Altin Meselesi...

Zaten artik oyle olacak ams ben esimin tavrinin degismesini cok istiyorum. Hakkimi savunmasini istiyorum

Ayrılık fikri için çok çok erken bence. Ortada ayrılığa gerekçe olacak konu da yok. Hem kırılmış hemde kızmış olmak bunu düşündürdü sanırım size, ama bu fikri kaldırın rafa. Siz bunu eşinizle çözüme kavuşturamıyorsanız tek basınıza, akıllıca yapacaksınız. Kavga etmeyin, ama tak tak verin cevabı. Burada en önemli unsur da mesafe. O mesafeyi acilen koyun araya. Taşınma imkânı nedir bilmem ama bundan sonraki süreçte ev arama durumu olursa öncelik uzaklaşmak olsun.

Biraz üzücü olmuş..Anlaşılan sizden hala lohusalık psikolojisindesiniz.çünkü bın sebepten boşanmak saçma.
Ayrıca neden eşinizden sizi savunmasını vs.bekliyorsunız ki?
Siz artık bir annesiniz ve esas doğanın gücü sizden yana.Keşke orada yastığı ellerinden alıp odadan çıkmalarını veya yastığı para neyse işte tekrardan salonunuza misafirlerin yanında güvenli bir yere koyaaydınız.ve akşam eşim gelince birlikte bakacağız vs. Deseydiniz.
Problem eşinizden değil promlem sizin biraz çekingen ve hatta edepli davranmaya çalışmanız.
Ama karşınızda edepli biri varsa edepli edilir.edepsize edepli davranmanız hata olmuş.
Bu da sizin sorununuz eşinizi üzülmeyin kendinizden soğutmayın durduk yerde.sadece alttan alttan ablasının yanlış yaptığını sizi misafirlerinize karşı utandırdığını oysa sizin eşinizle hediyelerinizi saymak istediğinizi söyleyin.çünkü genelde olması gereken budur.
Zaten siz bu olayı unutmazsınız.Bu da size ders olsun eşinizle ortak kararlar almaya çalışın ki dengesiz insanların oyuncağı olmayın! Hakkınızı haklılıkla savunun kadınlar! Erkeklerin sizi savunmasına bırakmayın işinizi.
Ayrıca ne hırsızlığıymış! SAÇMALIK! Kendi malınız artık o hediyeler.Güle güle kullanın.
Kendini savunması konusunda haklisiniz ama boşanma konusunda konu sahibi haklı. Burda yazamadığı bi çok sebebi de var. O saygıda kusur etmemiş ama sindirmişler bi şekilde. Olayların içinde olmadan çok ta bilemeyiz. Ama ben bu kadarına tahammül edemezdim onu biliyorum. Bi de biz sessiz kalmadığımız için mi böyle sorunlar görmüyoruz onu düşünmeye başladım son zamanlarda.

sen kendı kendını savunmadıgın sürece bu böyle devam edecek ,
ben evliliğim nezaman oturdu biliyormusun , kocamdan beni savunmasını beklemeyi bıraktıgımdan beri ,
sınırını koyacaksın ve sana nasıl davranıyorlarsa sende öyle davranacaksın .

Ablacim senin iyi niyetini,güçsüzlüğün gibi goruyorlar,ondan seni eziyorlar öyle,keşke baştan tavır koysaydin hepsine....bu tür tipler(gorumcen,kv vs gibi), onlarla kavga yapmadan,onlara bagirmadan insana saygi duymazlar,insan yerine koymazlar,ne kadar fazla susarsan o kadar fazla tepene çıkarlar...keşke o gorumce yastigi elinden aldığı zaman bagirsaydin ustune "hosst noluyo"filan deseydin kovsaydin odadan...nasil olsa fesatsin onlar için,ne diye alttan aliyon sabrediyon...o kacana da çok yuz veriyorsun

neden saydınız ki

ayak altında olmasın diye odaya götürdünüz anlarım kapıyı kilitleyin anlarım da neden sayasınız ki

düğünde de saymadım başka zaman da saymam ne olacak iki taraftan şahitler önünde altın sayılınca

çok çirkin

görümcem böyle bir şey dese sayacağım kardeşime atacağım diye sana ne derim

bu arada babanızın olmaması ile konunun ilgisi yok

yine aynı ifadelerle bir konu okumuştum aynı kişi misiniz bilmem ama

babanızın olup olmaması önemli değil

sizi o bu değil kendiniz savunacaksınız

babam var çok şükür ama ağzını açıp eşime bir şey diyemez haddine değil zira

eşimi ben seçtim bir cevap verilecekse birine karşı çemkirilecekse de ben yeterince çemkiririm

aile işlerinize ananızı babanızı karıştırmaz yahut işte olsaydı şöyle olurdu demezseniz daha huzurlu yaşarsınız

iki taraf da yok artık aile dediğiniz eşiniz siz ve çocuğunuz

Kendini savunması konusunda haklisiniz ama boşanma konusunda konu sahibi haklı. Burda yazamadığı bi çok sebebi de var. O saygıda kusur etmemiş ama sindirmişler bi şekilde. Olayların içinde olmadan çok ta bilemeyiz. Ama ben bu kadarına tahammül edemezdim onu biliyorum. Bi de biz sessiz kalmadığımız için mi böyle sorunlar görmüyoruz onu düşünmeye başladım son zamanlarda.
Nasıl yani? Bu sebepten boşanması mı gerekiyor? Bilmediğim şeyler elbette vardır ama bu konu genelinde bana görümcem çirkeflik yaptı diye boşanmak saçma geldi.
Elbette kadın kendini savunacak eşinizden pohpohlayacak ortalığı karıştırmaya çalışan kuyruklu farelerde kuyruklarını kıstırıp çekilecek aradan.benim dediğim bu.
Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın.

