- 16 Şubat 2011
- 5.286
- 2.586
-
- Konu Sahibi ikigomlekbiceket
Yazdiklariniz icin tesekkur ederim dikkatle okudum aslinda size sunu soylemek istiyorum yufka yurekligimden cektim ne cektiysem birazda kendimi affetme surecini kisa tutmuyorum ki bazi zaaflarimi torpulemem lazim karsimdakina cabuk inanmak guvenmek iyi niyetli davranmak ve asiri taviz vermek gibi davranislarimi torpulmeye calisip bundan sonraki hayatimda hata payini rn azina indirgemek icin yapiyorum bi nevi ders cikarmak gibi..inanin hic beddua etmiyorum ona Allah herseyi bilen ve gorendir adaleti buyuktur bu yuzden bana dusen dertte kederde senden gelen herseye raziyim bir kapiyi kapatir digerini acarsin gorusundeyim yani inancliyim Aman allahtan dilegim bir daha boyle seyler yasamamak temennim ..yani hayatimizda yasadgmizDiyorum ya aldatılsak bile kendimizi sorgulayacağız neredeyse.Ama göremiyoruz işte bazı şeyleri.Sen birşeyleri yaşadın ve inandın diye aptal olmuyorsun.Sen sadece kötülüğü aklına getiremedin diye yaşıyorsun.Sen iyiydin,iyi oldun ve hala iyisin.Sence yanlışlar yapıp,yalan söyleyen biri mi kazandı,hayır.Onlar kazandıklarını zannederek kaybetti.
Çünkü bilmeliyiz ki biz iyiysek Allah eninde sonunda en iyisiyle karşılaştıracak bizi.Ve belkide en iyisine en kıymetlisini yaşatalım diye kötülerle sınıyor bizi.Bilemeyiz.
Arkadaşım ben aylarca ne kadar aptalmışım,ne kadar gerizekalıymışım diye kendimi yedim bitirdim.Düşünsene arkadaşların bile sen bu kadar iyi olmakla,hep iyi niyetli yaklaşmakla kaşındın göremedin karşındaki pisliği dediler.Benim iyi niyetli olmam hata değildi ki,benim iyi niyetimi yanlış insanda harcamam hataydı ama ben buyum.Ben iyi bir insanım.Şimdi arasa çok çaresizim dese,zor durumdayım dese yine giderim ki.Bu eskiden aşık olduğum adam için olmaz,sıradan bir insab için olur.
İçindeki iyiliği söküp atma.Sen iyisin ve sınırsız hata yapma lüksüne sahipsin.Kendine defalarca şans vereceksin tabiki.Affet kendini de.Değer mi kızmaya,değer mi kendini hırpalamaya?
Yahu başkasının cezasını sen neden çekesin?
Ben çok saflık ettim, çok kez barıştım düzeldi sandım ama bunun için kendime kızmıyorum artık.
İyiki çok çok iyi bir kalbe sahibim.Ondan ayrılır ayrılmaz o kadar çok insan çıkıp karşıma tanışmak istedi ki.Sırf karakterimden dolayı.Ama tabiki güvenim kırıldı bir kez,tabiki bunu onarmam gerekecek.
Bak arkadaşım sen şimdi kendine kızarsan,kendini nefretle doldurursan iyi bir insan olarak kalamazsın.Büyük insanlar affederler.Affetmek yoksaymaktır.Önce kendini sev,kendine kızmayı bırak sonra o kişiyi Allaha havale etmenin huzuruyla yoluna bak.
Bir de kendini affettiğinde omzuna bir öpücük kondur.Benbunu yapmayı çok severim.
