekleme. sen sadece iyi insan olma mücadeleni arttır."
diye ne güzel söylemiş güzel insanlar.

X