Nasıl yani? Bu sebepten boşanması mı gerekiyor? Bilmediğim şeyler elbette vardır ama bu konu genelinde bana görümcem çirkeflik yaptı diye boşanmak saçma geldi.
Elbette kadın kendini savunacak eşinizden pohpohlayacak ortalığı karıştırmaya çalışan kuyruklu farelerde kuyruklarını kıstırıp çekilecek aradan.benim dediğim bu.
Amin. Konu tek görümce değil ki. Şöyle diyeyim görümce bana böyle davranamaz zaten davransa o benim için o gün biter. Ama bu bayan bitiremiyor. Kaynanam herşeye müdahale etse ben tepki koyarım sınır koyarım ama konu sahibi koyamıyor. Eşim sürekli annesini haklı görüp beni ezmeye çalışırsa kendi annesi ile 24 saat görüşüp benim annem benim evime gelemiyorsa bu durumda ben bile boşanmayı düşünürüm. Kimse kimseyi bu şekilde çekmek zorunda değil

Ha başta bende çok yenisiniz boşanma diyordum da sonra fikrim değişti değmez

Amin. Konu tek görümce değil ki. Şöyle diyeyim görümce bana böyle davranamaz zaten davransa o benim için o gün biter. Ama bu bayan bitiremiyor. Kaynanam herşeye müdahale etse ben tepki koyarım sınır koyarım ama konu sahibi koyamıyor. Eşim sürekli annesini haklı görüp beni ezmeye çalışırsa kendi annesi ile 24 saat görüşüp benim annem benim evime gelemiyorsa bu durumda ben bile boşanmayı düşünürüm. Kimse kimseyi bu şekilde çekmek zorunda değil

Haa öyle sorunları olduğunu elbette bilmiyordum.şimdi baktım biraz eski konularına..zor bile hayat.
Konu sahibi arkadaş kendine güven kendini sev azıcıkda sen bencil ve saldırgan olmayı dene! Çünkü böyle giderse kızınada sana da yazık olacak.Aslında eşinde çok çok marjinal değil klasik türk erkeği.Biraz pohpohlayacak biraz da her konuda sen bilirsin tabi aşkım ama bence böyle olsun diyeceksin.
"Sen bilirsin tabiki ama...." diyerek isteğinizi yumuşak bir üslupla söylemek iletişimin anahtarıdır.Bir iletişim prof.kitabında okumuştum bu bilgiyi.benim kocamdan işe yarıyor çok şükür.Basit bir konuda deneyin bence.Kocanız 5olaydan 4ünde sizin dediğinizi yapacaktır!

Haa öyle sorunları olduğunu elbette bilmiyordum.şimdi baktım biraz eski konularına..zor bile hayat.
Konu sahibi arkadaş kendine güven kendini sev azıcıkda sen bencil ve saldırgan olmayı dene! Çünkü böyle giderse kızınada sana da yazık olacak.Aslında eşinde çok çok marjinal değil klasik türk erkeği.Biraz pohpohlayacak biraz da her konuda sen bilirsin tabi aşkım ama bence böyle olsun diyeceksin.
"Sen bilirsin tabiki ama...." diyerek isteğinizi yumuşak bir üslupla söylemek iletişimin anahtarıdır.Bir iletişim prof.kitabında okumuştum bu bilgiyi.benim kocamdan işe yarıyor çok şükür.Basit bir konuda deneyin bence.Kocanız 5olaydan 4ünde sizin dediğinizi yapacaktır!
Evet bazen kendin bazı şeyleri deneyeceksin çözüm yolunu farklı yönden bulmaya çalışacaksın ki genelde bi süre sonra sorun çözülüyor. Ama bunu herkes yapamıyor bu da bi gerçek

o değil de,bebek mevlütünde,yastık dolusu ,sayılacak kadar altın?nasıl bir çevre varmış sizde maşallah.

biz de takılsa takılsa,3-5 tane takılır.o da dede,hala ,dayı gibi yakın akrabalar.onlar da önceden taktığı için,gelenler kılık kıyafetten fazla birşey getirmezler.

ne fakir çevrem varmış,peh...
Aynen öyle, çok yakınlar takar bizde de, onun dışında veren olursa da tek tük olur.
Hem fasfakir, hem fusfukaraymışız.

en büyük suçlu eşin. bence onunla kavga etmeden bir konuş..
eğer seni anlamıyorsa yapacak bir şey yok..