İnşallaah en kısa zamanda çok çok huzurlu olursun
Demekki yaşadıkça savunma mekanizması yaratıyoruz kendimize.Daha kolay aldanmamak için.Yazdiklariniz icin tesekkur ederim dikkatle okudum aslinda size sunu soylemek istiyorum yufka yurekligimden cektim ne cektiysem birazda kendimi affetme surecini kisa tutmuyorum ki bazi zaaflarimi torpulemem lazim karsimdakina cabuk inanmak guvenmek iyi niyetli davranmak ve asiri taviz vermek gibi davranislarimi torpulmeye calisip bundan sonraki hayatimda hata payini rn azina indirgemek icin yapiyorum bi nevi ders cikarmak gibi..inanin hic beddua etmiyorum ona Allah herseyi bilen ve gorendir adaleti buyuktur bu yuzden bana dusen dertte kederde senden gelen herseye raziyim bir kapiyi kapatir digerini acarsin gorusundeyim yani inancliyim Aman allahtan dilegim bir daha boyle seyler yasamamak temennim ..yani hayatimizda yasadgmiz
Aci tecrubeler son olsun isteriz acikcasi ben bir daha yasamamayi tememni ediyorum hem kendim icin hem buradaki arkadaslar icin..butun guzellikler guzel ve iyi insanla olsun insallah
Umarım en kısa sürede içinizi ferahlatırsınızbu yazı okuyunca yollarımızı ayırdığımız arkadaşım aklıma geldi..
affediyorum diyemedim.. affetmek istemiyorum.. belki filmi izlesem etkilenirdim ama şuan hislerim bu şekilde
Şansı siz mi vermemiştiniz ?evet.
en çok affetmek istediğim kişi benim.
hırslarım, korkularım, hesaplarım ve yarı yolda bırakmışlığım..
ve sen sevgilim;
bir şans daha olsun isterdim.
ben vermedim.Şansı siz mi vermemiştiniz ?
Eğer cok pişmansanız gidin güzelce konuşun çok zaman geçmemişse.ben vermedim.
kırdım incittim acıttım..
artık çok geç.Eğer cok pişmansanız gidin güzelce konuşun çok zaman geçmemişse.
Bende çok kırıldım,acıtıldım ve incindim.Benim için hersey çok geç.Yani gelse bir anlamı yok.
Ama herşeyden önce bir helallik alıp bundan sonra kimseyi kırmamaya dikkat etmek gerekiyor.
Şuan ters durumlardayız aslında.Ama durumdan ders çıkarmak önemli olan ve şartlar ne olursa olsun iyi biri olmak iyi biri gibi davranmak.artık çok geç.
nasip değilmiş.
ben vermedim.
kırdım incittim acıttım..
en büyük savaşım kendimle zati..Şuan ters durumlardayız aslında.Ama durumdan ders çıkarmak önemli olan ve şartlar ne olursa olsun iyi biri olmak iyi biri gibi davranmak.
Kendinizi affedin.
verdiğim mutsuzluktan mutlu olamıyorum..bence de barışma olmasa da en azından bir helalık almakta fayda var... bir insana yapılabilecek başka ne kalmış ki... açıkçası karsınızdakii insan ah etmese de ilahi adalet var ... amacım moral bozmak değil keske ben de zamanında kırmış oldugumu düşündüğüm ınsanlara ulaşabilsem
Ben hepsinden helallik aldım.Buna çok önem veriyorum.bence de barışma olmasa da en azından bir helalık almakta fayda var... bir insana yapılabilecek başka ne kalmış ki... açıkçası karsınızdakii insan ah etmese de ilahi adalet var ... amacım moral bozmak değil keske ben de zamanında kırmış oldugumu düşündüğüm ınsanlara ulaşabilsem
Hatalar insanlar için.verdiğim mutsuzluktan mutlu olamıyorum..
verdiğim mutsuzluktan mutlu olamıyorum..
keşkelere yer yok benim hayatımda..hatalar ınsanlara mahsus... anlaman, kabul etmen de erdem...keske olmasaymıs ama olanla ölene care yok...
helal olsun demesine dayanamam..Hatalar insanlar için.
Bilmiyorum suan sizin adınıza çok sağlıklı yorumlar yapamam galiba.Ama düşünüyorum ki ben kırılan taraf oldum.Uzulen bendim yani.Uzen olamadım ama yinede hakkımı helal edip,Allaha havale ediyorum.İlahi adalete güveniyorum.
Siz yanlışlar yapmış olabilirsiniz ama insansınpz neticede.
Helallik isteyin mutlaka.
Ben nasıl affettim güzel soru :)Ne guzel ben de affetmeyi cok isterdim. Benim de uzerim yuk affedemediklerim. Nasil basardiniz? Ben unutmaya calissam da aklima geldikce ofkelenip affedemiyorum