Altınlarımla alınan kaynimin uzerine evimiz

Bence böyle daha iyi en azından evin nerede kimde olduğu belli sizin üstünüze falan olsa eşin satar bir şey yapar 100 bin borç ne demek hiç sormuyor musun bu ne diye

Kayınpederimin erkek kardeşi, aile birikimiyle kendi üzerine alınan apartmandan zırnık koklatmamış kayınpederime. Güven olmuyor valla, kendi üstünüze alın bir an önce vermiyorlarsa altınları versinler.

Eşiniz sorunlu doğru karar bence. Ona kredi çıkmadığına ben ikna oldum. Bence altınlar hiç olmadan değerlendirmişler. Haklısınız garantiniz yok ama o kocayla zaten yok. Sizin kocanızın aynısından kaynım var adınıza üzüldüm: ((

Dediğim gibi siz hertürlü mağdur ediliyorsunuz.Ev şuan kendi kredisini kirayla ödüyor diyorsunuz ya.Kredisi ne zaman bitecek bilmiyorum ama,yeni alındıysa daha sürer gibi.Benim altınlarımı ben geri istiyorum diyeceksiniz.Bana ne zaman ve nasıl bir faydası olacağı belli olmayan bir ev için,bana fikrim bile sorulmadan altınlarımı aldınız de.Benim güvencem ne bu durumda?Sade bir söze mi güvenmemi istiyorsunuz?Borcu bitincede evin size bir faydası olup,olmayacağının garantisinin olmadığını.Hakkınızı talep ettiğinizi söyleyin.Eğer gerçekten adilseler,sizin de içinizi rahatlatacak bir çözüm getirirler.İnşallah diyorum.

Eşinizin bunu bildiğini ve ailesine itiraz etmememiz için size böyle bisey sunduklarını düşündüm.. Altınları kayniniza alınacak eve tabiki vermediniz ...

Ekonomi topiklerinde biriktirdiğin paraları bunlara kaptırdın mı
Yok bişeyim zaten çok
Onu vermedim
Kışın bitiyor kredisi 2 senelikti.
Durduk yere boylebnisey söylesem tepki çekerim sanırım.

Ben sozunu hatirlatip En azından birkaçını yapmalarını isticm özel günde takcaak bişeyim yok öyle böyle dicem.

Bunun adı altınları verin size ev alacaz değil bunun adı altınlarını alıp evi size alıyoruz diye yutturup her şeyin üzerine yatacağız. 40 sene önceki kayınların yaptığı numarayı nasıl yediniz anlamıyorum. Umarim hakkınızı alırsınız.

İyi niyetli düşünürsek bu kadar borç yapan bir adama ev yaparsak birgün hacizle falan gider diyerek kardeşe yapmış olabilirler. Kötüsü ise boşanma durumunda yarısı gitmesin diyedir.
Umarım ilk seçenektir. Aile sizin aileniz siz daha iyi bilirsiniz.

Boşanmanızı annesi istese de genel olarak istemiyorlar çünkü ogullarini baskasi cekmez ve çocuğumuz var kültür olarak boşanma onlarda yok

Icra haciz gelme durumu olabilir çünkü borcu var

bilmiyordum malesef
Inşallah. Böyle bir boşanma durumunda bana telefonda sizin altinlarla alınacağı ama kaybın üzerine olacağının son dakika söylenmesi onda hak idda etmeme yardımcı olur mu. Altınlarınla alınmış olunduğunun bilinmesi yani
Evi üzerine alsın eşiniz artık. Yok vermiyorlarsa altınlarımı istiyorum deyin .

Borca gidebilir..

Niçin kaynın üstüne onu anlamadm ben tmm eşinize güvenmedikleri için yapmamıslar ama kp kendi üstüne alsaydı bari evi ben yaşadım sürece kaynın bişey yapamaz demiş ama adamın evi valla çıkın ben oturacam dese satsa etse bişey yapamazsnz en azından diğer türlü sizinde hakknz olurdu ilerde ne bileyim tuhaf olmuş bu altınları vermesiydinz keşke başta biz peşinat verip kendimz alırz falan deseydinz eşinizle ortak alsaydınz böyle olmamış açıkçası.