Sanirim ben bu evliliğe devam ettigim surece kadinlar kulübünde bdv ye konu acmalarim bitmeyecek....
Bugun kizimin mevludunu yaptik cok sukur. Her sey guzel gidiyor derken taki mevzusunda fire verdik ne yazik ki...
Takilar takilmadan evvel esimin yegeni video cekecegim diyip durdu. Gorgusuzluk olacagini dusundugum icin hayir dedim. Takilar takildi yastigi alip yatak odasina gececektim ki gorumcem kapti yastigi benden once kostu yatak odasina arkasindan gittim kizida geldi kapiyi kapatti. Dedimki Kendimce noluyoruz?
Altinlari saymaya basladi bende ne oluyor abla ne olacak ki takilar bende dedim gayet sert bir sekilde suan hatirlayamadigim benden dolayi bir sey olacakmis gibi bir imada bulundu . Bende inanin napacagimi sasirdim. Altinlari saydi paralari saydirdi bana da gozunu ayirmiyor paradan. Esime mj atacagini soyledi... sonra altinlari verip cikti. Ben once esimin yaptirdigini dusundum ve eve gelince altinlarla paralari firlatip bana benim evimde ablan ne hakla ne curretle benim cocugumun rizkini sayip beni hirsiz yerine koyuyor dedim noluyoruz ya dedi. Anlattik olayi bana hak verdi ve annem evde oldugu icin bu konuyu uzun uzun konusacagiz dedi. Sonra annesigile gidip geldi. Ve her zamanki gibi onlar iyilik melegi ben fesat ilan edildim. Ablasi yardimci olmus bana ev kalabalikmis vs vs. Dedimki ablan cok yardimci olmak istediyse eger kapiyi tutardi al kardesim say takini derdi cikip giderdi dedim. Bana masal anlatmayin igreniyorum sizden dedim. Sonra bir altin eksik diye laf cikardilar bende dedimki ablan yalan soylemesin zaten bu kadar bekliyorduk yeter artik bu kadar burnunu sokmasin o kim ki benim altinimin paramin hesabini tutuyor dedim. Neymis o ablasiymis. Gitti icki aldi icti icti salak salak muzikler dinleyip efkarlaniyor guya. Gidip dedimki ailenin bu evde olan hakimiyeti yetti artik bu hareketi ben yapsam burnumdan getirirdin ablana telefon acipta sen benim karima bunu nasil yaparsin diyemedin yaziklar oldun ben seninle mutlu degilim bunu bil dedim ciktim.
Simdi ailesi cok iyi ben fesat ve hirsizim. İnanamiyorum ya inanamiyorum. Bu olaylara annemde sahit oldu ve kadin okaadar uzuluyorki. İnanin boguldum yiprandim beni sindirmisler haberim yok. Esim eger ailesine tepki koymazda beni savunmazsa bosanacagim. Bu hayati yasamak istemiyorum bir omur bu insanlarla bir arada olmak istemiyorum. Ne olur bana birşeyler soyleyin ne olur bana destek verin. Babam yok diye mi oluyor bunlar? Babam olsaydi beni boyle sahipsiz sanmazlardi diyorum :KK43: annecigimde mereye kadar koruyup kollasin. Onuda sindirdiler resmsn. Canim anneme sahip cikamadim bunlarin karsisinda. Bu durumda bile kadin bana diyorki tepki koyamadim sen bana kizarsjb diye diyor ya :KK43: ben sevgili anneme bile sahip cikamadimmi bu adilerin karsisinda :KK43:
son cümleye kadar okuyamadım tek ve yek en hakiki suçlu sizsiniz.kimseye laf etmeyin bence.bu kadar basiretsizlik,o altınları görümcenin suratına çarpıp saçından tutup kapıya koyamadıysan kimseye laf etme.

Boşanma dilekçesini vermeden bari hizaya sokun...
Eşinizin ailesini tamamen hayatınızdan çıkarın.
Ararlarsa açmayın, gelirlerse kapıya çıkmayın.
Çocuğu da göstermeyin.
Eşiniz laf ederse ona da kapıyı gösterin.
Burada karın ve evladın orada anan bacın.
Yap seçimini nasıl bir aile istiyorsan diyin.
Öyle yada böyle ipler kopacaksa, hem onların hadsizlikleri yanına kalmasın. Kovulmak ne demek bir tatsınlar, hem eşinize bir şans olmuş olur belki dank eder.
Ama eğer bunu eşiniz istediyse, ki siz öyle düşünüyorsunuz,
Beni kendi evladımın hediyesini çalmakla suçlayacak,
Üstüne de ablasına bu çirkinliği yansıtacak,
Beni kontrol ettirecek...çok zor yüz yüze bakmanız..
Zaten artik dediginiz gibi ipler koptu ben de eski ben olmayacagim ve bundan sonra devam etse bile eski saygimi korumayacagim esimide karistirmayip cevaplarini verecegim. Sirf evimin huzuru bozulmasin diye sustum sustum ama artik canıma tak etti
"Babam yok diye mi oluyor bunlar? Babam olsaydi beni boyle sahipsiz sanmazlardi diyorum :KK43:" ağlattınız, Allah yardımcınız olsun.
Amin cok tesekkur ederim
Canim baban yoksa rabbin var. Yuvani evladını koruyacak olan sensin. Bende 6 tane nurtopu gibi kaynana var. Gorumce kp kayin yenge ne ararsan. Benimde eşim cok sakin yapıda ve sabirli biridir. 2.5 sene neler cektim ben. Ama kendimi hic ezdirmedim.hep dik ve güçlü durdum. Onlar beni ezilemeyecek biri olarak gordu. Zayifligimi kendime sakladim. Esim duzelir diye kalp kirmak istemedi. Hamile olunca bana eziyetleri artinca postayi koydu. Eger koymasaydi ben ona tavrimi cok net koyucaktim. Yoksa yuvam dagilacakti. yavrumu dusundum. Illaki baban mi olmali. Benim Rabbim var deyip dişini goster. Bu evin hanimi benim. Isinize geliyorsa. Gerekiyorsa gitme gelmesinler bebegini gosterme. Esinede tavrını koy. Yapmasanda boyle giderse yuvan yikilacak. Eğer eşin adam olmazsa da bu yuvan yikilacak. Bari sonra icinde kalip pismanlik yaşama geriye dönüşü yok. Insallah eşin gozunu acarda yuvanda kurtulur.
Haklısınız artik benim tavir koymam lazim. Onceleri kendim savunurdum kendimi ama baktim yine ben suclu oluyorum esimden bekledim o da beceremedi ama artik ya herro ya merro kivamina getirdiler. Ya ben agizlarinin payini verip hadlerini bildirecegim ya da bosanacagiz kspilarina kina koyacagim

