altınlarımı ve paralarımı kaptırmak istemıyorum :((

yoygun0891

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2008
366
0
96
44
Konya
kızlar slm ben ocagın 27 nişanlandım nişanımız salonda oldu olayı hiç uzatmadan özetten gecıcem nişandayız takı merasımınınde tam ortasındayız takı ve para takanlar gelıyor nişanlımın ve benım boynumdada beyaz şerit veya kuşak adı herneyse ondan var ona iğnelenıor takı merasımının tam ortasında bıde ne olsun kaynanam hemen yanımızda yanı damadın yanında duruyor ve damadın teyzesının kızı gelıyor kuşağı damadın boynunda cekıp alıyor benım nısanlımda verıyor derken benden ıstenıyor bende o heyecanla ne oldugunu bıle anlıyamadan kızın ellerı boynumda bıtıyor zorla boynumdan cıkarma hareketı yapıyor bende mılletın gözü önunde sorun cıkmasın dıye cıkarıyorum yanı kızla beraber cıkarıyoruz kı o anda kaynanada bekleyor tabı kızda kusakları aldıgı gıbı bı anda ama sanıyelık bı anda kaynananın cantasıa tıkıstırıyor bende bakakalıyorum ablamda halbukısı benım yanımdaydı bızde adettıt salonda oldugu ıcın takı merasımı bıter gelınle damat gelın odasına gecer orada cıkartılır ve nısanda takılanlarıda kız alır bunlar mılletın gozunun onunde ve dahası takı merasımının ortasında alıp cantaya tıktılar bızede bakakalmak kaldı sonucmu ben rezılll oldum aradan bu kadar zaman gectı o gece salonda bulunanlar hayırlı olsuna arıyor sonrasında neydı ya o rezalet dıyorlar
şimdi benım sorum ben dugunde ne yapacam dugundede el koydurtmam o kesın cunku ben herseyı borcla harcla yapmak zorundayım cunku nakıtım yok calısıyorum ama maaasım anca taksıt odemeye yeterbende dugunde takılan paraları degerlendırır bı acıgımızı bı ıhtıyacımızı lkarsılarız dıye dusunuyordum hele bu hareketı gordukden sonra ıyıcene gozum acıldı etrafında kım varsa herkes aynı seyı soluyorlar bunlar dugundede el koyarlar dıyorlar ve koyarlarda bana da ole gelıyor benım sızden ıstedıgım tavsıye ben dugunde ne yapsamda kaptırmasam cunku ne yalan deyım ıhtıyacım olacak bana hıc nısanlınla konus onu ıkna et demeyın acayıp anacı babacı onların agzına bakıyor onu kendıme nasıl cekecegımde başka bı konu zaten hanı bıarkadaşım dugunde gleınlıgın yanında kese gibi canta yaptır gelenlerde kusaga degılde cantana ıgnelesın taktıkları altın yada paraları dıyor ama bana sacma gelıyor nısanda ablam yanımdaydı ama bunlar kaşla göz arası alıverdıler kesın dugundede olacak o yuzden bana ole bı care lazımkı takılar benım elımde olsun boynumdan cekıp alırlar dıye korkuyorum dugun anındada nıye aldınız yada vermem deyıpde kavgada cıksın ıstemıyorum onlar uyanıksa bende bı uyanıkıklık edeyım elımde olsun ıstıyorum ama nasıl bı care lutfen yardım edın vallahı nısandan berıdır delı oldum haa bıu arada o alınan paralar ve takılan kucuk altınlar ve artı erkek tarafının bana taktıgı her ne varsa bılezıkden sete kadar hepsınıde ertesı gun benden aldılar kasaya koyacaklarmıs bende baktımkı dızlık cıkacak lanet olsun deyıp verdım sımdı elımde hıc bıseyım yok kendı aılemın taktıgı kucuk alrtınlar bıle onlarda dugune yakın bozdurulup masraf gorueecekmıs bende lanet olsun deyıp verdım bana takılan paradanda sagdece 500 lirasını bana ıade ettıler 1.500 tl takılmıs bin tl sıde onlarda ertesı akşamı altınları ıade deyım dıye kaynanam benı cagırdı bende gıttım kı ne goreyım boş kusakları bana ıade ettı bende hıc degılse parayı verırler dıye beklıyordum kızlar dugununde altın ve paraları kaptıranlar varmı aranızda yada kaptırmayacak akdar uyanık olupda bu ıse bı hal care bulanlar lutfen yardım

ay nasıl sinirlendim sence neden dugundeki paralarımızı almak istiyor kayınvalidemgil.
bize hiç yardım etmedikleri halde!!!!
nişanlım paralarına sahip cık bir kuruş verme bende vermeyecegğim dedi.
çocuğun hiç birşeyine yardım etmediler!kombi parasına banyo dolabı parasını ve dusunun banyo dolabının takılış parasını bile kocamdan gidiyor.
vay anasını bu millet ne sanıyor kendini.
valla dugunden once acık sert bi dille uyar beş kuruş vermem alamazsınız rezillik cıkarmayın siz rezil olursunuz de.
ben dicem şahsen.
rezilliğin kralını yaparım orda kendimi rezil etmem ama , adam akıllı hırpalattırırım arkadaşlarıma valla.
gerçi bizimkiler ole herkezin ıcınde yapamazlar ya sinsice yaparlar yada isterler.

