Ufff,çok gıcık konular bunlar yaaa.:26:
En mantıklısı kasa gibi görünüyor.
bence de en mantiklisi kasa. 500 tl'den basladigini sanmiyorum cunku ben 2 sene once 100 tl vermistim bi bankaya. 1 sene once de 150 yaptilar. o kadar pahali degil kucuk kasalar. bi sende oluyor anahtari bi de onlarda. ama kasa 2 anahtarla beraber aciliyor; biri olmadan biri olmaz yani. ama guvence falan yok tabii ki. cunku kasaya ne koyuosun bilmiolar senden baska da kimse bilemez. o yuzden banka soyulur ya da batarsa altinlar da ucar. ama bu kucuk bi ihtimal tabi
vallahi ne diyim sasirdimaslinda nisanlinin ailesine guvenmen lazim dicem ama gecmiste sorunlar cikmis diyosun. kasa isi de yatti. hayirlisi olsun ..
Yanında götür diyeceğim ama sürekli yanında mı gezdireceksin ya da bütün gün de otel odasında oturulmaz ki.:26:
Tatlım iyi ki Erzurum'da oturacaksınız,sabah sabah sinirlerim zıpladı ev,araba mevzularını okuyunca.
Nişanlının anlayışla karşılaması ve durumun farkında olması da ayrıca güzel.Rabbim gönlünüze göre versin.
bizde de benzer durumlar oldu. düğünden sonra ilk gece için otele gittik biz, sabah 7de de uçağımız vardı.
altınları da yanımıza aldık.
ne kimsenin üzerinde bir şey kaldı, ne de bizim başımız ağrıyıp aklımız başka yerde kalmadı.
acaba noldu, keşke vermeseydim mi diye düşüneceğine al altınları yanına.
çantanı da yandan geçirirsin, hiç bir şey olmaz.
eğer takılarla ev alacaksanız düğünün hemen ertesi günü hepsini bozdurun bankaya ortak hesap açtırıp yatırın, bilezik alıp satarken de zarar edeceksiniz çünkü, burma bilezikte zarar çok olmaz ama az da olsa olur. benim ailem yaşadığımız şehirde olduğu için onlara bıraktık dönüşte de hemen bozdurduk bankaya koyduk çünkü bilezik de olsa evde bırakmak çok riskli
Bankaya altin olarak yatirabilirsiniz. 24 ayar altin olarak hesaba geciyorlar.
gerçekten mi: )
bana umut ışığı oldun,Allah razı olsun canım: )
peki bi kaç bişey sorabilir miyim?
kayınvaliden uyanıklık yapıp,''tatile altın gidermiymiş,çalınır mazallah,verin bizim kasada(evde ya da) dursun gelince alırsınız'' dedi mi?
dediyse tepkin ne oldu?
eşin nasıl karşıladı,senin altınları balayında yanında götürmek istemene?
benim kayınvalidemin ne uyanıklıkları oldu.
evet aynen böyle dedi. '' tatilde çalınır falan, gitmeden önce bana verirsiniz bende durur altınlar (seninki yine kasa demiş, benimki onu da demedi:) ''
bir de biz balayından sonra direk eve gitmek zorundaydık(eşim subay, izni sınırlı, o yüzden ailelere uğrayamayacaktık, 3 ay sonra izin kullancaktık)
düşün bir de bizim altınlar 3 ay kalcaktı.
ben anneme söyledim, o müdahale etti duruma, biraz ortalık karıştı ama kayınvalidem aldı cevabını oturdu aşşa.
ne olur ne olmaz, biz bir de 5 ay sonra izin kullandık caım düşün.
hayatta neler olacağı hiç belli olmaz,
o yüzden al altınlarını yanına, kimseye göz açtırma.
çalınır düşüncesiyle bulandırmalarına izin verme, millette dedektör mü var da altın olup olmayacağını bilecek.
bu durumu yaşamış biri olaraktan söylüyorum, kesinlikle altınlarını yanına al.
Öncelikle kasalar bahsettiğiniz kadar pahalı değil...Biz temmuz ayında halk bankasında küçük kasayı 250 TL ye kiraladık senelik...Bunun 150 TL si de depozito yani kasayı iptal ettiğin anda geri alacaksın...Her bankanın bünyesinde maalesef kasa yok araştırmanız gerek nerede,hangi kasa,ne kadar fiyata olduğunu... Diyelim ki siz kendiniz kasa açtınız balayından halk bankasında sonra kasayı açtığınız yere gelebilecek misiniz yoksa direk Erzurum'a mı gideceksiniz balayından... Eğer direk Erzurum'a gidecekseniz kasa sizin için çok kullanışlı olmayacaktır.Bizde altınlarımızla balayına giden çiftlerdendik... Benim kaynanam ile herhangi sorun olmadı... Balayına gitmeden önce kasa kiralar oraya koyarız dedik ama kasa bulamadık mecburen altınlarla gitmek zorunda kaldık... Eğer gideceğiniz otelde kasanız olacak ise çok sorun değil yanınızda götürmeniz... Zaten otelden dışarı çıkılmıyor çok fazlaEğer otelden çok uzaklaşacak olursanız çantanıza alırsınız Şimdi aklıma geldi balayında oturup altınları saymıştık tek tek biz
canım yazdıklarını okdum eniştenin ailesini boğasım geldi sen git kasa kirala öyle balayına gtrmekle otelin kasasına koymakla olmaz bu iş bankaların kiralık kasa fiyatlarıda öyle 500 tl filan deil 500 tl diyen sana fena yalan atmış kasa dairesini mi kapatıosun allasen 500 tlye. benm altınlar hala kiralık kasada duruo buyukte bi kasa 180 tl mi ne yıllık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?