kimseye kendinizi ispat etmek zorunda degilsiniz.
gelen hediye takıları hesap açıp bankaya yatırın soran olursa da yedim dersiniz.
yakın zamanda elinizden almak için hamle yapmaya çalışır gibi geldi bu tipler.
sizin orda savunamadıgınız şeyi eşinizden neden beklediniz.
saymayacaksın diyip alsaydınız elinden.
en büyük hata eşinizi ortaya almaya çalışmakla oluyor.
görümce valide ile tartışmaya mahreminize sokmaya hiçç gerek yok siz o evin hanımısınız siz izin verdiginiz kadar size karışabilirler unutmayın.
eşinizle aranız nekadar mutlu olursa ailesi okadar zorlanacaktır
Daha onceleri ben savunurdum kendimi ama baktim olmuyor esimden bekledim bu da olmadi. Ya bosanacagiz ya da benim eski halimi mumla aratacagim
İyi de sizde o ailenin evinizin içine kadar girmesine müsaade ediyorsunuz. Yani saysın altınları orada ablasıyla kavga etmeyip eşinize niye bu işi havale ediyorsunuz. Sende ablasını ara bana bu kadar altin verdin. Sayarken 1 tanesini cukkaladin mi nerde öbür altın diye bağır çağır bakalım ne yapacaklar.
Emin olun yine yalanci fesat ben olurum. Terbiyesizler yaptijlarindan utanmayip birde bir altin daha vardi diyor kendisi kocasindan altin sakliyor benimdr oyle oldugumu dusunuyor gerzek

Canım benim sen niye karıştırıyorsun herşeye eşini. Ondan bekleme yapacak olsa yapardı. Senin elin ağzın armut mu topluyor. Gündüz evde Mevlüt var olaylar olaylar. Adam akşam geliyor senden dinliyor senin gazınla gidiyor bir de onlardan dinliyor. Adam görmüyor ki sadece dinliyor. Kimi dinlerse de ona hak veriyor. Esin çok haklı adam resmen aranızda tenis topuna dönmüş. Sen kendi kavganın kendin vereceksin.
Eskiden ben savunurdum hakkimi ama baktim saygisiz damgasi yiyorum hep esime soyler oldum ama o da olmadi iste adam ailesi mutluysa mutlu ben onemli degilmisim onun icin...

Ya noluyo bı görümcelere anlamıyorum. Ben de görümceyim ve onlardaki rahatlığı görünce hayret ediyorum. Ben öyle olcam değil altınları alıp saymak dokunmaya çekinirim. Resmen ruh hastası bunlar başka birşey değil.
Çok kırılmışsın ben de olsam eşim benim arkamda durmasa ben de çok kötü olurum. Umarım eşin hatasını anlar.
Bir de babam yok diye mi oluyor demişsin ama pislik yapacak insan babası varmış yokmuş ona bakmaz
Haklisiniz gercekten bende ayni sekilde birakin baskasinin malini mulkunu saymayi goz ucuyla bakamam. Esim benim fesat oldugumu dusunuyor ablasi iyilik etmis. Dudunceside sabit kalaca eminim birde utanmadan uste ciktilar

Konularınızı devamlı takip ediyorum.. Sizin eşiniz ana kuzusu denilen tiplerden. Doğruyu az çok oda görüyor ama annesini, kardeşini tutuyor. Kendi ailesini olduğunu, eşi ve çocuklarının olduğunu daha farkına varamamış. Ne yazık ki siz de eşinizin ailesine zamanında tepkinizi koyamamışsınız, sizi sindirmişler resmen.
Anneniz bile sinmiş. Baksanıza küçük bir kelime dahi edememiş. Kocanız size ailesindeki herkesi saydırtmış ama siz annenizi saydırtamamışsınız. Tebrikler eşinize.
Cok haklisiniz dogru tespit bunlar hep benim hatam ... ama artik eski halimi cok arayacaklar
Her konunuzu takip ediyorum. Daha önce yazdığımı yine yazayım, sizin evliliğiniz düzelmez. En fazla günü kurtarıyorsunuz. Birde siz eşinizin görümcenize Altını saymasını istediğini söylüyorsunuz. Çocuğumun rızkını çalacağımı düşünüyorsa eşim, çocuğumun öz annesine değil de halasına güveniyorsa ben o insana eşim bile demezdim. Siz boşanacağım deyip boşanmayacaksınız o ayrı tabii. Olan yıllarınıza olacak yazık gerçekten üzülüyorum
Artik inanin bosanmayi dort gozle bekliyorum ya da bosanmasam bile bu aileye eskisi kadar iyi olmayacagima emjnim. Umarim buraya kurtuldum diye konu acacagim gunlerde gelecek diyorum. Sadece biraz daha dusnup bundan sonraki hayatimda neler yapacağımı planlayacagim

Anlattıklarınızdan ve eşinizin tarafının cür et ettiği şeylerde eşinizin payının oldugunu düşünüyorum.Altınları vermiş görümce,bilgiyi almış eşinizle paylaşmış,görevini tamamlamış yani.Eşinizin de size güveni yok sanırım.Boşanma lafı geçirdiyseniz altınları teminat yapacağınızdan şüphelenebilir gibi geldi.İş eşte bitiyor malesef :KK43:
Evet bende esimin yaptirdigini dusunuyorum

Bu ornekler hic bitmez tatlim.

Benim oglum dogdu. Benim tarafim cok kalabalik. Haliyle altinim cok oldu. Babam yarim, annem yarim, abim tam diger abilerim ceyrek, kuzenlerim ceyrek, dayilarim ceyrek takti. Anlayacaginiz o zamanin parasiyla 30 grlik burgu bilezik parasi oldu.

Herneyse benim kocamin tarafindan da sadece 1 ceyrek takildi o da kvdemden.

Bende esime dedim ki bunu bilezik yapalim car cur olmasin dedim.

Hemen kv dem atladi oglumun altinlarinimi yiyeceksin dedi!