kayınvalidenle konuşsan biraz tatlı sert, nişandaki gibi olmasın falan desen

kendine takılanları isteseydin bari.. böyle şeyde hiç duymadım. erkek tarafı gelinin takısını alamaz.

Canım kendinden hiç taviz verme
Al karşına kayınvalideni güzel bi dille anlat düğünde olmasın böyle şeyler tarzında
Olsa bile düğün de takı esnasında sende yanında kendi tarafndan birilerini bulundurursun

allah yrdmcn olsn zor bi durum az çok anlayablyrm sizi benm altınlarmda kaynvalidemde ve ne durumda olduklarını blmyrm bile sorsam cvp alamıyrm şuan kiracym tek temennm biran önce ev almak ve altınlarımı kurtarablrsem kurtarmak

böyle bi aileyle işin baya zor...düğünde kaptırmasan ne olucak ki,köşe kapmaca mı oynıcaksınız
kafa yapıları ortada..çok ayıp bişe yaptıkları.

Canim senin anne baban yok mu? Sahipsiz degilsindir herhalde neden ailen takilanlari istemiyor. Gayette takilanlari istemeli gerekirse kavga etmelisin; Ben olsam vermezlerse ayrilirdim bile ne munasebet boyle bir saygisizlik yapilacak benim ustuden taki alinacak ve esin olacak hic birsey yapmayacak? Ne munasebet. Sen saf akli melekesi yerinde olmayan bir insan misin ki sana kasaya koyucaz altinlari sakliycaz demisler. Senin aklin basin yerinde kendinde gayet saklarsin altinlari neden ustunden altinlari cikarmak isteyen kizi ittirivermedin... Ben en cok kusura bakmayin ama bu huyumu seviyorum beni taniyanlarda gerekirse rezillik cikaricagimi hic cekinmiyecegimi biirler. Hakedene nerde olursa olsun hakettigi muameleyi yaparim. Bende bir gun bir dugundeydim ve ust kattaki komsumuz ben sevmem kendilerini bana uygunsuz bir laf soyledi. Ben cok gencken haliyle ailemle kavgalar yapardik cok ses yapmisligimiz oldu. Ben evlendim tabi yasim oldu 24 bana demesin mi o kadar insanin icinde MISSPLAYFUL akkillanmissin vs ... bende dedim ki hic deli olmadim ki akillanayim sizde akillanmissiniz kariniza attiginiz dayak sesleri artik gelmiyor bizede iyi olmus sizede dedim. Karisi aaa oyle denilir mi kizim ne biicim laf o oyle fln dedi masayi terkettim. COk kiziyorum densiz insanlara. Herkes haddini bilicek ne bicim laflar boyle.

Sen o kusagi suratlarina firlatmadin mi ben size bos mu verdim de bana bos kusagi veriyorsunuz deyip aticaktin. Masraf yapicaklarsa milletin sana taktiklarina mi guvenmisler. Kendilerini az siksinlarda ceplerinden odesinler baskasinin taktiklarina konana kadar. Ac gozunu kuzum uyan uykudaysan.

Maşallah sizdede ne sabır varmış böyle.Farkındasınız dimi nasıl bir aileye gelin gittiğinizi..Ki sizi koruyabilen bir nişanlınızda yokmuş.Üzgünüm ama bu aile sizi bi ömür ezer gibi geliyor bana.Nişanlınız zaten onlara meyilliyse ağzını açıp birşey diyemez..

Kimsenin ailenizin ve kendi tarafınızın taktığı altınlara el koyma hakkı yok.Sizin aileniz nasıl bu kadar sessiz kızlarını nasıl bu kadar ezdirebiliyorlar aklım almıyor.Benim annem olsa yolardı kaynanamı valla sen napıosun die.Çünkü takılan altınlar gelin ve damata yardımdır adı üsütünde.