Onlarda boşanma yok ne demekmiş.Türk medeni kanununda var.Yalnız, sizin buna cesaretiniz yok sanırım.Hakkınızı istemeye bile çekiniyorsunuz.O zaman gelip gidip ağlayın,hepsine duygu sömürüsü yapın durun.Siz huzursuzsanız, bırakın onlarda huzursuz olsun.

Borc bitse de evi 4/5 sene eşinin üstüne vermezler çünkü ek vergi biniyor kısa sürede olan satışlarda diye biliyorum ..öbür yandan sürekli eşinin yol açtığı borçları oduyorlarsa ve sizin belli bir standartta yaşamanızı sagliyorlarsa çok takilmayin derim .Esin dışarda başkasının işinde çalışsa bu standartta yasarmiydin ölçütün bu olsun.Obur yandan gidip kasayi bile kendi adlarına açarak altınlarını bu kasaya koymuşlar...sanki zaten senin olarak görülmemiş hiç !

Bildiğim kadarıyla tapuya satışla ilgili maddeler koydurulabiliyor. Mesela kaynınız evi satmak isterse önce size sorulacak, siz almak isterseniz öncelik sizin. Eğer istemediğinizi belirtirseniz başkasına satma hakkı doğuyor. Hatta meblağ bile önceden belirlenebiliyor. Örneğin 50bin lira değerinde pembegömlek'e satılması teklif edilecek gibi.

En azından ileride satılırsa sıkıntı yaşamazsınız. Ya da kredi bitince gidin tapunun yarısı sizin olsun yahut altınlar yerine konana kadar kirayı siz alın.

100 bin lira borç konusu da ayrı bir mesele. Bence evden çok daha büyük bir problem.

E
Esimin borçları ödeniyor evet ama eşimde bir yandan çok fazla çalışıyor
Mesela hala işte şuan.
Oye yandan başkasının yanında çalışsa alacagi asgari ücret olur ve kira çocuk okul ev yemek fatura giderlerine yetişemez
Suanki kosulumuzda olmazdik yani

Yok esimin annesi kavgada vs bosanmamiizi destekleyecek şeyler söylese de boşanmanıza razı gelmezler demek istiyorum hani desem ki boşanma durumunda malı garantiye alma istekleri mı var desem diye bir üye sormuştu ona yönelik dedim

Cıkmış tapuya da sonradan eklenebiliyor mu
Ne diyip eklemelerini sağlayabilirim

Kirayi istemeyi ve bir kac altınımı geri istemeyi düşünüyorum
Kiraya daha var o kışın...

Cıkmış tapuya da sonradan eklenebiliyor mu
Ne diyip eklemelerini sağlayabilirim

Kirayi istemeyi ve bir kac altınımı geri istemeyi düşünüyorum
Kiraya daha var o kışın...

Dayım bu şekilde bir ev almıştı ve alırken yapmışlardı sonradan yapılıyor mu bilmiyorum ama gidip öğrenebilirsiniz öncesinden. Belki kirayı verirler. Vermezlerse de tapuyu siz alsanız? Onların eklediği miktar varsa onu kirayla siz onlara ödeseniz? Çekilen krediyi ev kendi kendine ödediyse zaten hiçbir katkıları olmamış demektir. Kaynınız bugün iyi de evlendiği zaman sorun olmayacağı ne malum. Çocuğunuzun hakkı var o evde. Önce tapu meselesini güzelce araştırın karşılarına kararlı çıkın. Eşinizin hatasının bedelini siz ve çocuğunuz neden ödeyesiniz? Niye başkasına o altınları hibe edesiniz ki. Al ben yiyemedim sen ye der gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…