Oncelikle o benim oglum. O taktigi tek ceyrek harici gerisi benim ailemden.

Sen kim oluyorsunda oglumun altinlarini yemekle sucluyorsun!

Diyemedim tabi.....

Ve evet o altinlar car cur oldu. Bir iki bir iki gitti hep!

Halaaaa aklima geldikce sinir oluyorum.

Benim ailem oglum icin doktu sacti. Kiymete binmedi. Kv dem senede 100 tl gonderse esim ne guzel anam var diyip kiymete bindiriyor.

Valla bu kocalar cok cakal. Aileleri her daim kiymetli!
Aynen oyle. Benim annem butun eziyetimizi cekti annesi geldi bi tabak kaldirdi cok degerli old. allah bu anaci adamlardan korusun bizi
Altını ablası çalmış olabilir. Yastığı kaçırdığına göre.
Biraz daha ustelerlerse eger ablan almistir diyecegim gercekten
Esinizden yuz almis gorumce belli, once esinizin kuruntusunu hakki cikarin bence yani altinlari alin ve bi hesaba yatirin ya da ne bileyim bi kunye bilezik yaptirin cocugunuz icin kendinizde tutun. Ailesiyle iliskinizi kesin komple, mevlutte yapilmis zaten onlara ihtiyaciniz yok, zaten boyle sinir bozucu davranislari olan insanlara hayatinizin hicbir yerinde ihtiyaciniz yok. Allah sabir versin...
Amin cok tesekkur ederim. Zaten artik kapimin yanindan gecirmeyecegim onlari
ay konu yarıda kaldı. bitiremedim. utandım okurken...
Birde bana sorun yasarken cok kirildim....

Bence sen bunların hiç birini çekme. Evladın büyümeden kurtul bu aileden. Annenle gül gibi geçinir büyütürsün çocuğunu. İlerledikçe daha da artacak, evladını da kendi taraflarına çekecekler, bildiğin egoist bu aile. O zaman boşanmaya kalksan belki evladın bile orda kalmak ister. En iyisi şimdiden boşan, kurtul.
Haklisiniz artik bu raddeye geldim. Umarim sorunsuz kurtulurum bu aileden

Mevlütte ne diye yastığı alıp altınları saymak için koşturuyor :oha: ona ne ki? Yastıkta ortada kalsın yani. Bu insanlar niye böyle anlamış değilim. Şu adet ortadan kalksa da hepimiz rahatlasak. Takıyorlar dert takmıyorlar yine dert.
Eşin ailesine karşı tepkisini koymalı. En ufak şeyde dolduruşa gelen erkeğe tahammülüm yok sana gelip haklısın diyo oraya gidiyo oraya da haklısınız diyo. İradesiz zayıf pasif!
Yazık yani hepsini say suratına suratına!
Aynen oyle. Birde sadece onlara haklisiniz dese yine iyi birde bana gelip tavir koyuyor
allah yardımcın olsun
ne sacma bir davranıs

ben de görümceyim
bir ay evvel benım yegenımın de bebek mevlüdü oldu
ne takıldı bılmıyorum bile
yanlıs anlasılmasın dıye cok dolanmadım ortalıkta
ikram hizmet hariç

mevlut bıtımınde gelınımız bebişin yakasına takılan altınlardan bırını bana verdı
cocugun cantasına koyabilir misin diye
inan o altını alıp bebeğin cantasına koymak bile işkence oldu benım için.

çok garip insanlar var ya
bir adım geride dur bu konularda dimi , ama yok illa sorun cıkaracak bu erkek anneleri kardeslerı vs
Ben gorumceme cantaya altin koy desem ortaligi ayaga kaldirir emjnim allah herkesi sizin gibi naif insanlarla karsilastirsin ne diyeyim...

ben olsam altinlar eksik cikar benden bulurlar diye tobe dokunmam ..hicmi allah korkusu yok sizin aranizi bozuyorlar
Birde daha bir altin eksik diye kiyameti koparttilar daha birsey demiyorum ne kadar çig insanlarmis ya

Kardeş bu kadar uzulecek birşey yok. Madem esinden boşanmayı bile göze aldın ve esin seni savunmuyor ben olsam gorumceye telefon eder bu yaptığın terbiyesizlik sen kimsin bir daha böyle birşey yaparsan evime adım atamazsın derim o kadar. Farz et ki o şirret bastırdı sen de bastır konuşturma ben soyleyecegimi söyledim daha fazla konuşma de ve kapat telefonu. Neden iyi olmaya çalışıyorsun ki. Hak edene ettiğini vereceksin. Şu gorumcelik kv lik sifatlari ile gelin üzerinden kendilerine saygin yer bulmaya çalışanlara sinir oluyorum. Ben ne yapayım demeyin. İzin vermeyin.
Aynen oyle yolda gorsem selam vermem bu pisliklere yuvam icin katlandim yeterince artik acacagim agzjmi yumacagim gozumu
Ya boyle avam insanlardan olusan bir cevreniz varsa yapmayin soyle organizasyonlar her seferinde kavga cikiyor anlamadiniz mi hala? Altini takacak esiniz dostunuz mevlut yapmasaniz da evinize gelir takar zaten ne gerek vardi bunca probleme? Bile isteye yapiyorsunuz sonra ah vah. Belli degil miydi esinizin ailesinjn bunu yapacagi? Annenize rezil olmussunuz
Haklisiniz bu insanlarla markete bile gidilmez benim yaptigim da is gercekten

sen kim köpeksin benim evladımın olan şeyi benden sakınıyosun..:KK67:
Aynen oyle kendinde o hakki nereden bulduysa terbiyesiz

