- 10 Haziran 2019
- 104
- 69
- 13
- Konu Sahibi Bugunneselibirgun
-
O kocaya sahipken o altınları nasıl verdin kendi güvenceni oturmayacağın bir eve yatırırken nereye bakıyordun be cnmMerhaba arkadaşlar.
Size yine bir danışmak için bisey soracağım.
Yaklaşık 2 yıl önce kayinailem sözde bize ev alma vaadiyle altınlarımı kendi adlarına özel açılmış kasadan alarak benimde rızamı alarak size alıyoruz diyerek bozdular.
Yaşadığımız şehirden farklı bir yerde alındı ve kaynimin üzerine alındı. Bu da benim sınırımı çok bozdu ev kredisi eşime çıkmamış kahnima çıkmış sözde ama bu işin bahanesi gibi geldi çünkü o zamandan sonra esimin üzerine çeşitli borçlar cıktı.
Eşim benim bildiğimi blmiyor ama aiilesi su kadar para ödedik demiisti ve kayinbabam ısrarla o evin oğlumun olduğunu olse kalsa bile kaynimin bir adaletsizlik yapmayacağını söyledi.
Benim sikintim benden elimiz bollasinca tekrar yaparız dedikleri altınları veya şuan krediye giden ama kredi bittikten sonraki ki kirayı istemek..
Ellerinin bollastigini düşünüyorum.
Çünkü kayinvalidem oturma grubunu halılarını
Perdelerini
Yemek takımlarını ufak tefek el aletlerini yeniliyor.
Işleri bir olduğu için de esimin kazancından da gidiyor olduğunu düşünüyorum.
Böyle bir konuyu nasıl ifade edebilirim sizce.. bende asla altınlarının verilmemesi gerektiğini kendimiz üzerine olmayan bir evin bizim olmadığını biliyorum eşimde farkında ama babası sag olducu sürece bunun böyle olacağını her şeyin kaynimin üzerine olacağını söylemişti. Eşimin borç yapma huyu ( geçen sene 100 bin kadar. Nereye gittiği bilinmiyor. Sanırım o yüzden istemiyorlar üzerine bisey yapmayı.
Kaynım daha evli değil bekar ama muhtemelen onu evlendirmeye çalışıyolar
o zaman pasa gönlü bilir soğuk su içsin ne diyelim.hayır anlamıyorum altınlar bu kadar kiymeyliyse eşinin ailesi nasıl alıyor.belliki esi vermiş gönül rızası ile .esi raziysa bisey yapamaz .Bu üye hiç bir şey yapamaz. Daha öncede sayfalarca yazıldı çizildi yine umursamamış kimseyi. Eşi ailesinin ağzına bakan birisi.Konuşsa adam olay çıkarıp kadını haksız eder. Kendi çalıp kendi söylüyor bu üye. Daha ağır şeyler yaşadığında bile olay çıkarmadı paşa paşa gitti kocasının yanına
Kimden istemeyi düşünüyorsun onu anlamadım kayınpederinden mi
Eğer kayınvaliden ile aran iyi ise onunda sözü geçiyorsa ona açıl gelecek kaygısı taşıyorum vs falan de içten işlemeye çalış
Esimin ailesi de öyle düşünüyorCanım bizim şu an oturduğumuz ev de kaynımın üzerine. Onlarla farklı illerdeyiz. Ve biz de ailede hala ortak hesap döndüğü için bütün altınlarımızı verdik. Ama ben dert etmiyorum çünkü kayınbabam adil bir insan. Önce ortanca kaynıma ev ve araba alındı düğünü yapıldı. Sonra bize araba alındı ve düğün yapıldı. Şimdi de en büyük bekar kaynıma araba ve ev alındı evde biz oturuyoruz. İleride biz yerleşik hayata geçtiğimizde bize de ev alınacak. (bulunduğumuz ilde 5 sene kalıp sonrasında artık memlekete tayin isteyeceğiz Allah nasip ederse). Bizim ailede her şey ortak bu birçoğunuza garip gelebilir ama çok Şükür bir sorun yaşamadık bugüne dek. Millet düğün yapıp yıllarca borç harç öder... Biz ise hiç öyle bir şey yaşamadık. Kaynımgil ve Kayın peder sağolsun. Benim ailem de destek verdi tabii. Sen de canını sıkma mal mülk meseleleri için boşver...
Bunu nerden karşılarına geçip sormuyorsunuz?herkes ortalıkta at koşturuyor bir siz seyircisinizAilesi ödemiş toplam o kadarmış. Parca parca yerlere ödenmiş.
Bana dedikleri esimin ev alındıktan sonra böyle yapmaya başladığı.
Ama eğer öyle ise niye tüm her set kaynimin üstüne bu da dusundurucu
Eşimin ailesi benden altınlarımı isteyıp kaynımın üzerine ev alsa ortalığı bayaa bi karıştırırdım. Direk olası bir boşanma durumunda benden mal kaçırmak niyetınde olduklarını düşünürdüm. Nasıl güvenip de o kadar altını millete teslim edebildiniz hayret ettim. Şu ekonomik krizde kolay kolay biriktirilmez o kadar altın tekrardan. Bence direnin hakkınızı arayın, kimseye yedirmeyin.
Kayinvalidemin bir dediği bir dediği tutmuyor öyle dese kiviriyor böyle eden kiviriyor.Bunu nerden karşılarına geçip sormuyorsunuz?herkes ortalıkta at koşturuyor bir siz seyircisiniz
Bunlar hep bahane, o zaman borcu bitince eşinizin üzerine versinler tapuyu.Kredi eşime çıkmıyor diye onun üzerine olmus
Krediyi kim çekerse ev onun üzerine olur.Kredi eşime çıkmıyor diye onun üzerine olmus
Cookk yalancilar krediyle tapunun ne alakasi varmis
[/QUOTE
Ev kredisiymis esimin sicili kötü diye çıkmamış
Sonra esnaf kredisi dediler
Eşine güvenemediler büyük ihtimalle, evi satıp parasını yer diye düşündüler. Biraz bekle bence kiraya verilince ne olacak.Kredi eşime çıkmıyor diye onun üzerine olmus
Ev şuan kiradaEşine güvenemediler büyük ihtimalle, evi satıp parasını yer diye düşündüler. Biraz bekle bence kiraya verilince ne olacak.
Böyle bir tanıdığımı eşi vardı, annesinin vekaletnamesiyle 3 dairesini satıp yemişti, ne olduğunu ailesi bilemedi. Çok zengin bir aileydi, desteği kestiler, şimdi asgari ücretle çalışıyor. Belki sizin durum da böyledir. Evi güvence altına almışlardır
Kayinbabam biliyor.Faizle millete para vermekte neymiş.Tefecilik deniyor yanılmıyorsam bunun adına.Bir de dolandırılmış öyle mi?Pes gerçektende.Kayınbabanızla konuşun bu konuyu.Ben ve çocuğum ne olacağız.Siz bile haklı olarak oğlunuza güvenemiyorken,ben kime neye güveneyim.Ben bu durumda hertürlü mağdur ediliyorum.Ev de oturamıyorum bilr.Böyleyken hakkım hiç kimseye helål değildir deyin.O evin kirasıyla altınlarınızı yapıp size ödesinler.Talep edin çekinmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?