Alzheimer hastası annem için tavsiyelerinizi istiyorum.

Duru PAPATYA

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2021
3
1
1
37
Merhaba,
Alzheimer hastası anneme bakıyorum, külot bez kullanıyoruz ama icindeki pamukları çıkartıp ortalığa atıyor, ne yapacağımı bilmiyorum:(

Sadece benim giydirip benim çıkarabileceğim bir bez var mıdır ya da n'apmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Allah yardımcınız olsun annenizin ve sizin. Beze kolayca ulaşamayacağı sekilde giydirseniz yapamaz diye düşünüyorum. Pijamasının altını bağcıklı giydirmek olabilir onun elini sokamayacağı şekilde bağlarsınız. Gün içinde beraberken dikkatini başka yöne çekersiniz elini oyalayacak şeylerle ilgilense mesela. Bilmem faydası olur mu ama.
 
Benim anneannem de alzaymır hastası gerçekten çok zor bir hastalık Rabbim kimsenin başına vermesin. Alttan bağlamalı badiler var zıbın tarzı. Külot bezin üstüne onlardan giydirmeyi deneyin. Çünkü annenizin bu davranışını engelleyecek tarzda bir külot bez yok diye biliyorum piyasada.
 
Evet külot bez kullanıyoruz ama annem pamuklarini tiftik yere atiyor

Eline oyalanması için başka birşeyler verseniz? Mesela kargo şirketlerinin koruma balon dolgu malzemesi var, onları patlayıp dursun. Veya eline tiftikleyebileceği başka şeyler (peçete, elyaf vb?) verin.

Beyni meşgul tutmak için yapıyor diye tahmin ediyorum, yattığı yerden sıkılıyor muhtemelen. Tabletten beyni çalıştırıcı oyunlar da olabilir, yeter ki elleri meşgul olsun.

Body giydirirseniz biraz engel olur ama alternatifleri de sunarsanız daha etkili olur.
Body kıyafeti çıkarmak sizin için zor olabilir.
 
Allah guc kuvvet versin size,isiniz zor. Citcitli body giydirebilirsiniz. Bir de ellerine mesgul olabilecegi yumusak toplardan verseniz rahatlar. Sıkıp birakiyorlar hem refleksleri icin de iyi geliyormus diye duymustum
 
Rahmetli babannemde öyleydi. Hatta afedersiniz tuvaletini yaptığı zaman eliyle çıkarır etrafa atar sürerdi. Akılları yerinde değil zaten farkında bile değiller ne yaptıklarının. Çok zor yaşlı bakımı bakmayan bilemez. Allah yardım etsin. Çıtçıtlı body filan alsanız onu söker büyük ihtimal. Annemler terzide zıbın tarzı birşey diktirmislerdi. Birazda uzun paçalı don tarzındaydi. Onu çıkaramıyordu. Ya da giydirdiginiz kıyafeti sıkı sıkı dikebilirsiniz ki açamasin.O da bir çözüm.
 
Benim rahmetli babaannemde öyle yapardı. O da alzheimer hastasıydı. Biz maalesef buna bir çözüm bulamamıştık.
 
Allahım güç kuvvet versin inşallah arkadaşım.
Anneciğinize de sakinlik versin inşallah.
 
Medical urun satan yerlere sorun bir de internette arastirma yapin..Allah sifa versin
 
Nedense hepsinde var bu🤔 ananem yorganları da sökerdi böyle, ordan aklımıza geldi, bebek yorganı alıp önüne koyuyorduk çıkartıp oynuyordu ve akşam geri ağzını makinede dikiyordu annem.
O bezler rahatsız mi ediyor artık yoksa yumuşak olması mi ilgi çekiyor bilmiyorum ama önüne bir şeyler koyun, başka şeyleri didiklesin.
 
tulum yaptırın arkada ense tarafından açılsın ve ipli olsun ipe düğüm atarsınız gevşetemez düğümüde göremeyince açamaz

2 tane yaptırsanız yeter birini yıkar birini giydirirsiniz
 
Back
X