Biz senden böyle birsey istemedik senin üstüne vazife degil demeliydin.Seyretmişsin onu bir de.Harıl harıl sana lafta yetistirmis.
Birdaha sözünü esirgeme.
Artik zaten fazlasiyla alacaklar cevaplarini
+1 . kesinlikle katılıyorum. madem çevre bu kadar sorunlu elden geldiğince topluluk gerektiren şeylerden kaçının. mesela evliliğiniz devam ederse inş doğum gününde bile olay patlak verir.
Zaten butun ozel gunlerimizin icine ediyorlar sagolsunlar. Cok hayatimizin icindeler biktim usandim

o değil de,bebek mevlütünde,yastık dolusu ,sayılacak kadar altın?nasıl bir çevre varmış sizde maşallah.

biz de takılsa takılsa,3-5 tane takılır.o da dede,hala ,dayı gibi yakın akrabalar.onlar da önceden taktığı için,gelenler kılık kıyafetten fazla birşey getirmezler.

ne fakir çevrem varmış,peh...
Yanlis anlasilmasin bizim baskalarjnin bebeklerine taktiklarimiz geldi oyle cok da zengin bir cevremiz yok tabiki bizimde

Düğün takısında sorun çıktığını duydum da bebeğin mevlüt yastığını birlikte saymayı ilk defa duyuyorum. Hadi diyelim iyilik yapmaya kalktı. Neden bir altın eksik mevzusu çıkıyor. Eksik olsun kime ne? Belki sen bozdurdun bunun hesabını neden vermek zorundasın? Sen zaten gerekeni eşine söylemişsin başka diyecek bir önerim yok, eşin de klasik suçlu olduğu halde mağdur edebiyatı yapanlardan içki alıp efkarlanmak ne ya. Benim eşim de benzerini yapar bir konuda tartışsak kötü bişey söylemesem bile dünya başına yıkılıp küsme moduna girer oturur müzik dinleyip kendi kendini kapatır. Asıl tartışma konusunu unutursun onun kaprisi ile uğraşmaktan.
Aynen benim esimde oyle ama artik yemiyorum bu magdur ayaklarini hic suratina bile bakmadan yok sayiyorum evde

Bunu biliyosan oanda yüzüne vurucaktın görümcenin. Ben sen değilim çocuğumun altınını çalıyım eşinede kendi çocuğununkini çalmış ya derdi bizimkinide çalmaktı ya benim çalıcağımı düşünmekti diyecektin gerisini onlar düşünsün
Zaten bu konu uzayacak ve bunlar bu konuy tartismaaya muhakkak gelecek ozaman kocasinjn yaninda solucem
Görümce fesat, eş pasif. Kv de çok masum değildir eminim. Mutsuz evliliğin sırları.. İlk önce senin gerekli yerde gerekli cevabı yapıştırmayı bilmen lazım. İkinci olarak da eşinin görümce ve KV ye bi durun demeyi bilmesi lazım. Birinden biri olmalı yoksa yürümüyor.
Bilmiyorum artik bitecek galiba bu yuzden esimden bir beklentim kalmadi

Off boyle gorgusuz insanlarla ne yapilir ki ya
Hayat enerjim kalmadi yasamak istemiyorum inanin
Senin o kocayi at cope. Olmaz canim. Bu sekilde olmaz. Senin daha eş problemin bitmediki kv gorumceye gelsin sira. Ben pismanim degistim diyecek 1ay degisecek hopaaaaaa tekrar don basa..
Aynen oyle bunlardan uzağa tasinmadan duzelmez de

unlu bir sozluk var ya ...konu acmislar "anneni sileceksin diyen kadin " gidip bir okuyun erkekler ne dusunuyormus diye ...şok gecirdim
Bir bakayim tesekkur ederim
Bu çok doğru gerekli yerde gerekli cevap verilmeli. Verilmiyorsa insanlar nasılsa bize cevap vermeye cesareti yok deyip eziyorlar.
Evet saygi gostereyim diye ezildim hep