Valla size verebilecek bi aklım yok üzgünüm.Çünkü böle bi aileyse nasıl başedilir bilmiyorum.Bence siz arkanıza bakmadan kaçın.Çünkü şuan bunu yapanlar ilerde neler yaparlar tasavvur bile edemiyorum..

valla canım o anda ablamda yanımdaydı sozum ona gelın odasına oda gelecektı o alacaktı ama dedıgım gıbı sanıyelık bı durum oldu anlıyacagınız valla bunlar dugundede alacaklarda ben kaptırmayım dıye neasıl bı yol denesem derdındeyım kaynanayla konusdumda hıcccc bı ıse yaramadı bunların derdı salla başını bıl ısını hesapı

insanlar rahat rahat gözünüzün içine baka baka boynunuzdaki kusagı almıs ne nişanlınız ne anne baba bişey dememiş üstelik anne değil baba deil teyze kızı yapmıs bu işi siz hala ihtiyaç olacak altınlar lazım diyorsunuz o altınlar sizin ihtiyac olmasa olsun önemli değil mi diyeceksiniz? tatsızlık cıkmadan altın kurtarma peşindesiniz yerinizde olsam arkama bakmadan kaçardım o nişanlıdan da aileden de.. ayrıca o borcu nisanlınız düşünmüyormu cok mu normal miş ona göre altınları boynunuzdan alan teyze kızı? nişanlınızın planı ne borclar ve sizin hakkınız olanın ortalık yerde alınması hakkında?

Arkadaşım ben tek o konuda uyanıklık yaptım şimdi düğünüm geldi gözümün önüne arkadaşıma kese verdim dedim takılar takılınca hemen yanım agel takıları sana verecem al keseye koy sakla dedim tamam dedi eşimede söyledim tamam dedi tam kayınvalidem ayağa kalkıyorduki arkadaşım takıları bir hışımla keseye doldurdu aldı gitti kaynanam olacak rezil baka kaldı ama 30 milyar borç ödedim ddüğün borcu takı bprcu eşya borcu şimdi yüzlerini bile görmek istemiyorum sende bir arkadaşına bu şekilde yaptırabilirsin sakın altınlarını verme dinimizcede onlar senin hakkın !!!!!!

Siz acik acik ailenizi de alip konusun. Dugunde ordan oraya kacmak zorunda kalmazsiniz ustelik yaptiklari cok ayip nisanlinizada anlatin durumu. Benim psikolijim bozulur gunlerce uyuyamazdim o iliskiyide yurutemezdim. Allah size resmen bu insanla evlenirsen ilerde olacaklari gor ! gibisinden isaret yolluyor resmen sana isaret gonderilmis yukaridan. Vazgec bu iliskiden veya altinlarini soke soke al konusman lazim acilen.

konu sahibi hala genel bi sorun görmüyo ortada, düğünde ki altınları kaptırmama derdinde
tecrübesi olan varsa akıl versin bari altınlar nasıl korunur...

konu sahibi hala genel bi sorun görmüyo ortada, düğünde ki altınları kaptırmama derdinde
tecrübesi olan varsa akıl versin bari altınlar nasıl korunur...

Ustunden altinlari almaya geldiklerinde hisimla o el itilir. Altinlar bizde duracak denilir. ISTE budur.Zorla kizin sacini basini yolup alicak degiller ya itisip kakisacak halleri yok herhalde.. Oyle ise kimbilier bunlar acaba nisan yapip yapip tum altinlari toplayip ortadan kaybolan dolandirici ailelerden mi??? Belkide oyledi bir kiz bulup nisan yapip toplayip altinlari nisan atiyolardir kim bilir...

sen bence o çocuğu onlara kaptır kendine başka daha hayırlı bir kısmet bul kızım saf mısın nesin altınlatı kaptırmamak ne demek sen hayatının hatasını yapıyrsun farkında değilsin Allah akıl fikir versin......

bence teyze kızı itişip kakışmaya gönüllü, görev bilinciyle davranmış resmen
konu sahibi de güçlü kuvvetli birisini bulsun , kim kaparsa artık

nasıl yani nişanda takılanlarımı aldılar senden....benmi yanlış anladım bu nedir yaaa nasıl bir terbiyesizliktir keşke sen rezil olcağına onları rezil etseydinde hayırdır ne oluyor şimdi ne yapıyosun sen falan deseydin o edepsiz kıza ne demek paldır küldür boynundaki kuşağa sarılmak yaa ayyy çok sinirlendim geri istedinizmi peki? ailen bişey demedimi bu insanlara?

bencede yol yakınken donmek en mantıklısı...

Ben dedigini yapardim beni desteklemeyen birsey yapmayan altinlarimi geri almayan nisanliyida silerdim. Ne terbiyesizli canim ya altinlar geri donecek yada nisan bozulcak derdim. Zaten rezil etmisler nisani atsa kimse suclamaz kizi daha gururunu kurtarir Ilerde cok rezil olur evlenirse yol yakinken donsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…