Işte bu yüzden kendilerince karışma yetkisi oluyor sanıyorlar bende aynı durumdayim birde sadece kv gorumce kp karışmıyor eşimin amca ama hala teyze hurraa hepsiiyle aynı mahallede oturuyoruz giyinisumden tut ne yemegi yaptigima kadar evden çıkıp market bakkal gittigime kadar eve kaçta gelip evden kaçta ciktigima kadar herkes birşey söylüyor evimdeki temizligime kadar ayakkabı dizisime kadar karisiliyor birde beni düşün.
Tabiki gorumcenin karışıp altın para saymak haddi değil senin yapacagin birak gorguzuzluk oluyorsa olsaydı herşeyi kamera cekseydi kim ne takmissa yarın bir gün onlarda mevlüt yaparken sende takardin hadi böyle olmadı neyse diyelim takı yastigini gorumcebin elinden alıp canım ben kaldiririm sağlam yere sen hiç merak etme diyip odana koyup kapini da kilitlicektin neyse olan olmuş boşver sıkma canını ben herseyi icime atip susa susa altan ala alaaa şimdi en küçük bir stresi kaldıramiyorum ellerimde vitilego çıktı yani elde beyazlama doktorlar stresten diyor ilaci ise yok sana demek istediğim birak ne gorumcenle ne kv ile kimseyle konuşma gidip gelme kendileri senin üstüne düşsün tabiki samimi olma aradiklarinda iyi tamam iyi akşamlar gibi tavırlı konuş hah kocankocanada gelinceee erkekler anne şefkati istiyorlar anneleri başnazladığı için bu kadar düşkünler sen o konuyu açmadan aman canım kocam ccim canım kocam diyip pohpohlicaksin annesiyle ilgili bir konu acarsada beni onlar değil sen ilgilendiriyorsun senden başka kimseyle muhattap olmak istemiyorum diyip konuyu kapatacaksin pohpohlamaya devam devam edeceksin erkek hangi yaşta olursa olsun çocuktur asla olgunlaşmaz kim el üstünde tutup canım cicim yapıp nazlarsa o kişinin yanında olur böyle ışte kardeşim
Sizinki daha betermis grrcekten cok gecmis olsun unarim duzelir eliniz...artik pohpohlamakta ise yaramiyor adamin gozunde perde var resmen adalet duygusunu yitirmis
Biraz üzücü olmuş..Anlaşılan sizde hala lohusalık psikolojisindesiniz.çünkü bu sebepten boşanmak saçma.
Ayrıca neden eşinizden sizi savunmasını vs.bekliyorsunız ki?
Siz artık bir annesiniz ve esas doğanın gücü sizden yana.Keşke orada yastığı ellerinden alıp odadan çıkmalarını veya yastığı para neyse işte tekrardan salonunuza misafirlerin yanında güvenli bir yere koysaydınız.ve akşam eşim gelince birlikte bakacağız vs. Deseydiniz.
Problem eşinizden değil promlem sizin biraz çekingen ve hatta edepli davranmaya çalışmanız.
Ama karşınızda edepli biri varsa edep edilir.edepsize edepli davranmanız hata olmuş.
Bu da sizin sorununuz,eşinizi üzmeyin kendinizden soğutmayın durduk yerde.sadece alttan alttan ablasının yanlış yaptığını sizi misafirlerinize karşı utandırdığını oysa sizin eşinizle hediyelerinizi saymak istediğinizi söyleyin.çünkü genelde olması gereken budur.
Zaten siz bu olayı unutmazsınız.Bu da size ders olsun eşinizle ortak kararlar almaya çalışın ki dengesiz insanların oyuncağı olmayın! Sıkıştığınızda eşiniz ortak kararınızı bildiğinden sizi adam gibi savunacaktır.Ayrıca Hakkınızı haklılıkla savunun kadınlar! Erkeklerin sizi savunmasına bırakmayın işinizi.
Ayrıca ne hırsızlığıymış! SAÇMALIK! Kendi malınız artık o hediyeler.Güle güle kullanın.
Haklisiniz edepsiz birine edepsiz olmak sart. Ama bunlar ailevek cingen bi tepki koysam hepsi ustume geliyor terbiyesiz pisler. Ama sadece bu ssbep yok ortada esimin beni sevdigini zaten dusunmuyorum umrunda ddgilim mutsuzlugum onu ilgilendirmiyor varsa yoksa ailesi ve kendi mutlulugu. Ben sadece aracim ona gore... bana saygısı bile olmayan bir adamla bir omur cok zor inanin hepsini yazsam cok uzayacak sadece tukettik evliligi
Ayrılık fikri için çok çok erken bence. Ortada ayrılığa gerekçe olacak konu da yok. Hem kırılmış hemde kızmış olmak bunu düşündürdü sanırım size, ama bu fikri kaldırın rafa. Siz bunu eşinizle çözüme kavuşturamıyorsanız tek basınıza, akıllıca yapacaksınız. Kavga etmeyin, ama tak tak verin cevabı. Burada en önemli unsur da mesafe. O mesafeyi acilen koyun araya. Taşınma imkânı nedir bilmem ama bundan sonraki süreçte ev arama durumu olursa öncelik uzaklaşmak olsun.
Bu sadece bardagi tasiran son damlaydi. Oncesi de cok zor. Zaten esimin akillandigini düşünürsem kar kis demeden tasinacagim
Tesekkur ederim ...

sen kendı kendını savunmadıgın sürece bu böyle devam edecek ,
ben evliliğim nezaman oturdu biliyormusun , kocamdan beni savunmasını beklemeyi bıraktıgımdan beri ,
sınırını koyacaksın ve sana nasıl davranıyorlarsa sende öyle davranacaksın .
Cok haklisiniz benimde artik ona inancim kalmadi
Ablacim senin iyi niyetini,güçsüzlüğün gibi goruyorlar,ondan seni eziyorlar öyle,keşke baştan tavır koysaydin hepsine....bu tür tipler(gorumcen,kv vs gibi), onlarla kavga yapmadan,onlara bagirmadan insana saygi duymazlar,insan yerine koymazlar,ne kadar fazla susarsan o kadar fazla tepene çıkarlar...keşke o gorumce yastigi elinden aldığı zaman bagirsaydin ustune "hosst noluyo"filan deseydin kovsaydin odadan...nasil olsa fesatsin onlar için,ne diye alttan aliyon sabrediyon...o kacana da çok yuz veriyorsun
Artik zaten eski beni cok aratacagim onlara. İstedikleri kadar uzulsunler hicbiri umrumda ddgil

neden saydınız ki

ayak altında olmasın diye odaya götürdünüz anlarım kapıyı kilitleyin anlarım da neden sayasınız ki

düğünde de saymadım başka zaman da saymam ne olacak iki taraftan şahitler önünde altın sayılınca

çok çirkin

görümcem böyle bir şey dese sayacağım kardeşime atacağım diye sana ne derim

bu arada babanızın olmaması ile konunun ilgisi yok

yine aynı ifadelerle bir konu okumuştum aynı kişi misiniz bilmem ama

babanızın olup olmaması önemli değil

sizi o bu değil kendiniz savunacaksınız

babam var çok şükür ama ağzını açıp eşime bir şey diyemez haddine değil zira

eşimi ben seçtim bir cevap verilecekse birine karşı çemkirilecekse de ben yeterince çemkiririm

aile işlerinize ananızı babanızı karıştırmaz yahut işte olsaydı şöyle olurdu demezseniz daha huzurlu yaşarsınız

iki taraf da yok artık aile dediğiniz eşiniz siz ve çocuğunuz
Ben saymayip kaldiracaktim ama artik esim mi tembihledi neyse hemen altin derdine dustu terbiyesiz kadin
Aminnnn

Ha başta bende çok yenisiniz boşanma diyordum da sonra fikrim değişti değmez

Haklisiniz ben kendimden cok ödün vermisim yeni yeni anliyorum....

Evet bazen kendin bazı şeyleri deneyeceksin çözüm yolunu farklı yönden bulmaya çalışacaksın ki genelde bi süre sonra sorun çözülüyor. Ama bunu herkes yapamıyor bu da bi gerçek

Aynen öyle, çok yakınlar takar bizde de, onun dışında veren olursa da tek tük olur.
Hem fasfakir, hem fusfukaraymışız.
Estafirullah bizim taktiklarimiz geldi sadece oyle cok zengin bir cevremiz yok tabiki...

en büyük suçlu eşin. bence onunla kavga etmeden bir konuş..
eğer seni anlamıyorsa yapacak bir şey yok..
Konustum anliyo ama ailesine kiyamiyor...
Allahım ne boş işler

Ablasının görgüsüzlüğünü eşinden çıkarmışsın
Esimin tembihledigini dudunuyorum...
son cümleye kadar okuyamadım tek ve yek en hakiki suçlu sizsiniz.kimseye laf etmeyin bence.bu kadar basiretsizlik,o altınları görümcenin suratına çarpıp saçından tutup kapıya koyamadıysan kimseye laf etme.
Haklisiniz milleti tepeme cikardim cok haklisiniz

Hanimlar son gelismeyi yaziyorum....
Sabah annem ile temizlik yapiyorduk geldi yine kavgaya tutustu neymis ablasi iyilik etmis ne varmis saydıysa. Sayanaz canim o altinlari birtek sen ve ben sayabiliriz ablan cok iyilik etmek isteseydi kapiyi tutardi sen altinlari sakla aksam esinle bakarsiniz derdi dedim. Benim yaram varmis gocunmusum. Yok benim yaram falan senin o terbiyesiz ablan kendi esinden altin sakladigi icin herkesi kendi gibi goruyor sadece utanmadan bana hirsiz damgasi yapistiriyor ve sende beni savunmuyorsun dedim annemde duydu hep . Anneme donup bagirdi bunlar senin sucun bizi bu hale sen getirdin diye bagirdi annemde ona bagirdi sen ne diyosun agzini topla diye resmen annemin ustube yuruyup el kol hareketi yapti ittim bende onu noluyoruz diye. Anneme dediki zamanında borc odetip bu kiza sahip cikmadiniz vs dedi. Annemin durumu olsa bana ödetmezdi o odedigimde ceyizimden 5000 tl falan. Anneme defol git dedi bebek kucagindaydi ver bebegimi dedi bende sen defol git dedim. Sonra odaya cekti beni sen ne bicim nankorsun bilmem ne diye saydirdi. Bende dogru ya saygida kusur etmedigim icin nankörüm dedim sen ailemin arkasindan konustun millete ozellerini actin dedi bende senin annen benim carsafimi gormedigini butun dulalesine anlatti senin teyzen ne hakla bana carsaf sordu zamaninda nerdeydin dedim. Allah sana kalbinin ekmegini yedirsib dedim tam cikarken bitti artik dedi. Gunaydin bende coktan bittin sen dedim annesi gile gitti. Canim annem okadar uzulduki ona ragmen evimi temizleyip oyle gitti... allah bu adami bildigi gibi yapsin

Bende sanmiyorum artik :KK43: benim ailem esime bunu yapsa duydugum an hepsine tepkimi koyardim ve zannediyorum esim tembihledi ablasıni bence... Allah herkesin kalbinden geceni yasatsin ya..
Kendinizi boş yere doldurup durmayın, mesafenizi koyun, o sizin eşiniz adamdan yapamayacağı şeyleri bekleyip durmayın derim, ailene tepki koy diye söylenmeyin siz tepkinizi belli edin, birebir karşı tarafa söyleyin sizi şikayet ederlerse eşinize, ama ben bu yuvayı korumak zorundaydım diye üste çıkın

Son yazdiginiza göre yorum yapiyorum. Benim esim aileme anneme bana bu kadar fedakarlik yapan birine bu laflari etse evden kovsa benim icin kesinlikle biterdi. Ya o adam anamin ayaginin dininde köpek olur af diler ailesine de benden özür dilemesini saglar yada miktirip gider.....
Bende kovdum zaten ne hali varsa gorsun pislik. Annemin yuzundeki o ifade beni kahretti. Zaten elinde avucunda yok cok zor durumda evinin kirasini bile ödeyemedi isyeri uzun zamandir para vermedigi icin evde yiyecek yemegi yok yuruyerek gelmis bana da . Bunlara ragmen girdugu muameleye bakin. Ben bu adamdan kurtulup canim annemle yeni hayat kurmak istiyorum...

Son mesajınız için yazıyorum çok yüz göz olunmus birde esin çok saygısız ne demek annenin üzerine yürümek laf saymak Allahım nasıl insanlar bir altın meselesinden konu nerelere geldi bundan sonra ne yapacaksın peki ShellShock ShellShock

Bende kovdum zaten ne hali varsa gorsun pislik. Annemin yuzundeki o ifade beni kahretti. Zaten elinde avucunda yok cok zor durumda evinin kirasini bile ödeyemedi isyeri uzun zamandir para vermedigi icin evde yiyecek yemegi yok yuruyerek gelmis bana da . Bunlara ragmen girdugu muameleye bakin. Ben bu adamdan kurtulup canim annemle yeni hayat kurmak istiyorum...

Calisiyormusun sen?
Allah annenize yardimci olsun. Icim gitti kadincagiza

X